Σελίδες

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις

 


 Θεοφάνης Μαλκίδης 

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις 

Εκδόσεις Περιοδικού Ενδοχώρα , Μάιος 2023

 

Η δυναμική του ζητήματος της Γενοκτονίας δεν μπορεί να εμποδισθεί από  απολογητές και θαυμαστές του εθνικισμού των Νεότουρκων και του ρατσιστικού Κεμαλισμού, δεν μπορεί να σταματήσει από την προπαγάνδα και το ψεύδος των δολοφόνων  που αποκαλύπτονται και καταρρέουν από το βάρος των εγκλημάτων τους. 


Σε όλον τον Ελληνισμό και σε όλον τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκίαν  έχει γίνει κατανοητό ότι χωρίς τη γνώση  της τραγικής αυτής σελίδας που γνώρισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και οι άλλοι λαοί, χωρίς δηλαδή την  ανάδειξη και την αναγνώριση  της Γενοκτονίας,  δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκδημοκρατισμός και ελευθερία στην Τουρκία, ούτε  μέλλον για την περιοχή που σημαδεύτηκε και συνεχίζει να σημαδεύεται από μαζικά εγκλήματα. Η αλήθεια  θα νικήσει το ψεύδος, αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα!



Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής και Φασιστικής Κατοχής, όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.

Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες, είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται με το ζήτημα της Γενοκτονίας, με τα εγκλήματα από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, με τα θέματα   του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  της Θράκης, του Αιγαίου, της Κύπρου, της Μακεδονίας, καθώς και με τις πτυχές της σύγχρονης ελληνικής παρουσίας.  

Για τα παραπάνω ζητήματα έχει μιλήσει σε συνέδρια και εκδηλώσεις, εντός και εκτός  Ελλάδας και για τη δραστηριότητά του έχει τιμηθεί τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό και επιπλέον έχει τιμηθεί από την Προεδρία  της Ελληνικής Δημοκρατίας και το  Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,  για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή του συμπαράσταση   στον πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Τα κείμενα  του Θεοφάνη Μαλκίδη έχουν δημοσιευθεί σε αυτοτελείς μελέτες, επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και   έχουν μεταφρασθεί στην αγγλική, γαλλική, ιταλική, ισπανική, αρμενική, ρωσική, ρουμανική, αλβανική και τουρκική γλώσσα. 


H συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Μακεδονίας 


Στο -48:37