Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Εκατό χρόνια μετά την "Τελική Λύση" εναντίον των Ελλήνων,ο αγώνας για αναγνώριση συνεχίζεται !


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Καναδά για αναγνώριση της Γενοκτονίας 

Με πρωτοβουλία του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, είχε εισαχθεί πρόταση προς τη  Γερουσία του Καναδά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η πρόταση – που υποβλήθηκε από τον Ελληνα γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο –  είχε απορριφθεί την 27 Νοεμβρίου 2018  21 ψήφους υπέρ, 32 ψήφους κατά, και 16 αποχές.

Ο  Ελληνισμός του Καναδά, πάνω από  300.000 , απαξιώθηκαν από μια μειοψηφία, εκείνων που διέπραξαν το αδίκημα 100 χρόνια πριν, εκείνων που διέπραξαν παρόμοιο έγκλημα ενάντια στους Αρμενίους, που ο Καναδάς αναγνώρισε. Πώς τώρα απορρίφθηκε παρόμοιο έγκλημα;

Πιστεύουμε ότι η καναδική Γερουσία και η καναδική κυβέρνηση θα το σκεφτεί ωριμότερα και το 2019, στα 100 χρόνια θα επανορθώσει.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (ΟΗΟ) έχει αρχίσει έναν έντονο αγώνα για την αναγνώριση της  Γενοκτονίας και τα σχετικά ψηφίσματα από 13 πόλεις του Καναδά: Toronto, Ottawa, Montreal Vancouver, Regina, Edmonton, Calgary, Oshawa, Vaughn, LaSalle, Villeray-St Michel-Parc-Extension, Coe St Luc, Laval.

Y. Γ. Εκατό χρόνια μετά τη 19η Μαΐου ζητούμε από τον Καναδά την αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά ο  Τουρκικός φασισμός, οι  λωποδύτες των Σκοπίων και....επιστολές από την Ελλάδα,την υπονομεύουν ! 

Στο τέλος όμως θα νικήσει η Μνήμη των Προγόνων μας,  η Αλήθεια και το Δίκαιο της Ιστορίας !

Δείτε την  επιστολή αυτή μαζί με το αίτημα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου προς  τον Πρωθυπουργό του Καναδά με την οποία ζητείται να αναγνωριστεί η Γενοκτονία της οποίας η τελική φάση ξεκινούσε πριν εκατό χρόνια και η 19η Μαΐου  να γίνει ημέρα Μνήμης και την επιστολή για μη αναγνώριση από τη Γερουσία.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Ζάεφ:«όλοι αποτελούμε μέρος αυτής της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας....»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον»

Εφημερίδα των Συντακτών 4/1/2019
Συντάκτης: Νικόλας Ζηργάνος
Μήνυμα φιλίας και ευχές για το νέο έτος προς όλους τους Ελληνες έστειλε μέσω της «Εφ.Συν.» ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε εμφανίστηκε βέβαιος για τη θετική ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο και την επικύρωση της συμφωνίας παρά την αντίθεση του προέδρου Ιβάνοφ.
Είναι μια συμφωνία που δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, διαβεβαιώνει την Αθήνα και τους Ελληνες, ενώ ασκεί κριτική στην πολιτική εξαρχαϊσμού του Γκρούεφσκι, σημειώνοντας ότι η χώρα πλήρωσε μεγάλο τίμημα γι’ αυτή την πολιτική του παρελθόντος και δεν θα επαναλάβει τα ίδια λάθη. Υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησαν το πολιτικό κόστος και προχώρησαν σε μια συμφωνία η οποία, τόνισε, έχει μόνο θετικά για τους δύο λαούς και τις δύο χώρες, ενώ υπογράμμισε ότι η τροπολογία για την υπηκοότητα δεν αφήνει καμία αμφιβολία για παρερμηνείες.
Οσο για το ζήτημα της γλώσσας, ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε ότι για το θέμα αυτό υπάρχει σχετική απόφαση των Ηνωμένων Εθνών με την οποία διευκρινίζεται ότι ανήκει στη σλαβική ομάδα γλωσσών. Με απόλυτη σαφήνεια διαχώρισε επίσης την ιστορική κληρονομιά της πατρίδας του από την ελληνική Μακεδονία και αναγνώρισε την ξεχωριστή αρχαία ελληνική κληρονομιά και Ιστορία της περιοχής.
Ζόραν Ζάεφ, Νικόλας Ζηργάνος
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ μας υποδέχτηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς, με μια ζεστή χειραψία και πλατύ χαμόγελο, λέγοντας ότι «μόνο θετικά μηνύματα θέλω να στείλω στον ελληνικό λαό» και σημειώνοντας με χαρά πως την περσινή Πρωτοχρονιά τη γιόρτασε στη Θεσσαλονίκη | ΕΦ.ΣΥΝ / Αλέξανδρος Σταματίου
Σχετικά με την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και τη ρωσική αντίθεση, δήλωσε πως δεν στρέφεται εναντίον κανενός και πως μοναδικό στόχο έχει την ειρήνη και τη σταθερότητα, ενώ υπαινίχθηκε ότι η ΠΓΔΜ εκτός ευρωατλαντικών θεσμών θα αντιμετώπιζε σοβαρούς υπαρξιακούς κινδύνους.

Ζάεφ: «....Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.....»


Ζάεφ: «....Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.....»

Από τη  συνέντευξη του Ζάεφ στην εφημερίδα των Συντακτών, η οποία κυκλοφορεί σήμερα.

Μήνυμα φιλίας και ευχές για το νέο έτος προς όλους τους Ελληνες έστειλε μέσω της «Εφ.Συν.» ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στη συνέντευξη που μας παραχώρησε εμφανίστηκε βέβαιος για τη θετική ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στο Κοινοβούλιο και την επικύρωση της συμφωνίας παρά την αντίθεση του προέδρου Ιβάνοφ.



Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και τουρκικός εθνικός ύμνος με μειονοτικούς μαθητές !


Σημαία  της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» και τουρκικός εθνικός ύμνος  σε εκδήλωση με μειονοτικούς μαθητές ! (βίντεο)

Μια εκδήλωση διαφορετική από την συνηθισμένη και γενικά παραδεκτά νόμιμη πραγματικότητα της Θράκης, έλαβε χώρα.

Η εκδήλωση ξεκινά με τους μικρούς και μεγάλους παρευρισκόμενους να τραγουδούν όρθιοι τον Τουρκικό Εθνικό Ύμνο, και στη συνέχεια ακολουθούν ομιλίες.

Ο Πρόεδρος του αποκαλούμενου Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας αναφέρει: «όταν λέμε ότι είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μας ρωτάνε ¨εσείς Έλληνες είστε, που μάθατε Τουρκικά;¨, πλέον έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε αλλά, για να προστατέψουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας πρέπει να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τους νέους μας με εμπιστοσύνη».

Όπως φαίνεται σε βίντεο στη συνέχεια  από την εκδήλωση το οποίο μετέφρασε και ανέδειξε η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Νετζάτ Αχμέτ προτρέπει Έλληνες μουσουλμάνους νέους να εγγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια της Τουρκίας διότι όπως σημειώνει για τον σύλλογό του η τουρκική εθνική συνείδηση είναι σημαντική.
Ακολουθεί ομιλία Διευθυντή Κολεγίου από την Αδριανούπολη, ο οποίος κάνει λόγο για την μεγάλη σημασία της διαφύλαξης της Τουρκικής εθνικής συνείδησης και ταυτότητας.


« Οι 'Έλληνες Μακεδόνες' δεν αντιδρούν τόσο, όσο οι Πόντιοι στη Μακεδονία»......


Νίκος Κοτζιάς: «Θα σας πω κάτι ενδιαφέρον. Οι 'Έλληνες Μακεδόνες' δεν αντιδρούν τόσο, όσο οι Πόντιοι στη Μακεδονία»

Διαβάστε τη  συνέντευξη του πρώην ΥΠΕΞ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων (MIA), για τους Έλληνες Μακεδόνες , οι οποίοι δεν αντιδρούν και για τους Πόντιους που αντιδρούν.....

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Καλή Χρονιά στην Ελλάδα μας !



Θ. Μαλκίδης

Καλή Χρονιά, Καλή Ανάσταση στην Πατρίδα μας !



Ο  Γιώργος  Σεφέρης  μιλώντας  το 1969 για την κατάσταση στην Ελλάδα  καταγράφει με εντυπωσιακά προφητικό τρόπο και το σήμερα: "Μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας .... Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν πάρα πολύ για ορισμένους ανθρώπους....Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό".
Και  συμπληρώνει ο  Διονύσιος Σολωμός στην επιστολή του στον απομνημονευματογράφο του Κολοκοτρώνη, Γ. Τερτσέτη, επίσης με προφητικό τρόπο: "Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθιές ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις"
Κάθε τέλος μίας χρονιάς και κάθε αρχή μίας νέας,  αποτελεί έναν προσωπικό απολογισμό, υποθέτω και συλλογικό, ένα προγραμματισμό στόχων. Άλλωστε έτσι αρμόζει σε πολιτικά όντα. Και βεβαίως κάθε αρχή ενός νέου έτους αποτελεί ένα ξεκίνημα για, συν Θεώ, μεγάλες, όπως αρμόζει σε ανθρώπινες υπάρξεις, πράξεις.  



Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα!



Θ. Μαλκιδης

Χρόνια Πολλά και Ελεύθερα!

Τις ώρες αυτές  σκεφτόμαστε, ευχόμαστε και κυρίως πράττουμε για αυτούς που είναι ασθενείς, που στερούνται την τροφή και τη στέγη, για αυτούς που αδικήθηκαν και συκοφαντήθηκαν, 

για αυτούς που είναι στη φυλακή και στερήθηκαν παρανόμως την Ελευθερία τους υπερασπιζόμενοι τις Ιδέες τους και την Ιστορία τους,  διαιωνίζουμε τη Μνήμη των Προγόνων μας,  

αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση της  σκλαβωμένης σε Μνημόνια, Ψεύτες και Αναξιοκρατία Πατρίδα μας, 

συνεχίζουμε τις αξίες της αγιασμένης Επανάστασης του 1821, του  Παύλου Μελά και της Μακεδονίας, της Σμύρνης, της Αδριανούπολης  και της Τραπεζούντας, του Έπους στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, του Διστόμου και των Καλαβρύτων,  του Σουκατζίδη, της Κύπρου του 1955 και του 1974, του Σολωμού, του Ισαάκ, του Κατσίφα....


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Εσείς στον Έβρο που ψωνίζετε από την Τουρκία, έχετε ακούσει για τη Σμύρνη,την Κύπρο,τη Θράκη, το Αιγαίο, το Σολωμό, τον Ισαάκ, τον Ηλιάκη, τον Μπαλταδώρο;


Εσείς από τον Έβρο που ψωνίζετε από την Τουρκία, έχετε ακούσει για τη Σμύρνη,την Κύπρο,τη Θράκη, το Αιγαίο, το Σολωμό, τον Ισαάκ, τον  Ηλιάκη, τον Μπαλταδώρο; 

Επιχειρηματίες της Ορεστιάδας ντύθηκαν Αη-Βασίληδες & κερνάνε στα σύνορα Έλληνες που ψωνίζουν στην Τουρκία!


Ένα πρωτοφανές σκηνικό έχει στηθεί από το πρωί στο Τελωνείο Καστανεών στο Βόρειο Έβρο, με χιουμοριστικές αλλά και απολύτως σοβαρές διαστάσεις.
Επιχειρηματίες από την Ορεστιάδα λοιπόν, αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους τους Εβρίτες και Θρακιώτες συμπολίτες τους επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές αγορές τους στην Τουρκία.
Οι καταστηματάρχες, αφού όλοι τους ντύθηκαν με τη στολή του Αη – Βασίλη, χαιρετούν από το πρωί τους οδηγούς που περιμένουν στην αναμονή για να περάσουν τα σύνορα, κερνώντας τους μάλιστα από ένα μπουκαλάκι νερό αλλά και ζαχαρωτά!
«Είπαμε να κάνουμε την αναμονή τους λίγο πιο εύκολη! Ως Εμπορικός Σύλλογος, μοιράζουμε νερά και ζαχαρωτά και τους ευχόμαστε καλή χρονιά», δηλώνει ο Γιώργος Αραμπατζής, επιχειρηματίας με κατάστημα ρούχων στην Ορεστιάδα.
Παρά τα χαμόγελα όμως και την πλάκα, οι επαγγελματίες νιώθουν τουλάχιστον πικραμένοι και απογοητευμένοι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αφού όπως λένε οι συμπολίτες τους γυρίζουν την πλάτη.

«Το 90% των επισκεπτών στην τουρκική αγορά είναι Έλληνες συνταξιούχοι & δημόσιοι υπάλληλοι. Ο ελληνικός λαός βγάζει χρήματα με τόσο κόπο, και πάει και τα αφήνει στον Ερντογάν, σε αυτόν που μας απειλεί, που μέχρι πριν μερικούς μήνες είχε αιχμάλωτους 2 Έλληνες στρατιώτες. Αλλά εμείς ευχόμαστε καλή χρονιά στον κόσμο, και τους προκαλούμε να το σκεφτούνε από μόνοι τους», επισημαίνει ο ίδιος.
Ποια ήταν τώρα η αντίδραση του κόσμου; «Γέλιο, τύψεις, αδιαφορία, πάντως όλοι πήραν τα γλυκά! Θα είμαστε εδώ μέχρι το βράδυ και θα τους κερνάμε και στην επιστροφή!».
Να σημειωθεί ότι στα Τελωνεία του Έβρου τις τελευταίες ημέρες επικρατεί το αδιαχώρητο, με τα αυτοκίνητα που πραγματοποιούν έξοδο προς την Τουρκία να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές.
"Η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει εάν δεν παρέμβει η πολιτεία, που πρέπει αν μεριμνήσει για την πτώση της ατέλειας που πληρώνουν οι οδηγοί στα σύνορα. Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό, που δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να αργήσει, ωστόσο αυτό θα γίνει", σημειώνει ο Χρήστος Τσομπανίδης, Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ορεστιάδας & Περιφέρειας.

Οι Αη-Βασίληδες με τα δώρα, σκοπεύουν να περιμένουν τους οδηγούς και στην επιστροφή!


Και ενώ οι Έλληνες του Έβρου και της Θράκης συρρέουν μαζικά στην Αδριανούπολη, την Κωνσταντινούπολη και την Κεσσάνη για τις εορταστικές αγορές τους, ο Δήμαρχος της πρώτης τους εύχεται Χρόνια Πολλά!Η ελληνική παρουσία στην Αδριανούπολη είναι τόσο μεγάλη, που ο επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής Ρετζέπ Γκιουρκάν, έχει αναρτήσει πανό σε όλη στο εμπορικό κέντρο της πόλης, ευχόμενος τους συμπολίτες τους Τούρκους Χρόνια Πολλά, και στους Βούλγαρους και τους Έλληνες επισκέπτες «Το 2019 να φέρει την ειρήνη και την ευτυχία για τον κόσμο. Χρόνια Πολλά».