Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Ίμβρος: Τούρκοι βασάνισαν μέχρι θανάτου 86χρονο Έλληνα, αλλά δεν είναι «ρατσιστικό έγκλημα»!



Η εθνοκάθαρση της Ίμβρου συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Με την σφραγίδα του επίσημου τουρκικού κράτους.

Η υπόθεση σχετικά με τη βάναυση δολοφονία ενός 86χρονου Έλληνα χριστιανού, Ίβριου «πολίτη της Τουρκίας» που έγινε το 2019 εκδικάστηκε. Το τουρκικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν θεωρείται έγκλημα μίσους. Απέρριψε επίσης την παρέμβαση της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) στην υπόθεση.



Το θύμα, Ο Ζαφείρης Πινάρης, έζησε μια ολόκληρη ζωή στην Ίμβρο. Βρέθηκε δολοφονημένος στο σπίτι του στις 13 Μαΐου, με τα χέρια και τα πόδια δεμένα. Βασανίστηκε μέχρι θανάτου.

Τουρκικός ανεξάρτητος ιστότοπος αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του εγκλήματος:

Οι γείτονες νησιώτες έκαναν τις καθημερινές του δουλειές, και ο ίδιος δεν έφευγε από το σπίτι του. Για πρώτη φορά όμως, δεν άνοιξε την πόρτα στον γείτονά του που του έφερε φαγητό στις 13 Μαΐου 2019. Ο γείτονας που άνοιξε την πόρτα βρήκε τον ηλικιωμένο στο έδαφος με τα χέρια δεμένα. Ο χωροφύλακας που ήρθε στο σπίτι αξιολόγησε ότι ο Ζαφείρης Πιναρης είχε πεθάνει πριν από μία ημέρα και ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του. Μετά από 11 ημέρες, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν. Στο πλαίσιο της έρευνας, προσήχθησαν 8 άτομα. 5 από αυτούς απελευθερώθηκαν και συνελήφθησαν 3, ο Ερντογάν Μπας, ο Μετέ Σαρί και ο Καντίρ Αρσλάν. Ένας από τους κατηγορούμενους, ο Ερντογάν Μπας, πέθανε λίγο μετά τη σύλληψη.

Η δίκη, η οποία συνεχίστηκε για ενάμιση χρόνο, ολοκληρώθηκε στις 7 Απριλίου.

Στην υπόθεση, που εκδικάστηκε στο δικαστήριο του Çanakkale, το δικαστήριο καταδίκασε τον Kadir Arslan, έναν από τους κρατούμενους κατηγορούμενους, με ποινή ισόβιας κάθειρξης για την δολοφονία εκ προμελέτης και σε 15 χρόνια φυλάκιση για λεηλασίες.

Ωστόσο, το αίτημα για παρέμβαση της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο Inci Incesağır, δικηγόρος του IHD που παρακολούθησε την υπόθεση, δήλωσε ότι η δολοφονία ήταν επίσης έγκλημα μίσους.

Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν το θεωρούσε έγκλημα μίσους. Υπάρχει μια αντίληψη στην Τουρκία ότι «Αν κάποιος είναι Έλληνας είναι πολύ πλούσιος, τα χρήματά του πρέπει να ανήκουν σε «εμάς», όχι στον «Έλληνα.» Επομένως, πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να θεωρηθεί δολοφονία μίσους, αλλά το αίτημά μας για παρέμβαση απορρίφθηκε [από το δικαστήριο].

Πηγή: newsbreak.gr