Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Λοχίας Ευάγγελος Ευαγγέλου. Κύπρος 1974

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 


Μετά από 49 χρόνια βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν τα ιερά οστά του  Λοχία  Ευάγγελου Ευαγγέλου, ο οποίος αγνοούνταν από την 6η Αυγούστου 1974, πολεμώντας τους  Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο. 


Η νεκρώσιμος  Ακολουθία του Ήρωά μας, ο οποίος το 1974 ήταν μόλις είκοσι ετών, φοιτητής της Αρχιτεκτονικής και εξαιρετικός αθλητής του ΑΠΟΕΛ,  θα ψαλεί στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα Λευκωσίας την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024, στις 11:00 πμ και θα ακολουθήσει η ταφή του  στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.


Αθάνατος!


Το  βιογραφικό του Ευάγγελου Ευαγγέλου 


Ε. Ράμα για Φρέντι Μπελέρη: Εκλεγμένος μεν, μη ορκισθείς δε

 

Ε. Ράμα για Φρέντι Μπελέρη: Εκλεγμένος μεν, μη ορκισθείς δε

Αναγνωρίζει τον Φρ. Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο ο Ράμα

Ένα βήμα πίσω φαίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σχετικά με την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. Με απόφασή του το αλβανικό δικαστήριο αναγνωρίζει τον Φρ. Μπελέρη ως εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.


Φιντάν: Εξίσωση κυριαρχίας των δύο πλευρών στο Κυπριακό

 

Φιντάν: Εξίσωση κυριαρχίας των δύο πλευρών στο Κυπριακό

Τι ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για Κυπριακό, Θράκη και Δωδεκάνησα


Ὁδοιπορικὸ Κατάληψης τοῦ ὑψώματος 613 Κηπαρό μὲ τὴν σημαντικὴ συμβολὴ τοῦ Ἰωάννη Δημούτσου.

 

Δρ Ανδρέας Δημούτσος
Πολιτικὸς Ἐπιστήμων

Ὀνομάζομαι Δημούτσος Ἰωάννης τοῦ Μιχαὴλ καὶ τῆς Ἀδριανῆς καὶ γεννήθηκα στὸ χωρίο Κηπαρό, Χειμάρρας Βορείου Ἠπείρου, στὶς 24/7/1922. Τὸ 1936 ἦλθα στὴν Ἀθήνα καὶ ἐργάσθηκα στὸ καπνεργοστάσιο Καραβασίλη.
Τὸ 1940 καλοκαίρι γύρισα στὴ Μάνα μου στὸ χωριὸ μὲ τὰ πρῶτα μου χρήματα.

Washington Post: Θες να βοηθήσεις μια επιχείρηση που αγαπάς; Μην πληρώνεις με πιστωτική κάρτα

 

Σχόλιο: Στο εξωτερικό είναι ευρύτατος ο προβληματισμός για την σταδιακή συρρίκνωση της χρήσης των μετρητών στις συναλλαγές… Ακόμα και συστημικά μέσα επικοινωνίας αναδεικνύουν το θέμα και φωτίζουν πολλές διαφορετικές πτυχές του… Τα χαρτονομίσματα προσφυώς έχουν χαρακτηριστεί ως «κομμάτια τυπωμένης ελευθερίας»… Ας τα επιλέγουμε!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Τα Άουτσβιτς και τα Νταχάου της Μικράς Ασίας: «…400 τόνους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…»

 



Αποτέλεσμα εικόνας για 400 τόνους Κεμάλ

Θεοφάνης Μαλκίδης*

Τα Άουτσβιτς και τα Νταχάου της Μικράς Ασίας: «…400 τόνους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν…»

 

Ήταν αυτές οι ημέρες και οι ώρες του 1924, όταν γραφόταν η τελευταία πράξη  της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου  και διαδραματιζόταν μία φρικώδη σκηνή  του Ολοκαυτώματος του Ελληνισμού της καθ΄ημάς Ανατολής. Οι θύτες δεν είχαν ολοκληρώσει το έγκλημά τους, παρότι για δεκαπέντε χρόνια αρχικώς οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια ο δάσκαλος του Χίτλερ Κεμάλ, είχαν δολοφονήσει πάνω από ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες, προσφυγοποιώντας πάνω από ενάμισι.  


Το Βραβείο Ζαχάρωφ




Την περασμένη εβδομάδα, απονεμήθηκε το βραβείο «Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης», το οποίο αποτελεί το ύψιστο βραβείο του Ευρωπ. Κοινοβουλίου.

Χρίστος Ζήνωνος (χαρτογράφος- υδρογράφος): Τι δεν κάνει η Ελλάδα για την ΑΟΖ και την Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας που εκμεταλλεύεται η Τουρκία

 

Ο χαρτογράφος-υδρογράφος και επίσημος οριοθέτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένας από τους κορυφαίους στο χώρο του, ο κ. Χρίστος Ζήνωνος, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη εξηγεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να μιλάει για μια και μόνη διαφορά, αυτή της οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ με την Τουρκία. 
Αφενός γιατί η ΑΟΖ υπερκαλύπτει πλέον με βάση την UNCLOS και τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και η Τουρκία είναι η μόνη που μιλάει για υφαλοκρηπίδα, αλλά η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθεί αυτό το αφήγημα. 

Κατακτητής και τρομοκράτης

 

Κατακτητής και τρομοκράτης

Δεν είναι μητέρα πατρίδα μου. Δεν είναι και αδελφή μου.

«Η πτώση του επιπέδου στα μαθηματικά σηματοδοτεί την παρακμή της Δύσης»


Olivier ReyΣυνέντευξη στον Martin Bernier

Δημοσιεύθηκε στις 14/12/2023, στην εφημ. Le Figaro

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Για τον μαθηματικό και φιλόσοφο*, οι κακές επιδόσεις των Γάλλων μαθητών στα μαθηματικά, που επιβεβαιώνονται από την τελευταία έκθεση Pisa, εγγράφονται σε μια μακρόχρονη δυναμική που αγγίζει τις περισσότερες δυτικές χώρες και εγείρει ερωτήματα για το μέλλον τους.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Το κράτος -διακινητής στον Έβρο και το Αιγαίο και η εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 


Το κράτος -διακινητής στον Έβρο και το Αιγαίο και η εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία.

 

Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm


Μπελέρης- Κοκαβέσης

 Στις 29 Δεκεμβρίου η συνέχεια της δίκης Μπελέρη – Τον μεταφέρουν από τις φυλακές Δυρραχίου


Οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ανοίξει την συσκευή τηλεφώνου του Μπελέρη

Ολοκληρώθηκε για αυτήν την εβδομάδα η  δίκη του Φρέντη Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση στην αίθουσα του SPAK στα Τίρανα. Οι δικηγόροι παρουσίασαν γραπτή δήλωση του Κοκαβέση πως δεν επιθυμεί να καταθέσει στο δικαστήριο, όπως ακριβώς είχε δηλώσει και ο Μπελέρης στην δίκη της 5ης Δεκεμβρίου.


Κύπρος: Τουρκικός σχεδιασμός για εγκλωβισμό πληθυσμών και παράλυση (ΧΑΡΤΕΣ-BINTEO)


Κύπρος: Τουρκικός σχεδιασμός για εγκλωβισμό πληθυσμών και παράλυση (ΧΑΡΤΕΣ-BINTEO)


 Το έγκλημα της «νεκρής ζώνης» ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί – Πώς αποκόπτεται Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστος, η ανασφάλεια των πολιτών και τα μηνύματα ενόψει της άφιξης της απεσταλμένης του ΓΓ των Ην. Εθνών.


Δικαιοσύνη

 


Ο  Ελληνογαλλος -  Έλληνας πατερας με καταγωγή από τη Λήμνο , Γαλλίδα μητέρα- Matthew Bogdanos , μεγαλωμένος στο ελληνικό εστιατόριο του πατέρα του , πρώην συνταγματάρχης των αμερικανών πεζοναυτών, ιδιαίτερα μάχιμος στο Αφγανιστάν μπορεί να τον μαθαίναμε μόνο  ίσως λόγω του παρατσουκλιού του ενδεικτικού του χαρακτήρα του «πίτμπουλ». 

Το Netflix διαγράφει το Έπος του ’40!


Στη νέα σειρά του παγκόσμιου δικτύου, με τίτλο: «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Από τα Μέτωπα», μαθαίνουμε το αδιανόητο:

Οι Ιταλοί κατατρόπωσαν τους Έλληνες, αφού διέσπασαν την αδύναμη Ελληνική αντίσταση!


Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Εθνικό σύμβολο

 


Αυτή είναι η σημαία της 32ης Μοίρας Καταδρομών,  τον Αύγουστο 1974, στον Άγιο Χρυσόστομο της Κύπρου, όπου Έλληνες,  νέοι σε ηλικία άνθρωποι, αντιστάθηκαν στον Τούρκο εισβολέα και άλλοι σκοτώθηκαν,  κάποιοι επιβίωσαν και πολλοί είναι ακόμη αγνοούμενοι....

Χιμάρα Βόρειος Ήπειρος

Μετά τη σημερινή «δίκη» Μπελέρης και Κοκαβέσης επ’ αόριστον στα αλβανικά κάτεργα

Συνεχίζεται  η "δίκη" του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για περίπου οκτώ μήνες στις φυλακές Δυρραχίου με την κατηγορία περί απόπειρας εξαγοράς ψήφων, και του Παντελή Κοκαβεση.


Λεηλασία ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα – Πού βρισκόμαστε

 Λεηλασία ελληνικών περιουσιών στα κατεχόμενα – Πού βρισκόμαστε


Τι συμβαίνει με την αγορά ακινήτων στα κατεχόμενα;

Στο επίκεντρο της προσοχής της Τουρκίας βρίσκονται οι επενδύσεις που γίνονται σε ακίνητα στις υπό κατοχή περιοχές της Κύπρου.


Η τραγικότερη 32 Μοίρα Καταδρομών στον όλεθρο των προδομένων κυπριακών Θερμοπυλών του 1974


Ρήγας Βελεστινλής

 


Μήνας Δεκέμβριος. Προδοσία και σύλληψη του Ρήγα

Ενοχλήθηκαν από την ελληνική σημαία!


Λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο την θρασύτατη διαμαρτυρία του “Νεοκυπριακού Συνδέσμου” γιατί τον τελευταίο καιρό αναρτάται η ελληνική σημαία στο κυπριακό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων!!!!

Δημοσίευουμε την επιστολή τους για να έχουν σαφή εικόνα οι αναγνώστες μας τι τους ενόχλησε και ένα παλιότερο κείμενο του Ανδρέα Μορφίτη για το τι εστί Νεοκυπριακός Σύνδεσμος.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Έχει περιπέσει στην αντίληψή μας, αλλά και σε άλλους πολίτες ότι, πέραν της Κυπριακής σημαίας, έχει αναρτηθεί εδώ και αρκετό καιρό και η Ελληνική σημαία στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επιθυμούμε να θέσουμε τα ακόλουθα ερωτήματα προς τον έντιμο κ. Υπουργό:

1. Είστε ενήμερος για τη συνεχή παραβίαση του Κυπριακού Συντάγματος και συγκεκριμένα του Άρθρου 4, παράγραφος 2 από το Υπουργείο σας; Αν ναι, ποια μέτρα έχετε λάβει ή σκοπεύετε να λάβετε;

2. Στην περίπτωση που δεν είχατε γνώση της παραβίασης, τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την επαναφορά της συνταγματικής τάξης;

Νεοκυπριακός Σύνδεσμος
Δεκέμβριος 2023

Η Νεοκυπριακή «ακαδημαϊκή» νομενκλατούρα*

Του Ανδρέα Μορφίτη*

Κατά τη δεκαετία του 1970 και συγκεκριμένα το 1975 λειτούργησε στην Κύπρο ο λεγόμενος «Νεοκυπριακός Σύνδεσμος» κύρια επιδίωξη του οποίου ήταν η καλλιέργεια μιας καθαρά Κυπριακής συνείδησης ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους, με στόχο την επαναπροσέγγιση – όπως πίστευαν – με τους Τουρκοκύπριους και την «αναδιαμόρφωση» ενός νέου Κυπριακού Κράτους – Έθνους.


Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Σούλι

 


Ήταν 18 Δεκεμβρίου, το 1803, στο Ζάλογγο 22 ηρωικές Σουλιώτισσες, μπροστά στον κίνδυνο να πέσουν στα χέρια των Τουρκαλβανών, να βιασθούν και να κακοποιηθούν, πηδούν από βράχο με τα παιδάκια τους στο γκρεμό, προτιμώντας το θάνατο από την ατίμωση.

Ξέφραγο αμπέλι οι αλβανικές φυλακές: Ισοβίτης δολοφόνησε συγκρατούμενό του με όπλο που απόκτησε μέσω… ντρόουν

 


Σκηνές βγαλμένες από σενάρια κινηματογραφικής αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν τις φυλακές ύψιστης ασφαλείας στο Πεκίνι της κεντρικής Αλβανίας.


κυρ ΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ"


 


 Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ ~ ΑΓΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΌΤΕΡΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ FRESCO , ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΉΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑΣ ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗΣ!!!

● Δυστυχώς οι γνώσεις μας για την ζωή του μεγάλου αγιογράφου είναι πολύ λίγες. 

"Ωραίες Πύλες" ιστορικών ορθόδοξων ναών μετατρέπονται σε πόρτες ντουλάπας για αλκοολούχα ποτά

 



"Ωραίες Πύλες" ιστορικών ορθόδοξων ναών μετατρέπονται σε πόρτες ντουλάπας για αλκοολούχα ποτά !! -Pjesë të ikonastasësh nga Kisha Orthdohokse kthehen në dyer për dollape pijesh!!

 

Στην Κω υπάρχουν 77 οικογένειες με έξι παιδιά, τρεις με 10 παιδιά και 445 με 4 παιδιά..


Σε πρόσφατη συνέντευξη της προέδρου του συλλόγου Πολυτέκνων Κω – Νισύρου Διονυσίας Πασσανικολάκη-Δρόσου στον ραδιοφωνικό σταθμό Έκφραση 97 με αφορμή την διανομή τροφίμων λόγω των εορτών, παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τις πολύτεκνες οικογένειες της Κω. 


Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Χρήστος Κουρουνιώτης

 




Σήμερα 18 Δεκεμβρίου, τα ξημερώματα, σε καταδίωξη  με έχασε την ζωή του ο 29χρονος Αστυνομικός της Ομάδος ΔΙΑΣ Χρήστος Κουρουνιώτης, από την Πάτρα.

Η Ελλάδα και ο Έβρος στην κόψη του δημογραφικού ξυραφιού




Θεοφάνης Μαλκίδης

 

Η Ελλάδα και ο Έβρος στην κόψη του δημογραφικού ξυραφιού 


Όπως αναφέρεται σε (ένα ακόμη)  πόρισμα της Βουλής για το δημογραφικό ζήτημα, η γεννητικότητα στην Ελλάδα είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη,  αλλά και παγκοσμίως  και το πρόβλημα παίρνει εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσει την εθνική μας ανεξαρτησία, ασφάλεια και ακεραιότητα. 


Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια, η  δημογραφική κατάσταση στην Ελλάδα είναι εφιαλτική, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).  Έτσι το 2022 οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 10,4% σε ετήσια βάση και έπεσαν στις 76.541, ενώ οι θάνατοι ήταν 140.801, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός της χώρας να μειωθεί κατά 64.260 ανθρώπους. Αν από τα παραπάνω στοιχεία αφαιρεθούν οι γεννήσεις των  αλλοδαπών, την προηγούμενη  χρονιά  ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 73.000 άτομα.


Ευφροσύνη Προεστού

 



Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΑΠΗΘΟΥ

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΗΡΩΪΔΑ!


KYΠΡΟΣ 1974: “Την έγδυσαν, την έδεσαν πίσω από ένα τζιπ και την έσερναν για να μαρτυρήσει που έκρυβε τους στρατιώτες”.


Διονύσιος Σολωμός



 Πέρασε η μέρα χωρίς να μνημονεύσουμε Διονύσιο Σολωμό, του αγίου Διονυσίου σήμερα, πολιούχου Ζακύνθου και προστάτη του ποιητή. Ένα μικρό απόσπασμα από το ημέτερο επίμετρο της έκδοσης του 2021 από το manifesto, Ποιήματα πατριωτικά, με το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Χρήστος Μποκόρος. Με την εκδοτική φροντίδα του Θεόδωρου Παντούλα:

Ο Χένρι Κίσινγκερ ήταν η προσωποποίηση της φράσης “ο κυνισμός στην εξουσία”: Το Νόμπελ …Ειρήνης στον “άνθρωπο” που έπρεπε να καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου


 Ο θάνατος του πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει προκαλέσει σωρεία σχολίων, συζητήσεων και απόψεων για την προσωπικότητα και την πολιτική του διαδρομή.


Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: Ο Διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Παιδαγωγός, ο Θεολόγος

 


Ἡ Ριζάρειος Ἐκκλησιαστική Σχολή, ἡ ἱδρυθεῖσα ὑπό τῶν ἀοιδίμων εὐεργετῶν ἀδελφῶν Μάνθου καί Γεωργίου Ριζάρη μέ σκοπό – διατυπωμένο εἰς τό 72 ἄρθρο τῆς διαθήκης τοῦ Γεωργίου Ριζάρη – νά χορηγῇ εἰς Ἕλληνας «ἔχοντας τάς ἀπαιτουμένας προπαιδευτικάς γνώσεις τά αὐτά διδακτικά μέσα, ὥστε νά εἶναι εἰς θέσιν νά ἐνδυθοῦν τό τῆς ἱερωσύνης σχῆμα μετά τήν ἀποπεράτωσιν τῆς πενταετοῦς ἐν αὐτῇ σπουδῆς», ἑορτάζει διττή ἑορτή: Τήν συμπλήρωσι ἑκατόν πενήντα ἐτῶν (1844 – 1994) ἀπό τῆς ἱδρύσεώς της καί ἑκατόν ἐτῶν (1894 – 1994) ἀπό τῆς ἀναλήψεως τῆς διευθύνσεως αὐτῆς ὑπό τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Στρατιώτης Πεζικού Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης. Κύπρος 1974

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ήταν ο  Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης . 


Η οικογένειά του ήρθε από τον Πόντο μετά την ατιμώρητη Γενοκτονία και εγκαταστάθηκε στην Κρύα Βρύση Πέλλας.


Το 1974 ήταν είκοσι ετών όταν υπηρετούσε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή για να πολεμήσει τον Τούρκο εισβολέα, αλλά τα ίχνη του χάθηκαν την 16η Αυγούστου 1974 και από τότε ήταν αγνοούμενος....


Πριν απο λίγες ώρες  ταυτοποιήθηκαν τα ιερά του οστά τα οποία βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο , δείχνοντας ότι πυροβολήθηκε εν ψυχρώ ! 


Έτσι με  καθυστέρηση πενήντα ετών, θα γίνει η κηδεία και η ταφή του, όπως αρμόζει σε άνθρωπο και ήρωα!


Μέχρι τότε τουλάχιστον, όσοι μιλούν για φιλίες και για να τα βρούμε στο Αιγαίο και τη Θράκη,  για Ομοσπονδία στην Κύπρο και ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με το δολοφόνο, τον εισβολέα και τον κατακτητή,  ας σιωπήσουν.....


Αθάνατος !


16 Δεκεμβρίου 1803: Οἱ Σουλιώτισσες χορεύουν τόν χορό τοῦ Ζαλόγγου καί ὁ Ἡγούμενος Σαμουήλ ἀνατινάζει τό Κούγκι

 








Το τραγούδι τώρα πια ένας θρήνος. Το 1803, είναι η χρονιά της συντέλειας. Το Σούλι με τις τόσες θυσίες και τους ακόμη περισσότερους ηρωϊσμούς πέφτει ύστερα από προδοσία. 

Άγριο τουρκικό μήνυμα στους Αμερικανούς: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας, χωρίς εμάς το ΝΑΤΟ δεν θα ήταν καν ούτε ένας “χάρτινος τίγρης” σε όλη την Ευρώπη»




Με τίτλο «Οι ΗΠΑ έχασαν την Τουρκία…» δημοσιεύεται άρθρο γνώμης του έγκριτου δημοσιογράφου Özay Şendir στην φιλοκυβερνητική ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Milliyet, στο οποίο καταγράφονται, μ.ά., τα κάτωθι:


Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος, ο Πρώτος Μακεδονομάχος [958–15 Δεκεμβρίου 1025]



«Ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος θεωρείται ο «Πρώτος Μακεδονομάχος»,αφού είναι ο πρώτος που διέσωσε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από την βουλγαροσλαβική απειλή»


Έφυγε ένα από τα ιερά τέρατα του θεάτρου.

 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος υπήρξε ηθοποιός με τεράστιο καλλιτεχνικό ταλέντο.
Από εκείνους τους μεγάλους, τούς σπάνιους, τους ξεχωριστούς, τους λιγοστούς.

«Το Γιαλόξυλο» – Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης