Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Συνεδρίαση της Επιτροπής πριν την Κύρωση της "Συμφωνίας".......






Θ. Μαλκίδης

Συνεδρίαση της Επιτροπής πριν την Κύρωση της "Συμφωνίας"


Το άρθρο 8, παρ. 5 της λεγόμενης <<Συμφωνίας>>  τους προβλέπει για την Επιτροπή που θα συζητήσει με τα Σκόπια, ιστορικά , αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, τα εξής : 

"Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. 

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μια Ετήσια Έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 12".


Τι λέει όμως η σχετική πρώτη και η δεύτερη ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πρώτη συνάντηση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας – πΓΔΜ για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα (Αθήνα, 02.11.2018) 


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

«Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή....»



«Χρόνους πολλούς  μετά την  Αμαρτία που  την είπανε Αρετή..... »

Αντίσταση στην παράδοση της Μακεδονίας και του Ελληνισμού. 



Ακούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό, στο ραδιοφωνικό σταθμό <Παύλειος Λόγος>, αφιερωμένη στη μνήμη του δολοφονημένου Κωνσταντίνου Κατσίφα. 


Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας, Βόρειος Ήπειρος, Μακεδονία: Ελληνισμός διωκόμενος και δολοφονημένος.


Κωνσταντίνος Κατσίφας, Βόρειος Ήπειρος, Μακεδονία, Ελληνισμός 

Παρακολουθείστε σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6,30 - 7,30 το απόγευμα την εκπομπή ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ με τον κ . Θεοφάνη Μαλκίδη

Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΥΛΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ (90.2 FM για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ) ή μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Μάριου Ιωάννου. Κύπρος 1974





ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ από τη Κακοπετριά
(Στρατιώτης του 286 ΜΤΠ)

Κηδεύεται το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 η ώρα 12:30 μμ ο ηρωικώς πεσόντας στρατιώτης του 286 ΜΤΠ Μάριος Ιωάννου του Γεωργίου από τη Κακοπετριά. 

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κακοπετριάς και η ταφή θα γίνει στο Κοινοτικό Κοιμητήριο .


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας





«Πάνω στο βουνό βρήκαμε τον τρόπο με τον οποίο εκτελέστηκε -γιατί περί εκτελέσεως πρόκειται. Αφού τραυματίστηκε βαριά, θα πρέπει να σβαρνίστηκε για 60 με 70 μέτρα πάνω στο χώμα, λίγο πριν εκτελεστεί, και φώναξε «ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο ελληνισμός», κάπου εκεί εκτελέστηκε κιόλας. 

Του δόθηκε η χαριστική βολή» δήλωσε ο ιατρός, Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στο νεκρό Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με ανάρτησή του, υπερασπίστηκε τη στάση της αλβανικής αστυνομίας, σημειώνοντας ότι «έκανε μόνο τη δουλειά της». «Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα» (!)

Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργoού έριξε λάδι στη φωτιά. 

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες ώρες αργότερα και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου η Παρτιζάν Τιράνων, στην οποία διευθυντής είναι ο αδερφός του Έντι Ράμα, ύψωσε βλάσφημο πανό για τη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα και για τον Ελληνισμό που έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος». (!)





Την ίδια ώρα, ο δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, με μία ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα αποδείκνυε την έξαρση της ανθελληνικής προπαγάνδας: «Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά…»(!). 

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Κωνσταντίνος Κατσίφας: 28η Οκτωβρίου 2018.....


Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας <ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



Θλίψη για εκτέλεση Κωσταντίνου Κατσίφα. 

Ανησυχία για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα μετά το βαρύ συμβάν με την έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας.

Θλίψη και αγανάκτηση είναι τα αισθήματα που χαρακτηρίζουν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα μετά το θλιβερό τέλος της επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην οποία έμεινε νεκρός ο Βουλιαρατινός Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Οι άταφοι Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940-1941 (πλήρης κατάλογος)

Αποτέλεσμα εικόνας για 28η οκτωβρίου 1940 εικόνες

Θ. Μαλκίδης: Οι άταφοι Έλληνες στρατιώτες του έπους του 1940-1941 (πλήρης κατάλογος)

Η οικογένειά μου, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, ήταν παρούσα στην ιστορική στιγμή της αντίστασης στον Ιταλικό φασισμό, στο Ναζισμό και τους συνεργάτες τους, στην απελευθέρωση. Πράξεις  που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και που βεβαίως έχουν και το τίμημά τους: Αγωνία, στερήσεις, βασανιστήρια, απώλειες. Η οικογένειά μου,όπως και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, είχε συμμετοχή στον αντιφασιστικό -απελευθερωτικό- αντιστασιακό αγώνα 1940-1944: από τα Βορειοηπειρωτικά βουνά, το Ρούπελ,  μέχρι τη Μέση Ανατολή και το θάνατο στα κολαστήρια της Γκεστάπο. 

Γνωρίζουμε, ότι αυτό που συνέβη το 1940- 1941, στο Αργυρόκαστρο, στο ύψωμα 731, στη Χιμάρα, στο Τεπελένι, στην Κορυτσά και αλλού, ήταν και παραμένει ανερμήνευτο με τα ανθρώπινα όρια σκέψης και αντίληψης. Γνωρίζουμε μόνο τους νεκρούς μας στρατιώτες και την αξία τους. 

Ο  σεβασμός των νεκρών ήταν και παραμένει μία υψηλής αξίας Ελληνική παράδοση.   Ειδικότερα, η ταφή  των πολεμιστών, αποτελεί  για τους Έλληνες χρέος και  καθήκον. Μετά από κάθε μάχη γινόταν εκεχειρία με σκοπό την περισυλλογή και τη φροντίδα, την κηδεία, των νεκρών.Οι νεκροί πρέπει να προσεγγίζονται με ευλάβεια, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι αυτοί. Κάτι ανάλογο, όμως, δεν έγινε πράξη με τους Έλληνες στρατιώτες του ελληνοϊταλικού πολέμου, του έπους του 1940-1941.

Έτσι οι περίπου οκτώ χιλιάδες (8.000) νεκροί στρατιώτες, αξιωματικοί και άλλοι εθελοντές, που αγωνίστηκαν ενάντια στον Γερμανοϊταλικό φασισμό και περιέσωσαν την ελληνική τιμή δίνοντας μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας στην ανθρωπότητα, έμειναν άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι. Αρκετών από αυτούς τα οστά παραμένουν μέχρι σήμερα διάσπαρτα στα βουνά και τις πεδιάδες.

Αποτέλεσμα εικόνας για 1940