Σε ενωτικό πνεύμα και παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις από πρώην διαφωνούντες το έκτακτο συνέδριο του Κ.Ε.Α.Δ. άνοιξε νέα σελίδα όπου πρυτάνευσε η ομοψυχία ενώ όλοι περιμένουν η συνεργασία με την ΟΜΟΝΟΙΑ να αποφέρει θετικά αποτελέσματα τα οποία έχουν στερηθεί λόγω διαζυγίου με το Δημοκρατικό κόμμα. Οι απεσταλμένοι των παραρτημάτων του Κ.Ε.Α.Δ. γέμισαν την μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο TIRANA και παρακολούθησαν με προσοχή τις ομιλίες των Βαγγέλη Ντούλε προέδρου του Κ.ΕΑ.Δ., Βασίλη Μπολάνου δημάρχου Χειμάρρας και προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Έντι Ράμα προέδρου του Σοσιαλιστικού κόμματος και πολλών άλλων στελεχών του Κ.Ε.Α.Δ.. Το Κ.Ε.Α.Δ. έζησε στην εκλογική αναμέτρηση της 28ης Ιουνίου σφοδρή επίθεση και άγρια επιδρομή που δεν την είχε δει καμιά άλλη φορά. Δεν είχαμε απέναντι το Δημοκρατικό Κόμμα γιατί εμείς μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε με πολιτικά τεκμήρια, με πολιτική πλατφόρμα. Εμείς είχαμε απέναντι το κομματικό κράτος του Δ.Κ. τόνισε ο κύριος Ντούλες. Για την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ο κύριος Ντούλες ανέφερε ότι ο δρόμος για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι στρωμένος με λουλούδια. Είναι μακρύς αλλά πάνω από όλα θέλει όραμα, θέλει ενσωμάτωση όχι μόνο της πολιτικής τάξης άλλα και ολόκληρης της κοινότητας. Ενδιαφέρον παρουσίασε η απάντηση του κυρίου Ράμα στην ερώτηση που του έκανε κ κύριος Ντούλες. Για την αδιαφορία του Σ.Κ. να προστατεύσει τις ψήφους του Κ.Ε.Α.Δ. στις πρόσφατες εκλογές ο κύριος Ράμα απάντησε ότι η αλήθεια που έθεσε σε εμένα ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. κρύβετε στα κουτιά που δεν ανοίγει ο Σαλί Μπερίσα. Ίσως η τύχη που δεν ήμασταν μαζί την στιγμή που σχεδιάζαμε τον κώδικα δεν μας έδωσε την απαιτούμενη δύναμη να υλοποιήσουμε τον στόχο. Χαιρετισμό εκ μέρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. απηύθυνε ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος. Είμαστε σήμερα εδώ από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Γιώργος Τζομάκας, ο Γιώργος Τρίχας, ο Νίκος Σιώκος και ο γραμματέας νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστας Πανταζής. Σας μεταφέρουμε το χαιρετισμό του προέδρου μας και πρωθυπουργού της Ελλάδος του Γεώργιου Παπανδρέου προς όλους τους φίλους, γείτονες, πολίτες της Αλβανίας. Η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα με πρόσφατη ισχυρή εντολή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες να βγάλει την χώρα από την οικονομική κρίση και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής να βοηθήσει τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων να ενσωματωθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Μπολάνος δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του κυρίου Ντούλε ενώ του ζήτησε να δυναμώσει την φωνή του στα θέματα που απασχολούν την ελληνική μειονότητα.
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΑΔ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΤΟΥΛΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΑΔ
Κυρίες και κύριοι,κύριε Λάμπρο Μίχο βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,κύριε Σταύρο Παπασταύρου μέλος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Κώστα Πανταζή γραμματέα της νεολαίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,κύριε πρόεδρε του Κ.Ε.Α.Δ. Βαγγέλη Ντούλε,Το έκτακτο συνέδριο του Κ.Ε.Α.Δ. γίνετε σε όχι και τόσο ευχάριστη περίοδο. Τα προβλήματα είναι πολλά: ιδιοτελή συμφέροντα, μη καθαροί κανόνες στην σημερινή πολιτική ενώ ο εκλογικός νόμος δυσκόλεψε αφάνταστα τη δική μας συμμετοχή και παρόλο αυτά το κόμμα μας επέζησε και αυτό δείχνει καθαρά πως το δικό μας εκλογικό σώμα θέλει την παρουσία μας στην Βουλή ενώ μας εκτίμησε για την φιλοσοφία και τον τρόπο συνεργασίας και την θετική μας συμβολή στην πολιτική ζωή του τόπου. Για όλα αυτά που ανέφερα χρειάζεται αποτίμηση της κατάστασης και ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κ.Ε.Α.Δ. το οποίο πρέπει να εργαστεί για να βελτίωση την εικόνα του στην βάση.Τα γνωστά προβλήματα που δημιουργήθηκαν πρέπει να μας απασχολήσουν προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτα στην στρατηγική που έχει να κάνει με την διαφύλαξη αξιών της γέννησης αυτού του πολιτικού οργανισμού και από την οργανωτική πλευρά τη συστράτευση μελών και στελεχών στο Κ.Ε.Α.Δ. που πρέπει να είναι ο στόχος του έκτακτου συνεδρίου και οργάνων που θα προκύψουν από αυτό. Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο φίλος μου και γενικός γραμματέας Λεονάρδος Σώλης εμείς έχουμε χρέος να ακολουθούμε ανεξάρτητη πολιτική εκπροσωπώντας με αξιοπρέπεια και αντικειμενικά το εκλογικό μας σώμα. Αυτά γίνονται πραγματικότητα εάν εμείς συνεχίσουμε τις προσπάθειες πρώτα από όλα στην αίθουσα της Βουλής και δεύτερον ένα συνεχή διάλογο με τον κόσμο μας. Αυτή πρέπει να είναι η δική μας φιλοσοφία και καθοδήγηση, επίμονη συνεργασία για τα συμφέροντα της κοινότητας μας και παραλλήλως προς όφελος της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κύριε πρόεδρε του Κ.Ε.Α.Δ., στο όνομα της οργάνωσης μας ΟΜΟΝΟΙΑ, ως εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας αλλά και εκ μέρος μου σας εγγυόμαστε την συνεχή αρωγή μας και συνάμα ζητούμε ο πολιτικός σας λόγος να είναι πιο δυνατός για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινότητα της Αλβανίας. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία που μου δώσατε για τον σύντομο χαιρετισμό σας εύχομαι επιτυχίες στο έκτακτο συνέδριο αλλά και στον ιερό σκοπό που υπηρετείται προς όφελος των αδυνάτων.
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΑΔ της ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ με την ΟΜΟΝΟΙΑ στις βουλευτικές εκλογές ΗΕΛΚΤΡΑΣ ΚΙΚΗ
Τίρανα, 19.12.2009
Αγαπητοί σύνεδροι,Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο συνέδριο του κόμματός μας. Εγώ, μαζί με μία ημερίδα ανθρώπων που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν ενεργά μέλη είτε της Ομόνοιας είτε του ΚΕΑΔ, βρισκόμαστε σήμερα εδώ να ενισχύσουμε την πολιτική μας δύναμη και να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της εσωστρέφειας και του διχασμού που το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να δηλώσουμε ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός ζητά ένα κόμμα ισχυρό, ανεξάρτητο και σταθερό στις αποφάσεις του. Σήμερα η ιστορία του κόσμου καταγράφεται με ραγδαίες εξελίξεις και εμείς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δίπλα στην αφυπνισμένη συνείδησή μας να λειτουργήσει ο ορθολογισμός και η δύναμη του «αγωνίζομαι».
Αγαπητοί συναγωνιστές,εμείς που συμμετάσχουμε στο συνέδριο, έχουμε ο καθένας μας διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, έχουμε ενταχθεί σε διάφορα πολιτικά κόμματα. Σήμερα όμως βρισκόμαστε εδώ, τι μας ενώνει; Θα έλεγα πως μας ενώνει και θα μας ενώνει για πάντα η εθνική μας ταυτότητα, η εθνική μας συνείδηση, ώστε στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αλβανίας να είμαστε μέλη μόνο ενός κόμματος, του κόμματος που εξυπηρετεί επάξια τα συμφέροντα του έθνους μας, τα συμφέροντα κάθε Δροπολίτη, κάθε Βουρκάρη, κάθε Χιμαριώτη, κάθε Κορυτσαίου και εν γένει κάθε Βορειοηπειρώτη. Και αυτό το κόμμα, αυτή η πολιτική δύναμη είναι μόνο η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ που δημιουργήσαμε και που στα χρόνια του μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία απέδειξαν στην πράξη ότι είναι ικανά, παρ’ όλες τις δικαιολογημένες αδυναμίες τους, να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε η ιστορία.
Με καθαρό πατριωτικό αίσθημα έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ και κατ΄ επέκταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και πιστή στα ιδεώδη της φυλής μας. Ως υποψήφια βουλευτής, έδωσα έναν δίκαιο και καθαρό αγώνα έχοντας κατά νου τα προβλήματα του απλού Βορειοηπειρώτη και τις τρέχουσες εθνικές εξελίξεις.
Με λύπη μου και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ που εδώ και χρόνια μας πουλούσαν και αγόραζαν «πατριωτισμό», έφθασαν στο σημείο να εξυπηρετούν συμφέροντα αλβανικών κομμάτων με σκοπό πάντα το προσωπικό τους όφελος. Ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός και η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους ήταν τα βασικότερα επιχειρήματα της πολιτικής τους πρακτικής. Βέβαια, όλα αυτά είχαν ένα σκοπό: την καταλήστευση των ψήφων των Βορειοηπειρωτών. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και γι’ αυτό φέρει ευθύνη σύσσωμος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Ως υποψήφια της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ στις εκλογές της 28ης Ιουνίου στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, συμμετέχοντας άμεσα στην προεκλογική καμπάνια τόσο στο Αργυρόκαστρο όσο και στην Ελλάδα, κατέληξα στα κάτωθι συμπεράσματα: Πρώτο: Η επιλογή των ατόμων που εκπροσωπούν την πολιτική δύναμη δύναται να γίνεται με κριτήριο την δράση τους στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Δεύτερο: Αυτοί που θα εκλέγονται θα πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από οικονομικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς.
Κατά την άποψή μου, τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στους κόλπους της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ οφείλονται σε αλλότριους σκοπούς, οι οποίοι οδήγησαν κάποιους να απομακρυνθούν από τους πολιτικούς σχηματισμούς και να «δωρίσουν» τη διάσπαση στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Όλοι αυτοί οι καρεκλομανείς και οι θεσιθήρες είναι οι πιο επικίνδυνοι στο υγιές σώμα του πολιτικού μας φορέα, διότι προσπάθησαν και προσπαθούν να υπονομεύουν την ενότητα στο κόμμα και στην οργάνωση.
Όμως δεν θα μακρηγορήσω για γεγονότα, τα οποία είναι ευρέως γνωστά και για άτομα, τα οποία η ιστορία μας τα έχει διαγράψει από τις σελίδες της.
Τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής; Πώς πρέπει να ενεργήσουμε για την περαιτέρω ενίσχυση του κόμματος; Εκφράζω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.
Εκείνο που έχω διαπιστώσει και χρήζει άμεσης επεμβάσεως είναι η ουσιαστική αναδιοργάνωση του κόμματος. Μια τέτοιου είδους αναδιοργάνωση θα δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κόμμα και στην εκλογική βάση. Μας παρουσιάζεται μοναδική δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά, να εκμεταλλευτούμε τα πρόσφατα γεγονότα τώρα που έχει χωρίσει η ήρα από το στάρι. Στη συνέχεια, το βασικό κύτταρο του κόμματος να αποτελείται από στελέχη που έχουν αποδείξει με το έργο τους, την ικανότητά τους και την ανιδιοτέλειά τους. Επίσης θα πρέπει στα αντιπροσωπευτικά όργανα να συμμετάσχουν και εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες, αφού το μεγαλύτερο δυναμικό μας διαβιεί στην Ελλάδα.
Τέλος κατά την άποψή μου, εφόσον το ΚΕΑΔ στη συντριπτική του πλειοψηφία πλαισιώνεται από μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνοβλάχων, θα πρέπει να υπάρχει ρητή διάταξη πουν θα αναφέρεται στην προστασία και κατοχύρωση των απαράγραπτων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, χωρίς να θέλω να θίξω καμία άλλη εθνική ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αφοπλιστούν όλοι εκείνοι που επιδιώκουν να δημιουργήσουν άλλον πολιτικό φορέα και θα έχουμε μία πιο ισχυρή αντιπροσώπευση στα πολιτικά δρώμενα.
Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να με ακούσετε, προτού εκφράσω για μία ακόμη φορά τις ευχές μου για την επιτυχία του συνεδρίου θέλω να τονίσω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς για το εθνικό μας θέμα. Ας μην επιτρέψουμε σε εξωγενείς παράγοντες να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο συνέδριο του κόμματός μας. Εγώ, μαζί με μία ημερίδα ανθρώπων που ζούμε και εργαζόμαστε στην Ελλάδα, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ήμασταν ενεργά μέλη είτε της Ομόνοιας είτε του ΚΕΑΔ, βρισκόμαστε σήμερα εδώ να ενισχύσουμε την πολιτική μας δύναμη και να συμβάλλουμε στην εξάλειψη της εσωστρέφειας και του διχασμού που το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποιοι προσπάθησαν να σπείρουν. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ να δηλώσουμε ότι ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός ζητά ένα κόμμα ισχυρό, ανεξάρτητο και σταθερό στις αποφάσεις του. Σήμερα η ιστορία του κόσμου καταγράφεται με ραγδαίες εξελίξεις και εμείς θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δίπλα στην αφυπνισμένη συνείδησή μας να λειτουργήσει ο ορθολογισμός και η δύναμη του «αγωνίζομαι».
Αγαπητοί συναγωνιστές,εμείς που συμμετάσχουμε στο συνέδριο, έχουμε ο καθένας μας διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές πεποιθήσεις. Στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον, έχουμε ενταχθεί σε διάφορα πολιτικά κόμματα. Σήμερα όμως βρισκόμαστε εδώ, τι μας ενώνει; Θα έλεγα πως μας ενώνει και θα μας ενώνει για πάντα η εθνική μας ταυτότητα, η εθνική μας συνείδηση, ώστε στο πολιτικό γίγνεσθαι της Αλβανίας να είμαστε μέλη μόνο ενός κόμματος, του κόμματος που εξυπηρετεί επάξια τα συμφέροντα του έθνους μας, τα συμφέροντα κάθε Δροπολίτη, κάθε Βουρκάρη, κάθε Χιμαριώτη, κάθε Κορυτσαίου και εν γένει κάθε Βορειοηπειρώτη. Και αυτό το κόμμα, αυτή η πολιτική δύναμη είναι μόνο η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ που δημιουργήσαμε και που στα χρόνια του μετά την πτώση του κομμουνισμού στην Αλβανία απέδειξαν στην πράξη ότι είναι ικανά, παρ’ όλες τις δικαιολογημένες αδυναμίες τους, να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε η ιστορία.
Με καθαρό πατριωτικό αίσθημα έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ και κατ΄ επέκταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και πιστή στα ιδεώδη της φυλής μας. Ως υποψήφια βουλευτής, έδωσα έναν δίκαιο και καθαρό αγώνα έχοντας κατά νου τα προβλήματα του απλού Βορειοηπειρώτη και τις τρέχουσες εθνικές εξελίξεις.
Με λύπη μου και με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ που εδώ και χρόνια μας πουλούσαν και αγόραζαν «πατριωτισμό», έφθασαν στο σημείο να εξυπηρετούν συμφέροντα αλβανικών κομμάτων με σκοπό πάντα το προσωπικό τους όφελος. Ο εκφοβισμός, ο εκβιασμός και η απόλυση δημοσίων υπαλλήλων από τα καθήκοντά τους ήταν τα βασικότερα επιχειρήματα της πολιτικής τους πρακτικής. Βέβαια, όλα αυτά είχαν ένα σκοπό: την καταλήστευση των ψήφων των Βορειοηπειρωτών. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και γι’ αυτό φέρει ευθύνη σύσσωμος ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.
Ως υποψήφια της Ομόνοιας – ΚΕΑΔ στις εκλογές της 28ης Ιουνίου στην περιφέρεια Αργυροκάστρου, συμμετέχοντας άμεσα στην προεκλογική καμπάνια τόσο στο Αργυρόκαστρο όσο και στην Ελλάδα, κατέληξα στα κάτωθι συμπεράσματα: Πρώτο: Η επιλογή των ατόμων που εκπροσωπούν την πολιτική δύναμη δύναται να γίνεται με κριτήριο την δράση τους στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Δεύτερο: Αυτοί που θα εκλέγονται θα πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από οικονομικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπούς.
Κατά την άποψή μου, τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στους κόλπους της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ οφείλονται σε αλλότριους σκοπούς, οι οποίοι οδήγησαν κάποιους να απομακρυνθούν από τους πολιτικούς σχηματισμούς και να «δωρίσουν» τη διάσπαση στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Όλοι αυτοί οι καρεκλομανείς και οι θεσιθήρες είναι οι πιο επικίνδυνοι στο υγιές σώμα του πολιτικού μας φορέα, διότι προσπάθησαν και προσπαθούν να υπονομεύουν την ενότητα στο κόμμα και στην οργάνωση.
Όμως δεν θα μακρηγορήσω για γεγονότα, τα οποία είναι ευρέως γνωστά και για άτομα, τα οποία η ιστορία μας τα έχει διαγράψει από τις σελίδες της.
Τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και στο εξής; Πώς πρέπει να ενεργήσουμε για την περαιτέρω ενίσχυση του κόμματος; Εκφράζω κι εγώ την ταπεινή μου άποψη.
Εκείνο που έχω διαπιστώσει και χρήζει άμεσης επεμβάσεως είναι η ουσιαστική αναδιοργάνωση του κόμματος. Μια τέτοιου είδους αναδιοργάνωση θα δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κόμμα και στην εκλογική βάση. Μας παρουσιάζεται μοναδική δυνατότητα να προχωρήσουμε μπροστά, να εκμεταλλευτούμε τα πρόσφατα γεγονότα τώρα που έχει χωρίσει η ήρα από το στάρι. Στη συνέχεια, το βασικό κύτταρο του κόμματος να αποτελείται από στελέχη που έχουν αποδείξει με το έργο τους, την ικανότητά τους και την ανιδιοτέλειά τους. Επίσης θα πρέπει στα αντιπροσωπευτικά όργανα να συμμετάσχουν και εν Ελλάδι Βορειοηπειρώτες, αφού το μεγαλύτερο δυναμικό μας διαβιεί στην Ελλάδα.
Τέλος κατά την άποψή μου, εφόσον το ΚΕΑΔ στη συντριπτική του πλειοψηφία πλαισιώνεται από μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνοβλάχων, θα πρέπει να υπάρχει ρητή διάταξη πουν θα αναφέρεται στην προστασία και κατοχύρωση των απαράγραπτων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, χωρίς να θέλω να θίξω καμία άλλη εθνική ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αφοπλιστούν όλοι εκείνοι που επιδιώκουν να δημιουργήσουν άλλον πολιτικό φορέα και θα έχουμε μία πιο ισχυρή αντιπροσώπευση στα πολιτικά δρώμενα.
Σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να με ακούσετε, προτού εκφράσω για μία ακόμη φορά τις ευχές μου για την επιτυχία του συνεδρίου θέλω να τονίσω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς για το εθνικό μας θέμα. Ας μην επιτρέψουμε σε εξωγενείς παράγοντες να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.
ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΑΔ
Βάρβαρη επίθεση πραγματοποίησαν οι τσάμηδες βουλευτές στην χθεσινή συνεδρίαση της αλβανικής Βουλής εναντίον του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. Βαγγέλη Ντούλε.
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. στο συνέδριο του κόμματος του που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες. Ο κύριος Ντούλες υποστήριξε ότι η πολιτική σκηνή στην Αλβανία είναι σε μαύρο χάλι, υπάρχουν κόμματα τα οποία προσπαθούν να βρουν κομματική πελατεία σε φαντάσματα του παρελθόντος.
Στην δήλωση αυτή του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. αντέδρασαν οι τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι καθώς αναγνώρισαν τους εαυτούς τους. Στην πεντάλεπτη ομιλία του ο κύριος Ταχίρι αναφέρθηκε στον κύριο Ντούλε βρίζοντας τον και χαρακτηρίζοντας τον ανθαλβανό και εχθρό των τσάμηδων κ.α..
Ο κύριος Ντούλες απάντησε λέγοντας ότι δεν έκανε καμιά συγκεκριμένη αναφορά και όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.
Η τακτική αυτή μπορεί να αποφέρει κάποιους ψήφους στους τσάμηδες βουλευτές αλλά δεν βοηθά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Με ακόμη πιο βαριές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον του κυρίου Ντούλε και ο έτερος τσάμης βουλευτής Αυλώνος κύριος Ιντρίζι.
Την στιγμή που ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. απαντούσε στις αιτιάσεις του κυρίου Ιντρίζι, όπως προβλέπει ο κανονισμός της αλβανικής Βουλής, ο κύριος Ταχίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κυρίου Ντούλε και χάρις την ψυχραιμία των περισσοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Οι προκλήσεις προς τον πρόεδρο του Κ.Ε.Α.Δ. συνεχίστηκαν και σήμερα καθώς άτομο κάλεσε από αναγνωρίσιμο τηλέφωνο κάνοντας αναφορά στο τσάμικο θέμα ενώ απείλησε ακόμη και για την ζωή του. Ο κύριος Ντούλες έκανε αναφορά και καταγγελία στην εισαγγελία του κράτους.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Ταχίρι είναι στην Βουλή χάρις στους ψήφους που μάζευαν για την δεξιά συμμαχία οι κύριοι Μπάρκας, Μήτσιος κ.α. συνεπικουρούμενοι από κάποιους ανεύθυνους νομάρχες στον ελληνικό χώρο.
Μέσω των διπλωματικών αρχών ενημερώθηκε η ελληνική πολιτεία για την αναίτια και βάρβαρη πρόκληση ενώ αναμένεται η αντίδραση της.
Αφορμή στάθηκε η ομιλία του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. στο συνέδριο του κόμματος του που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες. Ο κύριος Ντούλες υποστήριξε ότι η πολιτική σκηνή στην Αλβανία είναι σε μαύρο χάλι, υπάρχουν κόμματα τα οποία προσπαθούν να βρουν κομματική πελατεία σε φαντάσματα του παρελθόντος.
Στην δήλωση αυτή του προέδρου του Κ.Ε.Α.Δ. αντέδρασαν οι τσάμηδες βουλευτές Ιντρίζι και Ταχίρι καθώς αναγνώρισαν τους εαυτούς τους. Στην πεντάλεπτη ομιλία του ο κύριος Ταχίρι αναφέρθηκε στον κύριο Ντούλε βρίζοντας τον και χαρακτηρίζοντας τον ανθαλβανό και εχθρό των τσάμηδων κ.α..
Ο κύριος Ντούλες απάντησε λέγοντας ότι δεν έκανε καμιά συγκεκριμένη αναφορά και όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.
Η τακτική αυτή μπορεί να αποφέρει κάποιους ψήφους στους τσάμηδες βουλευτές αλλά δεν βοηθά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Με ακόμη πιο βαριές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον του κυρίου Ντούλε και ο έτερος τσάμης βουλευτής Αυλώνος κύριος Ιντρίζι.
Την στιγμή που ο πρόεδρος του Κ.Ε.Α.Δ. απαντούσε στις αιτιάσεις του κυρίου Ιντρίζι, όπως προβλέπει ο κανονισμός της αλβανικής Βουλής, ο κύριος Ταχίρι κινήθηκε απειλητικά εναντίον του κυρίου Ντούλε και χάρις την ψυχραιμία των περισσοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Οι προκλήσεις προς τον πρόεδρο του Κ.Ε.Α.Δ. συνεχίστηκαν και σήμερα καθώς άτομο κάλεσε από αναγνωρίσιμο τηλέφωνο κάνοντας αναφορά στο τσάμικο θέμα ενώ απείλησε ακόμη και για την ζωή του. Ο κύριος Ντούλες έκανε αναφορά και καταγγελία στην εισαγγελία του κράτους.
Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε και να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Ταχίρι είναι στην Βουλή χάρις στους ψήφους που μάζευαν για την δεξιά συμμαχία οι κύριοι Μπάρκας, Μήτσιος κ.α. συνεπικουρούμενοι από κάποιους ανεύθυνους νομάρχες στον ελληνικό χώρο.
Μέσω των διπλωματικών αρχών ενημερώθηκε η ελληνική πολιτεία για την αναίτια και βάρβαρη πρόκληση ενώ αναμένεται η αντίδραση της.