Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ύβρις και Νέμεσις





Δαμιανός Τσάγκας

Φωτογραφία 1: Σμηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης, έγγαμος με έναν γιο. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα την 26η Ιανουαρίου 2015.
 Φωτογραφία 2: Σμηναγός Αθανάσιος Ζιάγκας, έγγαμος με έναν γιο και μία κόρη. Σκοτώθηκε σε αεροπορικό ατύχημα την 26η Ιανουαρίου 2015.

 Φωτογραφία 3: Πολιτικός Αλέξης Τσίπρας, άγαμος με δύο γιους. Έγινε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας την 26η Ιανουαρίου 2015. Όπως μάς εξιστόρησε προχθές ο ίδιος, δεν είχε προλάβει να μπει για πρώτη φορά στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν χτύπησε το 'αναθεματισμένο' κόκκινο τηλέφωνο που τον ενημέρωνε για τον θάνατο των δύο πιλότων.

 Φωτογραφία 4: Η θλιβερή αντίδραση του κυρίου αυτού στην ανάμνηση του δυστυχήματος που πληροφορήθηκε εκείνη την ημέρα κι είχε ως τραγικό αποτέλεσμα των θάνατο των 2 Ελλήνων πιλότων και άλλων 9 Γάλλων στρατιωτικών...

 (Το θλιβερό του βίντεο).



Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση.....


Τριακόσιες εξηνταπέντε ημέρες πριν, στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο στη Βεργίνα, είχα μιλήσει για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας , τόσο έναντι των 153 προθύμων που ψήφισαν τη <<Συμφωνία>>, όσο και έναντι των 147 τσιλιαδόρων που ανέχτηκαν τη χυδαιότητα. Μίλησα και για τις επιλογές μας στις εκλογές που τότε φαινόταν μακρυά. Τώρα που η  καταδίκη των απερχόμενων πλησιάζει, οι επερχόμενοι καλό είναι  να γνωρίζουν ότι ο  αγώνας μου συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση, μέχρι τη δικαίωση, μέχρι την ΝΙΚΗ.....


Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο στη Βεργίνα


Κύπρος Ιωάννου





Του Γενναιότατου & Ηρωικότατου Δεκανέα ΚΥΠΡΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΝΟΣ από τους γενναιότερους και ηρωικότερους πολεμιστές της Εθνικής Φρουράς, στις φρικτά προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του 1974 εντοπίστηκαν στην σκλαβωμένη ελληνική γη του Τράχωνα και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα τα Μαρτυρικά Οστά και κηδεύονται 45 ακριβώς χρόνια μετά από την ηρωική θυσία του στις πολύνεκρες μάχες του 211 Τάγματος Πεζικού της Λευκωσίας με τον τουρκικό Αττίλα εισβολέα – κατακτητή, στον Τράχωνα, Νεάπολή, Ομορφίτα, Καϊμακλί.

 ΔΕΚΑΝΕΑΣ πολυβολητής ΚΥΠΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ του Γιώργου και της Λουκίας, από την οδό Αγαπήνορος 7 της Λευκωσίας, 20 χρόνων, γεννημένος 8.3.1954, με δύο μεγαλύτερες αδελφές, την Ειρηνούλα και τη Λένια, απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου και ενθουσιώδης πρόσκοπος του 107 Συστήματος Προσκόπων Ελενείου. 

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Συμπληγάδες , Σκύλλα και Χάρυβδη, Αντίσταση, Ανάσταση και Ελευθερία



Θ. Μαλκίδης

 Συμπληγάδες , Σκύλλα και Χάρυβδη.....

Είναι κοινός τόπος ότι με εθνική και οικονομική υποδούλωση και απούσας Ελληνικής πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας, βρισκόμαστε ανάμεσα στις Συμπληγάδες. 

Ζούμε ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη των πρόθυμων κυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων που παραδίδουν τη Μακεδονία, δηλαδή τον Ελληνισμό, μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής κατοχής και ενός ευνουχισμένου πνευματικού προσωπικού που εξωραΐζει την Κλοπή και την Αδικία. 
Είναι προφανές ότι όλα τα παραπάνω δεν μας εκφράζουν, είναι βέβαιο ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μεταβατικές. 




Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος !




Θ. Μαλκίδης 

Τώρα που  το καράβι των κούριερ της Μακεδονίας βουλιάζει και εκτός της ψυχραιμίας που έχει χαθεί ζητώντας ξανά συλλήψεις και προσαγωγές, πληθαίνουν οι φωνές, που μέχρι χθες σιωπούσαν, υποστηρίζοντας  την ακυρότητα της λεγόμενης <Συμφωνίας>. Πληθαίνουν επίσης και οι αποχωρήσεις- παραιτήσεις- εξαφανίσεις των ψηφιακών, ηλεκτρονικών και έντυπων Γκέμπελς που μας πολέμησαν. 

Χαρίτα Μάντολες




Είναι η Χαρίτα Μάντολες, κατάγεται από ένα όμορφο χωριό της Κερύνειας, στην Όρκα γεννήθηκε, ήταν ο πατέρας της από εκεί, η μητέρα της από τον Καραβά. Κατάγεται από μιαν πολύτεκνη οικογένεια, 11 αδέρφια, 8η στην σειρά . Η μητέρα της δυστυχώς, πέθανε όταν ήταν 11 χρονών. 

Ήταν 34 ετών όταν είδε μπροστά στα μάτια της να πυροβολούνται εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες ο άνδρας της, ο πατέρας της, οι σύζυγοι των δύο αδελφών της, ο θείος και νονός της και ο ξάδελφός της.

Ήταν 20 Ιουλίου του 1974, μια αποφράδα μέρα για την ίδια αλλά και για χιλιάδες οικογένειες στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου. Η Χαρίτα Μάντολες, ένα πρόσωπο-σύμβολο του αγώνα για τους συγγενείς των αγνοουμένων αλλά και για ολόκληρη το νησί, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να αγωνίζεται για τη δίκαιη επιστροφή στο σπίτι της και στο χωριό της, την Ελιά της Κερύνειας.

Για πολλά χρόνια πίστευε ότι ο άντρας της δεν ήταν νεκρός γιατί, όπως λέει η ίδια, όταν τον πυροβόλησαν, οι στρατιώτες δεν την άφησαν να τον αγγίξει.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Δημοκρατία.....




Τέσσερις πρώην πρωθυπουργοί οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνια στο δάσκαλο του Χίτλερ και των Ναζί Κεμάλ, υπέγραψαν Μνημόνια και παρέδωσαν τη Μακεδονία, θα επιβραβευτούν για τις πράξεις τους και θα βρεθούν άνευ ψήφου στην επόμενη Βουλή !

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......















Θ. Μαλκίδης

Κύπρος και Ελληνισμός τεθνεώτων, αγνοουμένων, φυλακισμένων, ζωντανών και αγέννητων ......

Μαζί με τους συγγενείς των νεκρών αγωνιστών του 1974 ενάντια στην εισβολή του τουρκικού φασιστικού στρατού, των δολοφονημένων και των αγνοουμένων,των ζώντων ακόμη Ελλήνων που πολέμησαν καθώς και των προσφύγων της Κύπρου, όλοι εμείς ζητάμε μία εξήγηση για τον Αττίλα.

Ζητάμε τη δικαίωση για τους ανθρώπους που χάθηκαν, που ξεριζώθηκαν, που τα οστά τους δε βρέθηκαν ποτέ. Απαιτούμε ερμηνεία και βεβαίως την Νέμεσις,μεταξύ των άλλων, για το "η Κύπρος είναι μακριά", όταν για τον Κίμωνα χιλιάδες χρόνια πριν δεν ήταν.

Αναζητούμε τη δικαιοσύνη για το μαύρο καλοκαίρι του 1974, για όλα αυτά που έγιναν και άλλα τόσα που δεν έγιναν. Τόσο από τους φασίστες Τούρκους εισβολείς,όσο και από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Απαιτούμε μαζί με τον Τάσο Ισαάκ,τον Σολωμού Σολωμού,τον Θεόφιλο Γεωργιάδη και τόσους άλλους,που ενώ πίστεψαν στη λευτεριά, οι ψυχές τους και εμείς, βλέπουμε την "ηγεσία", πολιτική και πνευματική, να συνομιλεί με τον κατακτητή και να ανεβάζει την "Αντιγόνη".

Να ψάχνουν λύση με τους Τούρκους φασίστες και να βιάζουν το σύμβολο της αντίστασης και της ελευθερίας,την "Αντιγόνη" στην κατεχόμενη Σαλαμίνα.

 Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ήταν και παραμένει η μόνη λύση!

Πεσόντες της ΕΛΔΥΚ Ιούλιος- Αύγουστος 1974 

Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

«Καὶ μιὰ γλάστρα μὲ βασιλικὸ ......».


Ο Ίων Δραγούμης της Μακεδονίας και του Ελληνισμού για την απλότητα της καθημερινής μάχης που δίνει  το μεγαλείο της Νίκης:  

«Καὶ μιὰ γλάστρα μὲ βασιλικὸ μπορεῖ νὰ συμβολίση τὴν ψυχὴ ἑνὸς ἔθνους καλλίτερα ἀπὸ ἕνα δρᾶμα τοῦ Αἰσχύλου».