Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης



Θεοφάνης Μαλκίδης 

 

 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

Σήμερα  4 Φεβρουαρίου  1843  έφυγε  από  αυτή τη ζωή  ο  Αρχιστράτηγος  της Παλιγγενεσίας  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αφού περιόδευσε σε όλον τον Μοριά και αποχαιρέτησε  και συγχώρεσε φίλους και  εχθρούς.

 

Η άγνωστη σφαγή από τους Γερμανούς στους Ποντιακούς οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης Μακεδονίας: Από το Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ

 





Θεοφάνης Μαλκίδης 

Από το Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ: To Ολοκαύτωμα στους  οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης 

Οι κάτοικοι των οικισμών Λιβερά και Σιδηρά Κοζάνης, όλοι Ποντιακής καταγωγής, γλύτωσαν από το Δάσκαλο Κεμάλ το 1919 στον Πόντο, δολοφονήθηκαν από το Μαθητή Χίτλερ το Φεβρουάριο του 1944 στη Μακεδονία. 

Τα ξημερώματα της 3ης προς 4η Φεβρουαρίου 1944 οι Γερμανοί δολοφόνησαν 63 Έλληνες. 

Δείτε την εκπομπή του Κ. Περτσινίδη στην τηλεόραση Φλας Κοζάνης για τo Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στους οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης . 

Μιλούν οι Θ. Μαλκίδης, Γ. Τσακαλίδης, Μ. Γερασιμίδης και απόγονοι των θυμάτων . 

ΥΣΤΕΡΙΚΟΙ Ή ΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟΙ ;

 


Η  λέξη «υστέρα» είναι η μήτρα στα Αρχαία Ελληνικά.Εξ’ου και «υστερικός» που λέμε. Δηλαδή εκείνος που έχει εκ γεννετής,εκ μήτρας  πρόβλημα υγείας.                

"Ὅν τρόπον ἐπιποθεῖ ἡ ἔλαφος ἐπί τάς πηγάς τῶν ὑδάτων, οὕτω ἐπιποθεῖ ἡ ψυχή μου πρός σέ, ὁ Θεός"


 

Όλον τον κόσμο να γυρίσουμε, χιλιόμετρα να σβήνονται κάτω από φτερά αεροπλάνων και ρόδες αυτοκινήτων. Όσους αδελφούς και ν γνωρίσουμε, όσα χέρια και να σφίξουμε, έρχεται η στιγμή κατά την οποία η πίκρα της τυρβώδους ζωής σε καλεί στην πηγή της ζωής σου. 

H καθοριστική συμβολή της Χίου στην καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως ημέρας εορτασμού της ελληνικής παιδείας

 


 

Η καθοριστική συμβολή της Χίου στην καθιέρωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών ως ημέρας εορτασμού της ελληνικής παιδείας

 

Μικρασιάτες – Εκατό χρόνια μετά το 1922

 

Συνοπτική αποτίμηση για ένα ζήτημα που αφορά εκατομμύρια Έλληνες

 

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

'Ενα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών.....

 


Καταπέλτης η αγόρευση του εισαγγελέα Δελαπόρτα

 

Θεοφάνης Μαλκίδης 

Για μένα ο Χρήστος Σαρτζετάκης  δεν θα μείνει στην ιστορία και τη μνήμη  ως ένας ακόμη Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά ως ένας Δικαστής που έκανε στο ακέραιο το καθήκον του : Συνταγματικό, ανθρώπινο, ηθικό, δημοκρατικό και πατριωτικό, αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις και να αθωώσει τους δολοφόνους και τους πατριδοκάπηλους  που εμφανίστηκαν στην υπόθεση Λαμπράκη. 


Στην ίδια υπόθεση ο Χρήστος Σαρτζετάκης είχε άμεσο συνεργάτη τον Εισαγγελέα Παύλο Δελαπόρτα. Αυτός που χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους δήθεν πατριώτες και εμπόρους της Ελλάδας «υποπροϊόντα του Χίτλερ και γιγαντοκύτταρα δοσιλογισμού που δυστυχώς κυκλοφορούν ακόμη στο ελληνικό αίμα(... ) ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσίλογων και κάθε είδους κακοποιών, που εμφανίζεται (προς εθνοκαπηλεία και ανομολόγητους ιδιοτελείς σκοπούς) ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης(....) κακοήθη νεοπλασία της κοινωνίας»!


Χαίρομαι που γνώρισα τέτοιους ανθρώπους, πατριώτες και δημοκράτες, είμαι ευγνώμων που συνάντησα τέτοιες προσωπικότητες, έντιμες, ανιδιοτελείς, ασυμβίβαστες, Ελληνικές!


Ώρα καλή σου Χρήστο Σαρτζετάκη!

Η  αγόρευση του εισαγγελέα Παύλου Δελαπόρτα

Μνήμη Μιχάλη Σέρβου

 


Θεοφάνης  Μαλκίδης


Μνήμη Μιχάλη Σέρβου

 

Ιστορικά και κυρίως  σε δύσκολες στιγμές του Ελληνικού έθνους υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν τον εαυτό τους, το υστέρημα και το πλεόνασμά τους για το κοινό όφελος. Οι σπουδαίες αυτές προσωπικότητες οι οποίες ονομάστηκαν από την ελληνική ιστορία και καθιερώθηκαν στην συνείδηση του ελληνικού λαού ως ευεργέτες, ήταν οι Έλληνες που ένιωσαν ότι αυτοί μπορούν να αλλάξουν την πορεία του σκλαβωμένου, υπόδουλου έθνους και να αποτελέσουν, σύμβολα και  πρότυπα για όλους.


1922 : Από τη Μεγάλη Ιδέα στη Μεγάλη Ανάμνηση

 

 Το 1922, η  Μικρασιατική Καταστροφή ανέτρεψε το κλίμα ανάτασης και ελπίδας που δημιούργησαν η επανάσταση του 1821, οι βαλκανικοί πόλεμοι (1912-13) και η Συνθήκη των Σεβρών (1920). 

Η προσδοκία που συμπυκνώθηκε για αιώνες στις παραλλαγές του θρήνου «…πάλι δικά σας θάναι», ενώ φαινόταν αρχικά να επιτυγχάνεται, στην κρίσιμη στιγμή, όμως, δημιουργήθηκε πολιτική κρίση, με το θάνατο του βασιλιά Αλέξανδρου, που οδήγησε στην εκλογική ήττα του Βενιζέλου (1920) και στη μυστηριώδη αλλαγή των “συμμάχων’’.

 

Ακάρ : ¨ Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας καταστρέφουν τις σχέσεις των δύο χωρών !!!¨

 


Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα Μιλλιέτ, ο υπουργός Αμύνης Ακάρ, είπε τα εξής :

 

Ο τρόπος σκέψης




Η ζωή μου , οι λογισμοί μου , η ύπαρξή μου, ο τρόπος της προσευχής μου οφείλουν να μην είναι ένα σακάτεμα του εαυτού μου, να μην είναι μια δυσκολία, ένα σφίξιμο, ένα στρίμωγμα, αλλά να είναι χαρά και τέρψη και πανηγύρι η ζωή μου. Γιατί; 
 

Γιάννης Σταθάς : Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων πριν το 1821

Ο Γιάννης Σταθάς ήταν γιός του περίφημου αρματωλού Δήμου Σταθά . Γεννήθηκε το 1758 και διαδέχθηκε τον πατέρα του ως οπλαρχηγός της περιοχής του Βάλτου την προεπαναστατική περίοδο. Όταν ξεκίνησε ο Ρωσσοτουρκικός πόλεμος το 1805, κατατάχθηκε στο Ρωσικό ναυτικό και υπηρέτησε ως υποναύαρχος. Μετά την αναχώρηση του Ρώσου ναυάρχου Σενιάβιν από το Αιγαίο λόγω της συναφθείσας ανακωχής μεταξύ Ρωσίας και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο Τιλσίτ το 1807, πολλοί οπλαρχηγοί που είχαν συμπολεμήσει με τους Ρώσους είχαν εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στους Τούρκους. 

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Όταν ο Ξενόπουλος , ο Σικελιανός και ο Παλαμάς, μιλούσαν για τη Γενοκτονία των Ελλήνων και οι σημερινοί '' διανοούμενοι'' σιωπούν....

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 


Όταν ο Ξενόπουλος, ο Σικελιανός και ο Παλαμάς, μιλούσαν για τη Γενοκτονία των Ελλήνων



Για τις τουρκικές μάσκες των Ελλήνων βουλευτών....

 



Θέμα σε αρκετές εφημερίδες έγιναν οι τουρκικές μάσκες που προσφέρθηκαν στους Έλληνες βουλευτές

 

Παρεθέτουμε μερικά δημοσιεύματα με τους τίτλους τους

 

Μια αλληγορία από αρμενική ιστοσελίδα

 


Πραγματικά έτσι ακριβώς είναι, η Τουρκία συστάθηκε πάνω σε αμέτρητα πτώματα Ελλήνων, 
 
 

Ένα διαφορετικό πρότυπο ηγέτη

 

 

Στην εποχή μας γίνεται ολοένα και περισσότερο λόγος για την απουσία ηγετών, προσωπικοτήτων δηλαδή που με σοφία και αυταπάρνηση θα οδηγήσουν τους πολλούς στην αληθινή πρόοδο, αυτήν που θα έχει και μακροπρόθεσμες ωφέλειες τόσο για την κοινωνία όσο και για τα άτομα, αλλά και θα βλέπει τον κόσμο σε μία προοπτική δικαιοσύνης.
 

Πνευματικότητα

 

 

Επηρεάζουν  τα θρησκευτικά  μαθήματα στο σχολείο τη θρησκευτικότητα  των ανθρώπων στην  ενήλικη ζωή τους  ;

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Κηδεία αγνοούμενων





 Τελέστηκε  μετά από 48 χρόνια η Κηδεία των ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (από Λιμνιά και Αμμόχωστο) ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου ΩΜΕΓΑ επί της Λεωφόρου Κέννεντυ 

 

Ως πότε ;




Ο Θούριος είναι πατριωτικός ύμνος, έργο του Ρήγα Φεραίου, τον οποίο είχε γράψει το 1787 και τραγουδούσε σε συγκεντρώσεις με σκοπό να ξεσηκώσει τους Έλληνες. 


Ο γενναίος των χρωμάτων, ο γεννημένος για τα χρώματα

 




 
Είναι πραγματικά εθνική απώλεια. Πέθανε ο Αλέκος Φασιανός (1935 - 2022).. Ένας μεγάλος της σύγχρονης, ελληνικής ζωγραφικής. Ένας απολογητής της νεοελληνικής ευαισθησίας. Ανάλογος του Γύζη, του Νικολάου Λύτρα, του Παρθένη, του Στέρη, του Παπαλουκά, του Σπυρόπουλου, του Τσαρούχη, του Διαμαντόπουλου. Με τεράστια προσφορά στο χώρο του βιβλίου και της χαρακτικής. Και εντός αλλά και στη Γαλλία.
 

Του Μάνου Στεφανίδη


Τούρκος πρώην υπουργός δικαιολογεί τον ¨Φόρο Περιουσίας¨ του 1942 εναντίον των Ελλήνων…

 


Ο Ομέρ Τζαχίτ Καϊρά γεννήθηκε στην Τραπεζούντα το 1917 και πέθανε στις 30/1/2021 σε ηλικία 104 ετών . Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και εργάστηκε σε διάφορες κρατικές θέσεις θέσεις. Μέχρι που έφτασε να γίνει και υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του Ετσεβίτ στην δεκαετία του 1970.

Γρίφος η επιστροφή κλεμμένων αρχαιοτήτων από τους Ναζί


grifos-i-epistrofi-klemmenon-archaiotiton-apo-toys-nazi-561678037

Ενεργό ρόλο σε λαθρανασκαφές στην Κρήτη είχε αναλάβει ο Αυστριακός αντιστράτηγος Γιούλιους Ρίνγκελ το 1941, αμέσως μετά την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στο νησί. Ο Ρίνγκελ, υποβοηθούμενος από υφισταμένους του, αφαίρεσε μεγάλο αριθμό αρχαιοτήτων, όπως πήλινα αντικείμενα, ληκύθους και τμήματα γλυπτών, με πολλά από αυτά να καταλήγουν σε γερμανικά μουσεία ως λάφυρα πολέμου και άλλα να πωλούνται από τον ίδιο τον στρατηγό.

 

Η Ελληνική Αττάλεια

 



Η Αττάλεια είναι αρχαία Ελληνική πόλη της επαρχίας Παμφυλίας[1] (Μικράς Ασίας) που ιδρύθηκε το 158 π. Χ. από τον Άτταλο τον Φιλάδελφο[2], βασιλιά της Περγάμου[3]. Στα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια ήταν σπουδαίο λιμάνι από εμπορική και στρατιωτική άποψη.

 

  Ευαγγελία Κ. Λάππα

Μαθήτρια Γ’ Λυκείου

 

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Οι πεσόντες αξιωματικοί των Ιμίων απουσιάζουν από τα σχολικά βιβλία!


Θ. Μαλκίδης

 
Οι απόντες  αξιωματικοί Χριστόδουλος Καραθανάσης,
 Παναγιώτης Βλαχάκος και  Έκτορας Γιαλοψός από 
το σχολικό εγχειρίδιο ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου



Έχουμε αναφέρει πολλές φορές το ζήτημα των σχολικών 
εγχειριδίων που διανέμονται στα Ελληνόπουλα και των όσα 
καταγράφονται εκεί. 
Από την προσέγγιση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, 
μέχρι την αντιμετώπιση των ηρώων μας και των Αγίων μας 
καθώς και της μεθόδου γνώσης των "γραμμάτων", που 
έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που γίνονται πλέον 
από συνταγές μαγειρικής και οδηγίες χρήσης καφετιέρας και 
επιδιόρθωσης κλιματιστικού!

Εκτός από τα τραύματα και τα θαύματα

 


            Είναι θετικό για το μέλλον του Ελληνισμού πως φέτος θυμόμαστε το τραγικό γεγονός της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Παράλληλα με αυτό θυμόμαστε τις ρίζες μας, το θάρρος και τον δυναμισμό των προγόνων μας. Θυμόμαστε πως υπό δυνάστη αλλόπιστο και τυραννικό πέτυχαν όχι απλώς να διατηρήσουν την ιδιοπροσωπία τους, αλλά να αναπτυχθούν και στις αρχές του 20ού αιώνα να έχουν κατακτήσει σημαντική παρουσία εκπαιδευτική, πολιτισμική, οικονομική, κοινωνική  στην καταρρέουσα οθωμανική αυτοκρατορία.


O σχισματικός Μητροπολίτης Στέφανος των Σκοπίων γράφει προς τον Πατριαρχη Σερβίας ως «Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας».

 

 









Ο σχισματικός επίσκοπος των Σκοπίων Στέφανος, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Πατριάρχη Σερβίας για τον θάνατο του επισκόπου Σάββα Λαυρεντίου.

Ο κ. Στέφανος στην επιστολή του αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η «Εκκλησία» του συνεχίζει να αυτοαοκαλείται «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενδεχόμενη επιστροφή της στην κανονικότητα. Το oukraniko δημοσιεύει την πλήρη επιστολή του κ. Στεφάνου.


Κύπρος

Η πανέμορφη κοπέλα από την Κύπρο που γοήτευσε το National Geographic και τη φωτογράφισε. 25 χρόνια μετά την αναζήτησε ξανά.

Το  1928  το National Geographic Magazine βρέθηκε στην Κύπρο για τη δημιουργία ενός αφιερώματος στο νησί .

Στο περιοδικό που κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Η Κύπρος στις αρχές του περασμένου αιώνα», οι φωτογράφοι απαθανάτισαν πολλές εικόνες από την κυπριακή ύπαιθρο και την καθημερινότητα. Ανάμεσα σε αυτές τις εικόνες των καθημερινών ανθρώπων βρισκόταν και η Ελένη. Μία όμορφη Ριζοκαρπασίτισσα η οποία τράβηξε το ενδιαφέρον του φακού λόγω της ομορφιάς και της εργατικότητάς της. Σε μία από τις φωτογραφίες η 24χρονη τότε Ελένη, εργάζεται με τη μητέρα της σπάζοντας πέτρες για τα έργα οδοποιίας!

Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα το περιοδικό επέστρεψε στο νησί για να ολοκληρώσει το αφιέρωμα στο νησί με τίτλο: Κύπρος, το ειδυλλιακό νησί σε μία παγιδευμένη θάλασσα. Οι φωτογράφοι θυμήθηκαν την όμορφη Ελένη.

Ροτζάβα 2022


Περιοχή της  Ροτζάβας όπου οι ελεύθεροι Κούρδοι και Άραβες αντιμετωπίζουν τις 

επιθέσεις των Τούρκων και των υπεργολάβων τους της ISIS…


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Κηδεία του αγνοούμενου Στρατιώτη Βρυώνη Πιερη Αδάμου



 Σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου στον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Ορμηδειας θα γίνει  η εξόδιος ακολουθία, η κηδεία και η ταφή των ιερών οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη του 399ου Τάγματος Πεζικού Βρυώνη Πιερη Αδάμου.

«Καλλιό ’ναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή , παρά σαράντα χρόνοι σκλαβιά και φυλακή ; »




Θ. Μαλκίδης


Τούτες τις δύσκολες στιγμές  έχει μεγάλη σημασία ποιος μιλάει και τι λέει για το Αιγαίο και την Κύπρο, τη Θράκη και τη Μακεδονία.

Έχει αξία ποιος μιλάει και τι λέει για το Χίτλερ Ερντογάν, για την καθημερινή εισβολή στα νησιά και τον  Έβρο, για τη Χάγη, για την εθνική μας κυριαρχία.

Αν είναι δηλαδή Δημάρατος, Νενέκος, Γκέμπελς πρόθυμος να πουλήσει και να πουληθεί, ή αν είναι αξιοπρεπής, με θάρρος και ανδρεία, βίο, λόγο και έργο Ελληνικό.

Το δίλημμα είναι μπροστά μας,  ως κρίσιμο ερώτημα ύπαρξης και συνέχειας για τον Ελληνισμό:

Υποταγή και Εξαφάνιση ή Αντίσταση και Επιβίωση;
 
Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 
 

Ιανουάριος 1944 : Ένα ακόμη κατ ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι Πιερίας

 



Θ. Μαλκίδης 

Ένα ακόμη κατ΄εξακολούθηση Ναζιστικό έγκλημα στο Ελατοχώρι Πιερίας 


Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά όλης της Ελλάδας  έχουν υποστεί απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημιές κατά την Ναζιστική κατοχή. Μακεδονία, Κρήτη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, όλη η χώρα έγινε ένα Ολοκαύτωμα.
 

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας ;


Τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν πως θα έδιναν τη ζωή τους για την πατρίδα τους

 

¨Η τουρκική μειονότητα απαιτεί από τις ελληνικές αρχές να εγκαταλείψουν τις απάνθρωπες πρακτικές¨!!!!!!!

 


H ¨Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨ και η ανακοίνωση που έβγαλε …