Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Υπεράσπιση του Ελληνισμού σε Γη , Αέρα και Θάλασσα




Θ. Μαλκίδης 

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η τουρκική πρακτική για τον Ελληνισμό έχει περάσει κάθε διπλωματική και πολιτική οδό. Η στάση της στην Κύπρο και το  Αιγαίο έδωσε την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία, έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και εκτός.

Και αυτές οι ενέργειες αποτελούν την αρχή και για άλλες πράξεις που αναιρούν τις διακηρύξεις για ειρηνική συμβίωση και συνεργασία και προετοιμάζουν ένταση και διαρκή κρίση.


 
Η Τουρκία προσπαθεί εδώ και χρόνια να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία, την εθνική ακεραιότητα, την ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στον Έβρο, να αμφισβητήσει την ύπαρξη και άλλων συνιστωσών μέσα στους κόλπους των μουσουλμάνων στη Θράκη, τόσο θρησκευτικά όσο και εθνοτικά. Για αυτήν στη Θράκη υπάρχουν μόνο σουνίτες και μόνο Τούρκοι. Μάλιστα με καθημερινές ενέργειές της προσπαθεί να επιβάλλει αυτήν την ρατσιστική πραγματικότητα, το καθεστώς απαρτχάιντ στην ουσία.

Επίσης αμφισβητεί τα αυτονόητα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο, ενώ προβάλλει ως μοναδική λύση στην Κύπρο, την παραμονή του τουρκικού στρατού, των εποίκων και της συνέχειας της κατοχής.
Η συνεχής υπονόμευση και αμφισβήτηση με κάθε μέσο της ελληνικής κυριαρχίας στην ελληνική Θράκη, στο Αιγαίο και την Κύπρο, είναι η (σκληρή) πραγματικότητα.

Ο Ελληνισμός οφείλει να υπερασπισθεί τη Γη, τον Αέρα και τη Θάλασσά του.

Η συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Θράκη Νετ


Ένας ακόμη Έλληνας ήρωας

 


ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙΣ από τα κυπριακά χώματα

της ελληνικής πατρίδας Αθάνατε Ήρωα

Διοικητή της τραγικής – το προδομένο 1974 –

181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού

ΣΤΥΛΙΑΝΕ ΚΑΛΜΠΟΥΡΤΖΗ.


ΕΔΩ μένεις για πάντα.


ΜΑΖΙ με τα Αθάνατα Ηρωικά Παλικάρια σου που έπεσαν πολεμώντας μαζί σου στο Θυσιαστήριο του Συχαρί, στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες.

Μάτι 23 Ιουλίου 2018

 


Μάτι, 23 Ιουλίου 2018.


Η συντριβή του Αλή πασά το 1792 από μια χούφτα ψυχωμένους και κυρίως μονιασμένους Σουλιώτες

 



Μόσχω και Λάμπρος Τζαβέλλας
Πώς η ομόνοια, η αυτοθυσία, η πολεμική εξυπνάδα, 
η γενναιότητα ανδρών, γυναικών, συνέτριψε 
10-12.000 
στρατό τουρκαλβανών και έκανε τον Αλή πασά να 
σκάσει δύο άλογα, για να φτάσει στα Γιάννινα, να 
σωθεί, από χίλιους  Σουλιώτες!

Φόβος.....

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Άπό τήν δίκη τής Νυρεμβέργης (1945) Hermann Goering στήν έρώτηση: «<Πός πείσατε τόν γερμανικό λαό νά άποδεχθη όλα αύτά;>>, άπάντησε: << Ήταν εύκολο καί δέν έχει καμμία σχέση μέ τόν ναζισμό. Τό μόνο πράγμα πού χρειάζεται μία κυβέρνηση γιά νά μετατρέψη τούς άνθρώπους σέ σκλάβ σκλάβους,είν ό φόβος. Εάν μπορείτε νά βρείτε κάτι γιά νά τούς τρομάξετε, μπορείτε νά τούς κάνετε νά κάνουν Å, τι θέλετε.>>"

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ώρα καλή Ευγένιε !

 



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ήρθες πριν τρία ακριβώς χρόνια, μετά την ομιλία μου στο συγκλονιστικό συλλαλητήριο  για τη Μακεδονία μας στη Βεργίνα και χωρίς να με γνωρίζεις, με αγκάλιασες  με δάκρυα στα μάτια...



Και από τότε  γίναμε αδέλφια γιατί ήσουν ταπεινός και γενναίος, πιστός και μπροστάρης, θαρραλέος, αγωνιστής και ανιδιοτελής ! 

Επιχείρηση "Νίκη" , Κύπρος 21-22 Ιουλίου 1974

 


 



Θ. Μαλκίδης

Οι πεσόντες και αγνοούμενοι Καταδρομείς της Επιχείρησης "Νίκη" , Κύπρος 21 Ιουλίου  1974

Επιχείρηση "Νίκη" ονομάστηκε  η μυστική στρατιωτική αποστολή της Ελλάδας την 21η προς τη 22α Ιουλίου 1974 προς την Κύπρο, με σκοπό την αερομεταφορά καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας  για να αποκρούσουν την τουρκική εισβολή. 


Τα αεροσκάφη, που απογειώθηκαν από τη Σούδα της Κρήτης, ήταν 20 Nord 2501 Nor-atlas και 10 C-47 Dakota της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και θα μετέφεραν καταδρομείς με πλήρη οπλισμό. Δεν κατάφεραν όλα να απογειωθούν. Aλλά και κατά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αφού κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα τουρκικά πυρά πετώντας χαμηλά και μπαίνοντας στην Κύπρο από δυτικά μέσω της βάσεως Ακρωτηρίου, όσα απογειώθηκαν, έγιναν στόχος φίλιων  πυρών, εφόσον εκλήφθηκαν κατά λάθος ως εχθρικά…

Μνήμη Ελένης Σφουντουρη

 



"ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗ

Γυναίκες στα Καλάβρυτα, κορίτσια του Διστόμου

παραμερίστε μια στιγμή η Νίτσα να περάσει

Αυτή. Η πρώτη του Χορού σ' όλες τις τραγωδίες

Στέγνωνε με το δάκρυ της ποτάμια μαύρο αίμα

κάθε που ρόδιζε η αυγή τα στάχυα τον Ιούνη."

(Δημήτρης Λάμπρου). 

Θυμάσαι ;

 


«Πρέπει ὃταν γεννηθήκαμε

νἂκλεισαν πίσω μας ὃλες οἱ πόρτες, δὲν πρόσεξες;


Λοιπόν ;

 


«Μητέρα ἂν τὀ βρῆς βαρὺ τὸ γράμμα μου,

εἶναι ποὺ σκύβει ἀπάνω του ὁ Πενταδάχτυλος φορτωμένος Τοῦρκο,

Κύπρος 1974

 



Είμαστε όλοι Αμμοχωστιανοί - Είμαστε όλοι Κερυνειώτες

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Οι Εβρίτες στρατιώτες Χ. Χατζόπουλος και Χ. Δοιτσίδης και η επιχείρηση “Νίκη” στην Κύπρο



Θ. Μαλκίδης

Οι Εβρίτες στρατιώτες Χ. Χατζόπουλος και Χ. Δοιτσίδης και η επιχείρηση “Νίκη” στην Κύπρο το 1974

Τα λείψανα των  17 Ελλήνων στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Νίκη» το 1974 είχαν έλθει στις ιδιαίτερες Πατρίδες τους το 2017  όπου είχαν γίνει  οι τελετές υποδοχής των λειψάνων του συγκυβερνήτη του Noratlas «ΝΙΚΗ 4» πτέραρχου ε.α. Βασιλείου Παναγόπουλου και των δύο ανθυπασπιστών των δυνάμεων καταδρομών Σωτήρη Κουρούνη και Στέφανου Τζιλιβάκη καθώς και των δεκατριών πεσόντων εφέδρων της ΕΛΔΥΚ.

   

Στην επιχείρηση “Νίκη” συμμετείχαν και οι καταγόμενοι από τον Έβρο στρατιώτες Χριστόδουλος Δοιτσίδης  και Χρήστος  Χατζόπουλος του οποίου η κηδεία είχε γίνει το καλοκαίρι του 2016.

Η Ελλάδα ταξιδεύει

  


Γ. Σεφέρης:Μὲ τὸν τρόπο τοῦ Γ. Σ.


Ὅπου καὶ νὰ ταξιδέψω ἡ Ἑλλάδα μὲ πληγώνει

Στὸ Πήλιο μέσα στὶς καστανιὲς τὸ πουκάμισο τοῦ Κενταύρου

γλιστροῦσε μέσα στὰ φύλλα γιὰ νὰ τυλιχτεῖ στὸ κορμί μου

καθὼς ἀνέβαινα τὴν ἀνηφόρα κι ἡ θάλασσα μ᾿ ἀκολουθοῦσε

ἀνεβαίνοντας κι αὐτὴ σὰν τὸν ὑδράργυρο θερμομέτρου

ὡς ποὺ νὰ βροῦμε τὰ νερὰ τοῦ βουνοῦ.

Πενταδάκτυλος

 


47 χρόνια πέρασαν από εκείνο το ξημέρωμα ....


Που είναι ;

 



"Αμυνῶ δὲ καὶ μόνος"...


Πάντα θα είσαι Ίνδαλμα,

Πρότυπο Ανδρείας Αξεπέραστο,

Ήρωας Δαφνοστεφανωμένος στις συνειδήσεις του Ελληνισμού όπου γης...

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Απελευθέρωση η μόνη λύση!

 




Θεοφάνης Μαλκίδης 


Μαζί με τους συγγενείς των νεκρών αγωνιστών του 1974 ενάντια στην εισβολή του τουρκικού φασιστικού στρατού, των δολοφονημένων και των αγνοουμένων, των ζώντων ακόμη Ελλήνων που πολέμησαν καθώς και των προσφύγων της Κύπρου, όλοι εμείς ζητάμε μία εξήγηση για τον Αττίλα.


Ο ήρωας Γεώργιος Κατσάνης

 


Διοικητής Γεώργιος Κατσάνης


Σκίτσο εμπνευσμένο από το Οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού


Η Μνήμη τρέχει ξανά - Ιούλιος 2021

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού


Στίχοι σκίτσου: Κώστας Μόντης 


«ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ

(Ἀπόσπασμα ἀπὸ ἓνα σχέδιο)


Νὰ πάρουμε μιὰ σταγόνα ἀπ᾽ τὸ αἷμα σου

νὰ καθαρίσουμε τὸ δικό μας,

Ο ήρωας Νικόλαος Κατούντας

 


Ο Nικόλαος Κατούντας (γεννηθείς στην Πάτρα το 1943) ήταν απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων και ήταν εκπαιδευμένος ως καταδρομέας, αλεξιπτωτιστής, βατραχάνθρωπος και χιονοδρόμος, ενώ ήταν τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το 1973, όντας υπολοχαγός, μετατέθηκε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην 33η Μοίρα Καταδρομών ως διοικητής λόχου. Αγνοείται από την 22α του Ιούλη 1974.

Ο ήρωας Μανώλης Μπικάκης

 


Εμμανουήλ Μπικάκης


Σκίτσο εμπνευσμένο από το Οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού.


Η Μνήμη τρέχει ξανά - Ιούλιος 2021

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού 


Στίχοι σκίτσου: Απόσπασμα από το «Ο Καπετὰν Μιχάλης (Ἐλευτερία ἢ Θάνατος)», του Νίκου Καζαντζάκη

Πάτε για ύπνο !

 


ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ 19ης ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. <<ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ>>.


Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Ο Γκρίζος Λύκος στην Αμμόχωστο

 



Θ. Μαλκίδης

Τα χάδια στο θηρίο και τα αποτελέσματά τους

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να απαλλαγεί από την πίεση, που της ασκείται από την Ελλάδα και την Κύπρο. 


Όταν στην Αθήνα και τη Λευκωσία  χαϊδεύεις το θηρίο, εκλιπαρώντας για διάλογο, διαπραγματεύσεις και διερευνητικές επαφές,  τότε είναι αναμενόμενο το Βερολίνο, η Σόφια και σύντομα τα Τίρανα και τα Σκόπια, να σε <<αδειάζουν>>.

Γι αυτό ας κάνουμε προετοιμασία γνωρίζοντας ότι ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνοι  μας για να αντιμετωπίσουμε ό,τι και εάν συμβεί …

Υ. Γ. Πριν από λίγες ώρες ο Ερντογάν είπε ότι η Αμμόχωστος θα πρέπει να ετοιμάζεται(....), ενώ ανακοίνωσε ότι και τα Αντικύθηρα είναι τουρκικά!!!!

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας:

Από το 1:53:00


Κατά της προπαγάνδας, Αντίσταση στον Τουρκικό επεκτατισμό!

 


Ο Ατζούν Ιλίτζαλι είναι Τούρκος παραγωγός & επιχειρηματίας.Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής “Acun Medya” και ιδιοκτήτης του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού TV8.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε παραγωγές όπως το My Style Rocks, The Voice, Power of love, Ελλάδα έχεις ταλέντο και βέβαια το Survivor. Μέσα από την συνεργασία αυτή έχει κερδίσει πολλά εκατομμύρια ευρώ ενώ ταυτόχρονα προωθεί και την τουρκική προπαγάνδα στην χώρα μας. 


Η είδηση-πρόκληση είναι σημερινή: Ο Ιλίτζαλι θα συμμετάσχει σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με τη συμμετοχή διάφορων Τούρκων ποδοσφαιριστών, με τον Ταγίπ Ερντογάν μάλιστα σε ρόλο προπονητή. Ο φιλικός αγώνας θα γίνει στο στάδιο “Ατατούρκ”, στην κατεχόμενη Λευκωσία, και τον διοργανώνει το ψευδοκράτος για να γιορτάσει τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο!

Στην χώρα μας κάνει δουλειές, και μάλιστα καλοπληρωμένες, πουλάει ελληνοτουρκική “φιλία”, προωθεί υπογείως την ατζέντα του νεο-οθωμανισμού και στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, ξεδιάντροπα, πανηγυρίζει για την εισβολή και κατοχή του νησιού.



Δεν αγοράζουμε Τουρκικά προϊόντα, δεν στηρίζουμε την κατοχή της Κύπρου και τον Τουρκικό επεκτατισμό! 

Επανάστασης συμβολισμοί...

 


Ἡ Ἀϊτὴ καὶ ἡ Ἑλλάδα.



.                     Ἡ Ἀϊτὴ εἶναι μία βασανισμένη χώρα τῆς Καραϊβικῆς. Οἱ κάτοικοί της στὶς ἀρχὲς τοῦ 19ου αἰώνα κήρυξαν τὴν ἀνεξαρτησία τους ἀπὸ τὴν ἀποικιοκρατικὴ Γαλλία καὶ ἀπὸ τότε λίγες εἶναι οἱ εὐτυχισμένες ἡμέρες ποὺ ἔχουν περάσει. 


Ἡ Ἀϊτὴ τὸ 1822 ἀναγνώρισε τὴν Ἑλλάδα ὡς ἀνεξάρτητο κράτος. 

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

Με τις εξαιρέσεις !



 Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ο Νίκος Γκάτσος γράφει ότι «η Ελλάδα εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια πορεύεται με τις εξαιρέσεις».


 Λόγος με ουσία,  βαρύτιμος, αειθαλής και επίκαιρος, ιδιαίτερα στις μέρες μας  και τις νύχτες μας , που όλα σχεδόν, κυρίως ο ίδιος ο δημόσιος πολιτικός, πνευματικός, οικονομικός, κοινωνικός, εθνικός βίος, διαπερνώνται και  σαρώνονται από μια πρωτόγνωρη και ιστορική παρακμή.


Με τις εξαιρέσεις και πάλι λοιπόν θα πορευτεί η πατρίδα μας, ο Ελληνισμός ! 

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας. 

Από το 1:53:00


Κύπρος Ιούλιος 1974

 

 


Σαρανταεπτά χρόνια μετά έγιναν οι κηδείες των ιερών οστών των μέχρι πρότινος αγνοούμενων στρατιωτών Αντωνίου Παπαγεωργίου και Χριστόδουλου Λαουτάρη των  οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί από τον Ιούλιο του 1974 πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο.



Τα οστά των δύο Ηρώων τα οποία βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο Τέμπλος Κερύνειας, κηδεύτηκαν χθες  Σάββατο 17 Ιουλίου 1974 από τον Ι. Ν. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγορου.


Αθάνατοι! 








Η Τουρκία και η Γενοκτονία μας!


Όχι στην Κατοχή !

 


Προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριο Γεώργιο Σαββίδη, Λευκωσία, Κύπρος.

Θέμα: Έκδοση Διεθνούς Εντάλματος Σύλληψης.