Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;


Θ. Μαλκίδης 

«Ποιος θυμάται τους Αρμένιους; Η Γενοκτονία των Αρμενίων». 

«Who, after all, speaks today of the annihilation of the Armenians? The Armenian Genocide»

«Wer redet heute noch von der Vernichtung der Armenier?Armenian Genozid»

«Ermeni soykırımın» 

«Հայերեն Հայոց ցեղասպանության» 
 
«Геноцид армян»

Η φράση του Χίτλερ «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;» είναι η επιβεβαίωση ότι το έγκλημα των  Νεότουρκων και των Κεμαλικών εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών δεν τιμωρήθηκε, άρα μπορεί να επαναληφθεί. Και όντως έτσι έγινε εναντίον των λαών που βίωσαν τα διαστροφικά εγκλήματα των Ναζί.


Η Γενοκτονία των Αρμενίων, μαζί με αυτή εναντίον των Ελλήνων είναι τα πρώτα μαζικά εγκλήματα του 20ου αιώνα. Ατιμώρητα, χωρίς κάθαρση, χωρίς Νέμεση.
Αυτό που δεν έπραξε η διεθνής κοινότητα, το πράττουν οι λαοί, όπως ο  Αρμενικός ο οποίος έχει αντιληφθεί εδώ και δεκαετίες το χρέος του. Μεγάλο, ιστορικό, ανθρώπινο, ηθικό, πολιτικό.
Η εμπειρία μου με τους Αρμένιους  συναγωνιστές στο διεθνή αγώνα αναγνώρισης απέναντι στην άρνηση της Τουρκίας και την υπονόμευση των θλιβερών συνοδοιπόρων της, είναι συγκινητική. Για αυτό τέτοια ημέρα, την 24η Απριλίου όπου οι Αρμένιοι και όλοι οι συναγωνιστές τους τιμούν τη Μνήμη των θυμάτων, οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία αλήθειας και ιστορίας.
Προσωπικώς θα πρέπει να ευχαριστήσω τη Δημοκρατία της Αρμενίας,  όπως και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, που μου έχει δώσει τη δυνατότητα, πολλές φορές, να είμαι μαζί τους στο δίκαιο αγώνα. Είναι τιμή αλλά και μεγάλο χρέος για έναν Έλληνα να βρίσκεται και να μιλά  στο Γερεβάν, στην Αρμενική πρωτεύουσα, στο Μουσείο της Γενοκτονίας, να φυτεύει ένα δέντρο  και να ακουμπά ένα άνθος  στο μνημείο της Γενοκτονίας, να κάνει την ίδια πορεία μαζί με εκατοντάδες άλλες Αρμένιους. Με ανάλογες πράξεις μπορεί ένας Έλληνας, ένας άνθρωπος να νιώσει πολλά. Συναισθήματα που οι δολοφόνοι Νεότουρκοι και Κεμαλικοί θέλησαν μαζί με τους ανθρώπους να τα εξαφανίσουν.
Επίσης,  οφείλω να ευχαριστήσω το Κοινοβούλιο της Αρμενίας για την  αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, για την οποία σε  μετάφραση της Τεχμινέ Μαρτογιάν του Μουσείο- Μνημείου της Γενοκτονίας, έγραψα το βιβλίο στην Αρμενική γλώσσα. Η αναγνώριση ήταν μία σημαντική και αναγκαία κίνηση, τώρα μπορούμε να βαδίσουμε με άλλη δυναμική.
Το ζήτημα της μαζικής δολοφονίας των Αρμενίων- είμαι ένας απόγονος των διασωθέντων του Ελληνικού Ολοκαυτώματος-  μας αφορά πλέον όλους.  Αρμένιους, Ασσύριους, Έλληνες, όλη την Οικουμένη.  Και  επειδή είναι ένα πανανθρώπινο αίτημα, θα λάβει σύντομα τη θέση που του αξίζει στην ανθρώπινη  και πολιτική ιστορία. Αναγνώρισης, δικαίωσης, αποκατάστασης, επανόρθωσης. Μετά τη Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση, μετά το σκοτάδι το φως, μετά τη δολοφονία,  η αναγέννηση.


H συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Χρόνος 

ΜEΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1941. Η Εβδομάδα των Παθών & της Σωτηρίας του Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ

 


                                

   Το θωρακισμένο καταδρομικό «Γεώργιος Αβέρωφ», γνωστό κυρίως ως Θ/Κ «ΑΒΕΡΩΦ», το πλοίο θρύλος του Πολεμικού μας Ναυτικού, το συνδεδεμένο με την ιστορία του έθνους μας, το πολεμικό πλοίο με υψωμένη την ελληνική σημαία πάνω από ένα αιώνα, το μοναδικό πλοίο στον κόσμο που πήρε μέρος σε δυο παγκόσμιους πολέμους και συνεχίζει να γράφει ιστορία, το πλοίο που συμβολίζει την εθνική μας αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, το πλοίο που μας εμπνέει αισιοδοξία, δύναμη και αποφασιστικότητα, το πλοίο που το 1984 το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε  να το διατηρήσει ως εθνικό σύμβολο ώστε να συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα ως Πλωτό Ναυτικό Μουσείο, μπορούμε και το καμαρώνουμε σήμερα αφού νεκραναστήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα του 1941.

   Ογδόντα (80) χρόνια μετά, ας θυμηθούμε όσα διαδραματίστηκαν εκείνες τις Άγιες και ιστορικές μέρες.


Μεσολόγγι 1826

 


Αυτές τις μέρες όλη η Ελλάδα γονατίζει νοερά στην ΙΕΡΉ ΠΌΛΗ του ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ.....

"Δε θα υπάρχει πια η περιέργεια ούτε η χαρά της ζωής" Ακαταδίωκτο......

 

580723_127236444108829_283636192_n

-Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμη του πάνω σε ένα άλλο, Ουίνστων;
Ο Ουίνστων σκέφτηκε:
-Κάνοντας τον να υποφέρει, είπε.
-Ακριβώς. Κάνοντας τον να υποφέρει. 

Η υπακοή δεν αρκεί.

23 Απριλίου 1821 – Η μάχη της Αλαμάνας και η ηρωική θυσία του Αθανάσιου Διάκου

 















Το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1821 υπήρχαν πολλές ενδείξεις και διάσπαρτες φήμες ότι οι Έλληνες θα επαναστατούσαν με κύρια εστία την Πελοπόννησο.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Γενοκτονία Αρμενίων : (Η συνέντευξή μου για την ώρα της ευθύνης)


Γενοκτονία Αρμενίων : Από το «δώρο» του Τραμπ, στην αναγνώριση του Μπάιντεν

Κλιμάκωση της έντασης στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να προκαλέσει η κίνηση που ενδέχεται να κάνει τις επόμενες ημέρες ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για την επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


23 Απριλίου: Έντεκα χρόνια όλοι είναι Μνημονιακοί !

 



Θ. Μαλκίδης 

Όλοι είναι Μνημονιακοί

Συμπληρώθηκαν έντεκα χρόνια από τότε που μας έλεγαν από μπροστά μας «τεμπέληδες», «διεφθαρμένους», τη χώρα και την οικονομία μας «Τιτανικό», δίνοντας ψευδή στοιχεία για το «χρέος» και από πίσω μας συζητούσαν μυστικά με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την ΕΕ.

23 Απριλίου 1944: Το Έγκλημα των Ναζί στους Πύργους Εορδαίας




Θ. Μαλκίδης 
Το Έγκλημα των Ναζί στους Πύργους Εορδαίας 

Το Ολοκαύτωμα των Πύργων Εορδαίας είναι το μεγαλύτερο μαζικό  έγκλημα, μετά απ' αυτό των Καλαβρύτων, που τελέσθηκε από τους φασίστες  κατακτητές  και τους Έλληνες συνεργάτες τους .  
Στις 23 Απριλίου του 1944 δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τους Ναζί εγκληματίες, 368 άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά και βρέφη που μόλις είχαν έρθει στη ζωή !

Όλα υπό έλεγχο, όλα υπό ασυλία και ακαταδίωκτα.....


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 

Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, 

Iσπανία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε νόμο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ανέστειλε σήμερα έναν νόμο που είχαν επικυρώσει οι αρχές της περιφέρειας της Γαλικίας, ο οποίος υποχρέωνε τους κατοίκους της να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο δικαστικές πηγές .

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Πικραμένη έφυγε η κυρά Μαρία, που μέχρι τα 93 της περίμενε τον αγνοούμενο γιο της


Η μαυροφορεμένη μάνα της Κύπρου…

 
Αναχώρησε σήμερα για την αιωνιότητα η κυρία Μαρία. Η χαρακτηριστική φιγούρα της μάνας που μοναδική της έγνοια ήταν να αναζητεί το αγνοούμενο παιδί της ως την τελευταία της πνοή κι ας είχε αλλά 7 παιδιά να νοιαστεί και να φροντίσει.


Υποταγή και Σιωπή, Αγώνας και Δικαίωση

 


Θ. Μαλκίδης

Πριν λίγους μήνες   Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ  ψήφισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων με αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων, και στην Ελλάδα σιωπή...

Πέντε πολιτείες των ΗΠΑ έχουν εισάγει τη διδασκαλία της Γενοκτονίας και στην Ελλάδα το μαζικό έγκλημα είναι εκτός ύλης....

Σε όλον τον κόσμο γίνεται από συγκεκριμένους ανθρώπους ένας έντιμος, πατριωτικός και  δημοκρατικός αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι δεν καλούνται στα <<συνέδρια>> για τη Γενοκτονία......

H Πατρίδα μας απειλείται με εξαφάνιση και την ίδια στιγμή  έτοιμες προς πώληση ψυχές, διαπραγματεύονται θέσεις και καριέρες.....
Σήμερα μετά από το συνεχή  αγώνα αποφασισμένων και έντιμων αγωνιστών, που ήρθε η στιγμή ο  πρόεδρος των ΗΠΑ να πει το αυτονόητο για τη Γενοκτονία, να δούμε που θα κρυφτούν οι θαυμαστές του Κεμάλ και του Ερντογάν !
Ο αγώνας για την Αλήθεια και τη Δικαιοσύνη συνεχίζεται!

Η  συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό CENTER της Καβάλας

Μέθοδοι Ερντογάν από τον Ράμα που «τρέμει» την ψήφο των Βορειοηπειρωτών και τους στερεί το δικαίωμα να ψηφίσουν!




ΟΈντι Ράμα  αποδεικνύεται  ο καλύτερος μαθητής του Ταγίπ Ερντογάν και κάνει υπερήφανο τον δάσκαλό του.

Σε μια ξεκάθαρη επίδειξη αυταρχισμού ο Αλβανός Πρωθυπουργός , "εργαλοποιώντας"  την κρίση του κορονοϊού κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα , δήθεν στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Αποφασίζει να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση μόλις λίγα 24ωρα από τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Απριλίου στην Αλβανία .Η καραντίνα που επιβάλλει με το "έτσι θέλω"  διάρκειας 14 ημερών , όλως τυχαίως  θα λάβει τέλος λίγες μέρες μετά τη λήξη των εκλογών. Είναι προφανές ότι ο αδύναμος πλέον πολιτικά Ράμα με αυτήν την σπασμωδική κίνηση προσπαθεί να ... σώσει την ήττα που βλέπει να έρχεται .


Τι φοβάται ο Αλβανός πρωθυπουργός ; 

Αρχικά τον ίδιο του το λαό που πεινάει .Οι Αλβανοί πολίτες έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η πλειοψηφία είναι έτοιμη να δείξει την δυσαρέσκειά της στην κάλπη. Ο Έντι Ράμα με στημένες δημοσκοπήσεις προσπαθεί να ισορροπήσει την πλάστιγγα και να παίξει τα τελευταία του πολιτικά χαρτιά με σκοπό να διατηρήσει την θέση του. Ο λαός του όμως εκτός από την ανέχεια που του καταλογίζει , θεωρεί πως ο Αλβανός πρωθυπουργός έκανε κακή διαχείριση όσον αφορά την πανδημία με τα νοσοκομεία να είναι ετοιμόρροπα. Αλλωστε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έψαχναν με κάθε τρόπο να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία γειτονικών χωρών.

Στο εσωτερικό της χώρας του τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά  και δε θέλει να προσθέσει ακόμα ένα που ακούει στο όνομα Ελληνική Μειονότητα. Είναι ρίσκο για εκείνον και την καρέκλα του, η ψήφος των Βορειοηπειρωτών  που μένουν στην Ελλάδα , καθώς θεωρείται παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα εις βάρος του. Ετσι με μεθόδους α λα Ερντογάν επιβάλλει καραντίνα για όσους εισέρχονται στην Αλβανία. Η αντιδημοκρατική αυτή πράξη παίρνει μπάλα και τους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Η απόφαση βέβαια αυτή δεν έχει ως μόνο στόχο τη "διάσωση" του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με τον καθηγητή κοινωνικών επιστημών  Θεοφάνη Μαλκίδη : "Ο Αλβανός πρωθυπουργός σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος προσπαθεί να εξαφανίσει πολιτικά την εκπροσώπηση της Ελληνικής Μειονότητας, η οποία αποτελεί στρατηγικό στόχο όλων των αλβανικών κυβερνήσεων και κομμάτων,θέλει να αφανίσει και τα τελευταία σημάδια Eλληνισμού στην περιοχή"

 

22 Απριλίου 1944:Το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας, Κεμαλισμός- Ναζισμός



Θ. Μαλκίδης

Το Ολοκαύτωμα στο Μεσόβουνο Εορδαίας: Κεμαλισμός- Ναζισμός . 

Είναι πάρα πολλές οι πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας όπου έγιναν Ολοκαυτώματα από τους Ναζί κατακτητές και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Ανάμεσα στους μαρτυρικούς τόπους βρίσκονται αυτοί που κάτοικοί τους έγιναν δύο και τρεις φορές θύματα του φασισμού και των διαστροφικών εγκλημάτων του.  Μία φορά από το δάσκαλο Κεμάλ στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στη Θράκη και μία φορά από το μαθητή Χίτλερ στον ελλαδικό χώρο,  όπως ήταν το Μεσόβουνο Εορδαίας.  Εκεί όπου κατέφυγαν οι διασωθέντες  της Γενοκτονίας από τον Κεμάλ και τους Νεότουρκους, όταν οι δυνάμεις τους εισήλθαν στον Πόντο. 

22 Απριλίου 1944: Ένα Ολοκαύτωμα κατ' εξακολούθηση: Το Ναζιστικό έγκλημα στην Ερμακιά Εορδαίας


 

Θ. Μαλκίδης

Πέντε (!) φορές την άνοιξη του 1944 οι Ναζί και οι 

συνεργάτες τους εισέβαλαν στην Ερμακιά Εορδαίας για να δολοφονήσουν, να πυρπολήσουν, να συνεχίσουν τη 

διαστροφή της Γενοκτονίας που ξεκίνησε ο δάσκαλός τους Κεμάλ λίγα χρόνια πριν στη Θράκη, στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Ιωνία.


¨Θα της κοπεί κάποιο κομμάτι, είτε στα νησιά, είτε στη Θράκη¨…

 


Ο απόστρατος αναλυτής Οζγκούρ Τορ μεταξύ άλλων είπε 

και τα εξής (σχετικά με την συμφωνία με το Ισραήλ): 


Τσαβούσογλου : ¨Ότι (οπλισμό) και να αγοράσει η Ελλάδα δεν θα την ωφελήσει¨…



Σε  συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό κανάλι 

HABERTURK, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, 

μεταξύ άλλων είπε και τα εξής για τον Δένδια και την Ελλάδα :


Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Έργα και πράξεις για τον Ελληνισμό: Η αρχή ας γίνει με την πενταμερή για την Κύπρο

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Έργα και πράξεις για τον Ελληνισμό: Η αρχή ας γίνει  με την <<πενταμερή>> για την Κύπρο


Το άρθρο μου στη σημερινή Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 

Γκρίζος Λύκος Μπαχτσελί: Ο Έλληνας υπουργός ενώ σκεφτόταν να κουνήσει δάχτυλο έφαγε τουρκική κλωτσιά !

 


Σε δηλώσεις που έκανε αυτό  ο Μπαχτσελί μεταξύ άλλων είπε 

και τα εξής :

Γιαννιάς: ο θρυλικός καπετάνιος της Ηλείας και της Αχαΐας

«Εμείς καλά καθόμαστε εδώ στον ξένο τόπο,
κι αν μας πειράξουν τίποτα της Πάτρας οι αγάδες.
Τότε να μας γνωρίσουνε, τότε να μας ιδούνε,
να δούν το Γιάννη του παπά, το γυιό του Παπανδρέα.
Πώς πιάνει σκλάβους ζωντανούς, σκλάβους κοτζαμπασήδες
πιάνει και τον Αχμέτ αγά, της Πάτρας βοϊβόντα»

Η διαφθορά και η ανομία στα κατεχόμενα, με σφραγίδα Ερντογάν

 

Η διαφθορά και η ανομία στα κατεχόμενα, με σφραγίδα Ερντογάν

Ο «φαύλος κύκλος της ανομίας» στην Τουρκία και στα κατεχόμενα


Αλλαγή ωραρίου λόγω συμψηφισμού ......

 

Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τη μεταφορά της ώρας των Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ώρα έναρξης τις 18:30, αναλογία 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ανακοίνωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ειδικότερα, αποφάσισε τη χρονική μετάθεση των Ακολουθιών κατά μισή ώρα νωρίτερα: ήτοι στις 18.30 από την Κυριακή των Βαΐων έως τη Μεγάλη Τετάρτη, την Μεγάλη Πέμπτη στις 17.30 και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 18.00.
Επιπλέον, αποφασίστηκε ομόφωνα η τελετή της Αναστάσεως να τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο προαύλιο των Ιερών Ναών και θα ακολουθήσει η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία εντός του Ιερού Ναού.


Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ελληνικός λόγος, Ελληνική πράξη



 

 Θ. Μαλκίδης 

Τώρα λοιπόν περιμένουμε  τα λόγια να γίνουν έργα, αλλιώς όπως γράφει  ο διαχρονικά επίκαιρος Θουκυδίδης, όποιος αποφασίζει να θυσιάσει την Ελευθερία για την <<ασφάλεια>>, τότε δεν αξίζει τίποτα από τα δύο..... 


Ελληνικός λόγος, Ελληνική πράξη

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά


«Τουρκική η Αλεξανδρούπολη, θα πάρουμε λάφυρα ελληνικά όπλα»! (video)


Ο σύμβουλος ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ ΕρντογάνΧακί Κάσιν, λέει ότι η Αλεξανδρούπολη ανήκει στην Τουρκία, ενώ πως θα πάρουν ως λάφυρα ελληνικά όπλα στο Αιγαίο και αμερικανικά όπλα στη Συρία:

Γέμισε η Κωνσταντινούπολη με αφίσες εναντίον του Ερντογάν: «Πού πήγαν τα 128 δις»;

 

 Γέμισε η Κωνσταντινούπολη με αφίσες εναντίον του Ερντογάν: «Πού πήγαν τα 128 δις»;

Σοβαρό πρόβλημα για τον Ερντογάν τα 128 δις δολάρια της Κεντρικής Τράπεζας που… χάθηκαν


Που είναι ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης ;

 

Νέο ανελέητο σφυροκόπημα στον Τσαβούσογλου, από τους Κωνσταντινουπολίτες αυτή τη φορά! Rum olduğumuzdan dolayı, TC Hükümetti 1955 yılında aleyhimizdeki pogromu düzenledi

Η Ένωση Κωνσταντινουπολιτών δημοσιεύει ανοικτή επιστολή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με την οποία καταγγέλλει την πολιτική του τουρκικού κράτους εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, εξ αιτίας της οποίας, όπως αναφέρεται στην επιστολή, από τις 103.000 Έλληνες που κατοικούσαν εκεί το 1924, σήμερα έφθασαν τους δύο χιλιάδες, οι περισσότεροι εκ των οποίων μεγάλης ηλικίας.

 

Tαινία της Τουρκικής Κρατικής Τηλεόρασης για την ζωή του Σαδίκ Αχμέτ…...

 


Το κρατικό TRT γυρίζει ταινία σχετικά με τον πρώην βουλευτή 

Σαδίκ Αχμέτ, που έχει ιδρύσει και το κόμμα ΚΙΕΦ στην

 ελληνική Θράκη (ουσιαστικά το κόμμα της Άγκυρας).

Ο καταγόμενος απ’ την ελληνική Θράκη Ιμπραήμ Ερέν-

Γενικός διευθυντής του TRT σε ανάρτηση που έκανε  στον

 λογαριασμό του γράφει :


Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Όπως στη Ζωή, έτσι και στην Πολιτική, όλα κρίνονται από τις Πράξεις

 



Θ. Μαλκίδης 


Όπως και στη Ζωή, έτσι και την Ιστορία και την Πολιτική, όλα κρίνονται από τις Πράξεις.

Έτσι και τώρα περιμένουμε  τα λόγια για τον Ελληνισμό,  να γίνουν έργα..... 


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ FM 


Κύπρος: Ιεραπόστολοι της παρακμής στο βασίλειο της διαφθοράς

του Μάριου Πούλλαδου

 «Είμαστε ο ανθός της κυπριακής νεολαίας» έγραφε ένα ωραίο σύνθημα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του Σαββάτου, που ολοκληρώθηκε χωρίς ευτυχώς να ανοίξει ρουθούνι, σε αντίθεση με τη βίαιη καταστολή της προηγούμενης εκδήλωσης από την Αστυνομία.

Η Τουρκία, με το μεταναστευτικό μέσω των κατεχομένων, καταστρέφει την Κυπριακή Δημοκρατία

 

Η Τουρκία, με το μεταναστευτικό μέσω των κατεχομένων, καταστρέφει την Κυπριακή Δημοκρατία (2)

Ανώτερη Υπαστυνόμος ε.α. Ρίτα Θεοδώρου-: Λαθρομετανάστευση από τα κατεχόμενα, ΜΚΟ, διαφθορά και μοτίβα εκμετάλλευσης

Δρ Λάμπρος Γ. Καούλλας

Μετά το πρώτο μέρος, ακολουθεί σήμερα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης της Ανώτερης Υπαστυνόμου ε.α. Ρίτας Θεοδώρου-Σούπερμαν στη «Σημερινή». Νέες αποκαλύψεις για την είσοδο λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα, τις ΜΚΟ, την επαφή της με τη Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα και τα μοτίβα στην εκμετάλλευση των κενών στο κυπριακό σύστημα. Έκκληση για εκσυγχρονισμό του τρόπου που αντιμετωπίζεται το θέμα από την Αστυνομία, τη Νομική Υπηρεσία και τα Δικαστήρια.

Η«Σημερινή Online» δημοσιεύει σήμερα το δεύτερο μέρος της συνέντευξης της Ανώτερης Υπαστυνόμου ε.α. Ρίτας Θεοδώρου-Σούπερμαν. Στο πρώτο μέρος της συνέντευξής της στη «Σημερινή» την περασμένη Κυριακή, η πρώην επικεφαλής του Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας Κύπρου προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας των εγκληματικών κυκλωμάτων λαθροδιακινήτων και αθέατες πλευρές πίσω από τη στυγνή εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών. Ανέδειξε την ύπαρξη «χρυσών προσφυγικών διαβατηρίων» που τάζουν τα κυκλώματα για να τους φέρουν στην Κύπρο και στην Ευρώπη, με σοβαρές αιχμές κατά ορισμένων ΜΚΟ.

Στο δεύτερο μέρος εξηγεί, μέσα από την εμπειρία της, τον τρόπο που έρχονται οι λαθρομετανάστες μέσω κατεχομένων, την επαφή της με τη Δικοινοτική Επιτροπή για το Έγκλημα και τα μοτίβα εκμετάλλευσης λόγω των κενών στο κυπριακό σύστημα.


Τουρκοκυπριακή ¨μαριονέτα¨ Ερσίν Τατάρ : ¨Ο τουρκοκυπριακός λαός υπέστη γενοκτονία¨



Χτες στα κατεχόμενα της Κύπρου, ο δοτός Τατάρ, 

είπε και τα εξής :

¨-Ο τουρκοκυπριακός λαός πρέπει πλέον αποκτήσει το δικό 

του κράτος
-Επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κύριο υπουργό. 

Η χθεσινή του απάντηση  ήταν πολύ εύστοχη

-Ο τουρκοκυπριακός λαός σε αυτά τα εδάφη αμύνεται από το 

1571

-Ο τουρκοκυπριακός λαός υπέστη γενοκτονία, υπέστη 

Πού εξαφανίστηκε ο Αλίγιεφ; Έμεινε χωρίς αφέντη – Η Τουρκία εγκαταλείπει το Αζερμπαϊτζάν;

 

Πού εξαφανίστηκε ο Αλίγιεφ; Έμεινε χωρίς αφέντη – Η Τουρκία εγκαταλείπει το Αζερμπαϊτζάν;

Ο Αλίγιεφ καταλαβαίνει ότι δεν θα είναι δυνατόν πια να εξαπατήσει τον λαό που έκανε για πολύ καιρό- τους λέγοντας ψέματα, τρέφοντας τον λαό του με ψευδαισθήσεις για τη νίκη στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αλλά θα έρθει η στιγμή της αλήθειας όταν θα είναι αναγκασμένος να εξηγήσει τον λαό του και ιδιαίτερα στους συγγενείς εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, πώς έγινε που «κέρδισε» το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), αλλά δεν κατέχει πλήρως τα εδάφη; Γιατί οι ενέργειες και τα κινήματα του «νικηφόρου στρατού» περιορίζονται στους Ρώσους ειρηνευτές;