Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Κίνδυνος -θάνατος για την Ελλάδα η αποστρατικοποίηση των νησιών

 

Kastelorizo


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Κίνδυνος -θάνατος για την Ελλάδα η αποστρατικοποίηση των νησιών


Από το Καστελόριζο, εκεί όπου ορίζεται η αποκλειστική οικονομική ζώνη, η ελληνική επικράτεια, τα ύδατά μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο κύριος Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, μίλησε στον Focus FM 103,6 και στην εκπομπή «Focus 8-11», με το Στέφανο Δαμιανίδη, για τα σύγχρονα μηνύματα του Έπους του ΄40, που φτάνουν στο σήμερα.


«Άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ή με βάση τη λογική και το ρεαλισμό, δεν είχαν απολύτως καμία τύχη απέναντι σε υπέρτερες δυνάμεις, σε μια πολεμική μηχανή με υψηλή τεχνολογία τελευταίας λέξης, κατάφεραν όχι μόνο να αντισταθούν, όχι απλώς να τους απωθήσουν, αλλά και να τους νικήσουν. Και φυσικά καθορίζει το σήμερά μας , πως δηλαδή ένα έθνος το οποίο απειλείται, αμφισβητείται από νέους εισβολείς, όπως είναι η Τουρκία, από την οποία βρισκόμαστε λίγα μόλις μέτρα και πως τελικά αυτός ο λαός, είτε βρίσκεται στο Καστελόριζο είτε στις μεγάλες πόλεις, ακόμα και στη διασπορά, μπορεί να δώσει το μήνυμα της αντίστασης του “ΟΧΙ” και κυρίως, της επιβίωσής μας και τη συνέχειά μας ως έθνος».


Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κύριος Μαλκίδης σημείωσε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει κάθε μορφή συζήτησης ή διαπραγμάτευσης σχετικά με τα εθνικά μας δικαιώματα, διότι είναι αδιανόητο να νομιμοποιείται ένα καθεστώς που διεξάγει διάλογο με τις πιο αδίστακτες και διεφθαρμένες οντότητες στη Γη.



«Η Τουρκία είναι ένα κράτος διακινητής, ένα κράτος τρομοκράτης, το οποίο αμφισβητεί κάθε έννοια δικαίου και κυρίως. Προκαλεί με τη στάση του αλλήλους και κυρίως στην πατρίδα μας, απέναντι σε ότι βρίσκεται η ελληνική επικράτεια. Άρα λοιπόν είναι καλό, όχι απλώς εμείς να το πούμε μεταξύ μας, αλλά κυρίως αυτή η λεγόμενη διεθνής κοινότητα να κατανοήσει ότι αυτό το κράτος, το οποίο υποτίθεται συνδιαλέγεται, διαπραγματεύεται και είναι μέλος διεθνών οργανισμών, δεν είναι παρά ένα κράτος τρομοκράτης, το οποίο πρέπει να εξοβελιστεί τελείως από τη διεθνή κοινότητα και να τελειώνουμε μια και καλή. Δεν μπορούμε να παίζουμε ούτε την επικράτεια μας, ούτε την κυριαρχία μας, ούτε το μέλλον μας και κυρίως να συζητάμε αυτό το κράτος – παρακράτος».


Ο κύριος Μαλκίδης, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, έστειλε και ένα μήνυμα, προτείνοντας την απόδοση τιμών στους ανθρώπους, οι οποίοι όχι απλώς θυσιάστηκαν, αλλά αντιστάθηκαν, αγωνίστηκαν και νίκησαν.



«Να δώσουν όσοι απόγονοι θυμάτων θυσιασθέντων στρατιωτών και αξιωματικών στην Βόρειο Ήπειρο το 40 και 41, δείγμα dna στην αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα οστά 8000 Ελλήνων πεσόντων, οι οποίοι 80 χρόνια δυστυχώς αργότερα, δεν έχουν ακόμα κηδευτεί με όρους και με τιμές που αρμόζουν σε ανθρώπους και ήρωες».


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm



Στο 2:11