Θεοφάνης Μαλκίδης

Σελίδες

▼

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Τίποτα δε χάθηκε!

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 


<<Ήταν δώρο Θεού. Στα τελευταία 500 μέτρα μίλαγα με τον Θεό. Θεέ μου οι δυνάμεις μου τελείωσαν, το αφήνω πάνω σου>> είπε ο κωπηλατης Ντουσκος, <<Λευτεριά στην Κύπρο>>, συμπλήρωσε ο αρσιβαρίστας Ιακωβίδης.

MALKIDIS στις 6:14 μ.μ.
Κοινή χρήση

Η σιωπή των διανοουμένων.....




Θεοφάνης Μαλκίδης


Σε αναλόγου δυσκολίας, απογοήτευσης και θλίψης περιόδου για την πατρίδα μας, ο λαός μας προσδοκούσε στους διανοούμενους, στην πνευματική του ηγεσία. Περίμενε να του ανοίξουν, συν Θεώ, το δρόμο, για να διεκδικήσει, να αγωνιστεί και να νικήσει. 

MALKIDIS στις 12:17 π.μ.
Κοινή χρήση

Αποκαλύψεις – φωτιά από τις ΗΠΑ: Η Τουρκία τάσσεται στο πλευρό των Ταλιμπάν, είναι πλέον με τον εχθρό!


Ερντογάν

Ιστορική παρέμβαση του κορυφαίου αμερικανικού μέσου, θέτει την αμερικανική κυβέρνηση προ των ευθυνών της!


Ένα άρθρο καταπέλτης του Newsweek κατά του Ερντογάν και της 

Τουρκίας ενδέχεται να είναι η θρυαλλίδα που θα αλλάξει άρδην την 

αντιμετώπιση της Τουρκίας από τις ΗΠΑ.

MALKIDIS στις 12:17 π.μ.
Κοινή χρήση

Έπεσε πολύ ομίχλη στη ζωή μας και δεν μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας

 



Έπεσε πολύ ομίχλη στη ζωή μας και δεν 
μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας.....

MALKIDIS στις 12:16 π.μ.
Κοινή χρήση

Αρτεμιου Ανδρέας. Κύπρος 1974

 Σαν σήμερα το 1974 ξεκίνησε ενα μαρτύριο για μια οικογένεια και συνάμα για την οικογένεια του Συνδέσμου Πολεμιστών του 231 ΤΠ. 



Ο στρατιώτης Αρτεμίου Ανδρέας του Ηρόδοτου απο τον Στρόβολο οντας οδηγός του Υποδιοικητή έλαβε εντολή να μεταφέρει με το Land Rover δύο αξιωματικούς των ΛΟΚ για αναγνώριση στην περιοχή Κυπαρισσόβουνος- διάβασης Αγίου Παύλου.

MALKIDIS στις 12:16 π.μ.
Κοινή χρήση

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: ¨Η εισβολή στον Έβρο συνεχίζεται¨ …

 

    Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: ¨Η εισβολή στον Έβρο συνεχίζεται¨ …


MALKIDIS στις 12:16 π.μ.
Κοινή χρήση

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Μέγας Αλέξανδρος - Μακεδονία


Κατεβάστε το e-book: Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλεύς των Ελλήνων

on Κατεβάστε το e-book: Μέγας Αλέξανδρος, ο βασιλεύς των Ελλήνων

Επιμέλεια Θεοφάνης Μαλκίδης, Ενωμένη Ρωμιοσύνη. Θεσσαλονίκη 2021

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Ο βοσκός των Ιμίων

 


ΠΕΘΑΝΕ Ο «ΒΟΣΚΟΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ» …..

Πέθανε ξημερώματα σημερα στο νησί Ψέριμο, όπου κατά καιρούς διέμενε, σε ηλικία 94 χρονών ο Αντώνης Βεζυρόπουλος .

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Μίκης του Ελληνισμού

 


Μελοποίησε πάνω από 1000 τραγούδια.


Έβαλε το μπουζούκι στα μέγαρα μουσικής όλου του κόσμου και σε όλες τις μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες ανά την υφήλιο, πράγμα ακατόρθωτο μέχρι σήμερα για λαϊκό φολκλόρ όργανο. 


Μελοποίησε σχεδόν το σύνολο της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και κωμωδίας (έργο δυστυχώς ακόμη άγνωστο στην Ελλάδα) δημιουργώντας την ελληνική όπερα. 


Έγραψε δεκάδες ορατόρια (Το Άξιον Εστί, το Mauthausen, το Canto General κοκ). 


Μελοποίησε τους μεγάλους Έλληνες ποιητές κι έβαλε έτσι την ποίηση στις ταβέρνες, στα καπηλειά, στον δρόμο, στα σπίτια μας. Αυτή ήταν μια πολιτιστική επανάσταση.  

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Σκέτο...

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η τήρηση της <<Συμφωνίας>> των Πρεσπών, επαφίεται στον εθνικισμό, στον επεκτατισμό και στο φασισμό των Σκοπίων...


Ολυμπιακοί Αγώνες, Ιαπωνία, Ιούλιος 2021

MALKIDIS στις 3:41 μ.μ.
Κοινή χρήση

Κύπρος Ελεύθερη Ελληνική


 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μπορούμε να μιλήσουμε για την 1η Απριλίου, για την εισβολή για τους Αγνοούμενους ή το δεν επιτρέπουν ο Ερντογάν και οι συνομιλητές του ;




Θ. Μαλκίδης 


Μπορούμε να μιλήσουμε για την 1η Απριλίου, για την εισβολή για τους αγνοούμενους ή το δεν επιτρέπουν ο Ερντογάν και οι συνέταιροί του; 


MALKIDIS στις 12:06 π.μ.
Κοινή χρήση

Η Τουρκία των Γενοκτονιών

 



Συγκλονιστική συνέντευξη του Τούρκου ακαδημαϊκου και ιστορικού Τανέρ  Ακσάμ, στην διαδικτυακή εφημερίδα Ahval: "Ζούμε τον 21ο αιώνα, η νοοτροπία μας είναι ακόμα εκείνη του 1453" .  

MALKIDIS στις 12:06 π.μ.
Κοινή χρήση

Κυβερνήτης...



Τον Καποδίστρια τον έθαψαν με τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν δολοφονήθηκε γιατί δεν είχε άλλα καλά ρούχα! 

MALKIDIS στις 12:05 π.μ.
Κοινή χρήση

Νικήτας Σταματελόπουλος

 



Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝΟΡΙ

28/7/1822. Μετά την συντριβή του στα Δερβενάκια, και αφού παρέμεινε μία ημέρα στην Τύρινθα, ο Δράμαλης με τα υπολείμματα της στρατιάς του επιχειρεί να προωθηθεί στην Κόρινθο από τον εναλλακτικό δρόμο του Αγιονορίου.

MALKIDIS στις 12:05 π.μ.
Κοινή χρήση

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Κύπρος αγνοουμένων και ζώντων που σιωπούν...

 






Κύπρος  αγνοουμένων ...

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΣΩΠΑΙΝΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!!!

επίμονες αναμνήσεις που αρνούνται να σβηστούν, τις θυμάσαι και κλαις,
τι σημαίνει Αγνοούμενος?

MALKIDIS στις 12:02 π.μ.
Κοινή χρήση

Τούρκοι μισθοφόροι λεηλατούν την Ελληνική Ιστορία στην Λιβύη! Έκλεψαν πάνω από 8.000 Αρχαιοελληνικά αριστουργήματα

 

Τούρκοι μισθοφόροι λεηλατούν και ‘σβήνουν’ την Ελληνική Ιστορία στην Λιβύη! Έκλεψαν πάνω από 8.000 Αρχαιοελληνικά αριστουργήματα, ανεκτίμητης αξίας
ΧΑΚ 

Στόχος τους δεν ήταν μόνο το κέρδος. Ήθελαν παράλληλα να σβήσουν οτιδήποτε Ελληνικό από την πολύπαθη χώρα!

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε σε μια από τις κορυφαίες γαλλικές αρχαιολογικές εκδόσεις, το Art Critique, υπογράμμισε την αυξανόμενη πίεση να επιστρέψουν σχεδόν 8.000 έργα τέχνης, αρχαία Ελληνικά αριστουργήματα και ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα που λεηλατήθηκαν από τη Λιβύη από το 2011 από τις τουρκικές τρομοκρατικές δυνάμεις Σύριων μισθοφόρων που στη συνέχεια το πωλούν στην ευρωπαϊκή μαύρη αγορά.

Η έκθεση ανέφερε ότι η λεηλασία ιστορικών τεχνουργημάτων στη Λιβύη έχει λάβει ελάχιστη προσοχή σε σύγκριση με το Ιράκ και τη Συρία και ότι η χώρα είχε γίνει «ξέφραγο αμπέλι» για τους λαθρέμπορους μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης του Καντάφι το 2011.

Η αρχαιοελληνική Περσεφόνη που κλάπηκε από την Λιβύη και ευτυχώς επιστράφηκε

MALKIDIS στις 12:01 π.μ.
Κοινή χρήση

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ- ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΩ

 


Είναι λογικό να δίνουμε χρήματα στους εισβολείς της Κύπρου ;

MALKIDIS στις 12:01 π.μ.
Κοινή χρήση

Αναστάσιος Πολυζωίδης: Άνθρωπος γενναίας ψυχής

 



            Ο Αναστάσιος Πολυζωίδης (1802-1873) χαρακτηρίστηκε «άνθρωπος γενναίας ψυχής» από τον φίλο του Γεώργιο Τερτσέτη (1800-1874). Να σημειωθεί ότι ο Τερτσέτης χαρακτήρισε έτσι τον Πολυζωίδη στην πανηγυρική ομιλία που θα εκφωνούσε στην Βουλή των Ελλήνων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στις 15 Απριλίου 1874. 


MALKIDIS στις 12:01 π.μ.
Κοινή χρήση

Ο αστρολάβος

 



Ο αστρολάβος


Του ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ


Την πλάση οι αρχαίοι Έλληνες τη λέγανε Κόσμο, που θα πει στολίδι, μα ιδιαίτερα Κόσμο είπανε όσα βρίσκουνται απάνου στη Γης και τη στολίζουνε σα να 'ναι το πλουμισμένο ρούχο της. Τον παλιόν καιρό οι κοπέλες κεντούσανε στα ρούχα τους ξόμπλια* που παρασταίνανε αλλού τον Ουρανό με τ' άστρα, αλλού τη Γης με τα λουλούδια, αλλού τη Θάλασσα με τα ψάρια. Και τα πιο πολλά αγάλματα παρασταίνουνε αλληγορικά με πρόσωπα πότε τη Θάλασσα, πότε τον Ήλιο, πότε το Φεγγάρι κι άλλα. 

MALKIDIS στις 12:01 π.μ.
Κοινή χρήση

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Παρουσίαση του δίγλωσσου βιβλίου για τα «200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821»


                                                   2021-07-23_17-23-55


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση της πρόσφατης έκδοσης του δίγλωσσου (ελληνικά-ρωσικά) επιστημονικού τόμου του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. «200 χρόνια της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων του 1821», η οποία υποστηρίχθηκε, πραγματώθηκε, όπως και η διοργάνωση της όλης εκδήλωσης από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. 

Στο συλλογικό αυτό τόμο, που εκδίδεται με την ευκαιρία της Επετείου των 200 ετών της Εθνικοαπελευθερωτικής  Επανάστασης των Ελλήνων του 1821, την οποία τιμούμε το τρέχον έτος 2021, δημοσιεύονται άρθρα σχετικά με τις πιο σημαντικές στιγμές και γεγονότα του Αγώνα των Ελλήνων το 1821, που ξεχωρίζει στην ιστορία ως περίοδος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, καθώς και υλικό για το ρόλο της Ρωσίας, για την αμοιβαία αντιμετώπιση Ελλήνων και Ρώσων σε μια τόσο σημαντική περίοδο της διαμόρφωσης του σύγχρονου ελληνικού έθνους. Το παρόν εκδοτικό εγχείρημα προορίζεται για ένα ευρύ φάσμα αναγνωστών, Ελλήνων και Φιλελλήνων, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τη νέα ιστορία της Ελλάδας και τα ελληνο-ρωσικές  σχέσεις. Η παρούσα έκδοση είναι σκόπιμα δίγλωσση, σε ελληνική και ρωσική γλώσσα, γεγονός που ανταποκρίνεται, μεταξύ άλλων, και στους γλωσσικούς-παιδαγωγικούς στόχους του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

 

Ο παρών τόμος περιλαμβάνει επιστημονικά άρθρα των: Θεοδώρα Γιαννίτση, Θεοφάνης Μαλκίδης, Γιώργος Παναγόπουλος. Σύνταξη, επιμέλεια έκδοσης – Θεοδώρα Γιαννίτση.


MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

¨Η Αγία Σοφία αποτελεί ιδιοκτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας¨…

 


Σε σημερινή του ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο 

Εξωτερικών, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

Κύπρος 1974

 


Οι 58 ήρωες του 256 Τ.Π.

Ιουλίου – Αυγούστου 1974


Την ερχόμενη Κυριακή 1η Αυγούστου 2021

το πρωί στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ευρύχου

και στις 10.30πμ στο ΜΝΗΜΕΙΟ 256ΤΠ στην είσοδο της Ευρύχου τελείται το 47ο Μνημόσυνο των Πενήντα Οκτώ Ηρώων του 256 Τάγματος Πεζικού του 1974.


Θυσιάστηκαν ηρωικώς μαχόμενοι κατά των Τούρκων εισβολέων και των Τουρκοκυπρίων συνεργατών τους, στον Καραβά και στη Λάπηθο, στο Αγριδάκι, στην Ελιά, στον Αγκολέμι και στη Λεύκα, στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες, του Ιουλίου και Αυγούστου 1974:

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Ο χάρτης έρευνας και διάσωσης που θέλουν να επιβάλλει η Τουρκία στο Αιγαίο



Οι Τούρκοι δήλωσαν πως ανέλαβαν περιστατικό έρευνας και διάσωσης πολύ μακριά από την τουρκική ηπειρωτική χώρα 

και σχετικά κοντά στην Κρήτη και Κάρπαθο !

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Ἡ Μάχη στα Δερβενάκια – 26 Ἰουλίου 1822

Ἡ Μάχη τῶν Δερβενακίων ἦταν μία ἀπὸ τὶς σημαντικότερες μάχες ποὺ πραγματοποιήθηκαν κατὰ τὴν Ἑλληνικὴ Ἐπανάσταση τοῦ 1821, μὲ νικηφόρα ἔκβαση γιὰ τοὺς Ἕλληνες καὶ μεγάλη καταστροφὴ τῶν ὀθωμανικῶν δυνάμεων ὑπὸ τὸν ἀρχιστράτηγο Μαχμοὺτ πασὰ Δράμαλη. Ἡ μάχη αὐτὴ δόθηκε στὶς 26 Ἰουλίου 1822, σὲ δύο ἀπὸ τὰ τέσσερα μικρὰ ὀρεινὰ περάσματα (δερβενάκια), μεταξὺ Κορίνθου καὶ κοιλάδας Ἄργους, ἐξ οὐ καὶ ἡ ὀνομασία της. Ἄλλο ἀποτέλεσμα τῆς μάχης αὐτῆς ἦταν ἡ ἐνίσχυση τῆς φήμης τοῦ Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ἡ ὁποία φόβισέ τους τότε πολιτικοὺς ἀντιπάλους του.

MALKIDIS στις 12:03 π.μ.
Κοινή χρήση

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Δεξίωση...

 



Προφανώς δε χωρούσε στους κήπους του μεγάρου, δεν  είχε καλό φόρεμα για τέτοιες περιστάσεις, άσε που θα χαλούσε και τη δεξίωση μιλώντας για Αγνοούμενους, Κατοχή, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Δημοκρατία, Πίστη, Αντίσταση, Εθνική Κυριαρχία, Ναζιστικά Ολοκαυτώματα, Διεκδίκηση, Αξιοκρατία, Οικογενειοκρατία, Εργασία, Αυτεξούσιο, 1821, Κύπρο, Ελληνισμό και άλλα παρωχημένα, οπισθοδρομικά, <<φασιστικά >> ..... 



MALKIDIS στις 2:46 μ.μ.
Κοινή χρήση

Το 1ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων Αθήνα 1.8.21

 



Το 1ο Συνέδριο  του ΠαγκοσμίουΣυμβουλίου Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων στην Αθήνα στις 1.8.21

 

Έλληνες όλου του κόσμου, από όλες τις ηπείρους, Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Ασία, Αφρική, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας και αντιπρόσωποι των Εθνικοτοπικών Οργανώσεων θα ανταμώσουν στην Αθήνα για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821. Ένα όνειρο που ξεκίνησε το 2019, δοκιμάστηκε σε μια επιτυχημένη ημερίδα εργασίας στις 8.8.2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα γίνει επιτέλους πραγματικότητα.Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων(ΠΣΕΕΟ), διοργανώνει, όπως είχε ανακοινώσει, το πρώτο παγκόσμιο συνέδριο στην Αθήνα, την Κυριακή 1.8.21 και ώρα 10:00 π.μ. μέχρι 19:00 μ.μ.

 

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια ένωσης, συνεργασίας και κοινής πορείας των Παγκοσμίων Εθνικοτοπικών Οργανώσεων παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να αποτελέσει έναν πυλώνα εξέλιξης και συσπείρωσης της παγκόσμιας ομογένειας. Αλλά και μια δυνατή γέφυρα επικοινωνίας και αλληλεγγύης με την πατρίδα, που πάντα έχουν στο μυαλό τους και στην καρδιά τους οι απόδημοι.

 

Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου,με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίαςκαι σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

 

Εφόσον τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας και οι τότε ισχύοντες περιορισμοί του ελληνικού κράτους το επιτρέψουν, το Παγκόσμιο Συνέδριο θα λάβει χώρα με υβριδική μορφή, δηλαδή με φυσική παρουσία όσων ατόμων θα επιτρέπονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τα υπόλοιπα θα συμμετέχουν διαδικτυακά.

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως εξής:

 

1.       Παρουσίαση και συντονισμός του συνεδρίου

κ. Νατάσσα Βησσαρίωνος –Ελλάδα

Δημοσιογράφος ΕΡΤ

 

2.       Καλωσόρισμα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής και ιδρυτική διακήρυξη του ΠΣΕΕΟ 

κ. ΔιαμαντήςΓκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

                                                               

3.       Χαιρετισμός Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας                                      

κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Ελλάδα

Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

4.       Χαιρετισμός Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

κ. Ιερωνύμου Β΄ - Ελλάδα 

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος

 

5.       Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών                                               

κ. Κωνσταντίνος Βλάσης – Ελλάδα

Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό

 

6.       Χαιρετισμός Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμούκαι Δημόσιας Διπλωματίας

κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης – Ελλάδα

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

7.       Χαιρετισμός Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)                                      

κ. Απόστολος Τζιτζικώστας - Ελλάδα

Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

 

8.       Χαιρετισμός Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)                               

κ. Δημήτριος Παπαστεργίου - Ελλάδα

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος

 

9.       Χαιρετισμοί Προέδρων των Παγκοσμίων Ελληνικών Εθνικοτοπικών Οργανώσεων

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

κ. Νίνα Γκατζούλη – Βοστώνη ΗΠΑ

Συντονίστρια της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικών Οργανώσεων

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

κ. ΔιαμαντήςΓκίκας – Νυρεμβέργη Γερμανίας

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

 

10.   Διάλειμμα

 

11.   Η ψήφος των Αποδήμων και η αναγκαιότητα από οικονομική χροιά                   

κ. Χρυσόστομος Δήμου – Κονέκτικατ Η.Π.Α.

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

 

12.   Ο ρόλος του εθελοντισμού στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς        

κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής – Μόναχο Γερμανίας

Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

                                                               

13.   Ο ρόλος του Απόδημου Ελληνισμού στον 21ο αιώνα      

κ. Γεώργιος Αμαραντίδης – Φρανκφούρτη Γερμανίας

Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

 

14.   Συνεργασία ομογενειακών οργανώσεων                                                                           

κ. Μιχάλης Μαγειρίας – Ελλάδα

Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλαχικής Αμφικτιονίας

 

15.   Εκπαιδευτικά Συστήματα του 21oυ αιώνα: Προκλήσεις και προοπτικές στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων

κ. Βασίλειος Φθενάκης – Μόναχο Γερμανίας

 

Διάλειμμα

 

16.   Η Επανάσταση του 1821 και η Εθνεγερσία Ελευθερίας

κ. Θεοφάνης Μαλκίδης– Αλεξανδρούπολη Ελλάδα

Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

Κύπρος 1974



 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1974 ΣΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟ!!!


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ...  

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

Το Ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας. Ιούλιος 1943

 





Την Κυριακή 25 Ιουλίου 1943 οι στρατιώτες του 12ου λόχου του 98ου συντάγματος της 1ηςΟρεινής Μεραρχίας Καταδρομών (το «αιματοβαμμένο εντελβάις») παρέδωσαν το χωριό στις φλόγες και δολοφόνησαν 135 άοπλους και ανυπεράσπιστους κατοίκους, μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά και γυναίκες. 

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

Κωνσταντίνος Κανάρης


 

          Τις πολλαπλές υπηρεσίες του Κωνσταντίνου Κανάρη στο Έθνος περιέγραψε σε συντομία ο Σπ. Μαρκεζίνης:

          «Η μορφή του Κανάρη ενωρίς έλαβε την θέσιν της εις το παγκόσμιο λεύκωμα της ιστορίας των ηρώων. Όταν εξερράγη η Ελληνική επανάστασις ήτο ασημος πλοίαρχος ενός μικρού ιστιοφόρου… Ήτο εκ χαρακτήρος ήρεμος άνθρωπος. Πολίτης νομιμόφρων, υπόδειγμα συζύγου και πατρός. Δεν επεδίωξε ποτέ την προβολήν, και επροτίμα τον ήσυχον βίον…Ο θρίαμβος δεν ήλλαξε τον χαρακτήρα του, παρέμεινεν εξ ίσου μετριόφρων και αγνός, όσον όταν ήτο απλούς εμποροπλοίαρχος. Πολλαπλάς προσέφερεν έκτοτε εις το Έθνος υπηρεσίας, πάντοτε με την ίδιαν σεμνότητα και ακεραιότητα. Υπήρξεν εις όλα άμεμπτος, Όταν, μετά την μεταπολίτευσιν, εγένετο έλεγχος των διαχειρισθέντων χρηματικά κονδύλια, δια τον Κανάρην ουδείς εγένετο λόγος. Άλλωστε ουδέν ουδέποτε διεχειρίσθη. Και όταν αι περιστάσεις ήσαν κρίσιμοι προς τον Κανάρην πάντοτε εστρέφοντο τα βλέμματα όλων, ως εις άνθρωπον του οποίου την πρωτοκαθεδρίαν απεδέχοντο όλοι».

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

«Το πρακτικό μυαλό τα περιπαίζει όλα , θρησκεία, πίστη, δόγματα, μυστήρια, σωτηρία, μέλλουσα ζωή»

Το πρακτικό μυαλό τα περιπαίζει όλα, θρησκεία, πίστη, δόγματα, μυστήρια, σωτηρία, μέλλουσα ζωή. Πώς να θυσιάσης, λέγει, τούτη τη ζωή τη χειροπιαστή, για την άλλη, που δεν γύρισε κανένας από τον άδη για να μας πη πως υπάρχει! «Κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει».
Έτσι συλλογίζεται ο φρόνιμος, ο πρακτικός άνθρωπος, και πορεύεται αναλόγως. Αυτός είναι που ενθουσιάσθηκε για την Ένωση των Εκκλησιών, «για να πάψουν τέλος πάντων αυτές οι ανοησίες με τα σχίσματα, με τα δόγματα και τους βυζαντινισμούς».

MALKIDIS στις 12:04 π.μ.
Κοινή χρήση

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Η επιχείρηση "ΝΙΚΗ" στην Κύπρο το 1974. Μνήμη υπερασπιστών του Ελληνισμού




Θ. Μαλκίδης 
Οι  σοροί των Ελλήνων, χωρίς ταυτοποίηση, του  αεροσκάφους Νοράτλας. Κύπρος 1974 


Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή 

της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, 

με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή. 



Τα αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από τη Σούδα της Κρήτης, ήταν 

20 Nord 2501 Nor-atlas και 10 C-47 Dakota της Ελληνικής 
Πολεμικής Αεροπορίας και θα μετέφεραν καταδρομείς με πλήρη οπλισμό. Δεν κατάφεραν όλα να απογειωθούν. 
Aλλά και κατά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αφού κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα τουρκικά πυρά πετώντας χαμηλά και μπαίνοντας στην Κύπρο από δυτικά μέσω της βάσεως Ακρωτηρίου, όσα απογειώθηκαν, έγιναν στόχος φίλιων  πυρών, εφόσον εκλήφθηκαν κατά λάθος ως εχθρικά…

Στη διάρκεια της επιχείρησης βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη και καταρρίφθηκε ένα, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ' αυτό, πλην ενός, του Καταδρομέα Ζαφειρίου. 

Είκοσι επτά καταδρομείς  και τέσσερις αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας καθώς και δύο λοκατζήδες από άλλο αεροσκάφος, έχασαν την ζωή τους την αποφράδα εκείνη νύχτα. 

Σήμερα 43 χρόνια μετά από την τραγική εκείνη νύκτα  εντοπίστηκαν 
και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA τα λείψανα 15 επιβαινόντων του Νοράτλας, τα οποία ήταν θαμμένα κάτω από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας μαζί με το αεροσκάφος για 43 χρόνια (άλλα λείψανα είχαν ταφεί από τις πρώτες μέρες στη Λακατάμια). 
Ήδη, τα λείψανα των 15 καταδρομέων έχουν μεταφερθεί και ταφεί στις γενέτειρές τους.

Μέχρι σήμερα έχουν ταυτοποιηθεί τα λείψανα ή μέρος των λειψάνων 28 καταδρομέων και μελών του πληρώματος. 
Υπολείπεται ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση των λειψάνων των υπολοίπων τριών μελών του Νοράτλας «Νίκη 4». 
Πρόκειται για τους καταδρομείς Χριστόδουλο Δοϊτσίδη, και Δημήτρη Σιορώκο και τον επισμηναγό Στέργιο Συμεωνίδη. 




Η εκτίμηση για αυτές τις τρεις περιπτώσεις είναι ότι τα λείψανά τους δόθηκαν σε άλλες οικογένειες στην Ελλάδα ή ότι συγκαταλέγονται στα λείψανα που τύγχαναν για χρόνια 
χημικού ψεκασμού, ενώ φυλάσσονταν στο οστεοφυλάκιο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό το DNA τους και να είναι εξαιρετικά δύσκολο σήμερα να ταυτοποιηθούν.








Αξιοσημείωτα όμως είναι και τα προσωπικά αντικείμενα των 31, αντρών που σκοτώθηκαν προτού καν πατήσουν το πόδι τους στην Κύπρο, τα οποία βρέθηκαν ανάμεσα στα συντρίμμια 
και τις σορούς. Τέσσερις δεκαετίες μετά από το χώμα ξεθάφτηκαν σταυροί, στρατιωτικός εξοπλισμός (κράνος, όπλο, παγούρι), λουρί ρολογιού, μπαταρίες, καλώδια ακόμη και ένα χαρτονόμισμα των 1.000 δραχμών.


Τα υλικά ευρήματα για μια περίοδο φυλάσσονταν σε χώρο 
δίπλα στον Τύμβο, για να μπορούν να τα βλέπουν οι επισκέπτες. 
Στη συνέχεια, τα Υπουργεία Άμυνας Κύπρου και Ελλάδας 
ήρθαν σε συμφωνία να φυλαχθούν σε άλλον χώρο τα πιο μεγάλα κομμάτια του αεροσκάφους. 
Έτσι, η Ελλάδα έχει ζητήσει να της δοθεί ένα κομμάτι για να εκτίθεται μόνιμα στο Πολεμικό Μουσείο της Αεροπορίας στην Αθήνα, ενώ ο Έλληνας υπουργός Άμυνας έχει ζητήσει να δημιουργηθεί και ένα μικρό μουσείο ειδικά για το Νοράτλας 
στην ΕΛΔΥΚ ή σε κάποιον άλλον χώρο αναφοράς στην Κύπρο. Αντίστοιχα, κάποιον χώρο για φύλαξη των συντριμμιών του Νοράτλας αναμένεται να δημιουργήσει και η Εθνική Φρουρά.













Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ 


MALKIDIS στις 1:13 π.μ.
Κοινή χρήση
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού

Πληροφορίες

MALKIDIS
malkidis@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ
Από το Blogger.