Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό, για την Αλήθεια !


Θ. Μαλκίδης 

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό, για την Αλήθεια !

Η εκπομπή του Δημήτρη Νατσιού στην τηλεόραση 4Ε <κόπηκε> για τους γνωστούς λόγους για τους οποίους αντιλαμβάνεται κάθε νοήμων και εχέφρων  Έλληνας. Επιπλέον   <κατέβηκαν>  οι εκπομπές και από  το διαδίκτυο! 

Να μην έχει κανείς πλέον άλλη πληροφόρηση πάρα μόνο αυτή του Υπουργείου Προπαγάνδας.....

Μία από τις τελευταίες εκπομπές  που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Νατσιός ήταν αυτή με τον υπογράφοντα  με θέμα  την Μακεδονία και μάλιστα  την 6η Ιουνίου 2018, την ημέρα των συλλαλητηρίων σε όλην την Ελλάδα. 

Την <ανέβασα>  για να υπάρχει  ως ελάχιστο τεκμήριο  έντιμου  αγώνα, αντίστασης, αλήθειας και νίκης.  Εμείς δεν υπογράψαμε. Συνεχίζουμε !

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Μακεδονία:Τα τελευταία φύλλα συκής από τους Λωποδύτες των Σκοπίων και τους Συνεταίρους των Αθηνών




Αποκλειστικό «Κ»: Στο φως οι συνομιλίες των ηγετών της ΠΓΔΜ

Η «Κ» δημοσιεύει σήμερα εκτενή αποσπάσματα από τα πρακτικά των δύο συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ στις 27 Ιανουαρίου 2018 και 19 Μαΐου 2018, σε δύο συγκυρίες κρίσιμες με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό. Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από την κανονική έναρξη της διαδικασίας υπό τον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. Η δεύτερη όταν υπήρχε ήδη στο τραπέζι το όνομα «Μακεδονία του Ιλιντεν». 

Εξ όσων προκύπτουν από την ανάγνωση των πρακτικών –μικρό μέρος των οποίων δημοσιεύθηκε και στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στις 19 Μαΐου– πολλά στοιχεία της τελικής συμφωνίας των Πρεσπών ήταν ήδη συμφωνημένα, με εξαίρεση, βεβαίως, το όνομα. Προκύπτει ότι τον Ιανουάριο η ΠΓΔΜ δεν συζητούσε συνταγματική αναθεώρηση, ενώ και το εύρος χρήσης (έναντι όλων) ήταν συζητήσιμο. Και τα δύο έχουν, βεβαίως, παραχωρηθεί τον Μάιο, παραμονή της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα, ήδη από τον πρώτο γύρο είχε συμφωνήσει στην παραχώρηση της ταυτότητας, με τη γλώσσα να ακολουθεί λίγο αργότερα.



Τα πρακτικά περιλαμβάνουν και ορισμένες λεπτομέρειες που υποδηλώνουν τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Τον Ιανουάριο, ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν να θέλει να έχει κλείσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ταχέως και να πάει σε εκλογές με κύριο επιχείρημα το τέλος του μνημονίου. Τον Μάιο αυτή η αφήγηση απουσιάζει. 

Όπως, επίσης, διαφορετική είναι η αντιμετώπιση της Ν.Δ. Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο περιγράφεται ως ενδεχομένως θετική, ενώ τον Ιούνιο οι ηγέτες της ΠΓΔΜ εμφανίζονται βέβαιοι ότι συμφωνία με κυβέρνηση Ν.Δ. δεν μπορεί να υπάρξει. Και στις δύο συσκέψεις, το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ και στον πρόεδρο Γκιόργκι Ιβάνοφ είναι ορατό. Ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ γνωρίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια των συνομιλιών και είναι ιδιαίτερα επίμονος στο ζήτημα του ταχύτερου δυνατού χρόνου επικύρωσης.

4, 5 και 6 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Ελλήνων από τους Βούλγαρους κατακτητές στους Φιλίππους Καβάλας Μακεδονίας

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 76 χρόνια από την σφαγή στους Φιλίππους

4 Οκτωβρίου 1941: Η σφαγή των Ελλήνων από τους Βούλγαρους κατακτητές στους Φιλίππους

 77 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που οι Βούλγαροι κατακτητές εκτέλεσαν 25 κατοίκους του οικισμού των Φιλίππων, στο πλαίσιο του σχεδίου τους για την επιβολή της εξουσίας τους σε μια περιοχή που διεκδικούσαν για πολλά χρόνια. Η σφαγή ξεκίνησε στις 4 Οκτωβρίου του 1941, ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου και άφησε -όπως ήταν φυσικό- ανεξίτηλα σημάδια στην μνήμη των κατοίκων των Φιλίππων.

Καλοκαίρι του 1941. Οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής ξεκίνησαν από τα μεγάλα χωριά της Δράμας ένα πρόγραμμα τρομοκράτησης των κατοίκων με στόχο την οριστική επιβολή της κατοχικής εξουσίας, την υποταγή και πιθανόν τον εκβουλγαρισμό του πληθυσμού. Τέλος Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήρθε η σειρά της Καβάλας. Οι Φίλιπποι, εκείνη τη εποχή, ήταν το κεφαλοχώρι της περιοχής και έτσι ο φόβος άρχισε να κυριεύει τους κατοίκους του. Πολλοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κρύφτηκαν στους γύρω λόφους.

3η Οκτωβρίου 1941. Φεύγει από το χωριό ο Bούλγαρος πρόεδρος Μπόρις Στόεφ πληροφορώντας τους κατοίκους ότι πρόκειται να γίνει επιδρομή ανταρτών στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα και έτσι το χωριό κινδυνεύει να γίνει πεδίο μάχης. Διαβεβαίωσε όμως ότι ο βουλγάρικος στρατός θα κάνει ότι είναι δυνατόν να προστατεύσει το χωριό. Η υπόθεση ήταν προφανώς κατασκευασμένη από τη δύναμη κατοχής αφενός γιατί δεν υπήρχαν βέβαιες πληροφορίες για δράση οργανωμένου αντάρτικου στην περιοχή, αφετέρου δε  επειδή η μορφολογία του εδάφους δεν δικαιολογούσε τέτοια ενέργεια. 

Τη διοίκηση του χωριού ανέλαβε ο αστυνόμος Ιβάν Στογιάνοφ με πρωτοπαλίκαρο τον χωροφύλακα Γκιόσο, που με φρίκη τους θυμόντουσαν για πολλά χρόνια στο χωριό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας άρχισε από το αεροδρόμιο ο κανονιοβολισμός της περιοχής γύρω από το χωριό και κράτησε για μια περίπου ωραία. Η σκηνοθεσία για δήθεν απόκρουση της επίθεσης άρχισε. Στη διάρκεια της νύχτας όσοι κάτοικοι του χωριού μπόρεσαν, έφυγαν στα γύρω βουνά,  πολλοί κρύφτηκαν στα πηγάδια του καπνού ή όπου αλλού νόμισαν ότι είναι ασφαλείς. Ήταν όμως και αρκετοί που δεν πίστευαν ότι θα συμβεί κάτι κακό και πως όλα τελείωσαν με τους κανονιοβολισμούς.

4η Οκτωβρίου 1941. Πριν ξημερώσει ακούστηκαν πυκνοί πυροβολισμοί στο χώρο του ιατρείου όπου στεγάζονταν ο Βουλγαρικός αστυνομικός σταθμός. Αυτοί που έμειναν κοντά στον σταθμό είδαν τους Βούλγαρους χωροφύλακες να πυροβολούν και να σπάζουν τα τζάμια του σταθμού ή να τρέχουν άσκοπα γύρω από το κτίριο και να πυροβολούν στον αέρα. Το πρωί βρήκε το χωριό σε ησυχία, δε φάνηκε να δίνεται συνέχεια στα γεγονότα της νύχτας. Μερικοί άρχισαν να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Στις 9 άρχισε και πάλι ο κανονιοβολισμός της περιοχής από το αεροδρόμιο που κράτησε για μισή περίπου ώρα. 

Κατόπιν δύο ομάδες ιππικού, η μία από τις πλαγιές του Προφήτη Ηλία και η άλλη από τον κεντρικό δρόμο πλησιάζουν το χωριό με πρόφαση την επιβολή της τάξης. Πρώτα θύματα ο Ηλίας Χατζηχαραλάμπους 18 ετών και ο Γιάννης Αρτοποιάδης 18 ετών που συλλαμβάνονται από τους στρατιώτες και μόλις τους παραδίδουν στον Στογιάνωφ τους εκτελεί. Την ίδια περίπου ώρα στον συνοικισμό του Σαρρή Καγιά σκοτώνουν στην αυλή του σπιτιού του τον ανάπηρο Χρήστο Γεωργιάδη 48 ετών. Οι Βούλγαροι έφιπποι φεύγουν για λίγο προς τα υψώματα του Βουνοχωρίου δήθεν για να κυνηγήσουν αντάρτες. Μέσα στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία βρίσκουν κρυμμένους και εκτελούν δύο βοσκούς , τον Γιάννη Βδέλλα 54 ετών και τον Στράτο Καυκαλίδη 64 ετών. Την ίδια ώρα στο χωριό ο Στογιάνοφ με τους χωροφύλακες του ξεκινά ένα ανεπανάληπτο όργιο. Φόνοι, λεηλασίες, αρπαγές, εμπρησμοί και βιασμοί. 

Αποτέλεσμα εικόνας για η σφαγή στους φιλίππους από τους βουλγάρους

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις»


Θ. Μαλκίδης 

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις»

Από την ομιλία στην εκδήλωση της Ένωσης Μικρασιατών Λαμίας

Ο Γιώργος Σεφέρης γράφοντας στο ημερολόγιό του (Οκτώβριος 1945) αναφέρεται στην κατάσταση των Ελλήνων της εποχής του, επισημαίνοντας τις παθογένειές τους που ισχύουν μέχρι σήμερα. 
Απώλεια εθνικής κυριαρχίας, οικονομική υποδούλωση, ανεργία, δημογραφική κατάρρευση, φτώχεια, αναξιοκρατία, μετανάστευση, παράδοση Μακεδονίας, παράδοση Ελληνισμού.

  «Αποκαρδιωμένος όπως πάντα ύστερα από κάτι τέτοια, μολονότι τα είδα τόσες και τόσες φορές, όπου η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις. Γιατί; Γιατί είμαι δεμένος με αυτό τον τόπο και μολονότι δεν έχω καμιά απολύτως φιλοδοξία για πολιτική δράση, μου φαίνεται σαν ένα είδος ακρωτηριασμού να πω ξαφνικά να σας χέσω και να αποξενωθώ από όλα αυτά. Γιατί είμαι βέβαιος πως τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα, δεν αντιπροσωπεύουν τίποτε και υπάρχουν άγνωστοι, πολλοί που δεν ξέρουν, αλλά που αξίζουν, που σε φωνάζουν».   

3 Οκτωβρίου 1943: Η σφαγή των Ελλήνων από τους Γερμανούς Ναζί στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων




3 Οκτωβρίου 1943: Η Ναζιστική σφαγή στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1943 όταν έξι φορτηγά γεμάτα με Γερμανούς καταδρομείς της μεραρχίας «Εντελβάις» εισέβαλαν στο χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων και ήσαν έτοιμοι να διαπράξουν ένα αποτρόπαιο και φριχτό έγκλημα.

Με κανέναν ενδοιασμό και με απύθμενη φρικαλεότητα οι Ναζί χωρίς να κάνουν καμία διάκριση σε γυναίκες, παιδιά και βρέφη έβαλαν φωτιά στα σπίτια του χωριού, έκαψαν, σκότωσαν και κακομεταχειρίστηκαν χωρίς ίχνος ανθρωπιάς όλους τους κατοίκους που δεν είχαν κατορθώσει να διαφύγουν.


Συνολικά υπήρξαν 83 θύματα από το ολοκαύτωμα στους Λιγκιάδες από τα οποία τα 38 ήσαν μικρά παιδιά και βρέφη, 29 γυναίκες και 16 ηλικιωμένοι.

Από την θηριωδία των Ναζί απουσιάζουν οι νέοι άντρες. Την ημέρα εκείνη οι περισσότεροι άντρες ήταν στα χωράφια τους ή έβοσκαν τα ζώα τους οπότε και ήταν απομακρυσμένοι από το χωριό.Όταν κατόπιν επέστρεψαν στο χωριό των Λιγκιάδων οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν φρικιαστικές!


Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Στο Κοινοβούλιο η μήνυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για τη <Συμφωνία>


Στο Κοινοβούλιο  η μήνυση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για τη <Συμφωνία> 

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, για ... εσχάτη προδοσία. Η μήνυση, για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας κατ άρθρον 135 ΠΚ, είχε κατατεθεί στις 31/5/2018 στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σερρών, από τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο. Διεκπεραιώθηκε ταχύτατα και την 1/6/2018 διαβιβάστηκε (αρ. πρωτ. ΑΕ2018/1619) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, οπότε και χρεώθηκε επίσημα στις 7/6/2018. 


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ανάμεσα στους Κομιτατζήδες- Λωποδύτες των Σκοπίων και τους Γκέμπελς- Πρόθυμους των Αθηνών



Θ. Μαλκίδης 

Ανάμεσα στους Κομιτατζήδες- Λωποδύτες των Σκοπίων και τους Γκέμπελς- Πρόθυμους των Αθηνών 

Από τις ομιλίες στις εκδηλώσεις που έγιναν για τη λεγόμενη <<Συμφωνία>> για την Μακεδονία, στην Καβάλα και την Ξάνθη .

Στις εκδηλώσεις, συλλαλητήρια, συζητήσεις, συγκεντρώσεις συνεντεύξεις όπου μιλώ, εντός και εκτός Ελλάδας, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι με ρωτούν <και τι μπορεί να γίνει, τι άλλαξε, τι μπορούμε να κάνουμε>>.

Η απάντηση είναι στον τίτλο του κειμένου αυτού: Εάν  δεν υπήρχε ο αντίλογος, τα επιχειρήματα, η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια συγκεκριμένων και ολιγάριθμων ανθρώπων- όχι όλων- ο Ελληνικός λαός θα βρισκόταν ανάμεσα στους Κομιτατζήδες- Λωποδύτες των Σκοπίων και τους Γκέμπελς- Πρόθυμους των Αθηνών. 

Θα έβλεπε τον Ζάεφ να εμφανίζεται κάθε ημέρα στην δημόσια Ελληνική τηλεόραση χωρίς να υπήρχε η αυτονόητη αντίδραση στον Κλέφτη που μπήκε στην οικία μας.  

Θα άκουγε αποκλειστικά το Υπουργείο Προπαγάνδας των προθύμων των Αθηνών, τα εντός και εκτός Βουλής δήθεν κόμματα, τα οποία με όλα τα φερέφωνά τους, κοινούς Γκέμπελς, προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι  προς όφελός μας η παράδοση της Μακεδονίας, επομένως του Ελληνισμού! 

Για φανταστείτε λοιπόν πως θα ήταν τα πράγματα χωρίς τις δημόσιες και ουσιαστικές παρεμβάσεις μας. 

Για αυτό το μήνυμα είναι ένα όπως το έχουμε πει: Εμείς δεν υπογράψαμε, ο αγώνας συνεχίζεται !




Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Εκδήλωση στην Ξάνθη για την Μακεδονία



Εμείς οι Έλληνες δεν υπογράψαμε! Εκδήλωση στην Ξάνθη για την Μακεδονία

<<Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας. Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα 'λεγαν... ...>> (Μενέλαος Λουντέμης  «Οδός Αβύσσου- Αριθμός Ο»)  

Με κεντρικό σύνθημα ‘Εμείς οι Έλληνες δεν υπογράψαμε’, δεκαέξι σύλλογοι της Ξάνθης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρείου, ανήμερα της 30ης Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα διεξάγεται το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, καλούν τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες στο δημοτικό αμφιθέατρο, στις 11:30 το πρωί της Κυριακής, σε μια εκδήλωση διαχρονικής ιστορικής αλήθειας για τη Μακεδονία.

Ομιλητές θα είναι ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Νατσιός.