Σελίδες

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Κύπρος: Όλη κατεχόμενη και όλη τουρκική ;

 




Θεοφάνης Μαλκίδης 

Κύπρος: Όλη κατεχόμενη και όλη  τουρκική ; 

Σήμερα έχουμε το ίδιο σκηνικό με την περίοδο του Σχεδίου Ανάν με όλα τα τότε λάθη να επαναλαμβάνονται, προετοιμάζοντας οι <<αρμόδιοι>> το έδαφος για <<λύση>>  με συνθήματα και με ανάλογη όπως τότε, παραπληροφόρηση. 

Η <<λύση>> που κυοφορείται με το όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εμπεριέχει  τις χειρότερες και βαθύτερες διαιρέσεις με βάση το ρατσισμό και με νόμους ζούγκλας με καταστροφικές προεκτάσεις. Έχει ως δεδομένο πέραν του πολιτικού διαχωρισμού που ίσχυε από το 1960 και το γεωγραφικό διαχωρισμό της Κύπρου και την κατάλυση των  Δικαιωμάτων, Πολιτικών Κοινωνικών και Ανθρώπινων. Στη πράξη δηλαδή διακυβεύεται η συνέχεια και η παρουσία του Ελληνισμού της Κύπρου. 

Είναι εμφανής η προσπάθεια των Τούρκων, του διεθνούς παράγοντα και κυρίως  των Βρετανών και βεβαίως  και  των  πρόθυμων στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο, να ολοκληρώσουν  τους σχεδιασμούς τους σε βάρος της Κύπρου. 

Δε χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες  ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι <<λύση>> η οποία μπορεί να συνάδει με  τη Δημοκρατία, αφού καταλύεται η Κυριαρχία και η  εξουσία της διεθνούς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας  σε ολόκληρη την Κύπρο και η  αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  με την επιστροφή όλων  στις οικίες και τις περιουσίες  τους,  με το δικαίωμα στην ειρήνη χωρίς εποίκους και κατοχικά στρατεύματα της Τουρκίας .

 Υπάρχει κάποιος που έχει  τη συνταγματική νομιμοποίηση, την   πολιτική εξουσιοδότηση από το λαό, από το εκλογικό σώμα, από τον Ελληνισμό,  να πάει σε πενταμερή διάσκεψη για δήθεν <<λύση>> και  να  νομιμοποιηθεί   η Τουρκική εισβολή και κατοχή,  να ξεπουληθεί στον τύπο και στην ουσία η Κύπρος; 

Υπάρχει; 


Η συνέντευξή μου  στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά