Η θυσία του Κώστα Γεωργάκη
Έτσι το βράδυ της 18ης προς τη 19η Σεπτεμβρίου 1970, ο Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε στην πλατεία Ματεότι της Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της δικτατορικής κυβέρνησης φωνάζοντας «Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα».
Εφημερίδα Γενί Σαφάκ "Μετά από την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα ανακοίνωσε ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών. Η κυβέρνηση της Αθήνας που ξεχώρισε ένα προϋπολογισμό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για την άμυνα, σχεδιάζει να παρατείνει τη στρατιωτική θητεία από τους 9 στους 12 μήνες. Οι ελληνικές στρατιωτικές αρχές είναι της άποψης πως αγοράζοντας από τη Γαλλία μαχητικά αεροσκάφη Rafale και εκσυγχρονίζοντας τις φρεγάτες του πολεμικού Ναυτικού, θα εξισορροπήσουν εκ νέου την ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι όμως πραγματικά έτσι;
Στο βίντεο που ακολουθεί ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου λυπάται που η Τουρκία έδωσε το Καστελόριζο !
<<Η Ελληνίδα πρόεδρος Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε το νησί της, εντάξει ; Δυστυχώς μιλάμε για νησί της. Διότι το δώσαμε αυτό το νησί στο παρελθόν. Δώσαμε το Καστελόριζο στους Ιταλούς και οι Ιταλοί το έδωσαν στην Ελλάδα. Έτσι δώσαμε αυτά τα κοντινά νησιά μας. Στο παρελθόν (οι Τούρκοι δάσκαλοι) προσπαθούσαν στα σχολικά βιβλία του δημοτικού και του γυμνασίου να μας πουν πως επρόκειτο για μία μεγάλη επιτυχία αλλά, δυστυχώς το βλέπουμε>>.
Δείτε το βίντεο και τα στοιχεία για την καταρρέουσα τουρκική οικονομία
Το ακαθόριστο νομικό στάτους νησιών και βραχονησίδων στο Αιγαίο είναι ένα από τα μακροχρόνια προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Ειδικοί αναφέρουν πώς η ονομασία και το status αυτών των νησιών
δεν καθορίστηκαν από τη συνθήκη της Λοζάνης του 1923 και των
Παρισίων του 1947 και σχολιάζουν πως “Το υπουργείο Εξωτερικών επειγόντως πρέπει να ανακοίνωσει τα τούρκικα ονόματα αυτών των
νησιών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου δήλωσε πως τα όπλα που διαθέτει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η Ελλάδα δεν θα ωφελούσαν σε περίπτωση τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης σε εκείνα τα νησιά !
«Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα δεν θα έχουν κανένα όφελος!»
«Οι διερευνητικές επαφές ξεκίνησαν πριν να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές. Την πολιτική αεροπορία. Τα νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, γεωγραφικούς σχηματισμούς, τα χωρικά ύδατα, όπως και τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης.Υπάρχει και το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών. Το να λέει πως θα πάρουμε ένα από αυτά τα θέματα και θα συνομιλήσουμε, δείχνει πως ή δεν ξέρει το τι περιλαμβάνουν οι διερευνητικές, ή στα υπόλοιπα θέματα δεν θέλει επίλυση καθώς έχει αδύναμα επιχειρήματα».
«H Eλλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί ως ευκαιρία την φάση αυτή. Όπως είπε ο πρόεδρος μας και στην κυρία Μέρκελ. Διατηρούμε τα δικαιώματα μας στις περιοχές που έκανε σεισμικές έρευνες το Oruc Reis. Ας εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία την περίοδο της συντήρησης του πλοίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε κανονικά τη δραστηριότητα μας».
«H Eλλάδα πρώτα πρέπει να ανακοινώσει πως δεν αποδέχεται τον χάρτη της Σεβίλλης. Οσο παραμένει αυτός ο χάρτης δεν είναι δυνατόν να λύσουμε τα προβλήματα. Σήμερα μπορούμε να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές, όμως πως θα λύσουμε τα προβλήματα;
H Eλλάδα θα μας πει πως αυτά τα μέρη της ανήκουν και θα μας πει ´´φύγε από εδώ´´. Αυτό δεν είναι δυνατόν. Όσο υπάρχει ο χάρτης αυτός δεν μπορούν να γίνουν διαπραγματεύσεις, αλλά κι αν γίνουν δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».
Το βίντεο της δήλωσης για τη στρατιωτική επέμβαση που σκέφτεται η Τουρκία....
Θ. Μαλκίδης
Από το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια μέχρι τους “Τσάμηδες” και τον Ράμα του Ερντογάν....
Οι πρόσφατες προκλήσεις από την αλβανική πλευρά σε ό,τι αφορά το “ζήτημα των Τσάμηδων”, τη συμφωνία με την Τουρκία για δημιουργία κέντρων διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και τις δηλώσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό για τα αγαθά αισθήματα του Ερντογάν (....) ,επανέφεραν το θέμα του αλβανικού εθνικού οράματος. Ένα όραμα το οποίο παραμένει ενεργό και που θα έχει επιπτώσεις αν δεν παρθούν μέτρα, αφού ο εθνικισμός στα Βαλκάνια, οδήγησε σε συγκρούσεις και απώλειες αθώων ανθρώπων.
Θεοφάνης Μαλκίδης
Θύματα, βιασμένες, ορφανά, πρόσφυγες, διασωθέντες….
Ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον, καταγράφοντας την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, τονίζει, μεταξύ των άλλων, πως «δεν έλειπε τίποτε σχετικά με την θηριωδία, την ακολασία, την σκληρότητα και όλη την μανία του ανθρώπινου πάθους». Με την δημιουργία του κινήματος των Νεοτούρκων και στην συνέχεια των Κεμαλικών, εμφανίσθηκε και εδραιώθηκε η εθνικιστική ιδεολογία. Με την κατάκτηση της εξουσίας, εκδηλώθηκε η θέληση να εξαφανισθούν οι αυτόχθονες πληθυσμοί. Οι Έλληνες, μαζί με τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, ήταν οι κεντρικοί στόχοι.
Το ζήτημα του αριθμού των Ελλήνων που ζούσε στο Οθωμανικό κράτος αποτελεί μείζον πρόβλημα για πολλούς ερευνητές, ενώ αμφισβητείται από πολλούς τουρκικούς μηχανισμούς διαστρέβλωσης της αλήθειας και από συνεργαζόμενους με αυτούς ξένους.
Τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε είναι η απογραφή που πραγματοποίησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο την περίοδο 1910-1912 σε συνεργασία με τα ελληνικά προξενεία και η απογραφή του οθωμανικού κράτους το 1914, η οποία όμως παρουσιάζει πολλές ελλείψεις, λόγω της καταγραφής αρκετές φορές μόνον των ανδρών που μιλούσαν ελληνικά, την απουσία πολλές φορές των γυναικών και παιδιών, των Ελλήνων που μιλούσαν τουρκικά, των μουσουλμάνων που μιλούσαν ελληνικά και των κρυπτοχριστιανών.
Επίσης, η υποχρέωση καταβολής στρατιωτικού φόρου σε επίπεδο κοινότητας, ωθούσε τους χριστιανούς να δηλώνουν μικρότερο πληθυσμό, η καταγραφή όλων των μουσουλμάνων ως Τούρκων, όπως και η υπερβολή των στατιστικών των μουσουλμάνων και η μείωση των χριστιανών είναι μερικά από τα προβλήματα που εμφανίζει η οθωμανική απογραφή. Τα στοιχεία βεβαίως του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέχουν της πραγματικής κατάστασης, αφού ο Αλ. Αλεξανδρής επισημαίνει το γεγονός ότι ένα σημαντικό μέρος των Ελλήνων δεν δεχόταν να απογραφεί λόγω του φόβου μήπως τα δεδομένα φτάσουν στον οθωμανικό κρατικό μηχανισμό.
Αυτό διαπιστώνεται από το γεγονός ότι έχουμε αποκλίσεις σε ό,τι έχει σχέση με τον ελληνικό πληθυσμό που ζούσε στο Οθωμανικό κράτος.
Η Οθωμανική απογραφή του 1914 καταγράφει 1.565.781 Έλληνες , ενώ η απογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου 2.068.4028.
Ο McCarhty δίνει 1.711.718, ο D. Dakin δίνει 2.100.000 Έλληνες, κατανεμημένους σε 300.000 στην ανατολική Θράκη και σε 1.800.000 στη Μικρά Ασία (Ιωνία, Πόντος, Καππαδοκία).
Μετά τη Γενοκτονία και την εκδίωξη των Ελλήνων, το 1928 απογράφηκαν στην Ελλάδα 1.221.849 πρόσφυγες. Ο αριθμός αυτός όμως δεν παρουσιάζει το πραγματικό μέγεθος των προσφύγων, αφού δεν λαμβάνει υπ’όψιν τους θανάτους στο διάστημα 1922-1928 (περίπου 75.000) και τους 66.000 πρόσφυγες που έγιναν ξανά πρόσφυγες στην Δυτική Ευρώπη, ΗΠΑ, Αίγυπτο, όπως και τους Έλληνες που κατέφυγαν στην Σοβιετική Ένωση.
Το σύνολο των ελληνικών απωλειών- χωρίς τις δολοφονίες των Ελλήνων της ανατολικής Θράκης- σύμφωνα με την απογραφή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ήταν 829.345 και σίγουρα αγγίζουν και υπερβαίνουν το 1.000.000.
Όταν ολοκληρωνόταν η γενοκτονία των Αρμενίων, άρχιζε η διαδικασία εξολόθρευσης των Ελλήνων με τα ίδια μέσα: μαζική βία, συλλήψεις γυναικών και παιδιών, βίαιοι εξισλαμισμοί, πορείες θανάτου, βιασμοί, μαζικές δολοφονίες, διώξεις, εκτοπίσεις, εγκλήματα που επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες πολλών ξένων, ακόμη και συμμάχων των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ.
Σχεδόν 1.000.000 Έλληνες από έναν πληθυσμό πάνω από 2.700.000 εξαφανίσθηκαν, εξόντωση η οποία αποτελεί γενοκτονία, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης του ΟΗΕ για την πρόληψη και την καταστολή της γενοκτονίας, παράγραφοι α, β, γ, δ και ε) και στην ουσία της έννοιας της γενοκτονίας. Άγνωστος αριθμός γυναικών βιάσθηκαν, πάνω από 100.000 ορφανά έμειναν για πάντα χωρίς γονείς και οικογένεια. Μία Γενοκτονία που δε σταμάτησε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα……
* O Θ. Μαλκίδης, είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών, η οποία το 2007 αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων και συγγραφέας του βιβλίου Η Γενοκτονία των Ελλήνων: Εθνικές και Διεθνείς Διαστάσεις (Αθήνα, Γόρδιος 2017), το οποίο πέραν της ελληνικής γλώσσας έχει εκδοθεί έχει στην αρμενική, αγγλική, ιταλική, ισπανική, ρωσσική και ρουμανική γλώσσα.
Η συνέντευξή μου στο OPEN TV
Θ. Μαλκίδης
Υπεράσπιση του Ελληνισμού σε Γη, Αέρα και Θάλασσα
Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η τουρκική πρακτική για τον Ελληνισμό έχει περάσει κάθε διπλωματική και πολιτική οδό. Η στάση της στο Αιγαίο έδωσε την ευκαιρία σε όσους είχαν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να κατανοήσουν και στην πράξη ότι οι δομές του τουρκικού μηχανισμού, κράτος, στρατός, παρακράτος, λειτουργούν σε πλήρη αρμονία και καθολική συνεργασία, έχοντας σαν στόχους όχι μόνο μέσα στην τουρκική επικράτεια, αλλά και εκτός.
Θ. Μαλκίδης
Μνήμη Ελευθερίας Μεγίστης (Καστελόριζου).
Το Καστελλόριζο, η Μεγίστη είναι η μεγαλύτερη (εξ ου και Μεγίστη) νήσος ενός μικρού συμπλέγματος, που ονομάζεται σύμπλεγμα Καστελλόριζου ή σύμπλεγμα Μεγίστης και περιλαμβάνει τις νησίδες και βραχονησίδες: Άγιος Γεώργιος, Αγριέλαια, Κουτσουμπάς, Μεγάλο Μαύρο Ποϊνί, Μικρό Μαύρο Ποϊνί, Πολύφαδος ένα, Πολύφαδος δύο, Ρω, Σαβούρα, Στρογγυλή, Τραγονέρα, Ψωμί και Ψωραδιά. Οι 14 νησίδες/βραχονησίδες αποτελούν τον Δήμο Μεγίστης, με την Στρογγυλή να αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας.