Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Yπάρχουν ηγέτες - ηγεσίες;


Θ. Μαλκίδης

Tο ερώτημα εάν υπάρχουν ηγέτες / ηγεσίες, απασχολεί σε κυρίαρχο πολλές φορές βαθμό τη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα της κρίσης. 

Απογοήτευση, η διάψευση των προσδοκιών και των ελπίδων, εντείνει το παραπάνω ερώτημα αποκτώντας μάλιστα μεταφυσικό χαρακτήρα.

Οι κεντρικοί άξονες της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη είναι:

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Πάνω από εκατό παραβιάσεις της "Συμφωνίας των Πρεσπών" και στην Ελλάδα θα την τηρήσουν....




 Θ. Μαλκίδης 

Στους δέκα μήνες από την κύρωση, με το γνωστό τρόπο από την Ελλαδική Βουλή, της <<Συμφωνίας των Πρεσπών>>, έχω καταγράψει πάνω από εκατό παραβιάσεις της από την πλευρά των Σκοπίων, την ίδια στιγμή  που στην Ελλάδα λένε πως  θα γίνει σεβαστή και πως θα τηρηθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν καταργείται, ακόμη και με τον Μέγα Αλέξανδρο πρωθυπουργό....

Με αυτή τη λογική οι σημερινές σχέσεις μεταξύ  Μεγάλης Βρετανίας και Γερμανίας θα διέπονταν από τη Συμφωνία Τσάμπερλεν - Χίτλερ (1939) και οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας από τη Συμφωνία Μολότοφ-Ρίμπεντροπ (1939). 

Η πραγματικότητα είναι ότι  βάσει της Σύμβασης της Βιέννης, (1969) «...μια συμφωνία παύει να ισχύει, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ, όταν ένα από τα τα δύο μέρη ΔΕΝ την εφαρμόζει». 



Οι παραβιάσεις 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Οι 8.000 Ήρωες πεσόντες στο έπος του 1940-1941 και η ταυτοποίηση των ιερών οστών τους.



Θ. Μαλκίδης 

Στο Έπος του 1940-1941 έπεσαν 8.000 Έλληνες (ονομαστικός κατάλογος στο σύνδεσμο  http://malkidis.blogspot.com/2019/10/1940-1941.html   ) οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έμειναν άταφοι, ενώ οι οικογένειές τους στερήθηκαν τα προβλεπόμενα από την Ιστορία, την Παράδοσή μας και την Πίστη, που αφορούν τη Μνήμη τους. 

Τα τελευταία δύο χρόνια με την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας , έχουν βρεθεί και ταφεί μερικές εκατοντάδες οστά των πεσόντων. 
Στο πλαίσιο αυτό ττο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ  τη διαδικασία ταυτοποίησης των εντοπισμένων οστών των πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου 1940 - 1941. 

Δυστυχώς η διαδικασία αυτή  δεν έχει τύχει της  ανάλογης προβολής από τους ιθύνοντες, με αποτέλεσμα η προσέλευση των συγγενών να είναι πολύ μικρότερη της αναμενόμενης.




Αποκλειστικό: Οι αποκαλυπτικοί αριθμοί της καθημερινής εισβολής από την Τουρκία



Θ. Μαλκίδης 

Είναι γεγονός ότι οι αριθμοί δείχνουν τις περισσότερες φορές την έκταση ενός ζητήματος , το μέγεθος της καθημερινής εισβολής από την Τουρκία, το οποίο απασχολεί την κοινωνία στην Ελλάδα ολοένα και περισσότερο.  
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, το 2015 861.630 άνθρωποι μπήκαν παρανόμως  στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο). Το 2016 έφτασαν 177.234,  το 2017 ο αριθμός  που ήρθαν παρανόμως στην Ελλάδα έφτασε τους 36.310 ανθρώπους,  το 2018  ανήλθαν στους 50.508 και από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα 120.000. 

Υπολογίζοντας αυτά τα νούμερα, διαπιστώνει κανείς ότι από το 2015 έως σήμερα ήρθαν στην Ελλάδα παρανόμως πάνω 1.300.000. 

Τα στοιχεία που ακολουθούν για το 2019 προέρχονται από την  Aegean Boat Report, μία Νορβηγική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που παρακολουθεί και καταγράφει σε καθημερινή βάση τις ροές των ανθρώπων που εισέρχονται παρανόμως στην Ελλάδα  από την Τουρκία. 
 Στα στοιχεία αποκαλύπτεται, όπως αναφέραμε,  ότι από την αρχή του έτους μέχρι και πριν από λίγες ώρες έχουν μπει παρανόμως στα νησιά του Αιγαίου 109.074 άνθρωποι  (μαζί με αυτούς από τον Έβρο έχουν μπει σχεδόν 120.000 )  και έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα 39.306.
Ειδικότερα τους τρεις τελευταίους μήνες, δηλαδή  Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο έχουν μπει παρανόμως στα νησιά του Αιγαίου σχεδόν 30.000 άνθρωποι, ενώ σε κάθε νησί βρίσκονται σήμερα οι εξής πληθυσμοί:  

Χίος   Κως Λέρος Λέσβος άλλα νησιά    Σάμος

6067 4457 2672     18700 311              7584







Αναλυτικά στοιχεία έχουν ως εξής: 


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία Χριστάκη Χριστοδούλου




Έγινε πριν από λίγο η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου της τουρκικής εισβολής του 1974, Λοχία Χριστάκη Χριστοδούλου, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Ευαγγελίστριας στο Δάλι. 

Ο Χ. Χριστοδούλου αγνοούνταν από το 1974 όταν σε ηλικία 29 ετών αντιστεκόμενος στους Τούρκους εισβολείς τα ίχνη του χάθηκαν στην περιοχή της Μιας Μηλιάς. 

Μνημείο Γενοκτονίας θα στηθεί στο Norwalk των ΗΠΑ




ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΣΑΝΑΚΣΙΔΟΥ

Τουρκία όσο εσύ θα πληρώνεις τους υπαλλήλους σου στην Ουάσινγκτον να μπλοκάρουν αναγνωρίσεις εμείς θα στήνουμε μνημεία στην Αμερική. Αν εσύ έχεις φίλο τον πρόεδρο της Αμερικής εμείς έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Εσύ παλεύεις για το γόητρο σου εμείς για το αίμα των παππούδων μας. Δεν θα σταματήσουμε. Μας χρωστάς μια συγνώμη και θα την πάρουμε…

 Χθες ήμασταν όλοι εκεί... στο Norwalk όπου ο πρόεδρος κύριος Κώστας Τσιλφίδης με τρεμάμενη φωνή μας παρουσίασε την μακέτα του μνημείου της καρδιάς μας. Χρόνια αγωνιζόμαστε γι’ αυτό το μνημείο και τώρα ήρθε η ώρα να στηθεί σε κεντρικό πάρκο του «ποντιακού» χωριού Norwalk μισή ώρα βόρεια του Μανχάτταν.

Προτομές Μακεδονομάχων



Με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε πως ήρθε η μέρα που θα δούμε και πάλι τις έξι προτομές των Μακεδονομάχων, που βιαίως είχαν αποσπαστεί, να κοσμούν και πάλι το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.


  

Για τις δολοφονίες Ελλήνων και Ελληνίδων από τους Γερμανούς Ναζί στη Δυτική Μακεδονία







Θ. Μαλκίδης 

Οι προσχεδιασμένες εκτελέσεις αθώων Ελλήνων και Ελληνίδων από τους Ναζί στη Δυτική Μακεδονία, τα ολοκαυτώματα στην Ερμακιά, στους Πύργους και το Μεσόβουνο Εορδαίας, στο Λέχοβο Φλώρινας και την Κλεισούρα Καστοριάς, στα Σέρβια Κοζάνης και σε άλλες πόλεις και χωριά στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 7.000 ανθρώπους.

Η συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη στην ΕΡΤ Φλώρινας για τα Ολοκαυτώματα στη Δυτική Μακεδονία 


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Το σύστημα αυτό δεν μπορεί να εκφράσει, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον Ελληνικό λαό !



Θ. Μαλκίδης


Πολιτικές και πνευματικές ομάδες προπαγανδίζουν ποικιλοτρόπως για να πείσουν τον Ελληνικό λαό πως τα Μνημόνια, η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η καθημερινή εισβολή από την Τουρκία είναι για το καλό του !

Οι ίδιες ομάδες κατηγορούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες γιατί δεν δέχονται την κατάληψη της πατρίδας τους και ονομάζουν φασίστα και ρατσιστή τον Ελληνικό λαό που έχει υποστεί τη Χίο και τα Ψαρά, τη Σμύρνη και την Τραπεζούντα, τα Καλάβρυτα και το Δίστομο.

Είναι προφανές ότι το σύστημα αυτό δεν μπορεί να εκφράσει και κυρίως δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον Ελληνισμό !

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Μακεδονίας 



Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Υπερασπίζοντας τον Ελληνισμό



Ενάντια στην καθημερινή εισβολή από την Τουρκία, υπερασπίζοντας την Πατρίδα μας, ο Ελληνισμός θα πορευτεί και πάλι με τις εξαιρέσεις. 

Όσοι Ζωντανοί ! 

 Έβρος, Θράκη, Ελλάδα , 24 Νοεμβρίου 2019.