Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Ποιος θα υπερασπιστεί τον Ελληνισμό ;

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ποιος θα υπερασπιστεί τον Ελληνισμό; 


Η παρούσα κατάσταση, αν βγάλεις τη χυδαία προπαγάνδα από το προσκήνιο, δείχνει, μεταξύ των άλλων, ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι, κινήματα που θα απαντήσουν στο βασικό ερώτημα: «Ποιος θα υπερασπιστεί τον Ελληνισμό;»

Μπορεί να βγει νέος Ευαγόρας Παλληκαρίδης;



 

Θ. Μαλκίδης

Νέος Ευαγόρας Παλληκαρίδης;

Η συμπλήρωση 64 ετών από τον απαγχονισμό του Ευαγόρα Παλληκαρίδη- λίγες μέρες πριν είχε θυσιαστεί ο Αυξεντίου ένας άλλος σπουδαίος του αντιαποιοκρατικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου- έρχεται σε μία δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας. Και αυτό μεταξύ των άλλων λόγω της εθνικής, πνευματικής κρίσης.

Κανείς δεν γλίτωνε ποτέ από την παρακολούθηση......

 



    Το 1984 ή Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα είναι η τελευταία μυθιστορηματική εργασία του Τζορτζ Όργουελ. Θεωρείται βιβλίο-σταθμός του 20ού αιώνα στην πολιτική σκέψη.
Περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δυστοπικό απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Η χώρα βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με δύο άλλες υπερδυνάμεις και θυμίζει το απολυταρχικό καθεστώς του Στάλιν και οι άνθρωποί της ζουν υπό ιδιαίτερα καταπιεστικές συνθήκες (σταλινισμός).
Ο Όργουελ έγραψε το βιβλίο το 1948 (από αναριθμητισμό αυτού του έτους προέρχεται και ο τίτλος του έργου) και το εξέδωσε το 1949. Έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει επηρεάσει σημαντικά τον παγκόσμιο πολιτισμό. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στον Μεγάλο Αδελφό, τον (ανύπαρκτο) πολιτικό ηγέτη της χώρας, «Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ»  Ο Μεγάλος Αδελφός αποτελεί σήμερα έκφραση που υποδηλώνει καθεστώς παρακολούθησης.

Η συμβολή της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση: Η Ιώνιος Φάλαγξ ή Ιωνική φάλαγγα



Η Ιώνιος Φάλαγξ ή Ιωνική φάλαγγα ήταν ελληνικό τακτικό στρατιωτικό σώμα αποτελούμενο κυρίως από Μικρασιάτες (εξ ου και η ονομασία της Ιώνιος / Ιωνική), το οποίο συγκροτήθηκε και πολέμησε κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821 σε διάφορες μάχες στην Πελοπόννησο και στη Στερεά Ελλάδα.

Η μάχη στη Μονή Δοβράς




Η μάχης της  Μονης Παναγιας Δοβρά.

Μνήμη θυμάτων Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων

 



Εις μνήμην!

Έφυγαν από τη ζωή δύο  ακόμη εκλεκτοί συμπατριώτες μας, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας τον μοιραίο Δεκέμβρη του ’43 στα Καλάβρυτα.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ευαγόρας Παλληκαρίδης

 


64 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ 


ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ:

Μαθητής - Ποιητής - Αντάρτης Ε.Ο.Κ.Α.

9ος και τελευταίος στην Αγχόνη των Εγγλέζων


Όταν του λαού μας κάποιοι στο μέλλον ηγέτες

αποφασίσουν, οψέποτε, ν’ ανακρούσουν πρύμναν

και να στρατηγήσουν πανεθνική αγωνιστική

πολιτική απελευθέρωσης, είναι βέβαιο ότι,

τότε, οι νέοι αυτού του τόπου θα στραφούν ξανά

στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη. 

Αιγαίον Ύδωρ, Αιγαιακή Γη δε θα δώσουμε !


Θ. Μαλκίδης 


Αιγαίον Ύδωρ, Αιγαιακή Γη δε θα δώσουμε! 

Ο Τανέρ Ακσάμ, ένας ακόμη διωκόμενος από το τουρκικό κράτος διανοούμενος,  γράφει ότι «η συγκρότηση του σύγχρονου τουρκικού κράτους υλοποιήθηκε με την εκδίωξη του Ελληνικού, του Αρμενικού, του Ασσυριακού, του Κουρδικού λαού και συνδέεται με το ζήτημα των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας». 
Στη συνέχεια υπήρξε η επιβολή από το Μουσταφά Κεμάλ- ο δάσκαλος του Χίτλερ σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής των Ναζί- ενός κοσμικού καθεστώτος το οποίο υποτίθεται ότι εξαφάνισε το οθωμανικο- θρησκευτικό παρελθόν, ωστόσο αυτό που εν τέλει οικοδομήθηκε ήταν ένα ιδιόμορφο μόρφωμα με ρατσιστικά και φασιστικά χαρακτηριστικά .

Το ολοκαύτωμα στην Τσαριτσάνη. 12 Μαρτίου 1943

 


Η  μανία και το μίσος των Ιταλών φασιστών και των ντόπιων συνεργατών τους δεν σταμάτησε στο Δομένικο, όπου είχαν δολοφονήσει αθώους Έλληνες το Φεβρουάριο του 1943, συνεχίζοντας τη δολοφονία και των Ελλήνων της Τσαριτσάνης.'

Nέος κύκλος διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας…

 


Ο επόμενος κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών Τουρκίας 

και Ελλάδας  και η πολιτική διαβούλευση θα γίνουν στις 

16 & 17 Μαρτίου 2021 στην Αθήνα

¨Διευρυμένος¨ χάρτης από τον Βούλγαρο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Αμύνης…

 


Ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Αμύνης 

Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 

δημοσίευσε χάρτη στον οποίο η Βουλγαρία έχει ¨προσαρτήσει¨ την  

μισή επικράτεια των Σκοπίων, μικρό τμήμα της Σερβίας και τμήμα της Ελλάδος.

Ο Μουσταφά επιτίθεται σε Αραβικό Σύνδεσμο και ειρωνεύεται Ελλάδα

 



Ο  πρόεδρος του κόμματος ΒΒΡ (δεκανίκι του Eρντογάν) Μουσταφά Ντεστιτζί σε χτεσινές του δηλώσεις είπε μεταξύ άλλων  και τα εξής :

¨Η Τουρκία διεξάγει μια νόμιμη άμυνα με κάθε βήμα της να είναι εντός των συνόρων

 του διεθνούς δικαίου. Από την σκοπιά μας δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση. 

Οι λαοί των χωρών που συνιστούν τον Αραβικό Σύνδεσμο, επί αιώνες έζησαν με

 τουρκική διακυβέρνηση και εκείνο το διάστημα ήταν το πιο γαλήνιο και ασφαλές

 διάστημα  της ιστορίας τους. 

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Η Θράκη της Επανάστασης και η Επανάσταση της Θράκης


Θ. Μαλκίδης 

Είναι γενικώς αποδεκτό, αντιληπτό και ευρέως κατανοητό, πλην θλιβερών εξαιρέσεων, ότι ο Θρακικός Ελληνισμός έπαιξε σημαντικότατο και κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας του ελληνικού λαού .

Επίσης είναι κοινά αποδεκτό ότι αυτό το ιδιαίτερης αξίας κομμάτι του Ελληνισμού που ζούσε στην ενιαία Θράκη, κράτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821.

Ο ρόλος των Θρακών στην εξέλιξη της Φιλικής Εταιρίας, η συμμετοχή στον Ιερό Λόχο, τα επαναστατικά κινήματα, η θέση στο ναυτικό αγώνα με τους Βισβύζηδες, ο βαρύς φόρος αίματος της Σαμοθράκης είναι μερικά δείγματα.

Ωστόσο ο ρόλος αυτός των προγόνων μας, η συμβολή της Θράκης στην εθνική μας παλιγγενεσία είναι παντελώς αποσιωπημένη και πλην ορισμένων αναφορών, η Θράκη απουσιάζει προκλητικά από την επίσημη έρευνα και γνώση για την Επανάσταση του 1821.

Στην τελευταία όμως περίοδο έχουμε ανοίξει έναν κύκλο αναζητήσεων και διεκδικήσεων που έφτασαν στο να αναδειχθούν ψηφίδες του μεγάλου ψηφιδωτού της Θράκης που αφορούν τη συμμετοχή τους στην Επανάσταση. Αυτοί που επιδίωξαν με τη βία και την πολιτική να εξαφανιστεί ο Θρακικός Ελληνισμός από την συμμετοχή του στο μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα του 1821 δεν το κατάφεραν.

Η ομιλία μου για τη Θράκη στην Επανάσταση. International Hellenic Association- ΗΠΑ

 

Όλη η προπαγάνδα είναι ψέματα, ακόμα κι όταν λέει την αλήθεια.


Τζορτζ Όργουελ, 1984: οι προφητείες που εκπληρώθηκαν - εικόνα 3


Ο ήρωας του 1984, ο Ουίνστον Σμιθ, ανήκει στους υπαλλήλους του Κόμματος και δουλειά του είναι να παραφράζει και να παραποιεί γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν, έτσι ώστε να βολεύουν τα τωρινά συμφέροντα του κόμματος. Η νοθεία της ελεύθερης σκέψης πηγάζει από το πρόγραμμα της «γλωσσοκάθαρσης» και την σύσταση της ‘Νέας Ομιλίας’. Αυτό που γίνεται στην ουσία είναι η εκ νέου ερμηνεία των λέξεων ώστε η πραγματική σημασία τους να παραποιείται και να βολεύει ξανά τα συμφέροντα του κόμματος.

¨Η ελληνική πλευρά να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ίδια ρητορική και το ίδιο ύφος¨…


Ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑKP Ομέρ

 Τσελίκ, σε  δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις σχέσεις της 

Τουρκίας με την Ελλάδα.  

Η ξεχασμένη μάχη της Χαλκωμάτας “Παναγιά μου, Σώσε τουλάχιστον την Πατρίδα».

 

Κατά την κάθοδο του Ομέρ Βρυώνη στην Ανατολική Στερεά, σε σύσκεψη στη Χαλκωμάτα (20 Απριλίου 1821) ανάμεσα στους Αθανάσιο Διάκο, Πανουργιά και Δυοβουνιώτη, αποφασίστηκε να πολεμήσει ο Πανουργιάς στα χωριά Χαλκωμάτα και Μουσταφάμπεη, ο Διάκος στην Αλαμάνα και ο Δυοβουνιώτης στον Γοργοπόταμο.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 200 ΧΡΟΝΙΑ της ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ. Μόσχα 25-26 Μαρτίου 2021

 2021-03-10_10-25-57

Μόσχα,10 Μαρτίου 2021

2021 – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΡΩΣΙΑΣ στην ΙΣΤΟΡΙΑ

2021г. – ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ - 200 χρόνια από το 1821

«…θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία…» Ωδή Τετάρτη, Ανδρέας Κάλβος

25-26 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

200 ΧΡΟΝΙΑ της ΕΘΝΙΚΟ-ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ

1/ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

200 χρόνια της Εθνικής Αναγέννησης των Ελλήνων! Η ιστορική σημασία της Εθνικο-Απελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα !!!

2/ ΦΟΡΟΥΜ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΡΩΣΙΑΣ:

Η Ελλάδα και η Ρωσία ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον: γεγονότα, άνθρωποι, ιδέες. 

ПРОГРАММА ФОРΟΥМ:

1η ημέρα -- 25 Μαρτίου 2021, έναρξη – 10:00.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

200 χρόνια της Εθνικής Αναγέννησης των Ελλήνων! Η ιστορική σημασία της Εθνικο-Απελευθερωτικής Επανάστασης του Ελληνικού Λαού το 1821. Διεθνής αντίκτυπος, επιρροή στα δρώμενα της εποχής, επικαιρότητα σήμερα !!!

Ζητήματα, που θα εξεταστούν στο συνέδριο, εστιάζονται στις εξής θεματικές:

  • Η επίδραση της Ελληνικής Επανάστασης στις διεθνικές σχέσεις και η ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
  • Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ανατολή μετά την Ελληνική Επανάσταση.
  • Ο αντίκτυπος και η αντιμετώπιση της Ελληνικής Επανάστασης σε διάφορες χώρες.
  • Η Ελληνική Επανάσταση στον πολιτικό και καλλιτεχνικό πολιτισμό των λαών των Βαλκανίων.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Έντεκα χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, ο αγώνας για τη Δικαιοσύνη συνεχίζεται !

 


Θ. Μαλκίδης 

Έντεκα χρόνια μετά ο αγώνας για την Αλήθεια, τη Μνήμη και την Ιστορία συνεχίζεται !

Πριν έντεκα ακριβώς χρόνια  το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, ψήφιζε  την αναγνώριση της Γενοκτονίας εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων. Μία Γενοκτονία η οποία επειδή δεν τιμωρήθηκε επαναλήφθηκε και επαναλαμβάνεται από τον ίδιο θύτη και τους μαθητές του  στη Σμύρνη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στον Έβρο .  




Για για τη γνώση της Ιστορίας και της Αλήθειας,  πέραν από τις αντιδράσεις της Τουρκίας για την πρωτοβουλία μας με την ανάκληση του πρέσβη της στη Στοκχόλμη, οφείλω να αναφέρω την απόπειρα της Αθήνας ακόμη και λίγο πριν τη ψηφοφορία για να αποσυρθεί το αίτημα αναγνώρισης (!)  και βεβαίως τα ονόματα των πρωταγωνιστών της σπουδαίας αυτής πράξης :


¨Έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα υπενθύμιση δύναμης του τουρκικού στρατού και στόλου¨…


Ο Αμπντουλλάχ Αγάρ-καθηγητής πανεπιστημίου του 

Μπαχτσεσεχίρ  , περιγράφει πως η άσκηση “Γαλάζια 

Πατρίδα 2021” έγινε διότι  “‘Επρεπε για μία ακόμη φορά, 

να τους γίνει υπενθύμιση  της ισχύος του κράτους της

 Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως και της δύναμης και των ικανοτήτων του τουρκικού στρατού και στόλου” 

Γεώργιος Τερτσέτης: Ο αγωνιστής των εθνικών ιδανικών


            Ο Γεώργιος Τερτσέτης (1800-1874) στην Εθνεγερσία ήταν ένας από τους αγωνιστές των εθνικών ιδανικών. Έτσι τον χαρακτηρίζει ο λόγιος, ιστοριοδίφης και συγγραφέας Ντίνος Κονόμος (Ζάκυνθος 1918-Λονδίνο 1990): « Ο Τερτσέτης δεν είναι μόνο ο συγγραφέας κι’ ο λογοτέχνης που περιέσωσε με το έργο του τις πράξεις και το πνεύμα των ηρώων του Εικοσιένα. Τ’ όνομά του θα ζήση στην ιστορία όχι μόνο για την άξια λογοτεχνική παραγωγή του, αλλά και για το ήθος του, για την πνευματική παλληκαριά του» (Ντίνου Κονόμου «Γεώργιος Τερτσέτης – Ανέκδοτα Κείμενα», Εκδ. Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων, Αθήναι, 1959, σελ. 15).

Ανάγλυφο νόμισμα 1500 ετών με τον Χριστό στην περιοχή της Νικομήδειας

 

Ποτίζοντας τα δέντρα βρήκε νόμισμα 1.500 ετών

Μία νέα γυναίκα στην επαρχία της Νικομήδειας στον νομό 

Προύσας, στη βάση μιας ελιάς βρήκε βυζαντινό νόμισμα.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Το άγνωστο Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Αυτόχθονες Έλληνες: Πώς απεικόνισαν την Επανάσταση του 1821 οι ...

Θ. Μαλκίδης 

Ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Σαμοθράκης (Απρίλιος 1821)

– Ο τουρκικός στόλος στο νησί (1η Σεπτεμβρίου 1821)


– Η πολυήμερη σφαγή των κατοίκων του νησιού και η ερήμωσή του

– Το λογχισμένο Ευαγγέλιο

 – Η πλήρης άγνοια για τη σφαγή της Σαμοθράκης

 

Εκτός από την προπαγάνδα της υποταγής υπάρχει ο λόγος και η πράξη της Ελλάδας, υπάρχει η Αντίσταση στην υποδούλωση.

 


Θ. Μαλκίδης 

Εκτός από την προπαγάνδα της υποταγής στην Τουρκία που υποστηρίζει ότι «το Καστελόριζο είναι μακριά», «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει», «έχει σύνορα η θάλασσα ;» «να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο», «συνεκμετάλλευση με την Τουρκία», υπάρχει ο λόγος και η πράξη της Ελλάδας, υπάρχει της Αντίστασης στην υποταγή.

Η συνέντευξή μου για την επιβίωση και τη συνέχεια του Ελληνισμού.


Μνήμη των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας

 
Οι  Σαράντα αυτοί Άγιοι ήταν στρατιώτες στο πιο 
επίλεκτο τάγμα του στρατού του Λικινίου. 
Όταν αυτός εξαπέλυσε διωγμό κατά των χριστιανών, 
οι Άγιοι σαράντα συλλαμβάνονται αμέσως από τον 
έπαρχο Αγρικόλα (στη Σεβάστεια). 

Ερντογάν : ¨Παρά τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η Τουρκία διατηρεί την ψύχραιμη στάση της!

  

Ο  Ερντογάν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 

πρωθυπουργό της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Προεδρίας στην συνάντηση εξετάστηκαν 

καταρχήν θέματα εμπορίου, τουρισμού άμυνας, γεωργίας, 

υπηρεσιών, επενδύσεων και του αγώνα ενάντια στον 

κορονοϊό, όπως και τα βήματα που θα αναπτύξουν τις σχέσεις

 μεταξύ  Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου και περιφερειακά 

θέματα.

θα περπατήσουμε στον ουρανό ή...

 


Ή θὰ περπατήσουμε στὸν ουρανὸ ή  κάντε μας τὴ χάρη.

Για το ΚΥΤ στο Φυλάκιο Εβρου



Συγκέντρωση για το ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η Γενοκτονία των Ελλήνων θα διδάσκεται στην Πολιτεία της Μασσαχουσέττης!

 


Θ. Μαλκίδης 

Η πράξη H.D. 1167, “ Για τη διδασκαλία της Γενοκτονίας" που υποστηρίχθηκε από το μέλος της Βουλής  Jeffrey Roy και η πράξη  S.D. 1592, “Για τη προώθηση της διδασκαλίας της Γενοκτονίας ” που προτάθηκε από το Γερουσιαστή  Michael Rodrigues, είχε ως αποτέλεσμα την υιοθέτηση από την Πολιτεία της Μασσαχουσέττης και το Συμβούλιο της πόλης της Βοστόνης, για διδασκαλία στα σχολεία μαθημάτων για το Ολοκαύτωμα και τη Γενοκτονία .

Η διδασκαλία αφορά όλα τα σχολεία της Πολιτείας και σχετίζεται με την αναγκαιότητα της γνώσης του Ολοκαυτώματος και της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και άλλων λαών. 

Ο συνεχής και ανιδιοτελής αγώνας μας για την αναγνώριση  της Γενοκτονίας των προγόνων μας, για την εισαγωγή της διδασκαλίας του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Ελληνίδων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Θράκης, του Πόντου, συνεχίζεται και είναι νικηφόρος !




























Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και η μνήμη της δολοφονημένης Ελληνίδας: Ζάλογγο-Νάουσα-Πάφρα-Σμύρνη-Δίστομο- Καλάβρυτα- Κύπρος.

 




Θ. Μαλκίδης 

Η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας και  η μνήμη της δολοφονημένης Ελληνίδας: Ζάλογγο-Νάουσα-Πάφρα-Σμύρνη-Δίστομο- Καλάβρυτα- Κύπρος. 

Σαν σήμερα το  1921 στην Πάφρα  του Πόντου γράφεται μία ακόμη σελίδα δολοφονίας των Ελληνίδων  (και των παιδιών τους) που έχει  επαναληφθεί κατά καιρούς κατά τη διάρκεια της ελληνικής ιστορικής πορείας αντίστασης και σωτηρίας. 
Το ολοκαύτωμα των γυναικών της Πάφρας στο κάστρο της γυναίκας (Κιζ Καλεσί) θυμίζει Ζάλογγο, Νάουσα, Σμύρνη, Δίστομο. Είναι η επανάληψη της ίδιας σφαγής που έζησε η Πάφρα το 1680 και το 1917.  
Ενώ ο χορός «Θανατί Λάγγεμαν» (Κιζλάρ Χοπλαμασί) το «Πήδημα Κοριτσιών» («Κιζλάρ Καϊτεσί») είναι προς τιμήν των γυναικών   που προτίμησαν να πέσουν σε γκρεμό ύψους 150 μέτρων και  αναπαριστά την κίνηση της κοπέλας καθώς πηδούσε στο κενό. 

Μέσα στη  Γενοκτονία των Ελλήνων  που δολοφονήθηκαν από το φασιστικό σχέδιο  των δασκάλων του Χίτλερ, Ενβέρ, Ταλαάτ, Τζεμάλ, Κεμάλ πασά, Τοπάλ Οσμάν, υπήρξε και μία παράλληλη  δολοφονία, αυτή των γυναικών και των παιδιών που στοιχειοθετεί στην ουσία και στο πνεύμα της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Γενοκτονία, το μαζικό έγκλημα ενάντια στον ελληνικό λαό. 

Ακάρ : ¨Βλέπουμε με ικανοποίηση πώς λογικοί Έλληνες, ακαδημαϊκοί, απόστρατοι…¨

 


Προσέξτε την τελευταία πρόταση από την παρακάτω παράγραφο, που είναι από την χτεσινή ομιλία του υπουργού Αμύνης Ακάρ :

Μορφές ηρώων

Συγκίνηση, δέος, αλλά και περηφάνια προκαλούν οι εικόνες που μοιράστηκε η ειδησεογραφική σελίδα, Famagusta News, όπου με την δύναμη της τεχνολογίας “έφερε στην ζωή”, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, δεκαοχτώ ηρωικές μορφές της επ. Αμμοχώστου. 

Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο έγινε με κάθε σεβασμό προς τη μνήμη των ηρωικών και σημαντικών μορφών με καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου, εν είδει μνημοσύνου, θα δείτε τους Βασίλη Μιχαηλίδη, Φώτη Πίττα, Γρηγόρη Αυξεντίου, Ανδρέα Κάρυο, Γεώργιο Κάρυο, Μόδεστο Παντελή, Τάσο Μάρκου, Χρίστο Σαμάρα, Λουκία Λαουτάρη Παπαγεωργίου, Ηλία Παπακυριακού, Αντώνη Παπαδόπουλο, Πετράκη Γιάλλουρο, Δημητράκη Χριστοδούλου, Λουκά Λουκά, Παναγιώτη Ζαχαρία, Παναγιώτη Κάσπη, Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.

Ένα Ολοκαύτωμα κατ' εξακολούθηση: Το Ναζιστικό έγκλημα στην Ερμακιά Εορδαίας

 



Θ. Μαλκίδης

Ένα Ολοκαύτωμα  κατ' εξακολούθηση: Το Ναζιστικό έγκλημα στην Ερμακιά Εορδαίας 

Πέντε (!)  φορές την άνοιξη του 1944 οι Ναζί και οι συνεργάτες τους εισέβαλαν στην Ερμακιά Εορδαίας για να δολοφονήσουν, να πυρπολήσουν, να συνεχίσουν τη διαστροφή της Γενοκτονίας που ξεκίνησε ο δάσκαλός τους Κεμάλ λίγα χρόνια πριν στη Θράκη, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Ιωνία. 

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Αιγαίον Ελληνικόν !

 


Θ. Μαλκίδης 

Αντίσταση στον εισβολέα  και Υπεράσπιση του Ελληνισμού. 

 ΓΗ και ΥΔΩΡ δε θα δώσουμε !



Ρόδος,  Κως, Πάτμος, Αστυπάλαια, Κάλυμνος,  Κάρπαθος, Κάσος, Λέρος,  Νίσυρος, Σύμη,  Τήλος Καστελλόριζο, Αγαθονήσι, Λειψοί, Χάλκη, Αλιμιά,  Αρκοί, Φαρμακονήσι, Γυαλί,  Κίναρος, Λέβιθα,  Μάραθος, Νίμος, Ψέριμος,  Σαρία,  Στρογγυλή,  Σύρνα, Τέλενδος.

Η ομιλία μου στην Κάλυμνο για την επέτειο της Ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, στην εκδήλωση του 
Δήμου Καλύμνου και του Αναγνωστηρίου Καλύμνου <<Αι Μούσαι>>


Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - " Το Αρτσάχ Μετά Τον Πόλεμο"



Το Αρτσάχ μετά τον πόλεμο !


Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «Το Αρτσάχ Μετά Τον Πόλεμο».

«Να τα βρείτε με την Τουρκία για να μην έχετε ‘θερμά’ επεισόδια σαν τα Ίμια»


γγ

Δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ με τις οποίες  εξίσωσε την Ελλάδα με την Τουρκία στο ζήτημα των προκλήσεων ! 

Το ΝΑΤΟ οφείλει να κάνει τα πάντα ώστε να αποφύγει μια κλιμάκωση που θα μας επιστρέψει στη δεκαετία του ‘90, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.