Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μιλώντας για τους Καραθανάση, Βλαχάκο, Γιαλοψό και για τα Ίμια με τον πρώην Δήμαρχο Καλύμνου Δ. Διακομιχάλη




Θ. Μαλκίδης

Συζήτηση στη Δέλτα Τηλεόραση Θράκης για τους Καραθανάση, Βλαχάκο, Γιαλοψό και για τα Ίμια με τον πρώην Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη



Παρά το γεγονός ότι υφιστάμεθα  την προπαγάνδα στο εσωτερικό που αγγίζει και την παιδεία με την απουσία της αλήθειας για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΜΙΑ και της θυσίας των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού  και την απροκάλυπτη φασιστική στάση της Τουρκίας, τολμούμε να μιλούμε και να κάνουμε έργο για τα ζητήματα που συνδέονται με την ύπαρξή μας: αξιοπρέπεια, αντίσταση, αγώνας, πίστη, ανθρωπιά, υπερηφάνεια, Ελληνικότητα. 

Να αναφερόμαστε και να πράττουμε για το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Θράκη, για τον Ελληνισμό ως μέσο επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς, πτώχευσης και παρακμής, χρεοκοπίας και φασιστικής και ολοκληρωτικής επιβολής.  

 Αποτέλεσμα εικόνας για Μαλκίδης σχολικά βιβλία Ίμια
Υ.Γ. Πριν είκοσι χρόνια ακριβώς έφευγε από αυτή τη ζωή, ως εν ενεργεία Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο φίλος, συνεργάτης και συναγωνιστής Ηλίας Ευαγγελίδης. Μαζί είχαμε πάει στην Κάλυμνο και τα Ίμια, όταν είχαμε προωθήσει την αδελφοποίηση και συνεργασία Θράκης- Αιγαίου- Κύπρου, Αλεξανδρούπολης- Καλύμνου- Λακατάμιας.


Στη μνήμη του -και στη μνήμη των τριών αξιωματικών μας- αφιερώνω τη συζήτηση, αφού πρώτοι από όλον τον Ελληνισμό είχαμε στείλει μήνυμα συμπαράστασης στο Δήμαρχο Καλύμνου. Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας, αξιοπρέπειας και συνέχειας της πατρίδας μας. 
Οι τότε κυβερνώντες, όπως γράφαμε το 1996,  «αφού είχαν βρει άλλοθι για την αδιαφορία τους στην πράξη επιβεβαίωσης της ελληνικής κυριαρχίας», ευχαριστούσαν τους ξένους και υπέγραφαν τα ζωτικά συμφέροντα της φασιστικής Τουρκίας στο Αιγαίο. Αντάξιοι της επισήμανσης του Γιώργου Σεφέρη: «.... μικροί ανίκανοι και τυφλοί κυβερνήτες.....  τούτοι οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη ζωντανή Ελλάδα……».

Το βιβλίο ιστορίας της Γ΄Γυμνασίου (σ. 163) χωρίς αναφορά  για  Ελληνικά Ίμια και για τη θυσία των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού, αλλά με τον πρωθυπουργό της εποχής, ο οποίος αντί να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ, προτρέπει τους νέους να φύγουν στο εξωτερικό!