Σελίδες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ένας άλλος Ελληνισμός

Ζήτω ο Πόντος - Ζήτω Ελλάδα! Video αφιερωμένο σε όλους τους αρνητές και αποδομητές!

Θ. Μαλκίδης

Ένας άλλος Ελληνισμός. Σκέψεις  από την Νέα Υόρκη


Μέρος της συνέντευξης στη ζωντανή σύνδεση της Δέλτα Τηλεόρασης Θράκης με την 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης, την ημέρα της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Η παρουσία μου, για ακόμη μία φορά στην Νέα Υόρκη, μετά από την πρόσκληση των εκλεκτών συμπατριωτών, φίλων και συναγωνιστών του Συλλόγου Ποντίων "Κομνηνοί" Νέας Υόρκης, τους οποίους οφείλω να ευχαριστήσω, μου έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιώσω τη σκέψη μου περί ενός άλλου Ελληνισμού. 

Ελληνισμού που πονά, νοιάζεται, αγωνιά και αγωνίζεται, σκέφτεται και νιώθει, πράττει και λέγει, οργανώνει και με συναίσθημα αλλά και με λογική, βλέπει την Ελλάδα.  
Είναι ένας άλλος Ελληνισμός με πάθος, ανιδιοτελή αγάπη, χωρίς κίνητρα που προσβάλλουν την ελληνική καταγωγή, την ελληνική  ταυτότητα και την ελληνική πατρίδα, που δε φοβάται να πει σε μία μεγαλούπολη ή σε μία τεράστια χώρα ότι είναι Έλληνας και Ελληνίδα.
Που διαβάζει και γράφει ελληνικά, που μιλά αγγλικά αλλά σκέφτεται και πράττει ελληνικά, που δεν έχει σύμπλεγμα με την καταγωγή του, ούτε ιδεοληψία και εμμονή με κάθε τι ξένο, αλλά αντιθέτως νιώθει περηφάνια για την ελληνική καταγωγή έστω και ενός μακρινού συγγενή, θαυμάζει τον Ελληνισμό και τον μεταδίδει στις ΗΠΑ και παγκοσμίως. Που κρατά και υψώνει την ελληνική σημαία χωρίς να έχει κόμπλεξ, που φωνάζει στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης "Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Πόντος", που νιώθει Έλληνας και Ελληνίδα  χωρίς  να απολογείται αν θα   ονομαστεί  ρατσιστής (!),   αντιδραστικός (!!),   μισαλλόδοξος (!!!), ξενοφοβικός (!!!!) και εθνικιστής (!!!!!!).

Ένας άλλος Ελληνισμός για τον οποίο χαίρομαι που μετέχω σ΄αυτόν, που νιώθω μαζί μ΄αυτόν, σαν κι΄ αυτόν, κρατώντας  τους στίχους του Μανώλη Ρασούλη, τους οποίους τους άκουσα με "σπασμένα" ελληνικά στην Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στη Βοστώνη, στη Φιλαδέλφεια, στο Νόργουοκ του Κοννέκτικατ, στην Νέα Υερσέη:"Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά,  εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά σάμπως φταις κι εσύ καημένη και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά"




Φωτογραφίες Ηλίας Κετσετζίδης  


http://iliasketsny.blogspot.gr









.









.

.

































Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Συνέδριο για το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό στην Νέα Υόρκη

FEDERATION HELLENIC SOCIETIES CONFERENCE ON THE REFUGEE CRISIS IN GREECE APRIL 8,2016 DSC_2162
Από το συνέδριο για την προσφυγική κρίση. Φωτογραφίες/ΕΚ, Κώστας Μπέη.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εθνικός Κήρυκας
Ένα Συνέδριο κατά τη διάρκειά του μίλησαν άτομα που κατείχαν θέσεις-κλειδιά στον τομέα της προστασίας των συνόρων, καθώς και άτομα που συνέβαλαν στην επίλυση προβλημάτων κατά την προσφυγική κρίση, πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Ηταν, το επιστέγασμα των απόψεων που παρατέθηκαν και των ανησυχιών που διακατέχουν την Ομογένεια σχετικά με την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Ακούστηκαν, επίσης, για πρώτη φορά απευθείας στην Ομογένεια, οι απόψεις ατόμων που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε θέματα διαμόρφωσης μεταναστευτικής πολιτικής.
Στη διάρκεια του συνεδρίου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας και με την ενεργό συμμετοχή της Επιτροπής Εθνικών θεμάτων αλλά και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, τον Ιατρικό Σύλλογο Νέας Υόρκης και άλλους ομογενειακούς φορείς μίλησαν σχετικά με την κρίση και τα αίτιά της δήμαρχοι, ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης,  ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος και πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας (στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου), ο εν αποστρατεία Ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου και άλλοι, παραθέτοντας στοιχεία γύρω από το προσφυγικό και κρούοντας το κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα.
FEDERATION HELLENIC SOCIETIES CONFERENCE ON THE REFUGEE CRISIS IN GREECE APRIL 8,2016 DSC_2169
Συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο γιατρός κ. Σπύρος Μεζίτης. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας μίλησε ο πρόεδρος κ. Π. Γαλάτουλας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων κ. Τιμολέων Κακούρος. Μια ενδιαφέρουσα οικονομική ανάλυση επί 
– Ποιοι είναι όμως οι πρωταγωνιστές της κρίσης; Γιατί έρχονται όλο και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ελλάδα; Από ποιες άλλες χώρες εκτός της Συρίας προέρχονται; Είναι όλοι πρόσφυγες; Μήπως όλα αυτά συνδέονται και με την υπο-γεννητικότητα στην Ελλάδα;
Σε αυτά και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα προσπάθησαν να απαντήσουν οι καλεσμένοι της Ομοσπονδίας που πήραν μέρος στο συνέδριο.
FEDERATION HELLENIC SOCIETIES CONFERENCE ON THE REFUGEE CRISIS IN GREECE APRIL 8,2016 DSC_2151
Ο κ. Δημήτριος Παπαδημητρίου, επίτιμος πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ουάσιγκτον, μίλησε στα αγγλικά και επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν είναι ένα μέρος της λύσης του ζητήματος. Η Ελλάδα, είπε, αφέθηκε μόνη της. Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, τρόπος, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά έστω και το ένα τρίτο του αριθμού των μεταναστών. Το κλειδί, ανέφερε, το κρατάει η Τουρκία. Τέλος, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάτι στη Συρία, προτού βελτιωθεί η κατάσταση. Να δημιουργηθούν εκεί, είπε, ζώνες ασφαλείας.
Ο  κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, τόνισε ότι έρχεται από τον Εβρο και τη Θράκη και εκεί τα προηγούμενα τριάντα χρόνια ο μισός πληθυσμός του Εβρου δεν υπάρχει σήμερα, λόγω του δημογραφικού και της μετανάστευσης. Αν ακολουθηθεί, τόνισε, η ίδια προοπτική τα επόμενα τριάντα χρόνια δεν θα υπάρχουν Ελληνες στη Θράκη. Επεσήμανε επίσης, ότι πριν τη δημιουργία του φράχτη (στον Εβρο), oι παράνομοι μετανάστες περνούσαν μέσα από τον Εβρο. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ο φράχτης το πρόβλημα σταμάτησε να υπάρχει.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ομιλία του Φάνη Μαλκίδη για τη Θράκη


1

Ομιλία του  Φάνη Μαλκίδη για τη Θράκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εθνικός Κήρυκας - Δημήτρης Τσάκας
Εντονο προβληματισμό προκάλεσε η ομιλία του Δρα Θεοφάνη Μαλκίδη με θέμα «Η Θράκη ανάμεσα στον τουρκικό εθνικισμό και στην ελλαδική αδιαφορία», η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.
Η διάλεξη διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και την Πανθρακική Ενωση «Ο Ορφεύς» σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, οι πρόεδροι, οι σύμβουλοι και μέλη των προαναφερόμενων συλλόγων.
Ο Δρ. Μαλκίδης τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σταθάκειο, όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους προαναφερόμενους φορείς και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον των ομογενών για τη Θράκη.
Επεσήμανε ότι η Θράκη είναι μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας και μια από τις φτωχότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με την αδιαφορία του ελληνικού κράτους και τον τουρκικό εθνικισμό.
«Η Θράκη βρίσκεται αντιμέτωπη με τον τουρκικό εθνικισμό, με την τουρκική πολιτική, η οποία αμφισβητεί την ελληνική εθνική κυριαρχία στην ιδιαίτερή μας πατρίδα. Αμφισβητεί κάθε προσπάθεια που γίνεται από τους πολίτες, τους θεσμούς, από τους Θρακιώτες Ελληνες προκειμένου να υπάρξει θωράκιση της Θράκης και, φυσικά, χρησιμοποιεί τους Ελληνες μουσουλμάνους πολίτες προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια», είπε.
Ερωτηθείς για τα προβλήματα της Θράκης, υπογράμμισε ότι «το πρώτο μείζον ζήτημα είναι το δημογραφικό. Η Θράκη αποτελείται από τρεις νομούς: Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης. Στο νομό Εβρου τα τελευταία χρόνια, στο κεντρικό και βόρειο μέρος υπάρχει μείωση του πληθυσμού κατά 50%. Αν ακολουθηθεί η ίδια δημογραφική πολιτική, τα επόμενα τριάντα χρόνια στο μισό κομμάτι του νομού Εβρου, όπου σήμερα κατοικούν 130 χιλιάδες, δεν θα υπάρχουν ούτε οι μισοί. Σημαίνει δηλαδή ότι εάν δεν υπάρξει πολιτική ενίσχυση των ανθρώπων εκεί και των πολύτεκνων, ακόμα και των ανθρώπων που θέλουν να κάνουν παιδιά, ο μισός πληθυσμός του νομού Εβρου δεν θα υπάρχει στα επόμενα τριάντα χρόνια.
THEOFANIS MALKIDIS I GENOKTONIA TON ELLINON THRAKI-MIKRO ASIA-PONTOS STATHAKIO MARCH 6,2016 DSC_1903
Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι η Θράκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετανάστευσης των πτυχιούχων και μη πτυχιούχων προς το εξωτερικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Να προσθέσουμε ότι το 90% των βιομηχανιών που υπήρχαν έχουν κλείσει και κάποιες έχουν μετεγκατασταθεί κυρίως στη Βουλγαρία.
Αρα το δημογραφικό και η οικονομική κρίση είναι δύο εκρηκτικοί παράγοντες. Ταυτόχρονα, υπάρχει η παρουσία της Τουρκίας με οικονομικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές δράσεις, ακόμη και πολιτικές παραμέτρους διότι προσπαθεί να ελέγξει τις ψήφους των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών. Αυτό αποδείχτηκε τόσο στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 όσο και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπου στο νομό Ροδόπης δεν υπάρχει κανείς χριστιανός υποψήφιος, ενώ στο νομό Ξάνθης υπάρχει επίσης άλλος ένας μουσουλμάνος.
Αυτό συμβαίνει διότι η Τουρκία προωθεί την πολιτική της ωθώντας τους μουσουλμάνους να ψηφίσουν μόνο μουσουλμάνους.
Θα πρέπει να τονίσουμε και την οικονομική διείσδυση η οποία είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας. Πολλές ελληνικές βιομηχανίες έχουν φύγει στη Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή εγκαθίστανται τουρκικές επιχειρήσεις στη Θράκη ή ενισχύονται επιχειρήσεις μουσουλμάνων από την Τουρκία. Να σας πω δύο παραδείγματα. Το πρώτο είναι μια επιχείρηση η οποία έχει τιμολόγιο στην Ελλάδα, τριάντα ευρώ, το ίδιο προϊόν μια τουρκική επιχείρηση θα το προσφέρει με μόνο δέκα ευρώ. Είναι 300% φθηνότερο.
Και το δεύτερο στοιχείο είναι η εκπαίδευση μέσω της οποίας η Τουρκία προσπαθεί να έχει παρέμβαση στους μουσουλμάνους προωθώντας μαζί με τη θρησκεία και τη γλώσσα, λέγοντας ότι ‘όλη η μειονότητα είναι τουρκική, όλη η μειονότητα πρέπει να μάθει τα τουρκικά’».
Ερωτηθείς για την αναλογία των μουσουλμάνων στους τρεις νομούς της Θράκης, επεσήμανε: «Πρέπει να ξέρουν οι ομογενείς ότι η Θράκη είναι η προτελευταία περιοχή της πατρίδας μας που απελευθερώθηκε το 1920 και η ανταλλαγή των πληθυσμών εξαίρεσε την Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο, Τένεδο και τους μουσουλμάνους της Θράκης. Στην Κωνσταντινούπολη, Ιμβρο και Τένεδο το 1923 που υπογράφθηκε η συνθήκη της Λωζάννης κατοικούσαν διακόσιες περίπου χιλιάδες Ελληνες και σήμερα είναι μόνο 2.500. Στη Θράκη υπήρχαν 80.000 μουσουλμάνοι και σήμερα είναι πάνω από 110.000. Αρα δημογραφικά αποδεικνύεται ότι δεν υπήρχε καμιά καταπίεση ή προσπάθεια καταπίεσης από την Ελλάδα.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις στο μέλλον, είπε ότι «και τα τρία μνημόνια θεωρούν ότι τα παιδιά είναι τεκμήριο, δηλαδή όποιος έχει παιδιά θεωρείται πλούσιος στην Ελλάδα. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να το τονίσουμε. Το δεύτερο είναι αυτό που αναφέρατε. Τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότεροι θάνατοι από τις γεννήσεις και μάλιστα που υπερβαίνει τα ποσοστά των 15%.
Τα επόμενα δέκα χρόνια στην Ελλάδα θα υπάρχουν μισό εκατομμύριο λιγότεροι αν ακολουθηθεί η ίδια δημογραφική κατάσταση και φυσικά θα δεχθεί και μια πίεση διότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχουν τρία εκατομμύρια πρόσφυγες, οι οποίοι θέλουν να περάσουν όλοι μέσω Ελλάδας. Αν υποθέσουμε ότι μένει ένα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα λόγω κλειστών συνόρων τότε φανταστείτε τι θα σημάνει αυτό για τη χώρα».



Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Νέα Υόρκη- Στοκχόλμη- Γερεβάν- Άγκυρα

Σημαντικό συνέδριο στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα
Θ. Μαλκίδης

Νέα Υόρκη- Στοκχόλμη- Γερεβάν- Άγκυρα

Πρόλογος στην εισήγηση  στο Συνέδριο για τον Πόντο και τη Γενοκτονία. Άγκυρα Απρίλιος 2016.


Είναι αυτονόητο, πιστεύω , για ποιους λόγους δεν μπορώ να πάω στην Τουρκία.
Συνεπώς μετά από την πρόσκληση των φίλων συναγωνιστών, η συμμετοχή μου στο Συνέδριο στην Άγκυρα για το ζήτημα της Γενοκτονίας, ήταν εφικτό να γίνει μόνο εξ αποστάσεως και με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Εκτιμώ, ότι με το Συνέδριο στην Άγκυρα, όπου αναδείχθηκε το μεγάλο και αποσιωπημένο έγκλημα εναντίον των Ελλήνων, η ιερή και μεγάλη υπόθεση αναγνώρισης της Γενοκτονίας, βρίσκεται σε έναν νέο κύκλο, ο οποίος ξεκίνησε το 2001 από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκομαι, με την αναγνώριση από τον κυβερνήτη Geroge Pataki.  Από αυτήν την αναγνώριση ξεκίνησαν πολλά που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.  Συνεχίστηκε το 2010 με την αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο , όπου η Κούρδισα βουλευτής Gulen Avci και οι βουλευτές  Hande Linde και Τάσος Σταφυλίδης σήκωσαν το βάρος  της υπόθεσης, ενώ το 2015 ο Εduard Samarnazov εισήγαγε το ζήτημα στην Αρμενική βουλή.

Το συνέδριο στην Άγκυρα είναι το τέλος αλλά και ταυτοχρόνως και η αρχή του κύκλου που κλείνει και ανοίγει,  νέα,  μεγάλα και σπουδαία επιτεύγματα στο ζήτημα της αναγνώρισης. Είναι η επιβράβευση των κόπων και  των αγώνων μας, χωρίς ιδιοτελή κίνητρα, εξαργύρωση σε καριέρες και υλικές απολαβές, είναι η ανταμοιβή και το κουράγιο, για να συνεχίσουμε.
Είναι η γνώση ότι έχεις μαζί σου, εκτός από το Θεό, τους Αγίους, τους μάρτυρες και τις ψυχές των προγόνων μας, τους δημοκράτες, οι οποίοι εκτός από τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, την Αρμενία και άλλες χώρες, βρίσκονται πλέον και στην Τουρκία.  Είναι σίγουρο και βέβαιο ότι θα νικήσουμε!


Υ.Γ. Ενδιαφέρθηκαν πολλοί και πολλές για το συνέδριο, ανιδιοτελείς  συναγωνιστές από όλον τον κόσμο και  όσο βεβαίως τους επέτρεπε η τεχνολογία και .....η Τουρκία,  μπόρεσαν και το παρακολούθησαν. Ομολογώ όμως ότι το  αναμενόμενο ενδιαφέρον   της Τουρκίας, δεν μπόρεσε να  συναγωνιστεί τον υπηρεσιακό ζήλο της Ελλάδας. Εδώ ειδικά στην Νέα Υόρκη ήταν πολύ μεγάλος και προκλητικός.........