Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Λευτεριά!

 


Εκατόν δέκα χρόνια ακριβώς από την ανακήρυξη αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. 


Εκατόν δέκα χρόνια η Κολομβία των Βαλκανίων, διώκει τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.


Λευτεριά στον Φρέντη Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση!

Σιωπή… για τη νέα εθνοκάθαρση που υφίστανται οι Αρμένιοι στο Αρτσάχ

 

 



Ο Χίτλερ για τις σφαγές του αναφέρθηκε στα Ολοκαυτώματα που προκάλεσε ο Κεμάλ, λέγοντας: «Ποιος θυμάται τους Αρμένιους;»

Θεοφάνης Μαλκίδης |

 Όταν ο επικεφαλής της Ναζιστικής Γερμανίας προετοίμαζε μαζί με τους υπόλοιπους δολοφόνους, τα μαζικά εγκλήματα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα, αφού αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Κεμάλ, στο φυσικό και ηθικό αυτουργό της Γενοκτονίας Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων, ρωτήθηκε από τους συνεργάτες τους πως θα παρακαμφθεί η πιθανότητα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις αυτές. Η απάντηση του Χίτλερ συνοψίστηκε στη φράση «ποιος θυμάται τους Αρμένιους;». Οι λέξεις αυτές ήταν και παραμένουν την επιβεβαίωση ότι το έγκλημα των Νεότουρκων και των Κεμαλικών εναντίον των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών επειδή δεν τιμωρήθηκε, μπορεί να επαναληφθεί.


Ηράκλειος, ο Μέγας Αλέξανδρος της Ρωμανίας [575 – 11 Φεβρουαρίου 641]

 


Ο Ηράκλειος αποκαλείται Μέγας Αλέξανδρος της Ρωμανίας γιατί, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος συνέτριψε το πρώτο οργανωμένο Περσικό κράτος των Αχαιμενιδών, έτσι και ο Ηράκλειος συνέτριψε το δεύτερο Περσικό κράτος των Σασσανιδών. (Μάνος Ν. Χατζηδάκης)

Πέντε γήπεδα της Κύπρου που πήραν το όνομα τους από ένα ήρωα!

 

Υπάρχουν πολλές σχολές σκέψης σχετικά με το πώς να ονομάσεις ένα γήπεδο. Μια από αυτές, ίσως η κυρίαρχη στην Κύπρο, είναι να του δίνεις το όνομα ενός σημαντικού προσώπου, είτε για την ομάδα στην οποία ανήκει το γήπεδο είτε για τον τόπο γενικότερα.

Η γη της Κύπρου, άλλωστε είναι ποτισμένη με αίμα (αγώνα της ΕΟΚΑ, διακοινοτικές ταραχές το 1964 και εισβολή του 1974 για να αναφέρω μόνο τα πρόσφατα παραδείγματα) με αποτέλεσμα να είναι αρκετά τα γήπεδα στο νησί που φέρουν το όνομα κάποιου ήρωα.

Παρακάτω μάζεψα 5 χαρακτηριστικές 

περιπτώσεις:

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Ψέµατα



 <<Τα τελευταία τούτα χρόνια στον τόπο αυτό ειπώθηκαν τα χειρότερα ψέµατα της Ιστορίας.

Δομένικο Ελασσόνας Φεβρουάριος 1943: Ένα ακόμη ατιμώρητο έγκλημα του Φασισμού-Ναζισμού


 


  Θεοφάνης Μαλκίδης

Τα ατιμώρητα εγκλήματα του  Φασισμού-Ναζισμού ως συνέχεια των αποσιωπημένων Γενοκτονιών του Κεμαλισμού

Η σφαγή   στο  Δομένικο Ελασσόνας από τον Ιταλικό στρατό κατοχής στις  16 Φεβρουαρίου 1943, αποτελεί ένα ακόμη ατιμώρητο έγκλημα του Φασισμού και του Ναζισμού. Φασισμός ο οποίος  επειδή δεν τιμωρήθηκε ο δάσκαλος Μουσταφά Κεμάλ, υιοθετήθηκε και εξελίχθηκε και από τους μαθητές του Αδόλφο Χίτλερ και Μπενίτο Μουσολίνι. 

Άνθρωπε!

 

Μπορεί να είναι εικόνα περιστέρι 
 
Μέσα  στην λάσπη του σώματός σου εσύ έχεις την ζώσα Εικόνα του Θεού.

Πρόσεχε πως ζης.Πρόσεχε τι κάνεις με την Εικόνα του Θεού που είναι μέσα σου.

Στρατηγικό Σχέδιο χωρίς Στρατηγική

 

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Αγροτική οικονομία


Μήπως ο «βασιλιάς» στην Ευρ. Επιτροπή είναι …γυμνός;




Στο αλληγορικό παραμύθι με τον γυμνό βασιλιά, οι αυλοκόλακες γύρω του τον έπεισαν ότι τα καινούργια θαυμαστά του ρούχα ήταν αόρατα, που μόνο έξυπνοι μπορούσαν να τα βλέπουν. Όταν ο βασιλιάς βγήκε γυμνός σε πομπή με τα … «αόρατα» ρούχα, διάφοροι εξαρτώμενοι, πολιτικάντηδες και … επιστρατευμένοι της εποχής, διαλαλούσαν «πόσο θαυμαστά είναι τα καινούργια ρούχα του βασιλιά!». Δεν ήθελε κανένας τους να παραδεχτεί πως στην πραγματικότητα ήταν γυμνός. Έτσι, καθώς ο λαός έκπληκτος παρακολουθούσε, ένα αθώο παιδάκι φώναξε,  «μα ο βασιλιάς είναι γυμνός». Ακολούθως, πολλοί ομολόγησαν την αλήθεια: Ο βασιλιάς ήταν γυμνός.

Άγιος Ονήσιμος ο Απόστολος

 

Ἥπλωσεν Ὀνήσιμος εἰς θλάσιν σκέλη,
Παύλου σκελῶν δραμόντα γενναίους δρόμους.
Πέμπτῃ Ὀνησίμου σκέλεα θραῦσαν δεκάτῃ τε.

Βιογραφία
Ο Άγιος Ονήσιμος, ένας από τους εβδομήκοντα Αποστόλους, ήταν δούλος στο σπίτι του Ρωμαίου άρχοντα Φιλήμονος, ο οποίος καταγόταν από την Φρυγία και έγινε Χριστιανός από τον Απόστολο Παύλο. Ο Ονήσιμος έφυγε κρυφά από τον κύριό του και μετέβη στη Ρώμη σε επίσκεψη του Αποστόλου Παύλου. Έτσι αφιερώθηκε στη Διακονία της Εκκλησίας και των Χριστιανών. Ο Παύλος τον απέστειλε πίσω στον Φιλήμονα με επιστολή του, στην οποία ανέφερε για τον Άγιο Ονήσιμο τα ακόλουθα: «Τέτοιος που είμαι, εγώ ο Παύλος ο ηλικιωμένος, και τώρα φυλακισμένος του Ιησού Χριστού, σε παρακαλώ για το παιδί μου, τον Ονήσιμο, ο οποίος άλλοτε σου ήταν άχρηστος, τώρα όμως είναι χρήσιμος και σε εσένα και σε εμένα. Σου τον αποστέλλω πάλι και συ δέξου αυτόν που είναι η καρδιά μου. Θα ήθελα να τον κρατήσω κοντά μου, για να με υπηρετεί, αντί σου, στην φυλακή που είμαι χάριν του Ευαγγελίου, αλλά δεν ήθελα να κάνω τίποτε χωρίς την δική σου συγκατάθεση, για να μην γίνει η αγαθή σου πράξη αναγκαστικά αλλά με την θέλησή σου. Ίσως γι’ αυτό αποχωρίσθηκε προσωρινά από εσένα, για να τον έχεις παντοτινά, όχι πλέον σαν δούλο, αλλά περισσότερο από δούλο, σαν αδελφό αγαπητό, ιδιαίτερα για μένα, πόσο μάλλον για σένα και σαν άνθρωπο και σαν Χριστιανό. Εάν λοιπόν, με θεωρείς φίλο, δέξου τον σαν να ήμουν εγώ».

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Ούτε μία παραίτηση;

 



Θεοφάνης Μαλκίδης


Ούτε μία παραίτηση; 


Έστω και για τα μάτια του κόσμου;


Κάτι να ψελλίσουν, να πουν, για ό,τι γίνεται , για ό,τι θα γίνει; 


Λευτεριά στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν


 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Λευτεριά στον Κουρδικό  λαό, Λευτεριά στον 

Αμπντουλάχ Οτσαλάν !

 

Στη μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη 


Συμπληρώθηκαν τις ώρες αυτές 25 χρόνια από τη διεθνή συνωμοσία και το οργανωμένο σχέδιο από κράτη και παρακρατικούς οργανισμούς εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν  και του κουρδικού λαού, συνωμοσία που οδήγησε στη σύλληψη του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν από τις τουρκικές στρατιωτικές και μη υπηρεσίες.


Για να δούμε ποια οικογένεια θα αποφασιστεί ότι υπάρχει

 



Για να δούμε ποια οικογένεια θα αποφασιστεί ότι υπάρχει στην πατρίδα μας. 


Δύο Ελλάδες

 


Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αυτή που εξαναγκάζεται, και τους ίδιους τους υπηκόους της να καταπονεί, και σ' έναν διεθνή χορό μεταμφιεσμένων να μετέχει, με το φόρεμα της Ευρωπαίας...

"Μην αφήνεις τους ανθρώπους να σε παρασύρουν στη θύελλα τους...παρέσυρε τους εσύ στη γαλήνη σου..."


 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, καπέλο και κείμενο

Ἡ μορφή τῆς μητέρας στή διαχρονική της πορεία

 


«Μάνα δέ βρίσκεται λέξη καμία/ νά’ χει στόν ἦχο της τόση ἁρμονία!/», λέει ὁ ποιητής καί συμπληρώνει ἡ λαϊκή μοῦσα: «Ἀπ’ ὅλα τ’ ἄνθια τοῦ Μαγιοῦ/ κάλιο μοσχοβολᾶ ἡ μάνα».

Καλαβρία

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΙΑ Η ΒΑΘΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ CALABRIA ELLADE PROFONDA

 ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΝΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΚΑΛΑΒΡΙΑ Η ΒΑΘΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

CALABRIA ELLADE PROFONDA





Στην Καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας | Κάτω Ιταλία 3 | Bova, Galliciano, Κρότωνας



Από την εκπομπή “Happy Traveller” του Ευτύχης Μπλέτσα

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Τα έχει πει ο Αλέκος ο Σακελλάριος!

 

 Μπορεί να είναι ασπρόμαυρη εικόνα 2 άτομα

'Αυτες τις πορτοκαλαδες εκει ποιοι τις ηπιανε;
- Ενα ζευγαρακι.
- Ζευγαρακι;
- Μαλιστα ενας κυριος και μια κυρια.
- Ωστε ζευγαρακι ητανε; Ενας κυριος και μια κυρια. Δεν ητανε να πουμε δυο κυριες;
- Αφου λεω ζευγαρακι. Δυο κυριες δεν ειναι ζευγαρακι.

O Άγιος Χαράλαμπος και η σωτηρία των Φιλιατρινών

 


   Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι κάποιο θαύμα τού Αγίου Χαραλάμπου που συνέβη το 1944.

Στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στην επαρχία Τριφυλίας, υπάρχει μία γραφική πόλις με 9.000 κατοίκους, τα Φιλιατρά. Πολιούχος της πόλεως είναι ο Αγιος Χα­ράλαμπος, και κάθε χρόνο στις 10 Φεβρουαρίου γίνεται μεγάλο πανηγύρι προς τιμήν του, και κατεβαίνουν σ’ αυ­τό και οι Φιλιατρινοί που μένουν στην Αθήνα.

Η άρση του αφορισμού της Επανάστασης από τον Πατριάρχη Γρηγόριο

 

ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΑΜΦΟΣ

Την Μεγάλην Δευτέραν του 1821, τρεις ώρας μετά το μεσονύκτιον, ότε άπαντες οι εν τω πατριαρχείω εκοιμώντο ύπνον βαθύν, ο αοίδιμος πατριάρχης Γρηγόριος κατέβαινε την κλίμακα, φέρων εις χείρας κλείδα και υπό των σεβασμιωτάτων συνοδικών, των μητροπολιτών Καισαρείας, Δέρκων, Εφέσου, Χαλκηδόνος, Νικομήδειας και Νίκαιας, παρακολουθούμενος. Κατελθών δε εις την αυλήν του μεγάρου επορεύθη προς την θύραν του πατριαρχικού ναού και ηνέωξεν αυτήν, εξαγαγών δε την κλείδα την έθεσεν εις την ζώνην του, και εισελθών μετά των αγίων συνοδικών εν αυτώ, έκλεισεν αυτήν ένδοθεν. Ουδέν άλλο φως εφώτιζε τον ναόν, ειμή το αμυδρόν φως της κανδήλας του εσταυρωμένου και το τής όπισθεν του αρτοφορείου τής Αγίας τραπέζης. Η σιγή, το τρέμον φως των δύο κανδηλών, η μαρμαρυγή των αγίων εικόνων, ας αι ασθενείς τού φωτός ακτίνες εδείκνυον κινουμένας, το σοβαρόν και ιεροπρεπές της εκκλησίας, η παρουσία επτά ρασοφόρων, των επισημοτέρων ποιμένων της ανατολικής τού Κυρίου ημών ποίμνης, παρίστανον θαυμάσιον απερίγραπτον θέαμα, συγκινητικόν τε και εμβριθές.

Παναγιώτης Κανελλόπουλος


 

Ο Παναγιώτης  Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα 

στις 13 Δεκεμβρίου 1902. Η καταγωγή της οικογένειας  

ήταν από τη Φτέρη Αιγίου, ένα μεσοπολεμικό ορεινό 

θέρετρο που, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, ισοπεδώθηκε 

από τις γερμανικές δυνάμεις κατά την επιστροφή τους 

από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. 

Συμπτώσεις του χρόνου…


Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Κείμενα- κειμήλια

 

Τα κειμήλια (από το ρήμα κείμαι) είμαστε κάποια κείμενα, πάλι από το κείμαι, που δεν θα αυτοπροσδιοριστούμε ως κλασσι­κά, μα υπάρχοντα, εσαεί παρό­ντα. Είμαστε,για παράδειγμα, ο «Θούριος» του Ρ. Φεραίου, ο «Ύμνος» του Δ. Σολωμού και οι «Ωδές» του Α. Κάλβου (για την ελληνική ελευθερία), η «Εννάτη Ιουλίου» του Β. Μιχαηλίδη. η «Αφήγηση του Ματρόζου για την μάχη του Γρ. Αυξεντίου στον Μαχαιρά» και το «Διάγγελμα του Τ. Παπαδόπουλου» (για την κυπριακή ελευθερία), μια «Ομι­λία» του Τσε Γκουεβάρα ή του Μάρτιν Λούθερ Κιγκ (για την πα­γκόσμια ή την φυλετική ελευθε­ρία) και δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες άλλα κείμενα από την κυπριακή, την ελληνική και την παγκόσμια διανόηση.

Όταν, επομένως, λέμε ότι «ενθάδε κείμεθα» (εμείς τα κειμή­λια – κείμενα), με το «ενθάδε» εννοούμε την ρίζα μας, την ελευ­θερία, την όποια μορφή ελευθε­ρίας, επειδή η ελευθερία είναι μία -ενιαία και αδιαίρετη- και με το «κείμεθα» δεν εννοούμε ότι είμαστέ νεκροί, εδώ θαμμένοι, μα κεκοιμημένοι, ονειρευόμενοι, άν­θρωποι άνω θρώσκοντες, ελεύθε­ροι, επειδή η ελευθερία είναι η πεμπτουσία της ανθρώπινης υπό­στασης, που μας εξασφαλίζει την αιώνια νεότητα και την αθανα­σία.

Κι όταν λέμε «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», με το «κείνων» εννοούμε τους πατέρες μας, που με το αίμα τους μας παρέδωσαν την ρίζα ελεύθερη και με το «ρήμασι πειθόμενοι» εννοούμε την εντολή που μας άφησαν να φα­νούμε αντάξιοί τους και πολλώ κάρρονες, να την κρατήσουμε και να την ενδυναμώσουμε, για να δρατζιάσει το ίλαντρόν μας, όχι να παραλαμβάνουμε δέντρο και να παραδίδουμε κλώνο. Αυτοί εί­μαστε εμείς, οι κάρρονες.

Εσείς ποιοι είστε; Δεν θα πού­με οι χείρονες, μα πέστε μας. Ποιο είναι το ενθάδε, ποια η ρίζα σας; Πού κείσθε, σε ποιους τά­φους, σε ποια κοιμητήρια; Ποιοι είναι οι εκείνοι σας; Ποια είναι τα ρήματα στα οποία είστε πει­θόμενοι; Ίτε. Ήδη μας θάβουν ζωντανούς. Εμείς είμαστε οι πέ­τρες σας.

Στη σειρά κυκλοφορούν:

Σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ δικαστών και ΜΚΟ: το ΕΔΑΔ θεσπίζει τελικά διαδικασία εκδίκασης

 


 

Μπορεί να φαίνεται προφανές. Ωστόσο, χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια και έντονες συζητήσεις για να συμφωνήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να θεσπίσει διαδικασία προσφυγής των δικαστών του σε περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων. Τελικά το έκανε στις 22 Ιανουαρίου 2024.

Η αλπικού τύπου λίμνη στο όρος Βελούχι

 

Στο όρος Βελούχι (Τυμφρηστός) σε υψόμετρο 1870 μέτρων βρίσκεται μία μικρή λιμνούλα αλπικού τύπου διαμέτρου κατά προσέγγιση περίπου 25 μέτρων. Η λίμνη αυτή διατηρεί σχεδόν σταθερή την στάθμη της όλες τις εποχές του χρόνου. Αυτό οφείλεται στο λιώσιμο των χιονιών που σκεπάζουν την γύρο περιοχή που καμιά φορά αυτά διατηρούνται μέχρι και τον Ιούνιο αλλά και στην ύπαρξη υπόγειων πηγών.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Μιχαλάκη Κυπριανού

 



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου  Μιχαλάκη Γεωργίου Κυπριανού από τα Αγρίδια Λεμεσού. 

Μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγελλης

 


Ο Γερμανός Καραβαγγέλης (Μητροπολίτης Καστορίας 

και αργότερα, Αμασείας του Πόντου με έδρα την Σαμψούντα) διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο

11 Φεβρουαρίου 2016. Η πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο - Νεκροί τρεις αξιωματικοί

 


Σαν σήμερα η Πτώση Ελικοπτέρου του ΠΝ Agusta Bell 212 

στην Κίναρο.
- Τρεις νεκροί αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού.


Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 

με κωδικό αριθμό «ΠΝ 28» του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο

 επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, 

συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες, στη νήσο Κίναρο, στα 

δυτικά της Λέρου.


Κύπρος: Όταν ήρθε η απεσταλμένη ήταν όλα… διευθετημένα



Επί τη ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων της Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ άνοιξε νέος κύκλος υποδείξεων προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και προβλέπεται να διαρκέσει. Τουλάχιστον, μέχρι τις (ταυτόχρονες) εκλογές δημάρχων και ευρωβουλευτών.


Έχουν όλοι το μαγικό ραβδί που θα βρει το κοινό έδαφος και θα σπάσει το αδιέξοδο. Ακόμα και εκείνοι που κυβερνούσαν και δεν χρησιμοποίησαν το μαγικό ραβδί τους όταν είχαν την ευθύνη. Από τον Γιαννάκη Κασουλίδη και την Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, μέχρι την Αννίτα Δημητρίου και τον Στέφανο Στεφάνου. Πρέπει να κάνει αυτό, πρέπει το άλλο… Όλα θεωρίες, κούφια λόγια, για να έχουμε να λέμε.


«Άλλος τύπος» – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

 

Η μνημειώδης επιστολή του Αγίου Γερβασίου προς τον Γέροντα Επιφάνιο

 

Ολίγον μετά την χειροτονίαν μου, γενομένην τη 9η Νοεμβρίου 1956, έλαβον επιστολήν του πολυσεβάστου και πολυφιλήτου μοι π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου, δι’ ής  συνέχαιρεν, ηύχετο και ηρώτα διά τα περαιτέρω, δηλαδή πως σκοπεύω να εργασθώ εν τη Εκκλησία ως Κληρικός. 


Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Και στην Κίναρο υπάρχει εθνική κυριαρχία !

 


Θεοφάνης Μαλκίδης


Και στην Κίναρο υπάρχει εθνική κυριαρχία !


Στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, 

Κωνσταντίνου Πανανά,  Αναστασίου Τουλίτση και  

Ελευθερίου Ευαγγέλου. Κίναρος, 11 Φεβρουαρίου 2016.


Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων η οποία  βρίσκεται 

στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δυτικά 

της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού και 

είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά 

την Αστυπάλαια. Έχει έκταση 4.577 στρέμματα και διοικητικά 

ανήκει στον Δήμο Λέρου.


Τίποτα δεν είναι πιο ανυπόφορο για έναν άνθρωπο ή για μια ανθρώπινη κοινωνία από την ελευθερία.

 

Ο Άνθρωπος της Δράσης


Τίποτα  δεν είναι πιο ανυπόφορο για έναν άνθρωπο ή για μια ανθρώπινη κοινωνία από την ελευθερία. 

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 17χρονου ήρωα Πέτρου Γιάλλουρου, άριστου μαθητή, της Ε.Ο.Κ.Α. 68 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ

 


Στο εξώφυλλο του δεκαπενθήμερου περιοδικού "ΤΑΪΜΣ ΟΦ ΣΑΪΠΡΟΥΣ" που κυκλοφορούσε στην Κύπρο στα χρόνια του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. σημαιοφόρος ο ήρωας μαθητής ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΟΣ από το Ριζοκάρπασο τον οποίο δολοφόνησαν εν ψυχρώ οι Εγγλέζοι "ΜΡ" στρατιώτες 7.2.1956 στην Αμμόχωστο την ώρα που ηγείτο σημαιοφόρος μαθητικής διαδήλωσης. 


Ολγκίν Κουεγιάρ, Βικτώρια Νούλαντ και τουρκικό κομπολόι...


ΠΡΟΤΟΥ πάμε στις απαιτήσεις των Τούρκων κατακτητών, την ικανοποίηση των οποίων θέτει ως προϋπόθεση ο εντολοδόχος τους Ερσίν Τατάρ προκειμένου ν’ αποδεχθεί επανέναρξη των συνομιλιών, για τις οποίες ανέλαβε να διερευνήσει τις πιθανότητες ελθούσα αυτήν την εβδομάδα στην Κύπρο η Κολομβιανή απεσταλμένη του Γ.Γρ. του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, χρήσιμη φρονούμε είναι μια άλλη ουσιώδους συνάφειας διερεύνηση. Με ένα απλό αλλ’ ουχί απλοϊκό ερώτημα:


Πανελλήνια πρώτη προβολή της νέας ταινίας «Επιχείρηση Άστρο»

 


 

 
Στα Γιαννιτσά στο Cine Asteria, Κυριακή 11 και Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου
στις 8 η ώρα βράδυ!