Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Θίχτηκε η Τουρκία και οι συνεργάτες της



 Έχουμε σήμερα γερμανοτσολιάδες

και επικουρικούς;


Αλώνισε στο Λονδίνο την περασμένη βδομάδα ο Ερσίν Τατάρ, πλασάροντας το όραμά του για την Κύπρο. Το γνωστό όραμα της τουρκοποίησης. Έκανε «ενημέρωση» (παραπληροφόρηση, εννοείται) σε βάρος των Ελληνοκυπρίων. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τι έλεγε, είναι γνωστά.



Καμία αντίδραση από την νόμιμη Κυβέρνηση. Καμία από τα κόμματα και την πολιτική ηγεσία. Καμία επίσημη διαμαρτυρία προς την εγγυήτρια Βρετανία, που ανοίγει τις πόρτες στον παράνομο σφετεριστή να πλασάρει την παρανομία του.


Μόνο μια μέρα, που πήγε να μιλήσει στο πανεπιστήμιο King's College, μια ομάδα φοιτητών του Μετώπου Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου, μαζεύτηκαν έξω από το πανεπιστήμιο και την ώρα που έφτασαν οι λιμουζίνες του Τατάρ, φώναζαν συνθήματα εναντίον του και εναντίον της κατοχής της πατρίδας τους. Μια ομάδα φοιτητών, που ήταν μετρημένοι απ΄ ότι είδαμε στις φωτογραφίες, δεν ήταν δα και κανένα μεγάλο πλήθος να τρομάξει ο Τατάρ και οι φρουροί του.


Όμως, οι Τούρκοι δεν έχασαν ευκαιρία. Ξεκίνησαν δηλώσεις και ανακοινώσεις, από τα κατεχόμενα μέχρι την Άγκυρα, σαν να και η λαοθάλασσα των Ελληνοκυπρίων τον έκανε τον Τατάρ του αλατιού. Μέχρι και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε. «Οι Ελληνοκύπριοι (…) άρχισαν να γίνονται επιθετικοί», έλεγε, και  ο Ερσίν Τατάρ, «δέχθηκε επιθετική ενέργεια στο Λονδίνο». Ο Φουάτ Οκτάι, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και διοικητής των κατεχομένων, τηλεφώνησε στον Τατάρ για να του ευχηθεί «περαστικά» και να του επαναλάβει ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του.


Άλλο, όμως, να είσαι Τούρκος, φασίστας, δικτάτορας, εισβολέας και σφαγέας της Κύπρου και να αναγάγεις σε μέγα ζήτημα μια συμβολική διαμαρτυρία μερικών δεκάδων φοιτητών, ως να μπήκαν στην Αμμόχωστο με τα τεθωρακισμένα, κι άλλο να είσαι Ελληνοκύπριος (ή, σκέτο, Κύπριος) και να κάνεις ακριβώς το ίδιο με τους ανισόρροπους δικτάτορες. Αυτό έκαναν. Τις τελευταίες μέρες παρέλαυναν διάφοροι στον ανίατο κόσμο του διαδικτύου, σε γνωστές ιστοσελίδες γκεμπελικής  προπαγάνδας του ναιναικιστάν, και παρουσίαζαν τους φοιτητές ως εγκληματίες.


Με χαρακτηρισμούς, που μόνο τουρκικά μυαλά σκέφτονται. Ακροδεξιά πανηγύρια, έγραφαν, ηλίθιους της εθνικοφροσύνης, τέτοια. Έναν από τους φοιτητές, μάλιστα, τον Ανδρέα Παπαέλληνα, τον στοχοποίησαν προσωπικά, σαν να είναι κανένας οπλαρχηγός στα βουνά. Ένας φοιτητής είναι και διαμαρτύρεται για την κατοχή της πατρίδας του με ένα πανό, που λέει: Το ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα. Τόσο πολύ τους ενοχλεί; Τόσο τους χαλάει τη σούπα;


Ακόμα και τον Φιλελεύθερο σχολίασαν οι ανόητοι, διότι παρουσιάζοντας το θέμα την περασμένη Παρασκευή γράψαμε: «Τους τρόμαξε μια ομάδα φοιτητών», αναφέροντας τις τουρκικές αντιδράσεις. Ε, γιατί να γράψουμε «μια ομάδα φοιτητών» και να πούμε με αυτό τον τρόπο ότι ήταν υπερβολικές οι τουρκικές αντιδράσεις! Έτρεξαν τα σαΐνια να δικαιολογήσουν τους Τούρκους. Τα διαβάζεις και δεν πιστεύεις ότι τέτοια σχόλια βγαίνουν από εγκεφάλους Κυπρίων.


Γιατί τους ενόχλησε τόσο πολύ η διαμαρτυρία των φοιτητών; Διότι κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους ότι η δική τους παρουσία είναι τόσο καταλυτική που θα έπρεπε να εξαφανιστούν από προσώπου γης όσοι διαμαρτύρονται ακόμα για την κατοχή. Να μην διαμαρτύρεται κανένας. Τόση προπαγάνδα, τόση πλύση εγκεφάλου και να υπάρχουν ακόμα φοιτητές (ειδικά φοιτητές, νέοι δηλαδή, που δείχνουν και στο μέλλον), οι οποίοι έχουν τα ψυχικά αποθέματα και την πίστη να διαδηλώνουν εναντίον της κατοχής; Να φωνάζουν μέσα στο Λονδίνο ότι στην Κύπρο υπάρχει κατοχή; Κι ότι ο Τατάρ δεν είναι συμπρόεδρος της Κύπρου είναι εκπρόσωπος ενός κατοχικού καθεστώτος; Πρέπει να εξαφανιστούν πάση θυσία τέτοια φαινόμενα!


Λοιπόν, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Στην Ελλάδα του 1940, της κατοχής, τους έλεγαν γερμανοτσολιάδες. Μετά την απελευθέρωση τους έλεγαν βρετανοτσολιάδες. Ήταν οι ίδιοι. Πρώτα πίστευαν ότι θα επικρατήσουν οι Γερμανοί ναζί και τους υπηρετούσαν, και μετά την απελευθέρωση, οι ίδιοι, υπηρετούσαν τους Βρετανούς. Στην Κύπρο του 55 - 59, τους έλεγαν επικουρικούς και ήταν μόνο Τουρκοκύπριοι. Τους Ελληνοκύπριους τους έλεγαν προδότες. Σήμερα έχουν ξεπλυθεί αυτές οι ορολογίες, καλλωπίστηκαν, μακιγιαρίστηκαν, βάφτηκαν τα χρώματα του εθνομηδενισμού, έγιναν «ελευθερία της άποψης», πάντως, ούτε γερμανοτσολιάδες έχουμε πια, ούτε τουρκοτσολιάδες, ούτε προδότες. Έχουμε πολλούς ανόητους, φυσικά, και πολλούς δολοφόνους χαρακτήρων. Και είναι πιο επικίνδυνοι.

Άριστος Μιχαηλίδης 

https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1691651/echoyme-simera-grmanotsoliades-kai-epikoyrikoys