Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Η πίστη και το θαύμα

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο 
 
  Γκόμα, 
 
Η  Maombi έλαβε το Ορθόδοξο Βάπτισμα πριν από 3 μέρες με το όνομα Μαρία.

Ήταν μια κατηχουμένη στην Εκκλησία μας, από το έτος 2022.


 Ερχόταν καθημερινά για να παρακολουθήσει μαθήματα Ορθόδοξης Κατήχησης στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου, πριν την ανέγερση του Ιερού Ναού, όταν οι πιστοί συνεδρίαζαν ακόμη σε Σχολείο, το οποίο νοικιάζαμε.
Πριν έρθει η μέρα της Βάπτισης της Maombi, που σήμερα έγινε Μαρία, την κάλεσε ο σύζυγός της, στρατιώτης, που εργαζόταν στην περιοχή του Μασίσι, 80 χιλιόμετρα μακριά από την Γκόμα.

Στις αρχές του 2024, αρρώστησε η Μαρία, επέστρεψε στην Γκόμα και λόγω του πολέμου εκεί στην περιοχή της και εξαιτίας της υγείας της που άρχιζε να επιδεινώνεται.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και αναπτήρας 
Είχε αποφασίσει λοιπόν να επιστρέψει στην Γκόμα για να λάβει ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομείο της πόλης. Ήταν άλλοτε στο νοσοκομείο, άλλοτε στο σπίτι της.
Νιώθοντας την κατάστασή της να επιδεινώνεται πολύ, έστειλε την Θεοδοσία, μια κοπέλα από τη Χορωδία της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, που είναι και ανιψιά της, να έρθει στον Ναό για να ενημερώσει ότι είναι άρρωστη.
Ο Επίσκοπος έστειλε τον Γενικό Γραμματέα της Επισκοπής,  Ιάκωβο Kubuya, ο οποίος είναι και ο πρώτος Κατηχητής της Επισκοπής, να πάει να μιλήσει μαζί της. Η Maombi ζήτησε να βαπτιστεί για να λάβει τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος για τον εξαγνισμό του σώματος και της ψυχής της, για να σωθεί.
 Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
 
Με την ευλογία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου,  Τιμοθέου, ο Αιδεσιμότατος π. Μάρκελλος Ombeni πήγε για να τη βαφτίσει την ίδια μέρα στο σπίτι της γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει και να φτάσει εκεί που υπάρχει το Βαπτιστήριο. Μετά τη Βάπτισή της, Κοινώνησε αμέσως στο Άχραντο Σώμα και στο Τίμιο Αίμα του Χριστού. Μετά από 3 ημέρες παρέδωσε την εξαγνισμένη με το Άγιο Βάπτισμα και τη Θεία Κοινωνία ψυχή της στον Δημιουργό και Θεό της!
Η Μαρία βαφτίστηκε σε ηλικία 29 ετών. Είναι μητέρα 2 κοριτσιών, της Πασχαλίνης και της Δέσποινας, που βαφτίστηκαν και οι δύο τους πριν από ένα χρόνο. Τα 2 κορίτσια αυτά της Χορωδίας " Άγιος Νεκτάριος" Γκόμας, είναι που κατήχησαν τη μητέρα τους και την έφεραν στην Εκκλησία. Αναμφίβολα σε αυτά τα 2 κορίτσια οφείλει τη σωτηρία της ψυχής της η μαμά τους.
Είθε ο Χριστός, ο αθάνατος Βασιλεύς, να αναπαύσει την ψυχή της δούλης Του Μαρίας, με τους Αγίους Του, στην Επουράνια Βασιλεία Του. Αμήν
( Από την Ιερά Επισκοπή Γκόμας και Μεγάλου Κίβου/Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)