Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Αριστοτέλης Γκούμας: Χιμάρα 12 Αυγούστου 2010




 ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΚΥΛΕΥΣΑΝ, Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΣΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ, ΜΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ


Δεκαπενταύγουστο του 1994 δίκασαν τους «Πέντε της Ομόνοιας». Στις 12 Αυγούστου του 2010, σε δολοφόνησαν! Αύγουστος και τώρα… Τυχαία και διαβολεμένα συμβαίνουν τα περισσότερα Αύγουστο!!! Τροφή για τον μελλοντικό μελετητή.



Καθόσουν ήσυχα στο καφενείο, στον τόπο σου, ανυποψίαστος για το τι θα επακολουθούσε. Μια συμμορία – που για μέρες γυρνούσε σαν αγέλη λύκων στη Χιμάρα - σε πλησίασε και προκάλεσε και σένα γιατί μιλούσες τη γλώσσα της μάνας σου, την ελληνική. Δεν έδωσες συνέχεια και θεώρησες ότι το ζήτημα είχε λήξει. Όμως οι συμμορίτες ήταν αποφασισμένοι να μην φύγουν χωρίς θύμα! Και εν τέλει σου έλαχε να τραβήξεις εσύ τον κλήρο. Καθώς όδευες αμέριμνος για το πατρικό σου, σε ακολούθησαν, σε έριξαν από τη μηχανή και σε πάτησαν τρεις φορές με το αυτοκίνητο – για να είναι σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αργότερα, τα αφεντικά τους, σου έριξαν την καθιερωμένη λάσπη - αριστοτέχνες στη συκοφαντία, χρόνια τώρα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η προτομή που τοποθετήθηκε για να θυμίζει το μαρτυρικό σου θάνατο απομακρύνθηκε (για κάτι χωράφια δικαιολογήθηκαν οι ουτιδανοί). Οι δήμιοι δεν θα άντεχαν στη θέα της μνημόνευσης της πράξης τους!