Σελίδες

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ, από τη Σμύρνη στη Βιάννο



Θ. Μαλκίδης

Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ, από τη Σμύρνη στη Βιάννο

Είναι εντυπωσιακό το πώς ένα έγκλημα, και μάλιστα σε μαζική έκταση, υλοποιείται με τρόπο που θυμίζει προηγούμενο, το οποίο βεβαίως δεν τιμωρήθηκε. Είναι επίσης εκπληκτικό πώς ακόμη το ανθρώπινο είδος φτάνει στη διαστροφή.


Το έγκλημα από τους Ναζί του Χίτλερ στην επαρχία Βιάννου της Κρήτης, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 1943, ήταν η επανάληψη της σφαγής από τους Τσέτες του Κεμάλ τις ίδιες ημέρες του 1922 στη Σμύρνη.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

ΈΚΤΑΚΤΟ: Λουκέτο στο Σωματείο Κύριλλος & Μεθόδιος βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών



Γ. Τάτσιος 

Σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2019 βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Σερρών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ανακοπής λειτουργίας της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος με έδρα στην Ηράκλεια Σερρών. Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο κ. Γεώργιος Τατσιος τον Μάρτιο του έτους 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με έντονο αίσθημα ευθύνης, υπερασπιζομενος τον Μακεδονικό Ελληνισμό. 

Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντος. (έκδοση στη Γαλλική Γλώσσα)






Θ. Μαλκίδης
Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντος.


Πολλοί έντιμοι και ανεξάρτητοι ερευνητές, πολιτικοί και διανοούμενοι γνωρίζουν για τα μαζικά εγκλήματα και ασχολούνται σε όλον τον πλανήτη  με το ζήτημα της Γενοκτονίας.
Η περίπτωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων αποτελεί μία συμπύκνωση όλων των μεθόδων που ακολουθήθηκαν στην πορεία του ανθρώπου, αφού εμφανίστηκαν εξοντωτικές πορείες, τάγματα εργασίας, στρατόπεδα συγκέντρωσης, βιασμοί, μεταφορά γυναικών και παιδιών στην τουρκική ομάδα και μία σειρά από άλλα ζητήματα  που εμφανίζονται στην Σύμβαση του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας. Άλλωστε ο πρώτος συστηματικός μελετητής της υπόθεσης της Γενοκτονίας, ο επιζήσας  του Ολοκαυτώματος Ραφαήλ Λέμκιν, θεμελίωσε τον όρο και τη Σύμβαση, πάνω στο μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων και βεβαίως των Αρμενίων και των Εβραίων.
Το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για το μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων, αναδεικνύοντάς στο σύνολό του, ερευνώντας τις διώξεις των Νεότουρκων και των Κεμαλικών εναντίον των Ελλήνων από τη Θράκη, μέχρι την κεντρική Μικρά Ασία και τον Πόντο.
Συνιστά  μία πυξίδα πορείας για την τεκμηρίωση της ιερής και μεγάλης υπόθεσης της Γενοκτονίας,  αντικρούοντας την προπαγάνδα  της Τουρκίας, προβάλλοντας το διεθνές πλαίσιο αναγνώρισης, ασχολείται όμως και με  την υπονόμευση, την άρνηση και την κατανάλωση που υφίσταται το ζήτημα εντός της Ελλάδας.
Το βιβλίο για την Γενοκτονία των Ελλήνων, το οποίο εκτός από τη γαλλική γλώσσα έχει μεταφραστεί στη αγγλική, ρωσική, αρμενική, ισπανική, ρουμανική, ιταλική γλώσσα,  στοχεύει στη διεθνή κοινότητα και στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει μέσα στους κόλπους της για την αναγνώριση των μαζικών εγκλημάτων.
Η μετάφραση είναι της Σοφίας Καλύβα και η επιμέλειά της έγινε από το Στέφανο Αμπατζή, το έργο στο εξώφυλλο είναι της Μαργαρίτας Ράντεβα, ενώ την εκδοτική επιμέλεια την είχε ο Χρόνης Αμανατίδης.   Το κόστος του βιβλίου, όπως και το κόστος της μετάφρασης και έκδοσης  στις προαναφερθείσες γλώσσες, καλύφθηκε αποκλειστικά από το συγγραφέα .....


 Î— ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (1)
final cover

ΜΑΛΚΙΔΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ
genocidio_griego

ΜΑΛΚΙΔΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΤΑΛΙΚΑ


Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας (1908-1924) και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941-1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.


Ασχολείται με θέματα  του Ελληνισμού και ειδικότερα με αυτό της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής, ,με τα ζητήματα  του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, της Μακεδονίας, κ.ά

Για τα παραπάνω θέματα  έχει μιλήσει σε όλην την Ελλάδα, καθώς και στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Αλβανία,  στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στην Ελβετία και αλλού.


Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεών του, το 2006 μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Ευρώπη στην πλατεία του Δημαρχείου της Στουτγκάρδης στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ποντιακή Εστία της πόλης. 

Το 2009 μί­λη­σε στην πρώ­τη εκ­δή­λω­ση για τη Γενοκτονία που οργάνωσαν  τα Ελ­λη­νι­κά  προ­σφυ­γι­κά σω­μα­τεί­α και η Αρ­με­νι­κή κοι­νό­τη­τα  στο κτί­ριο του Ο­Η­Ε στην Νέ­α Υόρ­κη και το ίδιο έτος  μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη κοινή εκδήλωση Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στη Στοκχόλμη ενώ το επόμενο έτος υπήρξε η αναγνώριση από το Σουηδικό Κοινοβούλιο της Γενοκτονίας. 

Το 2010 προ­σκλή­θη­κε α­πό τη Δη­μο­κρα­τί­α της Αρ­με­νί­ας και μί­λη­σε στο Ερεβάν στο Διε­θνές Συ­νέ­δριο για τη Σύμ­βα­ση, την Πρό­λη­ψη και την Κα­τα­στο­λή του Ε­γκλή­μα­τος της Γε­νο­κτο­νί­ας. 

Το 2013 προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων και μίλησε στο Συνέδριό της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ τον Απρίλιο του  2015 προσκλήθηκε από τη Δημοκρατία της Αρμενίας για να μιλήσει στο παγκόσμιο φόρουμ για τις Γενοκτονίες, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Toν Απρίλιο του  2016 προσκλήθηκε στο  ιστορικής σημασίας πρώτο συνέδριο που έγινε στην Άγκυρα για το Ποντιακό ζήτημα και τη Γενοκτονία, του οποίου τα πρακτικά κυκλοφορούν στην τουρκική γλώσσα.

Το 2009 πραγ­μα­το­ποί­η­σε τις συ­νο­μι­λί­ες με την ε­πι­τρο­πή του ι­δρύ­μα­τος που εί­ναι υ­πεύ­θυ­νο για τη λει­τουρ­γί­α της ε­λεύ­θε­ρης δια­δι­κτυα­κής ε­γκυ­κλο­παί­δειας Wikipedia, το οποί­ο έ­δω­σε την ά­δεια λει­τουρ­γί­ας της Wikipedia στην Πο­ντια­κή διά­λε­κτο. 

Το 2007 ε­πι­με­λή­θη­κε το δι­δα­κτι­κό εγ­χει­ρί­διο του Ρό­ναλ­ντ Λε­βί­τσκι για τη «Γε­νο­κτο­νί­α των Ελ­λή­νων του Πό­ντου» στην αγ­γλι­κή γλώσ­σα (έκ­δοση Σύλ­λο­γος Πο­ντί­ων Σι­κά­γο «Ξε­νι­τέ­ας») και το 2012 το με­τέ­φρα­σε και στην ελ­λη­νι­κή.

Για το ζήτημα της Μακεδονίας έχει μιλήσει σε συλλαλητήρια και εκδηλώσεις, εντός και εκτός Ελλάδας (Έδεσσα, Βεργίνα, Δράμα, Κομοτηνή, Γρεβενά, Λάρισα, Ξάνθη, Καβάλα, Ηρωική Πόλη της Νάουσας, Κόρινθος, Χαλκιδική, Άργος, Ναύπλιο, Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, Αγρίνιο, Ντίσελντορφ, Βέροια,  κ.ά,) αναλύοντας τα ζητήματα που έχουν προκύψει  από την αποκαλούμενη <Συμφωνία> της 17ης Ιουνίου 2018. 

Για τα εγκλήματα των Ναζιστικών και Φασιστικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της Κατοχής 1941-1944,  έχει μιλήσει σε μαρτυρικούς τόπους (Κερδύλια και Ροδολίβος Σερρών, Πύργοι και Ερμακιά Εορδαίας, Δοξάτο Δράμας, κ.α). 



Για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο 
και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία 
της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας 
για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση  
στον πάσχοντα συνάνθρωπο.


Τα κείμενα του Θεοφάνη Μαλκίδη  έχουν μεταφρασθεί 
στην αρμενική,  αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, 
ρωσική, τουρκική, ρουμανική και αλβανική γλώσσα, 
ενώ έχει μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, βιβλία για τη 
Γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων. 

Περιπτώσεις παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια



Θ. Μαλκίδης

Σε αντίθεση με αυτούς που υπέγραψαν και με αυτούς που θα τη σεβαστούν τη <<Συμφωνία>> των Πρεσπών, η παρακάτω καταγραφή δείχνει η γειτονική χώρα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
Είναι λοιπόν προφανές ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να καταργήσει τη <<Συμφωνία>> με επίκληση του άρθρου 60 της Συμβάσεως της Βιέννης, το οποίο αναφέρει ότι υπάρχει η δυνατότητα λήξεως ή αναστολής εφαρμογής μιας συνθήκης σε περίπτωση ουσιώδους παραβιάσεως των όρων της.....

Περιπτώσεις παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια



Μαρία Μοτίκα 
Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, στον Τομέα Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης 


 Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπεγράφη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων στις 17 Ιουνίου 2018 και, μεταξύ άλλων, προβλέπει την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία» erga omnes, δηλαδή έναντι όλων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και σε διεθνείς οργανισμούς. Ωστόσο, μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αρκετές παραβιάσεις της Συμφωνίας εν σχέσει προς το ονοματολογικό σκέλος.

Σε πολλές ιστοσελίδες δημοσίων και κρατικών οργανισμών, η γειτονική χώρα εξακολουθεί να αναφέρεται με τον όρο «Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ενώ προβληματισμό προκαλούν και οι ονομασίες ορισμένων μνημείων. Παρακάτω, για λόγους συντομίας θα αναφέρουμε μόνο κάποιες αλλά χαρακτηριστικές περιπτώσεις[1].

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η πολιτεία της Καλιφόρνια αναγνωρίζει τη Γενοκτονία


Θ. Μαλκίδης 

Πριν από λίγες ώρες τα μέλη της Βουλής της πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ ψήφισαν ομόφωνα την τροπολογία  με την  οποία αναγνωρίζεται η τέλεση της Γενοκτονίας εναντίον των Ασσυρίων και των Ελλήνων.  

Έλληνας της Κύπρου κατέβασε την τουρκική σημαία από την κατεχόμενη Λύση



Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή (8/9). Ο νεαρός φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης.

Ο 16χρονος μαθητής, χωρίς να γίνει αντιληπτός μπήκε στο δημοτικό σχολείο ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε την τουρκική σημαία.

Επίσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Αλήθεια», μπήκε σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς. Ο νεαρός Ε/κ καταγράφηκε από κάμερες την ώρα που ανεβαίνει στο ιστό κατεβάζοντας τη σημαία της κατοχής.

Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή που ο 16χρονος ανεβαίνει στον ιστό και κατεβάζει την τουρκική σημαία:


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις»



Θ. Μαλκίδης 

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις»

Ο Γιώργος Σεφέρης γράφοντας στο ημερολόγιό του (Οκτώβριος 1945) αναφέρεται στην κατάσταση των Ελλήνων της εποχής του, επισημαίνοντας τις παθογένειές τους που ισχύουν μέχρι σήμερα. 
Απώλεια εθνικής κυριαρχίας, οικονομική υποδούλωση, ανεργία, δημογραφική κατάρρευση, φτώχεια, αναξιοκρατία, μετανάστευση, παράδοση Μακεδονίας, παράδοση Ελληνισμού.

  «Αποκαρδιωμένος όπως πάντα ύστερα από κάτι τέτοια, μολονότι τα είδα τόσες και τόσες φορές, όπου η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις. Γιατί; Γιατί είμαι δεμένος με αυτό τον τόπο και μολονότι δεν έχω καμιά απολύτως φιλοδοξία για πολιτική δράση, μου φαίνεται σαν ένα είδος ακρωτηριασμού να πω ξαφνικά να σας χέσω και να αποξενωθώ από όλα αυτά. Γιατί είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν, αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν».   


Ο Μικρασιάτης Γιώργος Σεφέρης  καταγράφει στο ημερολόγιο του μια άθλια, ημιμαθή, ηγετική ελίτ,  πολιτικούς με διαδόχους υιούς, ανιψιούς, εγγονούς, συγγενείς και φίλους.  Αυτοί και η ζωντανή Ελλάδα που αντιστέκεται....





Η σφαγή από τους Βούλγαρους κατακτητές στο Καρυόφυτο Ξάνθης



Ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου 1944 'Ελληνες αντάρτες έκαναν την εμφάνισή τους έξω από το χωριό Καρυόφυτο Ξάνθης καθώς πληροφορήθηκαν ότι οι Βούλγαροι ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν και η απελευθέρωση πλησίαζε. 

Μνημόσυνο Πεσόντων και δέηση υπέρ ανεύρεσης των αγνοούμενων Καταδρομέων 33ης Μοίρας. Κύπρος 1974.



Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11πμ. τελείται το Εθνικό Μνημόσυνο των  Καταδρομέων της 33ης Μοίρας  που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι εναντίων των Τούρκων εισβολέων το 1974, καθώς επίσης και δέηση υπέρ ανεύρεσης των αγνοουμένων, στο στρατόπεδο της 33ης Μοίρας Καταδρομών στο Σταυροβούνι.


Η 33 Μοίρα Καταδρομών συγκροτήθηκε στις 30 Απριλίου 1965 


Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Δε θα ξεχαστεί τίποτα !



Ήταν όλοι στην πρώτη σειρά στη ΔΕΘ: Υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες, πολιτευτές.... Οι ίδιοι πριν λίγους μήνες ήταν στα συλλαλητήρια με δηλώσεις για το 《..μονόδρομο της ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών》για 《 πινακίδες που δε θα αναγράφουν "Βόρεια Μακεδονία", αλλά Σκόπια》για 《 Εθνικά επιζήμια Συμφωνία που θα ενισχύσει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις και ανύπαρκτα ζητήματα μειονότητας,σε συνδυασμό με την αναγνώριση Μακεδονικής γλώσσας, εθνότητας και Έθνους 》

Αγνοούμενος Έφεδρος αξιωματικός Πανίκος Χατζηπαναγή . Κύπρος 1974



Ο ΔΕΑ Πανίκος Χατζηπαναγή  από την Μεσογη που αγνοείτο από την Τουρκική εισβολή βρέθηκε.

Τα οστά του εντοπίσθηκαν σε ομαδικό τάφο στον Κορνοκηπο, μαζί με άλλους στρατιώτες του τάγματος που υπηρετούσε, του 361 Τ.Π με έδρα το Συγχάρι. Ήταν το τάγμα που είχε πολύ βαριές απώλειες.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Η συμπαιγνία τους δεν είναι η ήττα μας....



"Το είχα πει στη Βουλή ότι άπαξ και κυρωθεί η συμφωνία επιτρέπεται μόνον έλεγχος της εφαρμογής της...." Η σημερινή απόδειξη, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, της συνενοχής των τωρινών και των προηγούμενων.....