Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

"Ποιοτική μετάβαση προς το θάνατο" ....



Θ. Μαλκίδης 

Αντίσταση στην <<ποιοτική μετάβαση προς το θάνατο>>...

«Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα στις εκκλησίες και την ευλόγησαν [….]. Για να έβγει αληθινός ο λόγος, ότι σιμά η μέρα όπου το κάλλος θα παραδοθεί στις μύγες της αγοράς». «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ/ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΕΚΤΟ, ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ» του Οδυσσέα ΕΛΥΤΗ.

Δίπλα στον Ελύτη και ο έτερος Νομπελίστας ποιητής μας, ο Γιώργος Σεφέρης μιλώντας το 1969 για την κατάσταση στην Ελλάδα καταγράφει με εντυπωσιακά ακριβή τρόπο το σήμερα:


 "Μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς ολωσδιόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας .... 

Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης, όπου όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι αυτές να καταποντιστούν μέσα στα ελώδη στεκούμενα νερά. Δε θα μου ήταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτοιες ζημιές δε λογαριάζουν πάρα πολύ για ορισμένους ανθρώπους....Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό". 

Και συμπληρώνει ο Διονύσιος Σολωμός στην επιστολή του στον απομνημονευματογράφο του Κολοκοτρώνη, Γ. Τερτσέτη, επίσης με ακριβή τρόπο: "Η διαφθορά είναι τόσο γενική κι έχει τόσο βαθιές ρίζες, που σε κάνει να σαστίζεις"

Κάθε τέλος μίας χρονιάς στην οποία πλησιάζουμε και κάθε αρχή μίας νέας που ελπίζουμε , αποτελεί έναν προσωπικό απολογισμό, υποθέτω και συλλογικό, ένα προγραμματισμό στόχων. Άλλωστε έτσι αρμόζει σε πολιτικά όντα. Και βεβαίως κάθε αρχή ενός νέου έτους αποτελεί ένα ξεκίνημα για, συν Θεώ, μεγάλες, όπως αρμόζει σε ανθρώπινες υπάρξεις, πράξεις.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

«....τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας...»


Θεοφάνης Μαλκίδης


«....τα χειρότερα ψέματα της Ιστορίας...»



Οι έντιμοι πνευματικοί άνθρωποι σε μια περίοδο δυσκολίας, απογοήτευσης και θλίψης του λαού είναι μαζί του, όχι απέναντί του.  Οι έντιμοι πνευματικοί άνθρωποι το έπραξαν  όταν δολοφονούνταν οι Έλληνες το 1921 στην Αμάσεια του Πόντου, το φώναξε ο Κωστής Παλαμάς το 1940 δίνοντας το έναυσμα της αντίστασης στο Φασισμό- Ναζισμό, το έκανε ο Βάρναλης στη δίκη του Λουντέμη, το έπραξε ο Γιώργος Σεφέρης, οφείλουν να το πράξουν όσοι τιμούν ακόμη το  πνευματικό τους ανάστημα και θέλουν να μείνουν στην Ιστορία και στη συνείδηση του λαού μας ως όρθιοι Άνθρωποι και Έλληνες και όχι σε διαρκή επίκυψη..... 

".... ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως....." "Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή...."

 


<<Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες... ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δὲ μεστοί ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.>> (Ματθ., 23)

Για όσους <<εξαπατήθηκαν>> αλλά και για όσους όπως γράφει ο Φώτης Κόντογλου <<ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. 
Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά...>>

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Η τελευταία μέρα τους....



Θ. Μαλκίδης 

Η τελευταία μέρα τους στη Γη, στη Θάλασσα και τον Αέρα των Ελληνίδων και των Ελλήνων 

Τούτες τις ώρες, 5 Νοεμβρίου του  1828, αποχωρούν από την Πελοπόννησο οι τελευταίες Οθωμανικές και Αιγυπτιακές δυνάμεις. 

Η Τουρκία και ο Ερντογάν στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης!


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η μόνη Χάγη που αφορά την Τουρκία είναι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τα ατιμώρητα εγκλήματά της.

Στο τέταρτο βιβλίο του, ο  Ηρόδοτος αναφέρεται στους  Πέρσες που  ζητούσαν «Γη και Ύδωρ» απ' τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν και ειδικότερα  στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον  Δαρείο. 

Στο πέμπτο βιβλίο, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει για το Βασιλιά των Περσών Δαρείο ο οποίος ζητά «Γη και ύδωρ»  από τον Βασιλιά των Μακεδόνων Αμύντα, ενώ  στο έκτο βιβλίο, αναφέρεται στους αγγελιαφόρους που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα που ζητούν την παράδοσή της.

Δήλωση υποταγής από κάθε δικαίωμα, πράξη αναγνώρισης πάνω σε όλα, ακόμα και οι ζωές τους, οι οποίες άνηκαν στον Βασιλιά των Περσών.  

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Εκτός νόμου τα Τουρκικά Ες- Ες των Γκρίζων Λύκων

 




Θ. Μαλκίδης 

Εκτός νόμου τα Τουρκικά Ες- Ες των Γκρίζων Λύκων:Μία οφειλόμενη ενέργεια που γίνεται πράξη έστω και τώρα.

Eκτός νόμου έθεσε σήμερα η  Γαλλία την τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

Όπως ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών ενώπιον της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης, η κυβέρνηση  ανακοίνωσε σήμερα   τη διάλυση του παρακρατικού φασιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί, το Σαββατοκύριακο, η βεβήλωση μνημείου για τη γενοκτονία των Αρμενίων κοντά στη Λυών, όπου <<άγνωστοι>> έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα, όπως «Γκρίζοι Λύκοι», καθώς και τα αρχικά του ονόματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν («RTE»).


Θυμίζω ενδεικτικά ότι τόσο ο Ερντογάν όσο και άλλοι  θεσμικοί της γειτονικής χώρας, συνομιλητές των ομολόγων τους  στην Ελλάδα και την Κύπρο έχουν κάνει με υπερηφάνεια το σήμα των Γκρίζων Λύκων.

Ο  Ερντογάν, ο  Γιλντιρίμ, ο Μπαχτσελι βεβαίως ο εκλεκτός και συγκυβερνήτης του  Ερντογάν. Ο επίγονος  του δασκάλου του Χίτλερ, Μουσταφά Κεμάλ, επικεφαλής και των εγκληματιών και των δολοφόνων των Γκρίζων Λύκων του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, μπορεί να συνεχίσει να είναι ο συνέταιρος σε "Λύσεις" για την Κύπρο και για το Αιγαίο; 



Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Από τα Τάγματα Εργασίας του δασκάλου Κεμάλ και τα Ες Ες του μαθητή Χίτλερ, στους Γκρίζους Λύκους του Ερντογάν



Θ. Μαλκίδης 

Από τα Τάγματα Εργασίας του δασκάλου Κεμάλ  και τα Νταχάου του μαθητή Χίτλερ, στο φασισμό του Ερντογάν

Το άρθρο μου στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ Αθήνα 3 Νοεμβρίου 2020 και στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, Λευκωσία 3 Νοεμβρίου 2020.

Το Νταχάου, όπως και τα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθώς και τα αμέτρητα ολοκαυτώματα στην Ελλάδα, είναι τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας , εναντίον των Ελλήνων και βεβαίως εναντίον και άλλων λαών. Ανάμεσα στα θύματα και οι δικοί μας άνθρωποι που είτε φυλακίστηκαν, είτε βασανίστηκαν, είτε εκτελέστηκαν. Καλάβρυτα, Βιάννου,  Χορτιάτης, Πύργοι,  Μεσόβουνο,  Κερδύλια, Δίστομο, Λιγκιάδες, Κομένο, Κάνδανος, Δοξάτο, Ερμακιά και εκατοντάδες άλλοι μαρτυρικοί τόποι. 


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Σάμος κουράγιο!


Ένα συγκλονιστικό σκίτσο του Χρήστου Παπανίκου αφιερωμένο στον Αριστοτέλη και την Κλεοπάτρα. 

Ούτε με όρους, ούτε άνευ όρων διάλογο με το σφαγέα και τον εισβολέα !

 

Θ. Μαλκίδης

Καμία διαπραγμάτευση, κανένας διάλογος με την Τουρκία !

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να εξανίσταται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο. 

Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», ανέφερε ο Ακσόι, πριν από λίγο. Σε αυτό το πλαίσιο, προσκάλεσε την Αθήνα σε διάλογο «άνευ όρων» .

 Την ίδια στιγμή ο  Ερντογάν με  δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» . 

Το μήνυμα του Ελληνισμού είναι σαφές: <<Μπροστά στην κρίση και την  κατάρρευση της Τουρκίας, εμείς δεν πρέπει να κάνουμε κανέναν διάλογο, ούτε με όρους, πόσο μάλλον άνευ όρων. Γη, Ύδωρ και Αέρα δεν θα δώσουμε>>


Η συνέντευξή μου για τον Ελληνικό λόγο  και την αντίστασή μας στην Τουρκία. Ραδιοφωνικός σταθμός Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε.

 

Θ. Μαλκίδης 

Τα λόγια του Καβάφη πριν εκατό και πλέον χρόνια ,  για τον Ελληνισμό του σήμερα και του μέλλοντος:  

<<Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Εύρεση των λειψάνων του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Χ. Νικολάου. Κύπρος 1974




Θ. Μαλκίδης 

Μετά την τραγωδία με το σεισμό στη Σάμο και σε εξέλιξη την πειρατική  πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Κύπρο, ήρθε η είδηση που αφορά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, εν τέλει την αντιστασιακή μας Ελληνικότητα : 

Πριν από λίγες ώρες βρέθηκαν στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, τα ιερά οστά του