Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις και το "αντίπαλο δέος"....



Θ. Μαλκίδης

Με αφορμή την επικείμενη, για το καλό μας, διεθνή συνάντηση και τη φωτογραφία= χίλιες λέξεις: Μνημόνια, Εθνική Κυριαρχία, Μακεδονία, Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, Δίστομο, Καλάβρυτα, Λιβύη, Ανεργία, Συντάξεις, Μισθοί, Καθημερινή Εισβολή, Χοτ Σποτ, Υποβρύχια, Αεροσκάφη, Τεθωρακισμένα, Φωτοβολταϊκά, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Δρόμοι, Ξενοδοχεία, .....

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ομαδικός Τάφος Ελλήνων στρατιωτών. Κύπρος 1974.



Έγινε η  ταυτοποίηση των οστών του Ομαδικού τάφου στον Άγιο Ιλαρίωνα, ενώ σύντομα θα γίνει η εξόδιος ακολουθία και  η κηδεία του   Λοχία Ορφανού Θεοτόκη  και του Δεκανέα Σάββα Γεωργίου  της 33ης  Μοίρας Καταδρομών, 

του Λοχία Σταύρου Σταύρου του 216ου  Τάγματος  Πεζικού 

 καθώς και του Στρατιώτη Γρηγορίου Μιχαήλ του 361ου  Τάγματος Πεζικού.  

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Αναγνώριση




   
Πέρσι, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της <<Συμφωνίας>> για τη Μακεδονία 
 συναντήθηκε με την πρέσβη των Σκοπίων. 
Τώρα με τον νυν και τον πρώην πρωθυπουργό ....

 "Aνακοινωθέν για την συνάντηση της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού 
Πατριάρχου με τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της 
<<Βορείου Μακεδονίας>> (13.01.2020) 

To μεταναστευτικό ως νέες "Πρέσπες" για τη Νέα Δημοκρατία....


Θα είναι το μεταναστευτικό το Βατερλό της Ν.Δ.?


Προεκλογικά η Ν.Δ. είχε ως σύνθημα την φύλαξη των Συνόρων, μια και επί εποχής Σύριζα την φύλαξη την αφήναμε αποκλειστικά στην καλή θέληση των......Τούρκων.

Πραγματοποιήθηκε αυτό;

Τους πρώτους 6 μήνες (Σύριζα) για το 2019 είχαμε 12.860 αφίξεις, ενώ τους υπόλοιπους 6 μήνες (ΝΔ) το νούμερο τετραπλασιάστηκε (50.102) μόνο στα νησιά!! Την ίδια ώρα η Βουλγαρία με κοινά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, με την Τουρκία είχε μόνο 2.000 παράνομα εισερχομένους, ενώ εμείς 75.000! Σχεδόν 40 φορές παραπάνω!!

Αυτό μάλλον θεωρείται επιτυχία και αποτέλεσμα σχεδιασμού.

Τα αλλεπάλληλα ΚΥΣΕΑ (χάσαμε τον αριθμό), ο ορισμός νέου συντονιστή για το μεταναστευτικό, η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής και η σημερινή επανίδρυση του, απλά επιβεβαίωσαν το Βατερλό της νέας κυβέρνησης μέσα σε 6 μόλις μήνες. Και ας είναι πρωτεύον ζήτημα πανελλαδικά σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στον υποτιθέμενο σχεδιασμό η νέα κυβέρνηση έχει βάλει ως στόχο την κατασκευή κλειστών κέντρων και τις επιστροφές 10χιλιάδων μεταναστών προς την Τουρκία.

Οι 10 χιλιάδες. δεν σημαίνουν τίποτα από μόνο τους σαν αριθμός.

Σε σύγκριση με πέρυσι εισήλθαν 25 χιλιάδες άτομα παραπάνω.


Οι επιστροφές έχουν νόημα όταν έχεις ανακτήσει τον έλεγχο των συνόρων.

Η σφαγή στο Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται.


 

Θ. Μαλκίδης 


Η  σφαγή στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται. 

Συνηθίζεται να λέγεται ότι ένα έγκλημα που δεν έχει τιμωρηθεί επαναλαμβάνεται, όπως  αναφέρεται επίσης  ότι ο δολοφόνος γυρνά στον τόπο του εγκλήματος.
Οι δύο παραπάνω διαπιστώσεις επιβεβαιώνονται στην περίπτωση των Βουλγαρικών σφαγών στη Δράμα και στο Δοξάτο.

Η πρώτη σφαγή στο Δοξάτο, με θύματα πάνω από 650 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έγινε την 30η Ιουνίου 1913, όταν στρατιώτες, αφού άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν, κατέκαψαν την κοινότητα και  έσφαξαν  τους κατοίκους της.
Την περίοδο 1916-1918 οι Βούλγαροι, ως σύμμαχοι των Γερμανών, καταλαμβάνουν για δεύτερη φορά την ανατολική Μακεδονία. Όσοι άντρες διασώθηκαν από τη σφαγή του 1913 οδηγούνται το καλοκαίρι του 1917 ως όμηροι στη Βουλγαρία. Σύμφωνα με την Έκθεση της Διασυμμαχικής Επιτροπής εβδομήντα τέσσερις (74) από αυτούς πεθαίνουν εκεί με φρικτά βασανιστήρια, ενώ 200 περίπου γυναικόπαιδα αφανίζονται από πείνα και αρρώστιες στο Δοξάτο.

Η τρίτη σφαγή έγινε την 29η Σεπτεμβρίου του 1941, όταν το Δοξάτο βρισκόταν, όπως και όλη η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην κατοχή των Βουλγάρων, συμμάχων των Γερμανών Ναζί. Με μια πράξη τυφλής βίας εκτελέστηκαν για αντίποινα τουλάχιστον διακόσιοι (200) άνθρωποι.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Επόμενο είναι....



Βγάζεις συνταγματικά τα Μνημόνια, κάνεις το Όχι Ναι, σιωπάς για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, για τη Ναζιστική Τουρκία και για την καθημερινή της εισβολή στο Αιγαίο και τη Θράκη, για τη φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό, για την αναξιοκρατία, για τις εκτρώσεις, για τους θανάτους στο Μάτι, γίνεσαι πρωθυπουργός, υπουργός και βουλευτής, δήμαρχος και περιφερειάρχης, επίσκοπος, καθηγητής, διευθυντής, σύμβουλος, κλπ. Άρα είναι επόμενο όταν αποφασίζεις πως η "Συμφωνία" για τη Μακεδονία δεν είναι παράνομη να γίνεσαι πρόεδρος.

Καταδρομέας Κωνσταντίνος Πίττας. Κύπρος 1974.


Μετά την εύρεση και την αναγνώριση των ηρωικών οστών του Καταδρομέα Κωνσταντίνου Πίττα, η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία του θα γίνει

Ένωση....


Το Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου του 1950 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο ενότητας και αποφασιστικότητας του συλλογικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου ενάντια στην βρετανική αποικιοκρατία και υπενθυμίζει  την ανάγκη του αδιάκοπου αγώνα για την επιβίωση του (Κυπριακού)  Ελληνισμού.

15 Ιανουαρίου 1944: Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα την ίδια ημέρα σε όλην την Ελλάδα. Σαραντάπορος, Τρίπολη, Καισαριανή



Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα σε όλην την Ελλάδα 

Την 15η Ιανουαρίου 1944 οι Ναζιστικές δυνάμεις δολοφονούν, εκτελούν, απαγχονίζουν αθώους Έλληνες

Στο  Σαραντάπορο Κοζάνης  οι Γερμανοί κατέστρεψαν εκ του συνόλου των 145 οικιών, ολοσχερώς τις 137 και μερικώς τις 7 και εκτελούν 10 Έλληνες. 

Στην Πελοπόννησο κρεμούν 20 ομήρους από τις φυλακές της Τρίπολης στην Ψηλή Βρύση Τεγέας και 10 Τριπολιτσιώτες στην πλατεία Αγίου Ταξιάρχη. 

Στην Αθήνα εκτελούν 6 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Θεοτόκης Ορφανού. Κύπρος 1974


 Λοχίας 33ης Μοίρας Καταδρομών ΟΡΦΑΝΟΥ ΘΕΟΤΟΚΗΣ

 Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις της Μοίρας, 20-21 Ιουλίου 1974, και έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 21 Ιουλίου 1974. Τα ιερά οστά του ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στον αιματοβαμμένο Άγιο Ιλαρίωνα και ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο DNA.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μνήμη Στυλιανού Γρηγοράκη. Κύπρος 1974


Έφυγε από τη ζωή χθες Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 75 χρονών ο αγωνιστής του 1974 Έλληνας Καταδρομέας Στυλιανός Γρηγοράκης. Ο Γρηγοράκης το 1964 υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ, παντρεύτηκε στην Κύπρο και έκτοτε ζούσε μόνιμα στο νησί.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη η ώρα 13:00 το μεσημέρι στην Εκκλησία Αποστόλου Βαρνάβα στον Συνοικισμό Αγίου Ιωάννη στην Λεμεσό. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για τους νεφροπαθείς.
Η συγκλονιστική ιστορία του Στέλιου Γρηγοράκη

Η σφαγή των Ελλήνων προσκόπων της Μικράς Ασίας



Θ. Μαλκίδης 

Η Μικρασιατική Καταστροφή αποτελεί για την Ελλάδα πάντα μια ανοικτή πληγή. Οι σφαγές χιλιάδων Ελλήνων και η προσφυγιά που ακολούθησε ασφαλώς είναι μια από τις πλέον μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Και γίνεται ακόμη πιο μαύρη όταν μετά από τόσα χρόνια η Τουρκία προκαλεί και δείχνει ασέβεια στους νεκρούς εκείνης της ταραγμένης περιόδου.

Μια από τις άγνωστες ιστορίες, μια σφαγή 2.000 περίπου Ελληνων της Μικράς Ασίας  αφορά τους προσκόπους στο Αιδίνιο, στα Σώκια στην Κάτω Παναγιά.

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

H Ποντιακή Wikipedia συμπλήρωσε 13 χρόνια λειτουργίας



Ναι, καλά διαβάσατε στον τίτλο, η Ποντιακή Βικιπαίδεια συμπλήρωσε αισίως 13 χρόνια λειτουργίας! Πρίν όμως μιλήσουμε για τη Ποντιακή, ας δούμε τι ακριβώς είναι η Βικιπαίδεια.