Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Να γυρίσετε στην Τουρκία.....



 

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης στα αποδυτήρια της ομάδας για να παρηγορήσει και να συγχαρεί τους παίχτες του Βιτσέντσο Μοντέλα.

«Σας συγχαίρω για την απόδοση σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με ΜΜΕ της γείτονος,  στα αποδυτήρια, έχοντας χειραψία με όλους τους παίχτες, συμπεριλαμβανομένου του τιμωρημένου Γκρίζου Λύκου Μερίχ Ντεμιράλ.

Την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο και την ήττα της Τουρκίας δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη ο Γκερτ Βίλντερς. Ο Ολλανδός πολιτικός ανάρτησε μια  φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του.



Ο  Βίλντερς ανέβασε στον λογαριασμό του ένα βίντεο με έξαλλους Τούρκους οπαδούς σε κάποια ολλανδική πόλη να βρίζουν μετά το τέλος του αγώνα.

Στην εξέδρα επισήμων του Βερολίνου, δίπλα στο προεδρικό ζεύγος, είχε λάβει θέση κι ο άλλοτε Γερμανός διεθνής, με τουρκικές ρίζες, Μεσούτ Οζίλ, που το 2014 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο  καθώς ο Ερντογάν είναι κουμπάρος του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή.


Bildschirmfoto_2024-07-07_um_14_52_01


Το 2018, πριν το ΠΚ της Ρωσίας, είχε ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο στη Γερμανία, καθότι ο Ερντογάν συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Οζίλ και το νυν αρχηγό της ομαδας, Ίλκαϊ Γκούντογκαν, επίσης με τουρκικές ρίζες. Μάλιστα οι δυο παίχτες της Εθνικής Γερμανίας είχαν κληθεί τότε για εξηγήσεις τόσο από τον τοτε προπονητή Γόγκι Λεβ, όσο και απο τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Bildschirmfoto_2024-07-07_um_14_53_24


Πηγή:
https://www.protothema.gr/euro-2024/article/1517380/i-proklitiki-hara-tou-vilders-kai-ta-koubarakia-apo-ton-vosporo/

Επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών της Τουρκίας και της Ολλανδίας μετά την λήξη του αγώνα που είδε τους τελευταία να προκρίνεται στα ημιτελικά με ανατροπή.

Η Ολλανδία ήταν μεγάλη θριαμβεύτρια του χθεσινού τέταρτου και τελευταίου προημιτελικού του Euro 2024, αφού οι «Οράνιε» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και στιγμές που ήθελαν κι έκαναν την ανατροπή κόντρα στους Τούρκους επικρατώντας με 2-1 και αφήνοντάς τους εκτός συνέχειας.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν το πήραν με καθόλου καλό τρόπο οι οπαδοί της ομάδας του Μοντέλα, που μπορεί να χειροκρότησαν και να αποθέωσαν τους παίκτες της μέσα στο γήπεδο, όμως εξερχόμενοι απ' αυτό προκάλεσαν επεισόδια, αφού τσακώθηκαν με Ολλανδούς οπαδούς. Μάλιστσα, επεισόδια έλαβαν χώρα και στην Ολλανδία, όταν Τούρκοι που ζουν εκεί επιτέθηκαν σε ντόπιους την ώρα που πανηγύριζαν την πρόκριση.


Δείτε τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει: