Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Η ένταξη της ανδρικής Θρακικής ενδυμασίας στην Προεδρική Φρουρά



Η ένταξη της ανδρικής Θρακικής ενδυμασίας στην Προεδρική Φρουρά 


Στις 01 Ιουνίου 2015  με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας αποφασίσαμε να ζητήσουμε την ένταξη της ανδρικής Θρακιώτικης φορεσιάς στην Προεδρική φρουρά. Στείλαμε το έγγραφο μας 544 με το οποίο δικαιολογούσαμε και ζητούσαμε  την ένταξη της Θρακιώτικης ανδρικής φορεσιάς . Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας ( έγγραφο 132/08,07,2015)

Στην πορεία και μετά από διάφορες τηλεφωνικές επικοινωνίες  επισκεφθήκαμε το αρμόδιο γραφείο  και παραδώσαμε τη φορεσιά που συνοδευόταν από μία 7σέλιδη περιγραφή που περιελάμβανε την ονομασία του κάθε τεμαχίου της, τον τρόπο κατασκευής της, την ποιότητα των υλικών, και σε ποιες περιοχές της ενιαίας Θράκης μας φοριέται. Η φορεσιά που επιλέχτηκε ήταν η μαύρη, κλασική επίσημη φορεσιά που φοριέται σε όλη τη Θράκη.

Και τελικά, προχτές 18 Δεκεμβρίου, λάβαμε το εγκριτικό  έγγραφο από το στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας με το οποίο η ανδρική Θρακιώτικη φορεσιά συμπεριελήφθη στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς και η οποία θα εμφανίζεται στο μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στα Ελευθέρια της Θράκης.


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η προπαγάνδα των Γκέμπελς περί των «140 χωρών που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία»...



Θ. Μαλκίδης 

Η προπαγάνδα των Γκέμπελς περί των «140 χωρών που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία»...

Το εξαιρετικό άρθρο του Ανδρέα Σταλίδη , δημοσιευμένο στο Αντίβαρο στις 22 Ιουλίου αποκαλύπτει δύο στοιχεία της προπαγάνδας περί Μακεδονίας: 

Το πρώτο αφορά το γεγονός ότι από τις 140 χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αυτές στην πραγματικότητα είναι 107 (!) ανάμεσά τους το Κοσσυφοπέδιο που δεν έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και χώρες όπως Τζιμπουτί, Μποτσουάνα, Φίτζι, Ρουάντα, Σουρινάμ, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε....

Το δεύτερο είναι ότι σε ΟΛΕΣ τις διμερείς αναγνωρίσεις, αναγράφεται ρητά ότι η αναγνώριση είναι προσωρινή και θα αλλάξει όταν συμφωνήσει και η Ελλάδα σε νέο όνομα!


Υ.Γ.1) Ο ΟΗΕ στις 7 Απριλίου 1993 απέρριψε την αίτηση των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και πρότεινε την ένταξη τους στα Ηνωμένα Έθνη, ως ανεξάρτητο κράτος, χωρίς ονομασία. Χωρίς όνομα.

2) Μια μέρα μετά , η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την «Απόφαση 47/225 της 8ης Απριλίου 1993 αποφασίζει να γίνει αποδεκτό ως μέλος του ΟΗΕ το Κράτος του οποίου η αίτηση εμπεριέχεται στο έγγραφο Α/47/876-S/25147, αυτό το Κράτος να αναφέρεται για κάθε σκοπό εντός του ΟΗΕ ως «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», εν αναμονή της διευθέτησης της διαφοράς που έχει προκύψει γύρω από το όνομα του συγκεκριμένου κράτους.»

Ανδρέας Σταλίδης
«140 χώρες».

Αν αναζητήσει κανείς στο google την έκφραση «140 χώρες» βρίσκει 35,000 αναφορές. 

Αν μπορούσε να γίνει αναζήτηση στα λεγόμενα στον ηλεκτρονικό τύπο, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, θα έβρισκε πολύ περισσότερες.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Μία συγκλονιστική επιστολή- μαρτυρία Ελληνικότητας: Γιάννης Κατσίφας, Βασιλεία Κατσίφα



Επιστολή της οικογένειας Κατσίφα στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας .


Βουλιαράτες, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Κύριε Πρωθυπουργέ,

γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο χωριό Βουλιαράτες της Δρόπολης. Μαζί με τους συμπατριώτες μας βιώσαμε την καταπίεση και τους διωγμούς που υπέστη η Εθνική Ελληνική Μειονότητα από το απολυταρχικό καθεστώς, που επικρατούσε στην Αλβανία μέχρι το 1990. Εδώ γεννήθηκε ο γιος μας ο Κωνσταντίνος όπως και οι τρεις κόρες μας.
Με την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος, η οικογένειά μας, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, αναζητήσαμε στην Ελλάδα την ελευθερία και την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν. Μαζί με την αγάπη, την παρηγοριά και τη στήριξη που βρήκαμε στα αδέρφια μας, ήρθαμε αντιμέτωποι και με την απόρριψη, την αδιαφορία και την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας του Ελληνικού Κράτους. Καταστάσεις που μας πλήγωσαν αλλά δεν απελπιστήκαμε. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώσαμε τα παιδιά μας, εμφυσώντας τους παράλληλα τις αρχές και αξίες που επιβάλλει η πίστη μας, ο τόπος, οι παραδόσεις και η ιστορία μας, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε το πατρικό μας και την υποχρέωση που έχουμε για την ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Για τον μοναχογιό μας τον Κωνσταντίνο όσοι τον γνώρισαν απ την Κρήτη έως την Δρόπολη , όλο το χωρίο, έχουν να πουν μια καλή κουβέντα. Δεν ήταν μόνο η βαθιά αγάπη για την πατρίδα του που τον χαρακτήριζε, ήταν ένα παιδί που βοηθούσε όποιον έβλεπε ότι χρειάζεται την βοήθειά του χωρίς να κοιτάζει αν είναι πλούσιος ή φτωχός, Έλληνας ή Αλβανός. Δεν άνηκε ποτέ σε καμία οργάνωση ή κόμμα αλλά πάλευε για τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού ολομόναχος, όπως πρόσταζε η συνείδηση του.

Ο γιος μας Κωνσταντίνος Κατσίφας, όπως γνωρίζετε, εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στο χωρίο μας, στις 28 Οκτωβρίου του 2018, την μέρα που περίμενε με ενθουσιασμό να γιορτάσει και να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων του Έπους του 40 μαζί με όλους τους συμπατριώτες του.
Δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο τίποτα πιο οδυνηρό από το να ενταφιάζεις το παιδί σου. Η ζωή μας κατακρημνίστηκε. Μαζεύουμε κάθε μέρα τα κομμάτια μας και προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι. Κάθε μέρα μας βασανίζουν τα «γιατί», κάθε μέρα αναζητούμε απαντήσεις.

Ο Κωνσταντίνος μας δεν έφυγε από κάποια ασθένεια ή κάποιο ατύχημα αλλά θυσιάστηκε για το δικό του πιστεύω, για το άδικο που τον έπνιγε. Αυτό το άδικο που πνίγει όλους τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ο γιος μας δεν ήθελε να σκοτώσει κανέναν. Ο γιος μας δεν πυροβόλησε ποτέ κατά των δολοφόνων του. Αντίθετα, οι δολοφόνοι του δεν έδρασαν σαν αστυνομικοί αλλά ως στυγνοί εκτελεστές χωρίς να τηρήσουν τις προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες. Αν είχε κάνει κάτι μεμπτό θα μπορούσε να είχε συλληφθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη όχι να εκτελεστεί εν’ ψυχρώ. Ενώ ο γιος μας ήταν σκοτωμένος, άνδρες της αλβανικής αστυνομίας εισέβαλλαν στο σπίτι μας. Μας απείλησαν, μας προσέβαλλαν, μας ανέκριναν βίαια, μας χτύπησαν. Ο γιος μας σκοτώθηκε το μεσημέρι και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ το βράδυ.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Πανελλήνιο αίτημα δημοψηφίσματος για τη Μακεδονία


Πρωτοβουλία Κορινθίων για τη Μακεδονία

Φίλες και Φίλοι,

Όπως ανακοινώσαμε και στην εκδήλωση που έλαβε μέρος την Κυριακή 18/11/2018 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου με ομιλητή τον κ. Θ. Μαλκίδη, συγκεντρώνουμε υπογραφές ενάντια στη σχεδιαζόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, με αίτημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες της  και όχι μόνο να υπογράψουν τη σχετική δήλωση έτσι ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας με νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο ,κινούμενοι πάντα εντός των Συνταγματικών διατάξεων.

Την αίτηση/δήλωση μπορείτε να την εκτυπώσετε από το αρχείο σε αυτή την ανάρτηση. 


Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ελληνισμός του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα, o Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.



Θ. Μαλκίδης 

Ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου, ο Ελληνισμός του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα  

Το βιβλίο αυτό αποτελεί  συμβολή στο ζήτημα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ο οποίος  μετά το 1913-14, όταν δημιουργήθηκε το Αλβανικό κράτος, έμεινε στα όρια του Αλβανικού κράτους παρότι συμπαγής ελληνικός πληθυσμός και τοπικά πλειοψηφία σε πολλές περιοχές της Βορείου Ηπείρου, τμεταξύ των οποίων το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, η Χιμάρα, οι Άγιοι Σαράντα, το Δέλβινο».

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός αποτελεί ένα ζήτημα, το οποίο για πάρα πολλά χρόνια έμεινε στο περιθώριο της πολιτικής ενασχόλησης και επιστημονικής έρευνας, γιατί περιορίστηκε σ’ ένα εσωτερικό πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και δεν αντιμετωπίστηκε ως ένα ζήτημα και ως θέμα αξιοπρέπειας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως ως ένα ζήτημα, με το οποίο θα ασχοληθεί η ελληνική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού: Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.


Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού: Αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. 

Αναγκαίος ο βρυχηθμός των μοτοσικλετών. Υποχρεωτικός ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη. Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων, στέκεται καλά και υψώνει σημαίες λευτεριάς. 

Στις 23 Δεκεμβρίου επιστρέφει στον ιερό χώρο του οδοφράγματος της Δερύνειας, επιμένει στην αντίσταση και απορρίπτει τη βαρβαρότητα των τουριστικών τσεκ-πόιντς. Οι μοτοσικλετιστές στέλνουν μήνυμα σε κάθε γωνιά αυτής της γης και αφουγκράζονται τον σεισμό της προσφυγιάς και της σκλαβιάς. Λαμβάνουν το μήνυμα όλων των σκλαβωμένων λαών και σκίζουν το συγχωροχάρτι που παραχώρησαν κάποιοι στην κατοχή. Η γης θυμάται καλά. Εμείς;

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018