Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες......

 


Θ. Μαλκίδης 

Οι μετριότητες, υπομετριότητες και ανθυπομετριότητες.....

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο αείμνηστος και σημαντικός διανοούμενος  Παναγιώτης Κονδύλης, τον οποίον οι εδώ φερόμενες ως επιστημονικές <<ελίτ>> τον έκριναν ως μη επαρκή (.....)  για να διδάξει στο Πανεπιστήμιο,  γράφοντας    για την Κύπρο, για το Αιγαίο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την οικονομία, το δημογραφικό,  για την πιθανότητα ο Σουλτάνος να κάνει πόλεμο, κυρίως για το πως αντιμετωπίζει η λεγόμενη πολιτική τάξη και η αποκαλούμενη διανόηση τον Ελληνισμό,  προσέγγισε με συγκλονιστική ακρίβεια το σήμερα:  

«Κρατάω 49 χρόνους στο χέρι το σουλντάδο και πολεµώ για την πατρίδα»



Η απολογία του Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, το σαθρό κατηγορητήριο, η παρέλαση ψευδοµαρτύρων και ο σκιώδης ρόλος του Σκοτσέζου εισαγγελέα στην καταδίκη των κατηγορουµένων, που θα οδηγούσε τον εθνικό ήρωα ένα βήµα πριν από την γκιλοτίνα

Ώρα 11.00 το πρωί της 30ής Απριλίου 1834, η αίθουσα είναι ασφυκτικά γεµάτη: από παλιούς αγωνιστές, καπετάνιους, συγγενείς των κατηγορουµένων, κοτζαµπάσηδες, οµογενείς του εξωτερικού, Βαυαρούς, ξένους διπλωµάτες και από αρκετό απλό κόσµο που απαρτιζόταν ακόµη και από γυναίκες, κάτι ασυνήθιστο για την εποχή. Ολοι περιµένουν να δουν και να ακούσουν τους κατηγορουµένους που µόλις έχουν φτάσει σιδηροδέσµιοι υπό τη συνοδεία ισχυρής δύναµης της Χωροφυλακής. Φορούν την απλή στολή του καπετάνιου, χωρίς παράσηµα. Θα εξεταστούν ένας ένας. Ο 48χρονος στρατηγός ∆ηµήτρης Πλαπούτας οδηγείται σε έναν διπλανό χώρο, καθώς οι δικαστές θα ξεκινήσουν µε την κατάθεση του «Γέρου του Μοριά», ο οποίος, παρά την καταπόνηση από τις κακουχίες, εξακολουθεί να προκαλεί δέος σε όσους τον αντικρίζουν. Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου δεν στέκεται ακόµη ένας οπλαρχηγός, αλλά προσωποποιηµένη η Επανάσταση του ’21.

«Ποτέ δε φανταζόμουν ότι τόσες πολλές μέρες κάνουν μια τόσο λίγη ζωή»

 


Τάσος Λειβαδίτης 

«Θα θυμάμαι πάντα τα μάτια σου, φλογερά και μεγάλα, σα δύο νύχτες έρωτα, μες στον εμφύλιο πόλεμο» «Το βράδυ έχω βρει έναν ωραίο τρόπο να κοιμάμαι. Τους συγχωρώ έναν-έναν όλους» «Τίποτα. Κοιμήσου. Εμείς τελειώσαμε.Δεν έχει δάκρυα πια. Κλαίνε όσοι στο βάθος ακόμη ελπίζουν». 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Είμαστε απόγονοι μονάχα της μάνας μας, που μας μίλησε Ελληνικά....

 


Θ. Μαλκίδης 

Μετά από δεκαετίες Τουρκικού εθνικισμού και επεκτατισμού, μετά από 1.500.000 παράνομες εισροές, το χρεοκοπημένο πολιτικό προσωπικό του «Ναι» σε όλα, ανέφερε κάτι για «Τουρκία- διακινητή» και πως «η παρούσα κατάσταση συνιστά ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας της χώρας».

Όταν σαν σήμερα οι πρώην δούλοι αναγνώριζαν τους πρώην ραγιάδες



Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, αρχικά δεν ενθουσίασε τους Ευρωπαίους. Μια ενδεχόμενη διάλυση της αυτοκρατορίας των Τούρκων, θα ανέτρεπε ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να εξυπηρετήσουν η κάθε μια τα δικά της συμφέροντα, οι δυνάμεις της Ευρώπης δεν αναγνώρισαν την ελληνική επανάσταση. 

Ενωση!

 


Το Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15ης Ιανουαρίου του 1950 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο ενότητας και αποφασιστικότητας του συλλογικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου ενάντια στην βρετανική αποικιοκρατία και υπενθυμίζει  την ανάγκη του αδιάκοπου αγώνα για την επιβίωση του (Κυπριακού)  Ελληνισμού.

Η Ποντιακή Wikipedia συμπλήρωσε 14 χρόνια λειτουργίας

 



H Ποντιακή Γουικιπαίδεια συμπλήρωσε αισίως 14 χρόνια λειτουργίας! Πρίν όμως μιλήσουμε για τη Ποντιακή, ας δούμε τι ακριβώς είναι η Βικιπαίδεια.

Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα σε όλην την Ελλάδα

 



Παράλληλα Ναζιστικά εγκλήματα σε όλην την Ελλάδα 

Την 15η Ιανουαρίου 1944 οι Ναζιστικές δυνάμεις δολοφονούν,  εκτελούν, απαγχονίζουν αθώους Έλληνες

Στο  Σαραντάπορο Κοζάνης  οι Γερμανοί κατέστρεψαν εκ του συνόλου των 145 οικιών, ολοσχερώς τις 137 και μερικώς τις 7 και εκτελούν 10 Έλληνες. 

Στην Πελοπόννησο κρεμούν 20 ομήρους από τις φυλακές της Τρίπολης στην Ψηλή Βρύση Τεγέας και 10 Τριπολιτσιώτες στην πλατεία Αγίου Ταξιάρχη. 

Στην Αθήνα εκτελούν 6 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Καστανιές, Έβρος, Θράκη, Ελλάδα

 



Θ. Μαλκίδης 

Καστανιές, Έβρος, Θράκη, Ελλάδα  

Για όσους ξέχασαν τα Τουρκικά Ες Ες, τα Τουρκικά Τάγματα εφόδου, τα οποία μεταμφιεσμένα σε <<πρόσφυγες>> και <<μετανάστες>> πετούσαν  εναντίον μας χημικά του Τουρκικού Στρατού για να εισβάλλουν στην Ελλάδα !

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες  για όσα συνέβησαν πέρσι   στην ιδιαίτερη μου πατρίδα τον Έβρο και μία υπόμνηση για όσους θα συζητήσουν τη συνέχεια και το μέλλον του Ελληνισμού σε ΓΗ, ΘΑΛΑΣΣΑ και ΑΕΡΑ.



Ελληνισμός της υποταγής ή της Αντίστασης;

 


Θ. Μαλκίδης 

<<Ο  αληθινός Ελληνισμός δεν έχει καμία σχέση με την Ύβρη και τον ευτελισμό, με την παράδοση για λίγα χρόνια <<ειρήνης>>....

Ένα πέτρινο ακρωτήρι

 


«Ανήκω σε μια χώρα μικρή. Ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου. Είναι μικρός ο τόπος μας, αλλά η παράδοσή του είναι τεράστια και το πράγμα που τη χαρακτηρίζει είναι ότι μας παραδόθηκε χωρίς διακοπή.

Η Ελευθερία μας έχει ονοματεπώνυμο : Ιωάννης Μακρυγιάννης

 


Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Ερντογάν και ιστορία

 


Ερντογάν και ιστορία .. 


Σε βίντεο από σημερινή ομιλία του Ερντογάν :


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.....

 


Θ. Μαλκίδης 

Δειλοί , μοιραίοι και άβουλοι αντάμα.....

ΣΕ ΚΑΘΕ άλλη περίπτωση η εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική κατοχή, η πειρατική δράση πλοίων και αεροσκαφών στο Αιγαίο, ο ρόλος της Τουρκίας στη Θράκη και στο λεγόμενο προσφυγικό ζήτημα, θα αποτελούσε σημαντικό, αν όχι κεντρικό θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και στη συζήτηση στο διεθνές σύστημα.


Όχι υποκριτικά, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά με όρους ουσίας και πραγματικότητας. Όχι εξίσωσης θύτη και θύματος ή συμφερόντων οικονομικών και άλλων.

ἐπειδή τά κακά μαντάτα πλήθαιναν στήν πρωτεύουσα,

 



Οδυσσέας Ελύτης 

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΤΑ ΠΑΘΗ


ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΤΡΙΤΟ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΟΔΟΣ

Τίς ἡμέρες ἐκεῖνες ἔκαναν σύναξη μυστική τά παιδιά καί λάβανε τήν ἀπόφαση, ἐπειδή τά κακά μαντάτα πλήθαιναν στήν πρωτεύουσα,


Σύμβολα σε δίσεκτα χρόνια

 


Η Α' Εθνοσυνέλευση Επιδαύρου ή Πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου (20 Δεκεμβρίου 1821 - 15 Ιανουαρίου 1822) ήταν η πρώτη συνέλευση νομοθετικού σώματος του νέου Ελληνικού κράτους. Συνήθως αναφέρεται και ως Α' Συνέλευση Επιδαύρου ή ως Α' Εθνοσυνέλευση και έλαβε χώρα στη σημερινή περιοχή της Νέας Επιδαύρου Αργολίδας. Σαν σήμερα υιοθέτησε ως σύμβολο μας τη γαλανόλευκη που αναφέρεται με το ή Ελευθερία ή Θάνατος. 

«Mεγάλη επανεκκίνηση»

 

Του Antony P. Mueller

Απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Μαρής

Με το που ξέσπασε η πανδημία του κορωνoϊού, τα lockdown επιτάχυναν την εφαρμογή κάποιων σχεδιασμένων πλάνων για τη δημιουργία μιας λεγόμενης νέας παγκόσμιας τάξης. Υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της παγκόσμιας πολιτικής υποστηρίζουν μια «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Great Reset) με την πρόθεση να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια τεχνοκρατική διακυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι στις 18 Οκτωβρίου 2019, στη Νέα Υόρκη, το WEF συμμετείχε στο «Event 201» στην άσκηση αντιμετώπισης πανδημιών υψηλού κινδύνου, που διοργανώθηκε από το Κέντρο John Hopkins.

Πρώτη αἰτία θανάτου παγκοσμίως οἱ ἐκτρώσεις! 73 ἐκ. κατεγράφησαν τὸ 2019 σύμφωνα μὲ τὸ ἰατρικὸ περιοδικὸ The Lancet!

 


Τὸ ἔτος 2019, ἡ ἔκτρωση ἦταν ἡ κυριότερη αἰτία θανάτου παγκοσμίως, ὑπολογίζοντας πώς τέθηκε τέλος στὴ ζωὴ 73,3 ἐκ. ἀγέννητων παιδιῶν.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Κανένας διάλογος με τον εισβολέα και τον δολοφόνο !


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Δολοφόνησε και εκδίωξε τον Ελληνισμό  από την Μικρά Ασία, τη Θράκη, τον Πόντο και την Καππαδοκία,  την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, κατέχει τη μισή Κύπρο, εισβάλλει  δια ξηράς και θάλασσας χρηματοδοτώντας τους αποκαλούμενους  <<μετανάστες>> και  <<πρόσφυγες>>, αμφισβητεί ολόκληρο το Αιγαίο, ενισχύει και προάγει την προπαγάνδα και τον εθνικισμό των Σκοπίων και της Αλβανίας και απαιτεί να παραδώσουμε ΓΗ, AΕΡΑ και ΎΔΩΡ. 
Η απάντηση είναι μία: 

Οι πρωταγωνιστές της Ελευθερίας μας : Νικήτας Σταματελόπουλος

 



Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ γεννήθηκε το 1772 στο χωριό Αναστασίτσα και μεγάλωσε στο χωριό Τουρκολέκα της Επαρχίας Μεγαλοπόλεως. Πέθανε στον Πειραιά στις 25 Σεπτεμβρίου 1849 και ετάφη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, δίπλα στο μεγάλο θείο του,Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Το "Βλάχικο" ζήτημα: Τα ζόμπι του παρελθόντος και και οι Γκέμπελς του παρόντος



 Το ίδρυμα «Harriet Martineau» που έχει έδρα τα Τίρανα, δημοσίευσε το «αλφάβητο της αρμάνικης διαλέκτου»/ «ABC-darul dialectului aromân», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα «Arumun».

Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;

 


Πότε θ’ ανθίσουνε τούτοι οι τόποι; Πότε θα 'ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε την βλακεία στην τελευταία της κατοικία;

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Νικόλαος Κατούντας, Κύπρος, Ελλάς, αγνοούμενος....


Τώρα που ετοιμάζουν το παζάρι για την Κύπρο και το Αιγαίο, ας θυμηθούν οι <<διαπραγματευτές>>, το όνομα και το πρόσωπο αυτό που μαζί με χιλιάδες άλλους αντιστάθηκε στην Τουρκική εισβολή το 1974:


Νικόλαος Κατούντας, Λοχαγός Καταδρομέας  γεννήθηκε σαν σήμερα το 1943, παραμένει αγνοούμενος από την 22α Ιουλίου 1974....

Τα ατιμώρητα Ολοκαυτώματα επαναλαμβάνονται



Θ. Μαλκίδης

Ο Κεμαλισμός, αποτελεί το ανώτατο στάδιο  του ρατσιστικού και φασιστικού κινήματος της  Επιτροπής «Ένωση και Πρόοδος» των Νεότουρκων. Ο Κεμαλισμός, ανέδειξε, μεταξύ των άλλων  το φασισμό της εξόντωσης με  τις εθνοκτόνες διαδικασίες που υλοποίησε  εναντίων των Ελλήνων, των Αρμενίων και των άλλων λαών. Το τουρκικό δηλαδή  κράτος που δημιουργήθηκε από τον φασίστα Μουσταφά Κεμάλ, έγινε στη βάση της εξαφάνισης κάθε ίχνους «ανεπιθύμητης» παρουσίας, στην κοινωνία, την οικονομία, τον πολιτισμό.

Οι πρωταγωνιστές της Ελευθερίας μας : Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 


«Σου αφήνω τόσους φίλους, όσα φύλλα έχουν τα κλαριά, και φρόντισε να τους φυλάξεις».


«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για τη λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω».

«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα».

«Μια φορά εβαπτίστημεν με το λάδι, βαπτιζόμεθα και μία με το αίμα δια την ελευθερίαν της πατρίδος μας».

Ήταν τα φοβερά χρόνια

 


Την αφορμή για να γράψω 

το ποίημά μου ''Άξιον Εστί'', 

την έδωσε η διαμονή μου 

στην Ευρώπη τα χρόνια 

του '48 με '51.


Ήταν τα φοβερά χρόνια

όπου όλα τα δεινά μαζί

- Πόλεμος, Κατοχή, Εμφύλιος -

Ψέμματα πάνω στα ψέμματα Νο 2

 


Οι συμμετέχοντες στο βίντεο σκέφτονται να καταφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Βίντεο από το μακρινό 2015 από τα Θεοφάνια στη Νάξο προβλήθηκε χθες από ΣΚΑΪ, Alpha και Star, προκαλώντας την οργή των κατοίκων του νησιού οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ανεύθυνοι.

Ψέμματα πάνω στα ψέμματα


Ἐν Ἱερᾷ Πόλει Μεσολογγίου, τῇ 9ῃ Ἰανουαρίου 2021 
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ 
Πρὸς ἀποκατάσταση τῆς ἀληθείας…! 
Σὲ ἄρθρο ποὺ δημοσιεύθηκε στὴν Ἐφημερίδα τῶν Συντακτῶν, τὴν Πέμπτη 7 Ἰανουαρίου 2021 μὲ τίτλο: «Τοὺς ἄλλαξαν τά… Φῶτα» (σελίδα 12), παρατίθεται φωτογραφία ἀπὸ Τελετὴ Καταδύσεως Τιμίου Σταυροῦ στὸν ποταμὸ Ἀχελῶο καὶ ἰδιαίτερα στὴν τεχνητὴ λίμνη τοῦ Στράτου Αἰτωλοακαρνανίας, ἡ ὁποία (τελετὴ) δὲν πραγματοποιήθηκε ποτὲ κατὰ τὴ φετινὴ χρονιά. Μάλιστα ἡ φωτογραφία συνοδεύεται ἀπὸ λεζάντα, ὅπου ἀναφέρεται μὲ εἰρωνικὸ σχόλιο... «σὲ ἁγιασμένο… συνωστισμό», καθὼς ἀναγράφει καὶ ὅτι «Ὅποιος ἐντοπίσει κάποιον νὰ φοράει μάσκα κερδίζει!».

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ο απολογισμός εισβολής στο Αιγαίο για το 2020 του Ερντογάν Τουρς....


Θ. Μαλκίδης 

Ο  απολογισμός εισβολής για το 2020 του Ερντογάν Τουρς....

Κάθε οργανωμένη εταιρεία στο τέλος της χρονιάς κάνει τον απολογισμό της για να δει τους στόχους που επιτεύχθηκαν, αυτοί που δεν υλοποιήθηκαν και θέτει  νέους για το επόμενο έτος.

Έτσι και o Ερντογάν Τουρς στον απολογισμό  για την εισβολή μόνο στο Αιγαίο, για τον Έβρο υπάρχει άλλη <<έκθεση>> (...) αναφέρει εν μέσω πανδημίας , τους παρακάτω αριθμούς, κάνοντας παράλληλα παρατηρήσεις για την παράνομη (!) όπως τονίζει αποτροπή  από την Ελλάδα :

Οι πρωταγωνιστές της Ελευθερίας μας :Δημήτριος Υψηλάντης


George Kessarios on Twitter: "Για όσους δεν το ξέρουν, η πόλη ... 

Θ. Μαλκίδης 

Η πόλη Δημήτριος Υψηλάντης στις ΗΠΑ

Ο Δημήτριος Υψηλάντης, αδελφός του Αλέξανδρου Υψηλάντη, σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, στις παραδουνάβιες Ηγεμονίες και στο Παρίσι. Το 1818 μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία. Τον Ιούνιο του 1821 έφθασε στην Yδρα για να αναλάβει την ηγεσία του Αγώνα ως πληρεξούσιος του αδελφού του.  
Από την Ύδρα άρχισε την οργανωτική του προσπάθεια και συνέταξε την πρώτη του Διακήρυξη που την απηύθυνε στους «Ομογενείς Φιλελευθέρους Έλληνες». Από την Ύδρα πέρασε στο Άστρος της Κυνουρίας όπου στη συνάντηση με ανώτερους κληρικούς και μέλη τη Πελοποννησιακής Γερουσίας δημιουργήθηκαν και τα πρώτα νέφη στις σχέσεις Υψηλάντη-προκρίτων εξ αιτίας της οικειότητάς του με τον Παπαφλέσσα, τον Κολοκοτρώνη και τον Αναγνωσταρά.  

ΜΑΛΚΙΔΗΣ: Η συμβολή των Ελλήνων του Πόντου στην Επανάσταση του 1821



Απόψε Κωσταντή θα πεθάνεις για την Ελλάδα.

 


Pώτησαν κάποτε τον πυρπολητή Κανάρη, εκείνο  το σεμνό ήρωα του ΄21, που ΄γινε κατόπιν ναύαρχος, υπουργός και πρωθυπουργός.


– Πως τον έκανες τον άθλο Ναύαρχε;


Κι αυτός απάντησε:


-Να, ξύπνησα εκείνο το πρωί και είπα:


Απόψε Κωσταντή θα πεθάνεις για την Ελλάδα.

Για όσους δε ξέχασαν



Πριν από λίγες ώρες μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν το δεύτερο φορτίο της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον πρόσφατο πόλεμο κατοίκους του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Ελλάδας και του Αρμενικού Σταυρού Ελέους Μακεδονίας - Θράκης πανελλαδικά. 

Δωρεάν Ψηφιακός Δίσκος για τον Ιωάννη Καποδίστρια


dsc05765



ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΟΥ- ΣΤΙΧΟΙ – ΜΟΥΣΙΚΗ – ΚΕΙΜΕΝΑ: Ἐμμανουήλ Θεοτόκης 
  
ΜΙΞΗ -MASTERING:Σταύρος Καρτάκης
  
ΑΦΗΓΗΣΗ:Μιλτιάδης Λύτρας
  
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ:Σταύρος Καρτάκης (tracks: 7, 11, 15, 21, 23)
 Ντινάκος Γεωργίος (track 9)
 Στέφανος Δορμπαράκης (track 17)
 Αναστάσιος Γουσέτης (track 17)
 Κανάρης Κεραμάρης (track 25)
  
ΗΧΟΛΗΨΙΑ:Βαγγέλης Σαπουνάς, Subway recording studios
 Νανίκας Κωνσταντίνος, Master Sound Studio
 Ιωάννης Παρλαπάνος, Pink Studios Katerini
  
ΜΟΥΣΙΚΟΙ:Γεώργιος Ντινάκος: κιθάρες, μπάσο (track 9)
 Ιωάννης Παπαγιαννούλης: νταούλι (track 9)
 Αλέξης Στεφανάκης: κλαρινέτο (track 9)
 Αναστασίος Γουσέτης: βιολί (track 17)
 Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι (track 17)
 Στέφανος Σεκέρογλου: βιολί, βιόλα (track 25)
  
ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ:Εμμανουήλ Θεοτόκης
 Χρήστος Δημητριάδης
  
ΧΟΡΩΔΙΕΣ:ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
 Διεύθυνση – Διδασκαλία: Σπύρος Λάμπρου
 ΜΕΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΜΕΛΩΔΟΙ»
 Διεύθυνση – Διδασκαλία: Γεώργιος Ζιάκας
  
ΧΟΡΕΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ:Νικόλαος Γιάννου - Γεώργιος Μανώλης - Παναγιώτης Κόλλιας
  
ΔΡΩΜΕΝΟ:

Ιωάννης Παρλαπάνος (φωνή Α) Ελένη Παπαδημητρίου (φωνή Β) Βασίλειος Παρλαπάνος (φωνή Γ)

  
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:Εμμανούηλ Θεοτόκης
  

 

ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

01. Η εκλογή του 7΄:18΄΄

02. Υποδοχή στο Ναύπλιο 2΄:56΄΄

03. Εθνικός Ύμνος 1΄:08΄΄

04. Υποδοχή στην Αίγινα 2΄:30΄΄

05. Μεγαλυνάριο εγκωμιαστικό. Ήχος β΄ 1΄:07΄΄

06. Προς την ορκωμοσία 3΄:21΄΄

07. Κυβερνήτης αληθινός 4΄:06΄΄

08. Από τη βιωτή του 6΄:59΄΄

09. Στην Κέρκυρα γεννήθηκε 6΄:11΄΄

10. Για την πατρίδα 10΄:11΄΄

11. Ως Μωυσή 4΄:03΄΄

12. Ο διπλωμάτης της ειρήνης 4΄:12΄΄

13. Ίνα ώσι εν 1΄:36΄΄

14. Η δοκιμασία της Ελλάδας 5΄:49΄΄

15. Δεν μας μπορούν 5΄:13΄΄

16. Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 1831 8΄:37΄΄

17. Ορέ παιδιά 7΄:26΄΄

18. Σπίλωση της υστεροφημίας του 3΄:56΄΄

19. Ιστορία αληθινή 3΄:13΄΄

20. Αγία ζωή και χρηστή Διοίκηση 8΄:25΄΄

21. Όμως πρέπει να ακουστεί 5΄:13΄΄

22. Ο Θεός προστατεύει την Ελλάδα 4΄:33΄΄

23. Δεν θα αφήσει ο Θεός 2΄:54΄΄

24. Υπόδειγμα αγάπης προς την Πατρίδα 7΄:34΄΄

25. Ελλάδα 5΄:37΄΄

26. Μιμητής Χριστού 5΄:25΄΄

27. Μεγαλυνάριο εγκωμιαστικό. Ήχος πλ. δ΄ τρίφωνος 1΄:46’’

28. Σκέψεις… 8΄:56΄΄

29. Τιμή στη μνήμη του 0΄:14΄΄

 

copyὈρθόδοξο Ἐκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Σωματεῖο  «Προσφορά»

Κατεβάστε το στον παρακάτω σύνδεσμο