Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την ΕΛΛΑΔΑ

 

 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και μνημείο 

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την ΕΛΛΑΔΑ και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείου».


Γιατί η Τουρκία έχει εγκαταλείψει το σαράβαλο τής Διζωνικής της...



 Γιατί η Τουρκία έχει εγκαταλείψει το σαράβαλο τής Διζωνικής της...

ΓΕΓΟΝΟΣ είναι ότι δεν πέτυχε μέχρι τώρα η Τουρκία να επιβάλει στο Κυπριακό Πρόβλημα - με ελληνική υπογραφή ενός «Ναι» - την «λύση» επέκτασης του τουρκικού ελέγχου εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου. Δηλαδή, με αναλυτικότερες υπενθυμίσεις, πρώτο και κυριότερο: Απέτυχε στον διαρκώς ανυποχώρητο στόχο της να καταστήσει Εκλιπούσα την Κυπριακή Δημοκρατία.


Μην μιλάτε στους ανθρώπους για τον Κύριο, αν δεν θέλουν να ακούσουν γι’ Αυτόν. Ζήστε όπως ο Κύριος και οι ίδιοι θα σας ρωτήσουν για να μάθουν…

 

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα 
Η Ορθοδοξία είναι η πίστη που αναγνωρίζεται από τον τρόπο που τη ζούμε, το πως ενεργούμε και το πως φερόμαστε. 
Η Ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής.
Όλοι μας κοιτούν. 
Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Εκκλησία, και η Εκκλησία είναι η δύναμη του Υιού του Θεού. Δεν έχουμε δικαίωμα να την ταπεινώνουμε με τις αυθαίρετες πράξεις μας.

 
Ό,τι κι αν κάνεις, να ξέρεις ότι σε παρακολουθούν τα μάτια των μαρτύρων. Ας είναι κι αυτοί μπροστά στα δικά μας μάτια για να μην ατιμάσουμε το χριστιανικό μας όνομα, αυτούς και ολόκληρη την Εκκλησία. Όποτε θέλετε να πάτε σε ένα μπαρ, να θυμάστε ότι οι μάρτυρες σας παρακολουθούν.
 
Δίδασκε στους μαθητές θεολογία πάνω στα λειτουργικά κείμενα, μιλώντας τους για τα πάντα, και κυρίως για τη θέωση και την αγιότητα ως απώτερο σκοπό της ανθρώπινης ζωής.
 
Ο μακαριστός  Πατριάρχης  Σερβίας Παύλος έλεγε στους φοιτητές του:

Η δυναμική μετάβασης από ένα καθεστώς ελευθερίας, σε ένα σκληροπυρηνικό καθεστώς ανελευθερίας

 




Είχα καιρό να πάρω το τρένο από το Παρίσι για την επαρχία. Στο πρόσφατο παρελθόν έφτανα στο χώρο αναχώρησης, επικύρωνα το εισιτήριο στα μηχανήματα –δυο το πολύ σε κάθε αποβάθρα- κι έμπαινα στο τρένο, όπου κατά τη διαδρομή περνούσε ο ελεγκτής. Τα πράγματα όμως φαίνεται πως άλλαξαν. Ο σιδηροδρομικός σταθμός με τα τρένα που αναχωρούν για την περιφέρεια και την επαρχία, δίνει την εντύπωση πως μετατράπηκε σε συνοριοφυλάκιο. Έχει χωριστεί σε τμήματα, που για να μπει κάποιος μέσα πρέπει να περάσει από σιδερένιους φράχτες, αφού πρώτα δείξει τον QR κωδικό του εισιτηρίου στον ανιχνευτή του φράχτη.


Πώς η Πορτογαλία άλλαξε την ελαιοκομία της μέσα σε 20 χρόνια


Ελαιώνας στο Αλεντέχο της Πορτογαλίας


Από τα 10 φυτά ανά στρέμμα και την παραδοσιακή συγκομιδή των ελιών με το χέρι, οι Πορτογάλοι πέρασαν μέσα σε λιγότερο από 20 χρόνια στην διαχείριση 120 φυτών ελιάς ανά στρέμμα με μηχανικά μέσα, αυξάνοντας κατά 1000% την παραγωγή στο βασικότερο κέντρο της χώρας, το Αλεντέχο.

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Λόγω της ημέρας και λόγω παιδείας: Το Δημοτικό Σχολείο Τελένδου μετρά μέρες…

 

Μια φορά κι έναν καιρό, ξεφύτρωσε στο μικρό βράχο της Τέλενδου, τον βράχο που κρυφοκοιτά τη νήσο Κάλυμνο, ένα μικρό Δημοτικό Σχολείο. «Κτίστηκε όπως τα περισσότερα μικρά σχολεία στην χώρα μας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Δημαρχία Καλύμνου στην προσπάθειά της να μην μείνουν αμόρφωτα τα παιδιά και των πλέον απομακρυσμένων συνοικισμών του νησιού της, ίδρυσε το 1945 το Δημοτικό Σχολείο Τελένδου –  Καλύμνου. Αξίζει να σημειωθεί πως η Δημαρχία Καλύμνου διατηρούσε στα χρόνια της σκλαβιάς ικανό αριθμό εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η  Δημαρχία, δεν σκέφτηκε τους κόπους και τα χρήματα αλλά κύριο μέλημά της ήταν τα παιδιά της Καλύμνου να είναι μορφωμένα και προπάντων να σκέφτονται ελληνικά.

Πορείες Κυπρίων φοιτητών για την επέτειο ανακήρυξης ψευδοκράτους


Πορείες με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, έκαναν Κύπριοι φοιτητές που κατέληξαν  στο τουρκικό προξενείο.

Συνεχίζει την παρελκυστική του πολιτική ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.



Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δεν ελήφθη σχετική απόφαση και πλέον αναμένεται να οριστεί νέα ημερομηνία συνεδρίασης.


Τι μας είπαν οι Ολλανδοί για τις πλημμύρες;


του Δημήτρη Γ. Μπούσμπουρα

Έχουμε μια γνωστή παροιμία στην Ελλάδα που την λέμε όταν κάποιος έρχεται απ’ έξω για να μας πει κάτι αυτονόητο: «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Βρισκόμαστε όμως ξαφνικά να μας βάζουν τα γυαλιά οι Ολλανδοί στο θέμα των πλημμυρών της Θεσσαλίας.


Το «όραμα» του μικρού “Σουλτάνου” στάλθηκε στα κατεχόμενα διά αντιπροσώπου: Τα δυο κράτη του Ταγίπ και οι πρακτικές της επιβολής των “τετελεσμένων” στον κυπριακό λαό



Ο αρχηγός της κατοχικής δύναμης, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν παρέστη στα  πανηγύρια στα κατεχόμενα, για την 40η επέτειο του ψευδοκράτους, της αποσχιστικής οντότητας. Έστειλε τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως του, Τζεβντέντ Γιλμάζ.


Νοέμβριος 1973



 Τετράδια – 50 χρόνια από τον Νοέμβρη του 73 


Κυκλοφόρησε σήμερα το περιοδικό Τετράδια (τχ. 83-84), με αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Πιστέψαμε ότι συνομιλώντας με τη βοήθεια των ανύπαρκτων φίλων μας και των αδύνατων διπλωματών μας θα πάρουμε μια δίκαιη λύση: Η απέραντη τραγωδία του Κυπριακού…



 Πιστέψαμε ότι συνομιλώντας με τη βοήθεια των ανύπαρκτων φίλων μας και των αδύνατων διπλωματών μας θα πάρουμε μια δίκαιη λύση: Η απέραντη τραγωδία του Κυπριακού…


Hot Spot της Ιταλίας η Αλβανία

 




Όταν στη Χιμάρα οι ομογενείς διοργάνωναν τον περασμένο Αύγουστο συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φυλάκιση του εκλεγμένου Δημάρχου, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και διαδικτυακά ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας προέβαινε σε έναν επικοινωνιακό και διπλωματικό αντιπερισπασμό: 

Φιλοξένησε σε πολύ μικρή απόσταση απ’ την πλατεία των Σπηλαίων της Χιμάρας, στο κυβερνητικό θέρετρο (μία κληρονομιά του κομουνιστικού καθεστώτος, κτισμένη σε εκκλησιαστικό τμήμα), τον φίλο και (με το αζημίωτο) σύμβουλο πολιτικών διακυβέρνησης και στρατηγικής, πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ. 

Ένα παιδί μπορεί να διδάξει σε ενα ενήλικο τρία πράγματα


Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και παιδί 

Να είναι ευτυχισμένος χωρίς ιδιαίτερο λόγο!


Μεθόδευαν για το ψευδοκράτος πριν τα πρώτα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ένα απόρρητο τηλεγράφημα αποκαλύπτει την αλήθεια…

«ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: 49 Χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)


Μεθόδευαν για το ψευδοκράτος πριν τα πρώτα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας: Ένα απόρρητο τηλεγράφημα αποκαλύπτει την αλήθεια…


Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ με τετελεσμένα λέει η Λευκωσία για το ψευδοκράτος


Ἀθήνα 1893

 























Διωκόμενος.Περιπλανώμενος. Ἄσιτος. Κατασυκοφαντημένος. Ἄστεγος. Ὑπῆρχε μεγάλη ἀνεργία στήν Ἀθήνα τότε. 

Ἡ πολυπληθής ἐργατική τάξη τῆς ἀνέχειας καί τῆς βιοπάλης ζοῦσε σέ χαμόσπιτα, σέ καλύβες καί παράγκες γύρω ἀπό τό Γκαζοχώρι. Ὅσοι δέν ἔβρισκαν δουλειά, κατέληγαν ζητιάνοι στούς δρόμους τῆς πρωτεύουσας, ἐνῶ τά ἀνήλικα παιδιά ἦταν σκλάβοι σέ σπίτια ἤ μαγαζιά γιά ἕνα κομμάτι ψωμί.

Συχνά ἔβλεπε κανείς ἡλικιωμένους ἀνθρώπους νά πεθαίνουν στό δρόμο εἴτε ἀπό ἀσιτία εἴτε ἀπό ψῦχος καί νά κάνουν ἔρανο γιά νά τούς θάψουν.

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Επέτειος ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ο κατακτητής της Κύπρου στην Αθήνα!

 



Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Κύπριων φοιτητών για το Ψευδοκράτος- Θα διανείμουν έντυπο υλικό


Θεοφάνης Μαλκίδης

Επέτειος ανακήρυξης του ψευδοκράτους και ο κατακτητής της Κύπρου στην Αθήνα!

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση η εισβολή στην Κύπρο και η κατοχή της Τουρκίας από το 1974, θα αποτελούσε σημαντικό αν όχι κεντρικό θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και στην συζήτηση στο διεθνές πολιτικό και δικαιικό σύστημα. Όχι υποκριτικά, αλλά με όρους ουσίας και πραγματικής κατάστασης. Όχι εξίσωσης θύτη και θύματος, αλλά όπως προστάζει η αλήθεια. Δηλαδή ως ζήτημα εισβολής και κατοχής και ό,τι εκφράζουν αυτές οι έννοιες, οι οποίες έχουν την ίδια βαρύτητα παντού, χωρίς να ερμηνεύονται αλά κάρτ…..


14 Νοεμβρίου 1821 : Το Ολοκαύτωμα της Κασσάνδρας

 

kassandra











Στα χρόνια της ελληνικής επανάστασης του 1821 η Μακεδονία έχει να επιδείξει μεγάλα και εξαιρετικής σημασίας γεγονότα όπως η εξέγερση της Χαλκιδικής, οι σφαγές της Θεσσαλονίκης και ο «ΧΑΛΑΣΜΟΣ της ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ».

Έκθεση: Η αμεροληψία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

 

Οι συγκρούσεις συμφερόντων επιμένουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλες ελλείψεις.

Αυτό αποκαλύπτεται στη νέα έκθεση  που δημοσίευσε το ECLJ σήμερα: «Η αμεροληψία του ΕΔΑΔ, Ανησυχίες και Συστάσεις». Αυτή η νέα έκθεση συνεχίζει και εμβαθύνει την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε το 2020 σχετικά με τις συγκρούσεις συμφερόντων στο ΕΔΑΔ.

Συντήρηση ιερών εικόνων στο Βυζαντινό Μουσείο Κορυτσάς!

 

 


Ιερές Εικόνες που δεν έχουν εκτεθεί νωρίτερα στο Βυζαντινό Μουσείο Κορυτσάς βρίσκονται στην διαδικασία πλήρης συντήρησης.


Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Μεταναστευτικό: «Ψίχουλα» στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Η χώρα μας έλαβε χρηματοδότηση ύψους μόλις 42,4 εκατ. ευρώ



 Το Μεταναστευτικό είναι ένα από τα κατεξοχήν ζητήματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις χώρες του νότου να είναι εκείνες που, κατά κύριο λόγο, βρίσκονται παραδοσιακά στο «μάτι του κυκλώνα» της εισροής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων.


6 Νοεμβρίου 1994: Το Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα στην Αλβανία

 


6 Νοεμβρίου 1994: Το Δημοψήφισμα για το Σύνταγμα στην Αλβανία

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος μετά το απορριπτικό αποτέλεσμα: «…περίοδος σιωπής και προσευχής».


Σειρά Βιβλίων Ιστοριομνημοσύνη – “Δημήτρης Μακρής: Ο Κλέφτης του Ζυγού


Μακρής


ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΚΡΗΣ

 

Ἡ Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη «ἐπέλεξε νὰ προβεῖ στὴν ἔκδοση ἑνὸς βιβλίου γιὰ ἕναν ἥρωα τοῦ 1821, ἑνὸς ἥρωα τῆς Ἐθνικῆς μας παλιγγενεσίας, καὶ μάλιστα τὸν κατ’ ἐξοχὴν ὑπερασπιστὴ τοῦ Μεσολογγίου στὴν περίοδο τῆς Πολιορκίας του. 


Μεγάλα τουριστικά κύματα Ελλήνων και Βουλγάρων στην Αδριανούπολη για …φάρμακα



«Ενώ οι Βούλγαροι και οι Έλληνες τουρίστες καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους, από βελόνα και κλωστή στην ιστορική πόλη, συνωστίζονται επίσης στα φαρμακεία για τις ανάγκες φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής χωρίς ιατρική συνταγή», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Διακυβερνητική Αθηνών – Λευκωσίας



ΕΚΕΙΝΟ που έπρεπε πριν από χρόνια να συγκροτηθεί και να ξεκινήσει τη λειτουργία του, ώστε ν’ αρχίσει έκτοτε να δουλεύει, να δοκιμάζεται η επάρκειά του, να διορθώνεται ενισχυόμενο διαρκώς και ν’ ακμάζει αναπτυσσόμενο, ως ανέκαθεν αυτονόητη πανεθνική ανάγκη και επιβεβλημένο πολιτειακό καθήκον των δύο κρατών του Ελληνισμού, ξεκίνησε επιτέλους  στο Κλεινόν Άστυ. Αργοπορημένο μεν, εναρκτήριο δε, επίτευγμα Λευκωσίας και Αθηνών:


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Έντεκα ελληνικές πόλεις χάθηκαν από το 2009 έως σήμερα

 


 
Πρόσφατα, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε τα στοιχεία φυσικής κίνησης πληθυσμού για το προηγούμενο έτος, όπως κάνει κάθε χρονιά. Όπως αναμενόταν, η δημογραφική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού συνεχίστηκε και το 2022, με μια όμως διαφορά: παρουσίασε επιτάχυνση. Συγκεκριμένα, το 2022 οι γεννήσεις στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10,4% σε ετήσια βάση και έπεσαν στις 76.541, ενώ οι θάνατοι ήταν 140.801. Έτσι το 2022 ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 64.260 άτομα. Αν από αυτό τον αριθμό αφαιρέσουμε τις γεννήσεις αλλοδαπών, τότε μπορούμε να πούμε προσεγγιστικά ότι στη χρονιά που πέρασε ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 73.000 άτομα.

Όχι στην αλλοίωση του χαρακτήρα του μνημείου του Ζαλόγγου

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Όχι στην αλλοίωση του χαρακτήρα του μνημείου του Ζαλόγγου

Η Απελευθέρωση της Καστοριάς

 

    H Καστοριά απελευθερώθηκε από τον ελληνικό στρατό την 11η Νοεμβρίου 1912. Η ημερομηνία αυτή έμελλε να θέσει τέλος στα 527 χρόνια του τουρκικού ζυγού (1385-1912) και να την κατατάξει οριστικά ανάμεσα στις πόλεις του Νεοελληνικού Κράτους. Ήταν ημέρα εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά, ενός όχι και τόσο δημοφιλούς Αγίου στην λατρευτική ζωή των Καστοριανών έως τότε. Χαρακτηριστική είναι η ανυπαρξία περιώνυμου ναού μεταξύ των δεκάδων εκκλησιών της πόλης.

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα κρητικά έθιμα!

 

Η έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου, Νίκου Ψιλάκη, με τίτλο: «Κρήτη, Νήσος Λαλέουσα. Τελετουργίες και έθιμα που δεν έσβησε ο χρόνος», άνοιξε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Μια πρωτότυπη έκθεση, εντυπωσιακή σε μορφή και περιεχόμενο, με υλικό που τεκμηριώνει τη μακρινή καταγωγή των εθίμων λαϊκής λατρείας και αποκαλύπτει την αντοχή τους στον χρόνο.

Ένα ελληνικό τυρί προτιμήθηκε μεταξύ των 10 καλύτερων του πλανήτη

 


Σε λίστα με 23.863 τυριά από όλον τον κόσμο, επελέγησαν 19 που παράγονται στην Ελλάδα μεταξύ των 100 καλύτερων.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το fake σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη: μία ακόμη ιδεολογική λειτουργία του εθνικισμού της κατοχικής Τουρκίας

 tourkoi-prokseneio-768x512



Θεοφάνης Μαλκίδης

Το  fake  σπίτι του Μουσταφά  Κεμάλ  στη Θεσσαλονίκη: μία ακόμη  ιδεολογική λειτουργία του εθνικισμού της κατοχικής Τουρκίας

Τα ρεπορτάζ σε όλα τα μέσα τόσο στην Ελλάδα και την Τουρκία,  είναι πανομοιότυπα περιγράφοντας τους χιλιάδες επισκέπτες από την Τουρκία την 10η Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη: ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες και άδοντας παραδοσιακά τραγούδια που γράφτηκαν προς τιμήν του Κεμάλ εμφανίστηκαν Τούρκοι εκδρομείς στο προξενείο της χώρας τους στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο του θανάτου του.

Οι Τούρκοι   τίμησαν την επέτειο του θανάτου του Μουσταφά  Κεμάλ του επονομαζόμενου «πατέρα των Τούρκων -Ατατούρκ»,  με επίσκεψη στο σπίτι όπου γεννήθηκε (όπως προπαγανδίζουν επιβάλλοντας το ψεύδος ως αλήθεια…)  ο ιδρυτής του σύγχρονου κράτους τους και στο οποίο στεγάζεται πλέον το προξενείο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη. Τα λεωφορεία που τους μετέφεραν προκάλεσαν κυκλοφοριακή ασφυξία στο κέντρο της πόλης, την οποία επέτεινε η έκτακτη απαγόρευση εισόδου των ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων στην παρακείμενη οδό Αποστόλου Παύλου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολυάριθμοι επισκέπτες.

Οι Τούρκοι κατέκλυσαν την  Αποστόλου Παύλου και με ένθερμες εκδηλώσεις τίμησαν τη μνήμη του Κεμάλ, ενώ  ορισμένοι εξ αυτών, φορούσαν μπλούζες με τυπωμένη την εικόνα του Τούρκου ηγέτη και φωτογραφίζονταν έξω από το «σπίτι του Κεμάλ». Ανάμεσα στους επισκέπτες  ήταν και πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων από κάθε γωνιά της γειτονικής χώρας,  της Θράκης(!!!!!),  ζευγάρια, που  κατέφθασαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, αλλά και για να παντρευτούν (!) στο χώρο όπου ψευδώς λέγεται ότι γεννηθεί ο δάσκαλος του Χίτλερ Μουσταφά Κεμάλ.

Η επέτειος θανάτου του Κεμάλ συμπίπτει φέτος και με τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, οπότε η παρουσία των θαυμαστών του σφαγέα Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυρίων, Κούρδων και όσων λαών βρέθηκαν μπροστά του, έχει αποκτήσει μεταφυσική διάσταση για την πρωταθλήτρια χώρα στο οργανωμένο έγκλημα. (  Η έκθεση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Οργανωμένου Εγκλήματος κατατάσσει την Τουρκία στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στις δραστηριότητες της εμπορίας ανθρώπων, του λαθρεμπορίου όπλων, της ηρωίνης, της κοκαΐνης και της διακίνησης συνθετικών ναρκωτικών, του οικονομικού εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης μη ανανεώσιμων πόρων, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στην 14η θέση μεταξύ 193 κρατών – μελών του ΟΗΕ!)  

Ας αφήσουμε όμως ότι αναφέρεται και αναπαράγεται σε επίπεδο ρεπορτάζ για το σπίτι του Κεμάλ και ας επισημάνουμε  τα πραγματικά γεγονότα: Παρόλη  την προπαγάνδα ότι ο Μουσταφά Κεμάλ γεννήθηκε το 1881 στη Θεσσαλονίκη, στο τριώροφο κτήριο, το οποίο είχε χτίσει δήθεν ο πατέρας του και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αποστόλου Παύλου και Αγίου Δημητρίου (τότε Γενί Καπί και Νουμάν Πασά), η πραγματικότητα  είναι ότι όλα αυτά είναι ψέμα, ή αλλιώς το σπίτι στο οποίο γίνεται λαϊκό προσκύνημα είναι fake!