Είδηση Νο 1: Ο πρωθυπουργός που πήγε για σκι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, συγκρούεται με τη Βουλγαρία για τα Σκόπια που έχουν υπογράψει στρατιωτική συμφωνία με την
Τουρκία, με την οποία υποτίθεται θα έκοβαν τις σχέσεις....
Είδηση Νο 1: Ο πρωθυπουργός που πήγε για σκι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, συγκρούεται με τη Βουλγαρία για τα Σκόπια που έχουν υπογράψει στρατιωτική συμφωνία με την
Θ. Μαλκίδης
Είναι γνωστοί οι εντός και εκτός Ελλάδος Γκρίζοι Λύκοι, Ες Ες, Κομιτατζήδες, δήθεν καθηγητές και τάχα δημοσιογράφοι, που ασχολούνται με τη δραστηριότητά μου. Μάλιστα οι αντιδράσεις τους σε πρόσφατη ομιλία μου και τις αναφορές μου για τη <<Συμφωνία>> των Πρεσπών και τη Γενοκτονία , φαίνεται ότι έχει τους προκαλέσει Εθνομηδενιστικό σοκ.
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το δημογραφικό πρόβλημα στην χώρα μας, καθώς είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Ελλάδα πεθαίνει σταδιακά.
Ἐκ Ναυπλίου, 30 Σεπτεμβρίου.
Τρομερόν καί φρικτόν ἄκουσμα! Μέγα καί ἀνήκουστον δυστύχημα κατέλαβε τήν Ἑλλάδα! Ἄνδρες αἱμάτων κατέβαψαν τάς ἀνόσιους χεῖράς των εἰς τό αἷμα τοῦ Πατρός τῆς Πατρίδος.
Σε ανακοίνωση που έβγαλε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγορεί την Αμερική πως με την έρευνα που ετοιμάζει για τους ¨Γκρίζους Λύκους¨ περιορίζει την ελευθερία έκφρασης της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ !
Η ανακοίνωση είχε ως εξής :
Απόψε στις 8μμ στη Δέλτα Τηλεόραση ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, θα προβληθεί η ομιλία μου για τον Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.
Κατέστρεψαν τμήμα του μαρμάρινου βάθρου και αφαίρεσαν τις γλυπτές αναπαραστάσεις του Εθνομάρτυρα – Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αγάλματος.
Στην αποκάλυψη της επετειακής φανέλας για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προχώρησε ο ΑΠΟΕΛ, σε συνεργασία με τον Αστέρα Τρίπολης.Η αποκάλυψη έγινε ακριβώς στις 18:21, συμβολική ώρα για την Επανάσταση του 1821.
Θ. Μαλκίδης
Οι σφαγές στη Δράμα και το Δοξάτο το 1941: Το έγκλημα που δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται
και η απαίτηση για επανόρθωση-αποζημίωση.
Τις ημέρες αυτές τιμούμε την ιερή Μνήμη
των Ελλήνων, των θυμάτων από τις σφαγές των Βούλγαρων και των
Γερμανών στο Δοξάτο και τη Δράμα το 1941, σφαγές οι οποίες στόχευαν, μεταξύ των
άλλων, στο γίνει αποδεκτή η
παράδοση της Μακεδονίας (και της Θράκης) στη Βουλγαρία.
Με τη συμμετοχή δημοφιλών ηθοποιών και την αμέριστη συμπαράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Εκκίνηση ολοκληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου στο νομό Έβρου, τα γυρίσματα της ιστορικής ταινίας «Πέντε 5», με την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας ολοκληρώνει την τριλογία του για το 1821, μετά τις προηγούμενες επιτυχίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».
Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις επιμένουν να τηρούν το αίσχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν ακόμη και ο ίδιος ο Ζάεφ μιλάει για… «Μακεδονία»! Μπορεί να καμαρώνουν οι πρώην κυβερνώντες για την «επιτυχία» τους και οι νυν να μάζεψαν τις σάρισες που είχαν βγάλει, δηλώνοντας σήμερα ότι «το κράτος έχει συνέχεια», όμως η σκοπιανή προπαγάνδα συνεχίζει ακάθεκτη.
Αὐτὸ τὸ θέμα μᾶς προτρέπει νὰ διερευνήσουμε τὶς πράξεις, ἀλλὰ καὶ νὰ εἰσχωρήσουμε στὰ ἄδυτα τῆς ψυχῆς ἑνὸς ἀνθρώπου, ὁ ὁποῖος ἀκολούθησε ἑκούσια καὶ συνειδητὰ στὴ ζωή του τὴν ὁδὸ τῆς θυσίας καὶ τῆς αὐταπαρνήσεως, ἀρετὲς ἀπόλυτα συμβατὲς μὲ τὴ χριστιανικὴ διδασκαλία ἀλλὰ καὶ μὲ τὴν ἰδέα τοῦ ἐθελοντισμοῦ. Αὐτὸ θὰ ἐπιχειρηθεῖ μέσα ἀπὸ ἕνα ἐνδεικτικὰ ἐπιλεγμένο πλαίσιο ὁρισμένων σταθμῶν τῆς ζωῆς του.
|
Η οικογένεια του ήρωα Σωκράτη Χριστοδούλου απο την Χουλου, μας πληροφόρησε ότι η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου στη Χουλου Πάφου.
Ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ γράφει τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκθέτοντας αυτούς που στη χώρα μας συνεχίζουν να την υπερασπίζονται. Κάτι που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τις ετικέτες στα προϊόντα της εταιρίας της οικογένειάς του, που πωλούνται στη Γερμανία.
Ἦταν 23 Σεπτεμβρίου, ἡμέρα Παρασκευή.
Ὁ Κεχαγιάμπεης εἶχε καλέσει ὅλους τους ντόπιους Τούρκους σὲ σύσκεψη στὸ σεράι τὶς πρωινὲς ὧρες γιὰ νὰ ληφθοῦν ὁριστικὲς ἀποφάσεις.
Μολονότι ἡ πρόταση τοῦ Ἐλμὰζ (ἀρχηγοῦ τῶν Ἀλβανῶν) νὰ παραλάβει μαζί τους τοὺς ἐπίσημους Τούρκους καὶ τὰ χαρέμια δὲ φαινόταν ὅτι θὰ γίνει δεκτή, οἱ ἐπίσημοί της Τριπολιτσᾶς ἐξακολουθοῦσαν νὰ ἐλπίζουν ὅτι θὰ ἀναχωροῦσαν στὸ τέλος μαζὶ μὲ τοὺς Ἀλβανούς, παρὰ τὴ σχετικὰ ψυχρότητα ποὺ εἶχε ἀναπτυχθεῖ, ἐξαιτίας τῆς χωριστῆς συμφωνίας ποὺ εἶχαν συνάψει οἱ Ἀλβανοὶ μὲ τὸν Κολοκοτρώνη.