Σελίδες

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Αυστραλός Γερουσιαστής ζητά συγνώμη για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων.....





O Άλαν Φέργκιουσον, Αυστραλός Γερουσιαστής, ζητά συγγνώμη για την άρνηση των Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων ήδη από το 2009

Θ. Μαλκίδης 


Μέλος της Διεθνούς Ένωσης  Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των  Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών η οποία το 1998 και το 2002  εισήγαγε το ζήτημα της Γενοκτονίας στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ.

Ήδη από το 2009 τo μέλος της Άνω Βουλής του Ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Αυστραλίας  γερουσιαστής Άλαν Φέργκιουσον ζήτησε   συγγνώμη για τον όρο «αμφισβητήσιμη» που χρησιμοποίησε όταν αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων. Μιλώντας σε συνεδρίαση του  ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου ο γερουσιαστής Φέργκιουσον  έθεσε υπό  αμφισβήτηση την ιστορική αλήθεια για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και  των Ελλήνων, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να περιγραφεί με «ακρίβεια» σήμερα.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας και εκπρόσωποι των Ελληνικών και Ασσυριακών κοινοτήτων   παρουσίασαν αμέσως  ακαδημαϊκό υλικό σχετικά με τη Γενοκτονία των   απαιτώντας τη συγνώμη του  Γερουσιαστή για τα όσα είπε  ως προς την ορθότητα αυτών των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, τα οποία έχουν καταδικαστεί από τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των  Γενοκτονιών.

Στη συνέχεια ο γερουσιαστής Φέργκιουσον επανεξέτασε τη   θέση του και στην επιστολή του  που έστειλε ανέφερε ότι ζητά  «συγγνώμη», λέγοντας πως με  την ομιλία του δεν είχε ποτέ ως στόχο να προκαλέσει «αγωνία»Ενώ συνέχισε λέγοντας πως  «δέχομαι τα ευρήματα της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών σε σχέση με τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εις βάρος των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων»

Ο πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αυστραλίας  Βαράντ Μεγκουερντικιάν  είπε ότι «η κοινότητα δέχεται  τη απολογία του γερουσιαστή Φέργκιουσον και προσβλέπει στη δημιουργία μια ισχυρής σχέση συνεργασίας με αυτόν.Δεχόμαστε τις τύψεις του γερουσιαστή ως γνήσιες και πιστεύουμε ότι ο γερουσιαστής συνειδητοποιεί τώρα τη μεγάλη επίδραση που είχε  το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας έχει  στη ζωή του τόσων πολλών απογόνων απόγονοι των Αρμενίων και των Ελλήνων, που τώρα θεωρούν την Αυστραλία το σπίτι τους».


Υ.Γ. Ο παραλληλισμός με τις αντίστοιχες καταστάσεις που ζούμε στην Ελλάδα σχετικά με τους αρνητές της Γενοκτονίας είναι προφανής. Επιπλέον  της άρνησης υπάρχουν και οι σύμβουλοι Υπουργών και οι υποψήφιοι  βουλευτές του καθεστώτος που υπονομεύουν τον αγώνα μας. Απόντες βεβαίως από αυτόν, παρόντες όμως στην υπονόμευσή  του και όταν αυτός δικαιώνεται στην οικειοποίησή του......