Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

.... τον Ήλιον της δικαιοσύνης... Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα !

 

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Τις ώρες αυτές των Χριστουγέννων, τις χαρμόσυνες με το ελπιδοφόρο μήνυμα,   σκεφτόμαστε, ευχόμαστε και κυρίως πράττουμε για αυτούς που είναι ασθενείς, που στερούνται την τροφή και τη στέγη, που είναι μόνοι τους,για αυτούς που εργάζονται σε Γη, Αέρα και Θάλασσα, για αυτούς που αδικήθηκαν και συκοφαντήθηκαν,    

Τα Χριστούγεννα του 1940 του Υποβρυχίου "Παπανικολής"



Παραμονή Χριστουγέννων και το υποβρύχιο «Παπανικολης» με κυβερνήτη τον Μίλτωνα Ιατριδη, γράφει μια σελίδα δόξας.

Χριστούγεννα στην Κύπρο του 1974

 

 


Και μην ξεχάσετε δάσκαλοι

να δείξετε στα παιδιά αυτή την φωτογραφία.

Τα πρώτα Χριστούγεννα για τους Βορειοηπειρωτες. Συγκλονιστικό βίντεο

 

 


Πέρασαν ήδη 30 χρόνια από τα Χριστούγεννα του 1990, από την πρώτη δημόσια Θ. Λειτουργία στη Β. ΄Ηπειρο και σε ολόκληρη την Αλβανία μετά από 23 χρόνια (1967-1990) σκληρού και ανελέητου διωγμού της χριστιανικής πίστης και λατρείας από το αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα (1945-1990).


Όταν οι Γερμανοί Ναζί δολοφονούσαν τους Έλληνες ακόμη και τα Χριστούγεννα !


 



Όταν οι Ναζί δολοφονούσαν τους Έλληνες τα Χριστούγεννα του 1943.

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1943 οι  Ναζί, έκαναν για δεύτερη φορά επιδρομή στο Ελατοχώρι Πιερίας και το πυρπόλησαν. Σαράντα μέρες πριν, στις 13 Νοεμβρίου το είχαν λεηλατήσει και πυρπολήσει για πρώτη φορά.

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Ουδέν κακόν αμιγές καλού: Φέτος δεν θα επαναληφθεί η Ύβρις με τα κάλαντα και τους χορούς στους ντίλερς του Ελληνισμού.....

 

 


Θ. Μαλκίδης

 

Ουδέν κακόν αμιγές καλού: Φέτος δεν θα επαναληφθεί, λόγω της γνωστής κατάστασης, η Ύβρις με τα κάλαντα και τους χορούς στους ντίλερς του Ελληνισμού.....


Τα κάλαντα είναι μία πολύ ευχάριστη στιγμή της ζωής των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος ότι είναι ταυτόχρονα και σπουδαία αφού μέσω της παράδοσης αυτής, λες τόσα πολλά με τόσα λίγα λόγια. 

Χριστός γεννάται



Χριστός γεννάται, δοξάσατε•

Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί....

 



 Ουαί εις εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί, διότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, επειδή σεις δεν εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφήνετε να εισέλθωσιν’ .

 

Ένα εξαιρετικό κείμενο από μία Τουρκάλα για τη Γενοκτονία εναντίον των Ελλήνων

 



Τα ερείπια της Σάντας στην Τουρκία: η καταστροφή της Ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς

Της Ουζάι Μπουλούτ

Απομεινάρια της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη την Τουρκία είναι πλέον ερείπια ή στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Οι τουρκικές αρχές δεν φροντίζουν αυτούς τους θησαυρούς, εν μέρει επειδή η τουρκική κυβέρνηση εξόντωσε τους περισσότερους απογόνους των πραγματικών κατασκευαστών, που ήταν ο γηγενής ελληνικός πληθυσμός στην περιοχή, μέχρι πριν από εκατό χρόνια.

Σε λίγο θα μας πούν και εισβολείς που πρέπει να αποχωρήσουμε από την Κύπρο

 


Κάποτε στην Κύπρο, είναι ο τίτλος μιας προπαγανδιστικής σειράς της κρατικής τηλεόρασης της Τουρκίας. Γυρίστηκε στην Κύπρο με κύριο στόχο να αιτιολογήσει την τουρκική εισβολή αλλοιώνοντας την ιστορία μας. Έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Απρίλιο και προκάλεσε αντιδράσεις ακόμα και ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, λόγω των ακραίων ψευδολογιών που πρόβαλλε. Αντιδράσαμε κι εμείς λίγο, επιφανειακά, όπως πάντα, και μετά το ξεχάσαμε. Πρόσφατα έγραφα σε αυτή τη στήλη για τις συνεχείς αναφορές Τουρκοκυπρίων και Τούρκων πολιτικών γύρω από την ιστορία, που έγινε πια συστηματικό και ολοφάνερα οργανωμένο και με σκοπιμότητα.

 

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

 

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μακρυγιάννης επίκαιρος..... 

<<Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

 

Στο δικό μας κόσμο δε θα υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός από το φόβο....

 

 




Ο Τζορτζ Όργουελ από το 1949 με το 1984 για το 2021-2022... 

«Οι παλιοί πολιτισμοί ισχυρίζονταν πως βασίζονταν πάνω στην αγάπη και τη δικαιοσύνη. Ο δικός μας βασίζεται στο μίσος. Στο δικό μας κόσμο δε θα υπάρχουν άλλα συναισθήματα εκτός από τον φόβο, την οργή, τη θριαμβολογία και την ταπείνωση. Όλα τα άλλα θα τα καταπνίξουμε –όλα»!


Ρωσία: Προτομή στον Έλληνα δάσκαλο Γιάννη Κανίδη που θυσιάστηκε για να σώσει μαθητές στην επίθεση στο Μπεσλάν


Σε κλίμα συγκίνησης στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας, αποκαλύφθηκε προτομή στη μνήμη του Έλληνα δασκάλου Γιάννη Κανίδη, που το 2004 έγινε «ανθρώπινη ασπίδα» για να σώσει μαθητές κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης Τσετσένων σε σχολείο.

Tην Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στο Μπεσλάν της Βόρειας Οσετίας και με την παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα, Κατερίνας Νασίκα, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Έλληνα Γιάννη Κανίδη, του ομογενή δασκάλου που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004 μέσα στο σχολείο του, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης Τσετσένων ισλαμιστών.

Κατανυκτική Ειρήνη και ανεκλάλητη Χαρά!


Τότε ποὺ ἤμουνα σὲ μικρὴ ἡλικία, περνοῦσα μὲ τοὺς δικούς μου τὶς γιορτὲς ἀπάνω σ’ ἕνα θαλασσοδαρμένο βουνό, τὴν Ἁγιά–Παρασκευή.
 

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

Ψέματα......

 

Οι αόρατοι βοηθοί του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν | Liberal.gr 

 

«Ξέρουμε ότι λένε ψέματα, 

Ξέρουν ότι λένε ψέματα, 

 

Η προδοσία της γλώσσας μας

 

Οι πολιτικές ηγεσίες, όποτε βρίσκονται σε συναντήσεις με ξένους, αλληλοκατηγορούνται για τις επιδόσεις τους στην αγγλική

Ο ενδοτισμός των πολιτικών ηγεσιών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε, αντί να μέμφονται ο ένας τον άλλον επειδή δεν χρησιμοποιούν την ελληνική, όποτε βρίσκονται σε συναντήσεις με ξένους, αλληλοκατηγορούνται για τις επιδόσεις τους στην αγγλική!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε στο πάνελ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στις Βρυξέλλες, έδωσε λαβή για να γυριστούν διάφορα σατιρικά βιντεάκια επειδή «σκότωσε» την αγγλική, την οποία ελάχιστα κατέχει. Οντως οι επιδόσεις του στα αγγλικά είναι κάκιστες και δικαίως χλευάζεται όταν αποπειράται, μέσα στην άγνοιά του, να μιμηθεί και την ορθή προφορά των λέξεων. Το θέαμα σίγουρα προκαλεί θυμηδία στους ξένους και θλίψη στους Έλληνες.

Όμως, εξίσου καταγέλαστοι είναι και οι υπόλοιποι, που νομίζουν ότι θα φανούν πιο… πρωθυπουργίσιμοι αν περιφρονήσουν την ιερή γλώσσα μας, ό,τι πολυτιμότερο έχει δημιουργήσει ο ελληνικός πολιτισμός, για να απευθυνθούν σε ξένους ηγέτες στα αγγλικά, τα γερμανικά και οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

 

Έκλεισαν την υπόθεση Κατσίφα οι Αλβανοί: «Αυτοκτονία» αντί για δολοφονία!



«Οι Αλβανοί ιατροδικαστές δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι 

αυτοκτόνησε», λένε τα αλβανικά ΜΜΕ...


Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ὁ Ἰβᾶν Ἴλιτς Σέρκιεφ γεννήθηκε στὶς 19 Ὀκτωβρίου 1829 στὴν Σούρα, μικρὸ χωριὸ στὴν ἐπαρχία τοῦ Ἀρχαγγέλου, στὸ Ρωσικὸ Ἄπω Βορρᾶ, ἀπὸ γονεῖς φτωχούς. Ὁ πατέρας του ἦταν νεωκόρος καὶ τοῦ ἐμφύσησε τὴν ἀγάπη γιὰ τὴν Ἐκκλησία, τὶς Ἀκολουθίες καὶ τὴν προσευχή, τὸν δίδαξε ἐπίσης νὰ μὴ ζητᾶ καταφύγιο καὶ παρηγοριὰ γιὰ τὶς δοκιμασίες του παρὰ μόνον στὸν Θεό. Στὸ σχολεῖο, ὁ μικρὸς Ἰβᾶν δυσκολευόταν πολὺ νὰ μάθει γράμματα, ὁ Θεὸς ὅμως ἄκουσε τὶς παρακλήσεις του καὶ ἐν μίᾳ νυκτῇ τὸν ἀπάλλαξε ἀπὸ τὴν νωθρότητα τοῦ πνεύματος.  Ἰωάννης ἔγινε τόσο λαμπρὸς μαθητὴς ὥστε κέρδισε ὑποτροφία γιὰ νὰ συνεχίσει τὶς σπουδές του στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τῆς Ἁγίας Πετρούπολης. Ὡς σπουδαστής, ἐνδιαφερόταν γιὰ ὅλες τὶς ἐπιστῆμες, μελετοῦσε πολύ, ἀλλὰ ἀναζητοῦσε πάνω ἀπ’ ὅλα τὴν προσευχὴ καὶ τὴν δοξολογία τοῦ Κυρίου σὲ μοναχικοὺς...περιπάτους στὴν φύση. 
 

O Ερντογάν κατηγορεί την Ένωση Βιομηχάνων Τουρκίας πως θέλει να τον ρίξει !



Από την ομιλία που έκανε  ο Ταγίπ προσέξαμε δύο σημεία

Στο ένα είπε τα εξής :

 

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

«Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει»

 




Θ. Μαλκίδης


 «Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει»
 
Στις 28 Μαρτίου του 1969 ο Γιώργος Σεφέρης μιλά σε μήνυμά που στέλνει κρυφά  στο Λονδίνο και   μεταδίδεται από την Ελληνική Υπηρεσία του BBC και  αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Παρισιού και την «Ντόιτσε Βέλε» για «την ανωμαλία που πρέπει να σταματήσει» .

Δράκεια Πηλίου.Το άγνωστο ολοκαύτωμα


Δράκεια Πηλίου. Το άγνωστο ολοκαύτωμα στις 18 Δεκεμβρίου 1943


 Μόλις πέντε ημέρες μετά το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, οι Γερμανοί κατακτητές έδειξαν πάλι το απάνθρωπο πρόσωπό τους, αυτή τη φορά στο Πήλιο. 

17/18 Δεκεμβρίου 1803 : Ὁ χορὸς τοῦ Ζαλόγγου


«A hidden life» (Μία κρυφή ζωή)





Ἀνάμεσα πάντως σέ τόσες κινηματογραφικές ταινίες 
πού θυμίζουν ἔντονα τόν δυστοπικό ζόφο τῶν ἡμερῶν 
μας, ἴσως καί νά ἔβαζα στήν κορυφή τό συγκλονιστικό «A hidden life» (Μία κρυφή ζωή) τοῦ περίφημου 
δημιουργοῦ Τέρενς Μάλικ («Λεπτή Κόκκινη Γραμμή»,
 «Το δέντρο της ζωής»). 

Τουρκικό ΥΠΕΞ : ¨Καταδικάζουμε την βαριά-πενταετή ποινή φυλάκισης του γραμματέα του προξενείου μας¨…

 


moΚαταδικάζουμε την βαριά-πενταετή ποινή φυλάκισης που μετά από τριήμερη δίκη που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, επιβλήθηκε  στον συμβεβλημένο γραμματέα του Γενικού Προξενείου  μας στη Ρόδο από το μικτό ορκωτό δικαστήριο Δωδεκανήσου Ρόδου σχετικά με την δήθεν κατασκοπεία.
 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης



 

Ταυτοποιήθηκαν τα οστά του 7χρονου ήρωα της ΕΟΚΑ Δημητράκη Δημητριάδη

O ανδριάντας του Δημητράκη Δημητριάδη στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλογερά στη Λάρνακα (φωτ.: Δήμος Λάρνακας /  Βάγια Καραΐσκου)

Για την ταινία «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1943»

 


Κατά την 78η επέτειο από τη Σφαγή των Καλαβρύτων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ……. 

 

Προχωρά η ισλαμοποίηση των κατεχομένων: Με τζαμί το νέο «προεδρικό» του αποσχιστικού καθεστώτος

 


Προχωρά η ισλαμοποίηση των κατεχομένων: Με τζαμί το νέο «προεδρικό» του αποσχιστικού καθεστώτος

Ισλαμοποίηση των κατεχομένων

Κάτω από τον τίτλο «Σύμφωνα με την Kıbrıs Postası, προέκυψε ‘συγκρότημα κτιρίων με τζαμί’ το σχέδιο των κτιριακών εγκαταστάσεων της προεδρίας της δημοκρατίας: Θα κτιστεί και τζαμί», η Yeni Düzen (16/11/2021) γράφει ότι στο βίντεο στο οποίο προβλήθηκε χθες κατά την παρουσίαση του κτιριακού συγκροτήματος στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το νέο «προεδρικό μέγαρο», αναφέρθηκε ότι εντός του κτιριακού συγκροτήματος θα υπάρχουν «προεδρικό μέγαρο», κτίριο της «βουλής», εθνικός κήπος, τζαμί και δρόμοι για περπάτημα.

 

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Ζήσης Καραγώγος. Έβρος 1986

 


ΖΗΣΗΣ ΚΑΡΑΓΩΓΟΣ


Η εν ψυχρώ εκτέλεση από τους Τούρκους του Στρατιώτη Ζήση Καραγώγου.

Ούτε επιτρέπεται να θυσιάζουμε την ιστορική αλή­θεια σε καμμιά σκοπιμότητα....

 





ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

 

Του Θεοφάνη Μαλκίδη

 

«... Ούτε επιτρέπεται να θυσιάζουμε την ιστορική αλή­θεια σε καμμιά σκοπιμότητα... Να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε...»(Δημήτρης Ψαθάς Γη του Πόντου)

 Η ομιλία μου στην εκδήλωση μνήμης για τον Πολυχρόνη Νικολαίδη 


Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του....

 

 


Ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές της Ελλάδας βραβεύτηκε τούτες τις ώρες του 1963, με Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο λόγος για τον Γιώργο Σεφέρη με την ποίηση που χωρά ολόκληρη την ελληνική έκφραση σε μόνο λίγους στίχους.

 

Να είμαστε αισιόδοξοι, ό,τι κι αν συμβαίνει


«Δεν θα μπορούσα να αποκαλέσω τον εαυτό μου Χριστιανό, εάν δεν ήμουν αισιόδοξος. Και αν αποκαλούσα τον εαυτό μου Χριστιανό και δεν ήμουν αισιόδοξος, δεν θα ήμουν ειλικρινής Χριστιανός. Και όλοι εσείς ματαίως αποκαλείσθε Χριστιανοί, εάν δεν είσθε αισιόδοξοι. Ο Χριστιανισμός αποτελεί το μέγιστο κάστρο αισιοδοξίας.[…]

Ελευθερία

 



17/18 Δεκεμβρίου 1803: Πενήντα επτά (57) Σουλιώτισσες, κυνηγημένες από τους τουρκαλβανούς του Αλή Πασά, πηδούν, μαζί με τα παιδιά τους, από έναν απόκρημνο βράχο της κορυφής του Ζαλόγγου,

¨Κρατιέται όρθιος με μορφίνη και διαβάζει απλά το χαρτί που του βάζουν μπροστά του να διαβάσει¨

 



Το διαδικτυακό κανάλι Moonstar TV ανήκει σε Τούρκους εξόριστους δημοσιογράφους

Ακούσαμε εκεί τον καθηγητή Ιμπραήμ Οζτούρκ να λέει στο χρονικό σημείο 1:45 και μετά, μεταξύ άλλων και τα εξής :