Σελίδες

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ώρα καλή Ευγένιε !

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ήρθες πριν τρία ακριβώς χρόνια, μετά την ομιλία μου στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο  για τη Μακεδονία μας στη Βεργίνα και χωρίς να με γνωρίζεις, με αγκάλιασες  με δάκρυα στα μάτια...



Και από τότε  γίναμε αδέλφια γιατί ήσουν ταπεινός και γενναίος, πιστός και μπροστάρης, θαρραλέος, αγωνιστής και ανιδιοτελής ! 


Και πριν από λίγο ο Θεός θέλησε να σε πάρει δίπλα του, αυτός γνωρίζει το γιατί, είπα, όταν επικοινώνησαν για το κακό μαντάτο.


 Και τώρα σου γράφω  σκεπτόμενος πότε εσένα και τη  ψυχή σου αδυνατώντας να κατανοήσω αυτό που συνέβη και πότε τη αγαπημένη σου Γεωργία και τα πέντε αγγελούδια σας.


Ευγένιε αγαπημένε μου φίλε,  αδελφέ μου μονάκριβε,  Έλληνα Μακεδόνα λεβέντη μου,  ο Θεός που τόσο αγάπησες σε περιμένει για να σε υποδεχθεί εκεί όπου δεν υπάρχει ούτε λύπη, ούτε στεναγμός! 


 Ώρα καλή σου Ευγένιε, 

Καλή Αντάμωση,

 Καλό Παράδεισο, 

Καλή Ανάσταση!


Υ. Γ. Η εξόδιος ακολουθία, η κηδεία και η ταφή του Ευγένιου θα γίνει την Παρασκευή 23 Ιουλίου από τον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης Μακεδονίας  στις 6 το απόγευμα. 

 



Ποιος ήταν ο Ευγένιος Τζιμογιαννης.


Ο Ευγένιος Τζιμογιάννης γεννήθηκε στις 14 Απριλίου του 1982 στη Θεσσαλονίκη ενω η καταγωγή των γονιών του ήταν από την Ήπειρο. Ήταν 3ο από τα τέσσερα τέκνα της οικογένειάς του Ιωάννη και  της Νίκης Τζιμογιάννη. 


Από μικρός μεγάλωσε μέσα στην εκκλησία και στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας πλάι σε μεγάλους Γέροντες όπως τον Γέροντα Εφραίμ το Φιλοθεΐτη. Απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής του Αγίου Όρους, φοιτητής του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ. 

Άριστος γνώστης της Βυζαντινής Μουσικής, διετέλεσε ψάλτης σε πολλές ενορίες και χωριά της Μητρόπολης Λαγκαδά. 

Από μικρός μπήκε στη βιοπάλη εργαζόμενος δίπλα στον πατέρα του στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. 

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος για τα τεκταινόμενα στην Πατρίδα μας δε δίστασε  να μπει στην πρώτη γραμμή του Αγώνα αντιστεκόμενος στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών αγωνιζόμενος ανιδιοτελώς. 

Πρόεδρος του ένστολου τμήματος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων ο "Παύλος Μελάς" πρωτοστάτησε σε όλα τα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, καθώς και  σε πολλές παρελάσεις και εκδηλώσεις που παρίστατο ο Σύλλογος τιμώντας τους Μακεδονομάχους. 

Ιδιαίτερα ευρηματικός και χαρισματικός έγραφε ποιήματα, στιχάκια ακόμα και τραγούδια για θέματα που τον απασχολούσαν όπως το τραγούδι "Για τη Μακεδονία" το οποίο μελοποίησε και τραγούδησε ο ίδιος καλώντας τον κόσμο να έρθει στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την 8-9-2018 στη Θεσσαλονίκη. 

https://youtu.be/x3vJiHKmp_Y


Παρότι ήταν ένας άνθρωπος της καθημερινής βιοπάλης που πολλές φορές δυσκολευόταν οικονομικά ακόμη και για τα βασικά, όταν το  απαιτούσε η περίσταση,  θυσίαζε τα πάντα για την Πατρίδα και την Ορθοδοξία, δίνοντας το παρόν στην πρώτη γραμμή του Αγώνα.


Παντρεμένος με τη Γεωργία Τζέμη απέκτησε πέντε άξια τέκνα και διέμενε μόνιμα σε αγροικία έξω από το Βασιλούδι Θεσσαλονίκης.

 Ήταν ένας ενεργός Άνθρωπος, ένας Άνθρωπος που δούλευε αδιάκοπα 15 ωρες την ημέρα, με δράση στους συλλόγους γονέων των σχολείων και πάντοτε δίπλα σε όποιον είχε ανάγκη δίνοντας απλόχερα από το περίσσευμα της γεμάτης αγάπης για τον συνάνθρωπο καρδιάς του.

 Ασίγαστο μέσα του έκαιγε το   πάθος του για την   Ορθοδοξία και την πατρίδα μας Ελλάδα καθώς και για την Οικογένειά του. Για τις αξίες αυτές, θυσίαζε τα πάντα, χρόνο, χρήμα, ανάπαυση και καλοπέραση,  μη υπολογίζοντας οποιαδήποτε δυσκολία.


Ένας Άνθρωπος που θα λείψει από όλους μας και πάνω από όλα από την Πατρίδα μας.