Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Φωτιά στον Έβρο: για όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν



Θεοφάνης Μαλκίδης 

 Για όσους βρίσκονται μακριά από τον Έβρο, αλλά κυρίως για όσους (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν :



1. Καίγεται για τρίτη ημέρα μία στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ελλάδας και πριν από λίγο ξέσπασε φωτιά σε έναν από τους σπουδαιότερους Δρυμούς του πλανήτη, στο Δάσος της Δαδιάς που είχε καεί και πέρσι, αλλά δυστυχώς η φωτιά είναι στον Έβρο και όχι στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, στη  Μύκονο, στη Ρόδο, άρα τριάντα δευτερόλεπτα απευθείας σύνδεση και πολύ μας είναι....


2. Όλοι γνωρίζουν ότι η   Τουρκία,  εδώ και πολλά χρόνια στέλνει συστηματικά τους εισβολείς να περάσουν  από τον Έβρο.  "Οι κεραυνοί, οι φωτιές που βάζουν για να ζεσταθούν" όπως λένε κάποιοι γελοίοι "θεσμικοί" ,  είναι οι εμπρησμοί  κάθε καλοκαίρι στην περιοχή!


3. Είναι βέβαιο ότι τη φωτιά την έχουν βάλει οι εισβολείς του Χίτλερ της Άγκυρας. Αυτό το ξέρουν όλοι!!!!! Επίσης είναι κοινό μυστικό  ότι στον Έβρο όπως και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι εμπρησμοί είναι ένα ακόμη μέσο αποσταθεροποίησης της πατρίδας μας από τον  εξ ' ανατολών πειρατή.


4. Η αντιμετώπιση της φωτιάς στον Έβρο που ξέσπασε όλως τυχαίως με ανέμους οχτώ μποφόρ, είναι μια ακόμη αντανάκλαση της αντιμετώπισης της περιοχής από την Αθήνα: ψέματα, αδιαφορία, ερήμωση, ανεργία, δημογραφική κατάρρευση, εγκατάλειψη και "θα σε στείλω στον Έβρο" !


Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: όπως και το 2020 που αντισταθήκαμε στους εισβολείς της Τουρκίας,  έτσι και τώρα θα αντισταθούμε και στις φωτιές τους. 


Η Αθήνα δυστυχώς  είναι και πάλι το πρόβλημα που δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει....

Συγκλονιστικό βίντεο από τη φωτιά στον Έβρο