Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η τελευταία μάχη της Επανάστασης :Από τον Αλέξανδρο στον Δημήτριο Υψηλάντη

 


Θ. Μαλκίδης 

Πέτρα Βοιωτίας, 12 Σεπτεμβρίου 1829:Η τελευταία μάχη της Επανάστασης, από τον Αλέξανδρο στο Δημήτριο Υψηλάντη 

Η συμβολή των Ελλήνων του Πόντου στην Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της πατρίδας μας, αποτελεί, ίσως, ένα από τα πιο αποσιωπημένα κομμάτια της νεότερης ιστορίας μας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Αγώνας αναγνώρισης






Θ. Μαλκίδης 

Αγώνας αναγνώρισης. 

Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη, , τόποι όπου η Γενοκτονία εναντίον του Ελληνικού λαού είχε και μία άλλη, μία διαστροφική πλευρά, τη εξόντωση των γυναικών (και των παιδιών τους).  

Οι Νεότουρκοι και οι Κεμαλικοί βιάζουν γυναίκες, σφάζουν νήπια, έγκυες γυναίκες και   παιδιά και απαγχονίζουν, καίνε ζωντανές, εκτελούν με λιθοβολισμό, με τσεκούρι, με ξιφολόγχη και με πυροβόλα όπλα!


Ο Ελληνικός λαός καθώς και ο Αρμενικός και ο Ασσυριακός λαός, πέρα από το μαζικό έγκλημα της Γενοκτονίας υπέστη  και τη Γενοκτονία των γυναικών (και  των παιδιών) ως βασικό και αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου εξαφάνισής του.

Το δυστύχημα είναι ότι επειδή το έγκλημα της Γενοκτονίας των γυναικών δεν τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε με την ίδια μανία στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στην  Νέα Αγχίαλο, στην Ερμακιά και το Ελευθεροχώρι, στους Πύργους και το Μεσόβουνο, στην Κάνδανο και τη Βιάννου και επαναλαμβάνεται σήμερα. Έτσι από την Ελληνίδα, την Αρμένια και την Ασσύρια, περάσαμε σήμερα στην Κούρδισα.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η "νέα" Ελλάδα;


 


 Θ. Μαλκίδης 

-πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών σε Hot spot ελληνικών νησιών, 

-δυνάμεις εισβολείς μεταμφιεσμένες σε πρόσφυγες και μετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται από τον Χίτλερ Ερντογάν, εν μέσω πανδημίας  με προφανείς αποδείξεις εξάπλωσης του ιού

-ανταρτοπόλεμος  και καταδρομικές επιχειρήσεις  στα κέντρα κράτησης

Τα Βουλγαρικά και Γερμανικά εγκλήματα στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται,επαναλαμβάνεται.

 



Θ. Μαλκίδης 


Οι σφαγές στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941.Όταν το έγκλημα δεν τιμωρείται, επαναλαμβάνεται. 

Τις ημέρες αυτές τιμούμε την Μνήμη των Ελλήνων, των θυμάτων από τις  σφαγές των Βούλγαρων και των  Γερμανών στο Δοξάτο και τη Δράμα το 1941, σφαγές οι οποίες στόχευαν στο γίνει  αποδεκτή η  παράδοση της Μακεδονίας. 


Συνηθίζεται να λέγεται ότι ένα έγκλημα που δεν έχει τιμωρηθεί επαναλαμβάνεται, όπως  αναφέρεται επίσης  ότι ο δολοφόνος γυρνά στον τόπο του εγκλήματος.Οι δύο παραπάνω διαπιστώσεις επιβεβαιώνονται στην περίπτωση των Βουλγαρικών σφαγών στη Δράμα και στο Δοξάτο. 

Η πρώτη σφαγή στο Δοξάτο, με θύματα πάνω από 650 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έγινε την 30η Ιουνίου 1913, όταν στρατιώτες, αφού άρπαξαν ότι πολύτιμο βρήκαν, κατέκαψαν την κοινότητα και  έσφαξαν  τους κατοίκους της.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Σμύρνη 1922, Σεπτεμβριανά 1955, Αιγαίο , Κύπρος και Έβρος 2020, ίδιος θύτης, ίδιο θύμα


Εστία


Θ. Μαλκίδης 

Σμύρνη 1922, Σεπτεμβριανά 1955, Αιγαίο, Κύπρος, Έβρος 2020,  ίδιος θύτης, ίδιο  θύμα.


Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί δύο εγκληματικές ιδεολογίες, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό: Σμύρνη, Τραπεζούντα, Αδριανούπολη,  και στη συνέχεια Καλάβρυτα, Κάνδανος, Δίστομο,  Χορτιάτης, Δομένικο, Πύργοι, Μεσόβουνο.

Σήμερα, στον 21ο αιώνα,  υφίσταται τη συνέχεια των δύο αυτών εκφράσεων της ατιμώρητης βαρβαρότητας: τον εθνικιστικό και επεκτατικό μηχανισμό της Τουρκίας του Ερντογάν στη Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη.

Η ιστορία  έχει καταγράψει ότι οι Έλληνες γνωρίσαμε τη  βία με τη μορφή του Κεμαλισμού, του προδρόμου, του δασκάλου του Χίτλερ. Υπάρχουν μάλιστα πολλοί Έλληνες που γνώρισαν τις πορείες θανάτου, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στη Θράκη τα «Αουσβιτς εν ροή» του Κεμάλ και αργότερα το Νταχάου, το Άουσβιτς, το Μαϊτχάουζεν του Χίτλερ και σήμερα στα κατεχόμενα της Κύπρου από τον Ερτογάν.

Επιπλέον οι Έλληνες στο Μεσόβουνο και  στους Πύργους Εορδαίας, στα Κερδύλια και αλλού γνώρισαν και τις δύο εγκληματικές ιδεολογίες του 20ου αιώνα, τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, οι οποίες σήμερα αναπαράγονται και επιβιώνουν με τη μορφή του σωβινισμού του Ερντογάν.

Επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε ως Ναζισμός, επειδή ο Κεμαλισμός δεν τιμωρήθηκε, επαναλαμβάνεται ως επεκτατισμός του Ερντογάν.  Αν είχαν τιμωρηθεί τα τάγματα εργασίας, τα στρατόπεδα εξόντωσης των Ελλήνων που δημιούργησε ο Κεμάλ  δεν θα είχαμε Άουσβιτς. Η ιστορία των τελευταίων  ετών έδειξε ότι η συνεχής ατιμωρησία του Κεμαλισμού, δηλαδή του Ναζισμού, επιτρέπει την επανάληψη της  ιστορίας μέχρι τις ημέρες μας. Η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη είναι οι μάρτυρες του Κεμαλισμού και του Ναζισμού του 21ου αιώνα, είναι ο φασισμός που εκπορεύεται από τη σημερινή Τουρκία. Της χώρας με τις περισσότερες φυλακές στον πλανήτη, της χώρας με τους περισσότερους πολιτικούς κρατούμενους στον κόσμο.

Ότι έχει απομείνει από διεθνείς και οι ευρωπαϊκούς θεσμούς, κυρίως όμως  οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, οφείλουν  να σταματήσουν  τον μηχανισμό του θανάτου που αντιπροσωπεύει ο πρόδρομος του Ναζισμού ο Κεμαλισμός και σήμερα να αντισταθούν στη βαρβαρότητα που εκπέμπεται από τα ανατολικά μας και αποσταθεροποιεί  όλην την περιοχή.

Μπροστά στην επίσημη σιωπή και αδιαφορία, οι πολίτες, οι διασωθέντες και οι απόγονοι των θυμάτων και των διασωθέντων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού, αντιστεκόμαστε στον επεκτατισμό και τον εθνικισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία του Ερντογάν,  δείχνουμε με το λόγο, την πράξη και τη στάση μας, την οδό της συνέχειας και της αντίστασης του Ελληνισμού.

Το άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ και η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Χρόνος Κομοτηνής

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γενοκτονία των Ελλήνων , από τον Κεμάλ στη Σμύρνη, στον Ερντογάν στο Αιγαίο.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων. Θράκη, Μικρά Ασία, Πόντος.

Πολλοί πλέον ερευνητές, πολιτικοί και διανοούμενοι γνωρίζουν για τα μαζικά εγκλήματα και ασχολούνται σε όλον τον πλανήτη  με το ζήτημα της Γενοκτονίας.
Η περίπτωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων αποτελεί μία συμπύκνωση όλων των μεθόδων που ακολουθήθηκαν στην πορεία του ανθρώπου, αφού εμφανίστηκαν εξοντωτικές πορείες, τάγματα εργασίας, στρατόπεδα συγκέντρωσης, βιασμοί, μεταφορά γυναικών και παιδιών στην τουρκική ομάδα και μία σειρά από άλλα ζητήματα  που εμφανίζονται στην Σύμβαση του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της Γενοκτονίας

Άλλωστε ο πρώτος συστηματικός μελετητής της υπόθεσης της Γενοκτονίας, ο επιζήσας  του Ολοκαυτώματος Ραφαήλ Λέμκιν, θεμελίωσε τον όρο και τη Σύμβαση, πάνω στο μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων (και βεβαίως των Αρμενίων και των Εβραίων).

Η συνεχής προσπάθειά μας αποτελεί έναν οδηγό για το μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων, αναδεικνύοντάς το στην ολότητά του, στο σύνολό του, ερευνώντας τις διώξεις των Νεότουρκων και των Κεμαλικών, από τη Θράκη, μέχρι την κεντρική Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού: Nα συλληφθεί ο δολοφόνος Ισαάκ που είναι υποψήφιος στο ψευδοκράτος


Συγκλονίζει η κόρη του Τάσου Ισαάκ: Ο δολοφόνος του πατέρα μου καμαρώνει κι  εμείς αδιαφορούμε - Newsbomb


Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», επί τη ευκαιρία της «επανεμφάνισης» του Ερχάν Αρικλί, που αξιώνει τη θέση  του κατοχικού ηγέτη, καλεί τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας να επανεκκινήσουν τις διαδικασίες για σύλληψη και έκδοση όλων των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

"Σεπτεμβριανά":Η ατιμώρητη δολοφονία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολη το 1955 και το έγκλημα σε επανάληψη στο Αιγαίο σήμερα ...



Θ. Μαλκίδης

Τα "Σεπτεμβριανά":Η δολοφονία των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης

Εξηνταπέντε χρόνια μετά τα «Σεπτεμβριανά»,  την καταστροφή δηλαδή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το 1955, την Κεμαλική "Νύχτα των Κρυστάλλων", εξηντατρία χρόνια μετά από το οργανωμένο πογκρόμ από το τουρκικό κράτος, δεν έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα δικαιοσύνη. 
Η προβοκάτσια που στήθηκε στο ψεύτικο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, όπου τον  κεντρικό ρόλο είχε το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και με πρόφαση τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού, δόθηκε το σύνθημα για να ξεριζωθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Κωνσταντινούπολης. μετά από το οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας στο οποίο έλαβαν μέρος κρατικές και παρακρατικές  υπηρεσίες. "Συνήγορος" η αδράνεια και η αδιαφορία της  πολιτικής ηγεσίας Ελλάδας, η οποία ενδιαφερόταν για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και όχι για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης και της Κύπρου.