Σελίδες

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017 εν Λευκωσία.....





Θ. Μαλκίδης 

Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017 εν Λευκωσία.....

Ο Βασίλης Μιχαηλίδης με το «Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία (Κύπρου) ή Το Τραούδιν του Κυπριανού»  και με τη «Χιώτισσα εν Λεμεσσώ κατά το 1821» περιγράφει με μοναδικό τρόπο την Επανάσταση στην Κύπρο, την Ελληνικότητα  και τη διαφορά μεταξύ Ελευθερίας και Σκλαβιάς. Το 1948 ο Αυξεντίου  μίλησε ως ηθοποιός στο μαθητικό θέατρο για τα αγαθά αυτά αλλά και για τη δουλεία και λίγα χρόνια αργότερα εμπνεύστηκε για το δικό του αγώνα Ελευθερίας. 

Στο σήμερα, πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο πασάς επί των Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου μας έδειξε με το δάκτυλο και μας είπε πως «αν είστε καλά παιδιά μπορούμε να κάνουμε αναθεώρηση στα 13 χρόνια αντί στα 15», εννοώντας την διάρκεια παραμονής των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Την  9η Ιουλίου του 1821 οι  πρόγονοί μας δεν ήταν  και τόσο καλά παιδιά και πολέμησαν για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αγαθό το οποίο οποίο είναι βέβαιο ότι δεν λέει απολύτως τίποτα στους συνομιλητές των κατακτητών.......

Δεν αφορά αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν την Ελληνικότητα από το χώμα που πάτησαν και στη συνέχεια πότισαν με το αίμα τους ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός και συν αυτώ, ο Ευαγόρας, ο Γρηγόρης, ο Κυριάκος και οι συναγωνιστές  τους, οι πολεμιστές, οι πεσόντες και οι αγνοούμενοι του 1974,  ο Θεόφιλος, ο Σολωμού και ο Ισαάκ  και αμέτρητοι άλλοι.


Η 9η Ιουλίου 1821 και η 9η Ιουλίου 2017  εν Λευκωσία και τα "καλά παιδιά".....










Ο Βασίλης Μιχαηλίδης :Η 9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία (Κύπρου) ή Το Τραούδιν του Κυπριανού


«Η Ρωμιοσύνη έν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου
Κανένας δεν ευρέθηκε για να την ιξηλείψη
Κανένας γιατί σσιέπει την πού τάψη ο Θεός μου.

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή όντας ο κόσμος λείψη»