Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μνήμη Παναγιώτη Ιασωνίδη



Θεοφάνης Μαλκίδης

 

Μνήμη Παναγιώτη Ιασωνίδη 

 

Μία  από τις σημαντικές αποστολές μου στον μακροχρόνιο αγώνα για το ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας των προγόνων μας, ήταν στην Αυστραλία. 

 

Εκεί όπου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας ήταν ο Παναγιώτης Ιασωνίδης με το οποίον αναπτύξαμε σχέσεις αγάπης,  φιλίας και πραγματικά υψηλού επιπέδου κατανόηση για το τι είναι ο Ελληνισμός της Διασποράς, για το τι μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα ο δυναμισμός των Ελληνίδων και των Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδας. 

 


Σε ό,τι αφορά το μαζικό έγκλημα εναντίον των των προγόνων μας, η αλήθεια είναι ότι χωρίς τον Παναγιώτη και μερικούς ακόμη εξαιρετικούς Έλληνες και Φιλέλληνες δεν θα είχαμε καμία αναγνώριση της Γενοκτονίας στην Αυστραλία!

Πριν από λίγες ώρες,  ο Παναγιώτης σε ηλικία μόλις 62 ετών,  έφυγε από αυτή τη ζωή, για να συνεχίσει τον αγώνα του για την Ελλάδα, από εκεί που δεν υπάρχει ούτε λύπη,  ούτε στεναγμός!

Ο Παναγιώτης αν και γεννήθηκε στη Αυστραλία, τα ποντιακά ήταν η μητρική του γλώσσα, την οποία μιλούσε όπως την έμαθε από τους γονείς του και ήταν άριστος χρήστης του ιδιώματος της Ματσούκας του Πόντου.

Ήταν εκτός από πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων,  η ψυχή και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης,  πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μελβούρνης και Βικτώριας, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γραμματέας της διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, πρόεδρος της εθνικής ένωσης Ελληνοαυστραλών φοιτητών, πρόεδρος της Παμμακεδονικής, ιδρυτής και διευθυντής του πιστοποιημένου από την πολιτειακή και ομόσπονδη κυβέρνηση της Αυστραλίας Εκπαιδευτικού ομίλου The Institute of Tertiary and Higher Education Australia (ITHEA), και ευεργέτησε πλήθος Ελλήνων χωρίς να αναζητεί επαίνους και αναγνώριση, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια στην Ομογένεια. 

Εύχομαι ο Θεός να παρηγορήσει τη σύζυγο του Ελένη και τα  δυο τους παιδιά, τον Γιώργο και την Ανατολή.

Αγαπημένε μου φίλε Παναγιώτη καλό Παράδεισο   καλή  αντάμωση  και καλή  Ανάσταση!

Εμείς συνεχίζουμε όπως έχουμε πει και όπως θα συνεχίζουμε να λέμε  τώρα και για τη Μνήμη σου, για τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια, για τον Ελληνισμό!