Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί



livyh__1_
livyh__2_
livyh__3_


Μια αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Λιβύη όταν λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Έλληνες στρατιωτικούς - κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές- που έφτασαν το πρωί κοντά στη Βεγγάζη μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό για τους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα από την κακοκαιρία Daniel συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.


Το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι 4 Έλληνες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και ακόμη 7 είναι σοβαρά τραυματισμένοι ως αποτέλεσμα του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος. «Δεκαπέντε μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι επτά σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Othman Abduljaleel σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου. Δύο Λίβυοι επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση, είπε.

Δείτε φωτογραφίες από τις αναφορές στα διεθνή ΜΜΕ:

arab-1
arab-2
jerusalem-1


Πριν λίγα λεπτά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ γνωστοποιήθηκε ότι «τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται» με την συμπλήρωση «θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση». Από το τροχαίο υπάρχουν θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και ίσως είναι δύσκολο να αναγνωριστούν επί του παρόντος. Επισήμως πάντως γίνεται λόγος για δύο αγνοούμενους, εκτός από τους Οι φωτογραφίες από το σημείο του φρικτού τροχαίου δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Ελλήνες στρατιωτικούς ολοσχερώς καμμένο.