Ετήσιο μνημόσυνο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Μιχάλης Χαραλαμπίδης*
Ελάχιστοι στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι οι πρώτες εκδόσεις βιβλίων με τον τρόπο του Γκούτεμπερκ στο Παρίσι (1471) έγιναν από τον τότε πρύτανη της Σορβόνης Γ. Φισσέ, φίλο, συναθλητή και συνεργάτη του Βησσαρίωνα του Τραπεζούντιου.
Μια γυναίκα στην πρώην Ελλάδα, η οποία κόντρα στην πολιτική ορθότητα, στην πλύση εγκεφάλου, στο απόλυτο τίποτα και την προπαγάνδα , δεν ντρέπεται να πει ότι είναι και Ελληνίδα και μητέρα!
Εύγε Αντελίνα Βαρθακούρη!
Η μακρά πορεία αφελληνισμού των αλησμόνητων πατρίδων η οποία επισφραγίστηκε με την άλωση της Κωνσταντινούπολης την Τρίτη 29 Μαΐου 1453, απέκτησε μια νέα δυναμική μετά την επανάσταση των Νεότουρκων (1908) μέσα σε ένα σκηνικό χάους από την διάβρωση και τελικά την κατάρρευση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Η Σοφία Καλογήρου για το γιο της Βασίλη, για τις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους, για την ελπίδα....
Θεοφάνης Μαλκίδης
Για τις ελληνουρκικές σχέσεις, για τη Θράκη, το Αιγαίο , την Κύπρο.
Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus fm
Στις 18 Μαρτίου 1996 αποχαιρέτησε το Αιγαίο και τον ήλιο του ο Οδυσσέας Ελύτης. Από τη συνέντευξή του με τον Ρένο Αποστολίδη στην Ἐφημερίδα «Ἐλευθερία», 15 Ιουλίου 1958.
"Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά’’!
Ο Οδυσσέας Ελύτης περιέγραψε με εντυπωσιακή ακρίβεια όσα έπραξε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, ο οποίος έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο πριν έναν ακριβώς χρόνο.
Ευτυχείς και ευγνώμονες που υπήρξε στον Ελληνισμό και στη ζωή μας, ευχόμενοι το έργο του και το παράδειγμά του να φωτίσει τούτο τον τόπο!
Ετήσιο μνημόσυνο Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Θεοφάνης Μαλκίδης
Στοκχόλμη, Βουλή της Σουηδίας, 11 Μαρτίου 2010: Δεκαπέντε χρόνια μετά το ιστορικό ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων
Η 11η Μαρτίου 2010 αποτελεί μία σημαντική ημέρα για τους Έλληνες, τους Αρμένιους και τους Ασσύριους σε όλο τον κόσμο, αποτελεί μία σπουδαία ημέρα για τα εκατομμύρια θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.
Ταξχος (ε.α.) Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.),
Υπερπολύτεκνος με 11 παιδιά
Αν θα θέλαμε ν’ απομονώσουμε τα καταλυτικότερα αλλά και αντιφατικότερα όσον αφορά την μετέπειτα εθνική μας πορεία, στιγμιότυπα του 20ου αιώνα, ανεπιφύλακτα θα στεκόμασταν σε δύο μάχες στις οποίες, σημειωτέον, ο ΕΣ δεν ηττήθηκε: του Σαγγαρίου και του υψώματος 731.
Διπλωματικό επεισόδιο με την Κυπριακή Δημοκρατία, για έναν υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, που αποκάλεσε τα κατεχόμενα όπως ο Ερντογάν και οι συγκυβερνήτες του εγκληματίες Γκρίζοι Λύκοι, δεν νομίζω ότι το φανταζόταν κανείς!
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά
Σήμερα, ο αρμενικός λαός σε όλο τον κόσμο μνημονεύει την 104η επέτειο από την εκτέλεση του Ταλαάτ Πασά, ενός από τους κύριους διοργανωτές της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Αυτή η εκτέλεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας - Τασνακτσουτιούν - από το 24χρονο μέλος της, Σογομών Τεχλιριάν, ήταν η ενσάρκωση της ύπαρξής μας, του αγώνα μας για επιβίωση και της εθνικής μας αναγέννησης πριν από 104 χρόνια.