Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ύβρις και Νέμεσις



<<Η δική μου οικογένεια δε συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατακτητές και με τη Χούντα. Σε αντίθεση με αυτούς εμείς πράξαμε το καθήκον μας. Και τις Ύβρεις περί Φασιστών τις επιστρέφω !>>.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μετά την απονομή του βραβείου στον καλύτερο υπάλληλο της χρονιάς έρχεται η απόλυσή του !






Μετά την απονομή του βραβείου στην πόλη που ανδρώθηκε ο  Ναζισμός- Φασισμός, αυτός που αφαίρεσε τη ζωή και  δικών μου ανθρώπων,  ο καλύτερος υπάλληλος της χρονιάς θα πρέπει να ξέρει ότι  έρχεται η απόλυσή του ! 



Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Η υποκρισία της δήθεν Αντιπολίτευσης στην πρόθυμη Κυβέρνηση...





Σε συνέχεια των διπλωματών και των καθηγητών της ΝΔ  που λένε ότι το κόμμα δε θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα…..την ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ που σημαίνει ότι το βασικό σημείο της παραχώρησης του όρου Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία είναι ήδη δεδομένο για την Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στην ΔΕΘ, ότι δεν θεωρεί βασικό πρόβλημα το <<Βόρεια Μακεδονία>> γιατί όπως είπε σε λίγο καιρό θα το ξεχάσουμε!

Και πριν από λίγο στα γραφεία της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη αναρτήθηκε το παρακάτω υποκριτικό πανό....


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Για τον Ερντογάν και τους Ελλαδικούς αρνητές



Επειδή ο Ερντογάν αρνήθηκε για ακόμη μια φορά τη Γενοκτονία και μας ζήτησε αποδείξεις, του στέλνω το βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα (τι σύμπτωση !) με κείμενα στην Τουρκική γλώσσα, για να μην κουράζεται, των Τσιλιγκίρ, Γιαιλαλί, Γκευλανί,Ζαράκολου, Μπαλαμπάν, Τσετίνογλου και του γράφοντος. 

Εύρεση οστών και κηδεία ενός ακόμη μέχρι πρότινος αγνοούμενου. Στρατιώτης Κ. Σκορδής-Χατζηαντώνης. Κύπρος 1974



Βρέθηκαν τα οστά του αγνοούμενου από τη Βατυλή Κώστα Χαράλαμπου Σκορδή – Χατζηαντώνη, ο οποίος είχε σκοτωθεί στις 24 Ιουλίου στη διάρκεια μάχης με τους Τούρκους εισβολείς στην περιοχή Κουτσοβέντη.


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Γιατί ζήτησα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα...


Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Γιατί ζήτησα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα...

Η "Μακεδονία της Κυριακής"... συνάντησε το δημοσιογράφο-ακτιβιστή


Του Νίκου Ασλανίδη

Γνωριστήκαμε κάπως ανορθόδοξα... Αυτός δεν ξέρει ελληνικά παρά μόνο τουρκικά... Εγώ δεν ξέρω τουρκικά και δεν έχουμε διερμηνέα... Ευτυχώς η τεχνολογία έδωσε λύση. Βάλαμε στο κινητό τηλέφωνο τον αυτόματο μεταφραστή και λέω μια πρόταση εγώ, μια πρόταση αυτός και η google κάνει το θαύμα της... Μερικές φορές μπορεί να μην είναι ακριβής η μετάφραση και να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια αλλά τις περισσότερες φορές καταλαβαινόμαστε...

- Θέλω να μου δώσεις συνέντευξη για τη ζωή σου, λέω στο κινητό.

Διαβάζει την πρόταση και λέει:

- Καλύτερα να βρούμε έναν διερμηνέα για να μην κάνουμε λάθη...

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί έμεινε πέντε χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας γιατί το μοναδικό έγκλημα που διέπραξε ήταν να... ανακαλύψει ότι έχει ελληνική καταγωγή. Γεννήθηκε το 1974 στον οικισμό Γιαϊλά του χωριού Ασάρ της Μπάφρας, στο νομό της Σαμψούντας.

Η άγνωστη σφαγή από τους Γερμανούς στους Ποντιακούς οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης Μακεδονίας: Από το Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ




Από το Δάσκαλο Κεμάλ στο Μαθητή Χίτλερ: To Ολοκαύτωμα στους  οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης 


Δείτε την εκπομπή του Κ. Περτσινίδη στην τηλεόραση Φλας Κοζάνης για τo Ναζιστικό Ολοκαύτωμα στους οικισμούς Λιβερά- Σιδερά Κοζάνης . 

Οι κάτοικοι των οικισμών Ποντιακής καταγωγής όσοι γλύτωσαν από το Δάσκαλο Κεμάλ το 1919 στον Πόντο, δολοφονήθηκαν από το Μαθητή Χίτλερ το Φεβρουάριο του 1944 στη Μακεδονία.

Μιλούν οι Θ. Μαλκίδης, Γ. Τσακαλίδης, Μ. Γερασιμίδης και απόγονοι των θυμάτων . 





Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Στρατιώτη Παναγιώτη Μαγιά



Έγινε πριν από λίγο η κηδεία ενός  ακόμη  Ήρωα του 1974 τον  Στρατιώτη Παναγιώτη Μαγιά του Αντρέα από την Κυθρέα όπου εκτελέστηκε από τον Τουρκικό Αττίλα κατά την περίοδο της δεύτερης Εισβολής ανήμερα στις 15 Αυγούστου του 1974!

Προσβολή εθνικού συμβόλου ....



Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, όσον αφορά την βεβήλωση του γκράφιτι στην Πτολεμαΐδα για τη Μακεδονία, ο Δήμος Εορδαίας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου, για φθορά δημόσιας περιουσίας και ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ!Παράλληλα όπως έγινε επίσης γνωστό σύντομα θα γίνει αποκατάσταση του έργου αφού τελειώσουν από τον Δήμο Εορδαίας οι εργασίες φύλαξης του (κάμερες κτλ), εργασίες οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει .

Υ.Γ Δείτε την ανάρτηση του δημιουργού του γκράφιτι Δημήτριου Χαλκίδη, ανάρτηση η οποία τα λέει όλα: 

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

" Οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν !"



Γιάννης Βασίλης Γιαιλαλί: Ο Έλληνας του Πόντου ο οποίος ανακάλυψε την πραγματική του καταγωγή , φυλακίστηκε και βασανίστηκε στην Τουρκία για τον αγώνα του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του: