Εκδήλωση με ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: «Η σιωπηλή γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης (1912-1922)», το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, οργανώνει η Θρακική Εστία Εορδαίας.
Εκδήλωση με ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη και θέμα: «Η σιωπηλή γενοκτονία των Ελλήνων της Θράκης (1912-1922)», το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, οργανώνει η Θρακική Εστία Εορδαίας.
Ο αναλυτής-ειδικός σε θέματα ασφάλειας Αμπντουλλάχ Aγάρ αναφέρεται στον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών και λέει :
Με εκτενές αφιέρωμα στον γενναίο Έλληνα Πομάκο δημοσιογράφο ΣεμπαϊδήνΚαραχότζα κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες το 123ο τεύχος του περιοδικού «Ενδοχώρα».
Σε επιστολή που έστειλε στο Κογκρέσο το Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ,
2
Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώρια Νούλαντ, έδωσε συνέντευξη στην Χουριέτ από την οποία διακρίναμε τα
εξής σημεία :
Πριν έξι χρόνια έφυγε ένας μεγάλος. Με τις παρακαταθήκες του, προσπαθήσαμε να κτίσουμε τα θεμέλια του Έρματος, για να μη μείνουμε ανερμάτιστοι, όπως όλοι αυτοί που τον εξόργιζαν, στην εκπαίδευση, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στην κοινωνία, στην ιστορία. Τον ευχαριστούμε για όλα και τον μνημονεύουμε με χαμόγελο, δημοσιεύοντας απόσπασμα από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», στις 22 Απριλίου 2007. Σαν σήμερα έφυγε ο σπουδαίος Σάββας Παύλου και ήταν μεγάλη μας τιμή που υπήρξε κοντινός φίλος μας.
Οι μεραρχίες του Χίτλερ, με ορμητήριο την Βουλγαρία, επιτίθενται εναντίον της Πατρίδας μας. Νέες σελίδες ηρωισμού, αυτοθυσίας και δόξας γράφονται στην πολεμική Ιστορία μας από τους υπερασπιστές των συνόρων μας.
Θεοφάνης Μαλκίδης
Στη γη του Διστόμου και των Καλαβρύτων, μέσα στη Βουλή των Ελλήνων, τα ορφανά του Χίτλερ
Στην επέτειο του θανάτου του, τιμώ με σεβασμό τον Αλπαρσλάν Τουρκές, που ήταν από τους σημαντικούς ηγέτες της πολιτικής μας ιστορίας
Ήταν μεγάλη υπόθεση για ένα λαό σαν τον κυπριακό, να είναι μέρος του αντιαποικιακού ξεσηκωμού, που άρχισε να προκαλεί προβλήματα στις αυτοκρατορίες εκείνα τα χρόνια. Η Βρετανική βρέθηκε απέναντι σε ανοιχτά μέτωπα στην Κένυα, στην Ινδία, στην Ιρλανδία και αλλού κι αυτό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη συμμαχία εναντίον του φασισμού-ναζισμού. Λίγα χρόνια μετά που τόσο οι ιθαγενείς στην Κένυα όσο και οι Ινδοί, οι Σκωτσέζοι και φυσικά οι Κύπριοι, στελέχωσαν τον βρετανικό στρατό για τον μεγάλο αγώνα της ανθρωπότητας, είχε τελειώσει η αντοχή των λαών που τους αφαίμαζε η αποικιοκρατία. Και όχι μόνο στις βρετανικές αποικίες.
Οι διαπραγματεύσεις για Κυπριακό κατέρρευσαν επειδή η ε/κ πλευρά δεν αποδεχόταν καθεστώς πολιτικής ισότητας Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι στο τραπέζι τέθηκε η λύση δύο κρατών. Για τα ελληνοτουρκικά ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι οι δίαυλοι διαλόγου με την Ελλάδα είναι πιο ανοιχτοί από ό,τι στο παρελθόν.
Θεοφάνης Μαλκίδης
Το 1922 στη Σμύρνη τελέστηκε Γενοκτονία;
Το 1943 στα Καλάβρυτα και το 1944 στο Δίστομο έγιναν εγκλήματα ;
Το 1974 στην Κύπρο υπήρχε διεθνές δίκαιο;
Το 1996 οι Γκρίζοι Λύκοι σκότωσαν τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού;
Ποιος δολοφονεί τον Ελληνισμό στη Μαριούπολη ;
Ο Ερντογάν είναι ειρηνοποιός και εγγυητής ή εισβολέας και κατακτητής;
Θεοφάνης Μαλκίδης *
Η Γενοκτονία στη Θράκη
Η Γενοκτονία, η οποία ξεκίνησε το
1908 με την άνοδο στην εξουσία των Νεότουρκων και με τη στρατιωτική και την
πολιτική καθοδήγηση των Γερμανών συμμάχων τους, συνεχίστηκε και από τους
Κεμαλικούς μέχρι το 1923 στοιχίζοντας συνολικά τη ζωή σε πάνω από 1.000.000
Έλληνες, Ελληνίδες και παιδιά.
Στη Θράκη 250.000-300.000 , στην
κεντρική Μικρά Ασία 300.000 με 350.000 στον Πόντο 350.000, ενώ θύματα υπήρξαν
και στην Καππαδοκία.
Θεοφάνης Μαλκίδης
Από τη Βόρειο Ήπειρο στον Εχίνο και την Νυμφαία: Η Θράκη στο έπος της αντίστασης στο Φασισμό και το Ναζισμό το 1940-1941
Όπως και σε άλλες ιστορικές στιγμές του Ελληνισμού, η Θράκη παρέμεινε και παραμένει δυστυχώς στο περιθώριο. Έτσι πέρα από τη Θρακιώτισα τραγουδίστρια της νίκης Σοφία Βέμπο (από την Καλλίπολη) η οποία σηματοδοτεί και νοηματοδοτεί με τα τραγούδια της το έπος του 1940-1941, έχει ενδιαφέρον να επισημάνουμε πως όλη η Θράκη συνέβαλε τα μέγιστα, στην επικράτηση εναντίον του φασισμού, εναντίον των εισβολέων και των κατοχικών δυνάμεων των Ιταλών, των Γερμανών και των Βουλγάρων. Να αναφέρουμε το 29ο Σύνταγμα Πεζικού το οποίο έδωσε μάχες στο Πόγραδετς, στο Τεπελένι και στην Κλεισούρα.
O φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν μετείχε σε μια εκπομπή του CNNTURK, όπου θίχτηκε το θέμα των ¨παραβιάσεων που κάνει η Ελλάδα εξοπλίζοντας τα νησιά της¨…
Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Αυτή που εξαναγκάζεται, και τους ίδιους τους υπηκόους της να καταπονεί, και σ' έναν διεθνή χορό μεταμφιεσμένων να μετέχει, με το φόρεμα της Ευρωπαίας.
Αθάνατοι Ηρωομάρτυρες της Πατρίδας!
Έλληνες της Κύπρου, που απ’ τα ιερά κόκαλά σας είναι βγαλμένη η Ελευθερία μας!
5 Απριλίου 1944: Το έγκλημα
των Γερμανών κατακτητών στην Κλεισούρα
Καστοριάς
Την 5 Απριλίου 1944, το
7ο Σύνταγμα της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των Ες- Ες, με διοικητή τον Κάρλ Σίμερς, τον
υπεύθυνο της σφαγής στην Ερμακιά Εορδαίας με 63 νεκρούς, στους Πύργους Εορδαίας με 368 νεκρούς, στην Υπάτη
και Σπερχειάδα με 89 νεκρούς, καθώς και στο Δίστομο με 220 νεκρούς, φθάνει στην
Κλεισούρα της Καστοριάς. Οι Ναζί συγκεντρώνουν τα γυναικόπαιδα και
τους ηλικιωμένους στην πλατεία του χωριού, ενώ μια άλλη ομάδα στρατιωτών βάλλει
με τα πολυβόλα όπλα κατά του άμαχου
πληθυσμού. Έπειτα κατευθύνονται προς τα σπίτια, βάζουν φωτιά και σκοτώνουν
αδιακρίτως.
Η δικαιολογία πάντα η ίδια : αντίποινα....
Γνωρίζατε ότι το Δημοτικό Σχολείο Γιαβούζ Σελίμ στο Σούριτσι ήταν κάποτε μια Καθολική Εκκλησία Ασσύριων; Δεν υπάρχει επιγραφή της εκκλησίας, ενώ αναφέρεται ότι χτίστηκε τον 7ο αιώνα. Πιστεύεται ότι τα αγροτεμάχια γύρω από την εκκλησία ανήκαν κάποτε στο ίδρυμα του ναού.
Ο καθηγητής Λεβέντ Γιλμάζ αναφερόμενος στις σχέσεις με την Ελλάδα, ακούσαμε να λέει μεταξύ άλλων και τα εξής :
Στο Ισλαμαμπάντ πραγματοποιήθηκε στρατιωτική παρέλαση λόγω της εθνικής εορτής του Πακιστάν.
…Το 1204 και το 1453 ηττηθήκαμε, ενώ σήμερα προχωρήσαμε στην άλωση με τη συγκατάθεσή μας, θεωρώντας την μάλιστα ως σωτηρία!
Θεοφάνης Μαλκίδης
«Εγεννήθηκα εις τα 1770, Απριλίου 3, την Δευτέρα της Λαμπρής... εις ένα βουνό, εις ένα δέντρο αποκάτω, εις την παλαιάν Μεσσηνίαν, ονομαζόμενον Ραμαβούνι....
πολεµούσα νύχτα-µέρα για την πατρίδα. Πείνασα, δίψασα, δεν κοιµήθηκα µια ζωή. Είδα τους συγγενείς µου να πεθαίνουν, τ’ αδέρφια µου να τυραννιούνται και τα παιδιά µου να ξεψυχάνε µπροστά µου. Μα δεν δείλιασα.....
Θεοφάνης Μαλκίδης
Η πρώτη απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία πραγματοποιήθηκετο 1923, δηλαδή 10 χρόνια μετά τη σύσταση του κράτους.Ο συνολικό πληθυσμός ήταν τότε 814.400, από αυτούς οι 37.000 ήταν ελληνόφωνες (4.5%) ενώ ως προς το θρήσκευμα κατανέμονταν ως εξής :
Σε δηλώσεις που έκανε ο Τσαβούσογλου σήμερα, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής :