Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Παναγιώτης Ρήγας

 


Προφυλακιστέος ομόφωνα  κρίθηκε πριν από λίγο ο 33χρονος Τούρκος,  για την βάρβαρη δολοφονία στο Τελωνείο στον Έβρο, του συμπατριώτη μας Παναγιώτη Ρήγα, ο  οποίος αφού χτυπήθηκε ανελέητα με λοστό,  στη συνέχεια πολτοποιηθηκε από το αυτοκίνητο του εκτελεστή!


Τα λεγόμενα μέσα ενημέρωσης μας πληροφορούν όμως ότι η οικογένεια του δολοφόνου  στην Τουρκία σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και παράλληλα αφού στην αρχή αποσιώπησαν το τραγικό συμβάν, στη συνέχεια έκαναν  παραποίηση των πραγματικών γεγονότων εκτέλεσης του Παναγιώτη και βεβαίως δεν είπαν τίποτα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια του, η σύζυγος και τα τρία παιδιά του δολοφονημένου.


Η κηδεία και η εξόδιος ακολουθία του Παναγιώτη Ρήγα θα γίνει σήμερα στον ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου  Αλεξανδρούπολης στις 5:30 μμ.





Ξεσπά ο γιος του


Ένας από τους τρεις γιους του Παναγιώτη Ρήγα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για την αγωνία που έζησε όλη η οικογένεια αυτές τις μέρες που πάλευε για να κρατηθεί στη ζωή ο πατέρας του και περιέγραψε πως εξελίχθηκαν τα πράγματα:



«Στη αρχή έλεγαν ότι είναι τροχαίο, μετά ότι τον χτύπησε με λοστό, αλλά αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι τον χτύπησε με το αυτοκίνητο και τον πάτησε», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Kανονικά θα έπρεπε να υπάρχει εκεί ανοιχτή λωρίδα για να βγει ο άνθρωπος και να πάει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε καμία ανοιχτή λωρίδα, ούτε η έκτακτης ανάγκης, ήταν όλα φρακαρισμένα, χιλιόμετρα. Αυτό που ζούμε εμείς κάθε καλοκαίρι εδώ πέρα, να μην μπορώ εγώ να πάω στη γιαγιά μου, στο χωριό μου, είναι τραγικό! Να είναι συνέχεια επί ένα μήνα φρακαρισμένη η Εγνατία οδός, 2 – 3 χιλιόμετρα. Αστυνομία εκεί δεν υπάρχει».