Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ποιος διέπραξε τη Γενοκτονία, ποιος κατέχει την Κύπρο, ποιος αμφισβητεί το Αιγαίο και τη Θράκη;











Θ. Μαλκίδης 

Ποιος διέπραξε τη Γενοκτονία, ποιος κατέχει την Κύπρο, ποιος αμφισβητεί το Αιγαίο και τη Θράκη; 

Η πολυδιαφημισμένη συνάντηση  του κούριερ της Μακεδονίας και  απερχόμενου πρωθυπουργού με τα Ποντιακά σωματεία δήθεν για το ζήτημα υπόθεση της Γενοκτονίας και της Μνήμης , δεν είχε ούτε μια αναφορά στην Τουρκία !  Δε βρήκε ούτε μία λέξη για το  φασιστικό καθεστώς που ατιμώρητο επαναλαμβάνει τα εγκλήματά του στην Κύπρο , στο Αιγαίο, στη Θράκη ! Προφανώς όλα τα παραπάνω τα έκαναν εξωγήινοι.....

Υ.Γ Ας του δώσουν ό,τι θέλουν ακόμη και τη ψυχή τους. Οι εικόνες μας και οι λύρες  μας δεν είναι προς πώληση !

Η ομιλία «Γνώση της Ιστορίας για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη» χωρίς καμία αναφορά στο θύτη  Τουρκία !




Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Για την αποδόμηση της προπαγάνδας κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων για τη Μακεδονία


Θ. Μαλκίδης


Για την αποδόμηση της αισχρής πράξης παράδοσης της Μακεδονίας

Επειδή για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και για άλλα θέματα, όπως η Κύπρος, το Αιγαίο, η Θράκη, η οικονομία, η εθνική μας κυριαρχία, η οικογένεια, η παιδεία, γίνεται εδώ και χρόνια μία προπαγάνδα άνευ προηγουμένου, δημιουργήσαμε το παρακάτω βίντεο για να μπορούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να έχουν επιχειρήματα και οδηγό, πυξίδα και έμπνευση. 

Να διαθέτουν έναν  Ελληνικό λόγο που έχει τα θεμέλιά του στη δημοκρατική και αντιστασιακή μας παράδοση, στους αγώνες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού για την Ελευθερία.


Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια. Από την Κύπρο,στο Αιγαίο,στη Θράκη και τη Μακεδονία



Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη 


Με επιχειρήματα βασισμένα στο διεθνές δίκαιο  και με  χάρτες ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Τάσος Τζιωνής, ανέλυσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο θέμα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Επίσης , ανέτρεψε τις αιτιάσεις της Άγκυρας, που επικαλείται για τις παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Η ενημέρωση σήμερα των δημοσιογράφων, όπως και προ δεκαημέρου των διπλωματών της Ε.Ε, οφείλεται στο γεγονός ότι οι εξελίξεις στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την ημέρα που το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» (Πορθητής) εγκαταστάθηκε στα 36,6 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα, κρίνονται ως «πολύ ανησυχητικές» για την Κύπρο , την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις εταιρείες , που διενεργούν γεωτρήσεις για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο δεν παραβιάζουν μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα διακόπτουν τη συνέχεια των θαλάσσιων υδάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινούν από τη Σκανδιναβία.
Ειδικότερα, ο πρέσβης Τ. Τζιωνής τόνισε μεταξύ άλλων:

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Αχλαδινή, Ελαφοχώρι ,Πυργίσκος Καβάλας:Τα λησμονημένα ολοκαυτώματα της φασιστικής κατοχής




 Θ. Μαλκίδης 

Αχλαδινή, Ελαφοχώρι, Πυργίσκος Καβάλας:Τα λησμονημένα ολοκαυτώματα της φασιστικής κατοχής

Η είσοδος των Ναζί και των Βουλγάρων, Ιταλών και Αλβανών συνεργατών τους στην Ελλάδα το 1941  σηματοδοτούσε  την απαρχή των μεγάλων εγκλημάτων που έκαναν όλη την Ελλάδα ένα Ολοκαύτωμα. 
Εγκλήματα που σε αφήνουν έκπληκτο για τη μανία και τη διαστροφή με την οποία σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν: Ομαδικές εκτελέσεις, βιασμοί γυναικών, κλείσιμο γυναικών και παιδιών σε σχολεία και εκκλησίες και πυρπόληση, κάψιμο ζωντανών ανθρώπων,  σφαγή βρεφών, νηπίων, νεογέννητων ..... . 

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ποιους ενοχλεί η Μνήμη του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού;



Ποιους ενοχλεί η μνήμη;

 Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού εκφράζει τη λύπη και τη δυσαρέσκειά της για την έκταση και τη λανθασμένη κατάληξη που είχε μια συμβολική κίνηση στη μνήμη των δύο ηρώων της Αμμοχώστου και ξεκαθαρίζει: Η συμβολική κίνηση, που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2018, στην παρουσία των γονιών του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, πραγματοποιήθηκε με μοναδικό σκοπό τη συνέχιση του αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Εκατό χρόνια από τη δολοφονία των Ελλήνων νέων προσκόπων του Αϊδινίου




Θ. Μαλκίδης 
Πρόσκοποι  και Γενοκτονία στο  Αϊδίνιο, στα Σώκια και την  Κάτω Παναγιά της Μικράς Ασίας
 Η Γενοκτονία των Ελλήνων, αποτελεί μία από πιο τις θλιβερές στιγμές της σύγχρονης ελληνικής και παγκόσμιας ιστορίας.  Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν δολοφονήθηκαν νέοι άνθρωποι, πρόσκοποι, οι οποίοι συντέλεσαν οι σημαντικά στην παρουσία του Ελληνισμού, όπως στο Αιδίνιο, στα Σώκια και  την Κάτω Παναγιά. 
Έτσι  το οργανωμένο σχέδιο των δασκάλων του φασισμού  Νεότουρκων και των Κεμαλικών, υλοποιήθηκε σε ένα ιστορικό χώρο των Ελλήνων της Ιωνίας.  Εκεί τακτικός στρατός και άτακτοι (τσέτες) δολοφόνησαν δύο χιλιάδες Έλληνες της πόλης, αφήνοντας πίσω τους την ολοκληρωτική καταστροφή. Δολοφονίες, λεηλασίες, βιασμοί, καταστροφή κάθε ελληνικής πολιτισμικής παρουσίας.

Οι πρόσκοποι του Αϊδίνιου είχαν δημιουργήσει δύο προσκοπικές ομάδες, οι οποίες απέμειναν στην πόλη για να υπερασπίσουν τους Έλληνες. Στις 15 Ιουνίου 1919 μια μεγάλη δύναμη του συνεργατών του  Κεμάλ χτύπησε το Αϊδίνιο. Τμήματα του Τουρκικού στρατού μαζί με άτακτους (Τσέτες) άρχισαν να προσβάλουν την πόλη του Αϊδινίου, με πολυβολισμούς και κανονιοβολισμούς από τα νότια της πόλεως.

Ανάμεσα στους δολοφόνους και ο αρχηγός των Τούρκων προσκόπων και μετέπειτα πρωθυπουργός στα Σεπτεμβριανά του 1955 όταν εξαφανίστηκε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, Αντνάν Μεντερές!Οι πρόσκοποι του Αϊδινίου δολοφονήθηκαν όλοι, μετά από φρικτά βασανιστήρια στις 18 Ιουνίου  και τα άψυχα κορμιά τους πετάγονται στον Εύδονα ποταμό. Τον Νίκο Αυγερίδη του έβγαλαν τα μάτια, τον Φιλοκτήτη Αργυράκη τον έγδαραν, τον 19χρονο Μίνωα Βεϊνόγλου τον αποκεφάλισαν με σκουριασμένο μαχαίρι, τους λοιπούς τους λόγχισαν και τους κατακρεούργησαν. 


 ΟΙ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ:

Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς, 18 Ιουνίου 1992




Ο Υποσμηναγός Νίκος Σιαλμάς απογειώθηκε το πρωί της 18ης Ιουνίου 1992 από την 342 Μοίρα  της 114 Πτέρυγας Μάχης  μαζί με ένα δεύτερο Mirage F1CG του σχηματισμού,  και πήρε πορεία προς το βόρειο Αιγαίο.

Σε περιοχή κοντά στον Άγιο Ευστράτιο , το ζευγάρι των Ελληνικών μαχητικών πήρε επαφή με τουρκικά μαχητικά ( δύο F-16 ) και ακολούθησε εμπλοκή .

Ο Σιαλμάς κατόρθωσε να «πάρει την ουρά» και ο τούρκος πιλότος προσπαθώντας να αποφύγει τον εγκλωβισμό, βύθισε μετά από μία σειρά ελιγμών από το επίπεδο των 8.000 ποδών με στόχο να αναπτύξει ταχύτητα  και να κατορθώσει να διαφύγει.

Ο Σιαλμάς τον ακολούθησε στην βύθιση από την οποία όμως δεν κατάφερε να βγει ποτέ.

Εικάζεται ότι ο Σιαλμάς κατά την κάθοδο προς τη θάλασσα γύρισε να κοιτάξει πίσω του για χρονικό διάστημα ίσως και πιο μικρό του δευτερολέπτου.

Για να βεβαιωθεί ότι δεν τον ακολουθούσε το δεύτερο τουρκικό F-16, ή για να εντοπίσει τη θέση του συναδέλφου του κατά πάγια τακτική.

Ο Σιαλμάς χάθηκε στα νερά του Αιγαίου κοντά στον Άγιο Ευστράτιο  αντιμετωπίζοντας με το Mirage F1CG τουρκικά F-16, πιστός και μέχρις εσχάτων υπερασπιστής του Ελληνισμού.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ο Ελληνικός λαός και η Ιστορία θα στείλουν τη Συμφωνία, τους αυτουργούς της και αυτούς που θα τη σεβαστούν , από εκεί που ήρθαν !









Θ. Μαλκίδης 

Θ. Μαλκίδης 

Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες! 

Μακεδονία- Ελληνισμός

Όπως γράφει ο σπουδαίος Φώτης Κόντογλου <<Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

ΕΜΕΙΣ δεν υπογράψαμε !



Θ. Μαλκίδης

ΕΜΕΙΣ δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Από την ομιλία μου 365 ημέρες πριν, την ημέρα υπογραφής της αποκαλούμενης <Συμφωνίας> για τη Μακεδονία

Ζούμε ιστορικές στιγμές αδέλφια Έλληνες Μακεδόνες. 

Σταματήστε να ακούτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. 

Τώρα χρειαζόμαστε πράξεις. 

Μας λένε ότι χάθηκε το όνομα της Μακεδονίας .

Δεν έχει τελειώσει  τίποτα. 

Δε θα παραδώσουμε ούτε ένα χιλιοστό ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.