Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κλαίρη και Άρης : οι μαθητές μας, σαράντα ημέρες μετά....



 Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020 (13:51:28’’). Μια ημερομηνία όπου η σεισμική δόνηση των 7 Ρίχτερ άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων που μένουν στη Σάμο. Από τη σεισμική δόνηση έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά. Ο 17χρονος Άρης και η 15χρονη Κλαίρη, όταν τοίχος εγκαταλελειμμένου και ασυντήρητου σπιτιού τους καταπλάκωσε.

Τετρακόσιοι τόνοι οστών Ελληνίδων και Ελλήνων για βιομηχανοποίηση......

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

<<Τετρακόσιοι τόνοι οστών Ελληνίδων και Ελλήνων προς βιομηχανοποίηση.....Από τους εμπόρους του 1922 στους πειρατές του 2020>> 

Ήταν  Σεπτέμβριος και Οκτώβριος του 1922 όταν  διαδραματιζόταν δύο από τις τελευταίες πράξεις της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων της Θράκης, της Μικράς Ασίας, του Πόντου. Μία ήταν καταστροφή της Σμύρνης και η άλλη η ανακωχή των Μουδανιών, με την οποία ο Ελληνισμός υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει και τη Θράκη.

Από το λιμένα όμως αυτό της Θρακικής ενδοχώρας, δεκαπέντε μήνες αργότερα θα διαδραματιζόταν η τελευταία και πιο φρικιαστική πράξη του Ελληνικού Ολοκαυτώματος. Μπορεί οι Νεότουρκοι, Τζεμάλ, Ενβέρ και Ταλαάτ πασά και ο Μουσταφά Κεμάλ, να δολοφόνησαν 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες, αλλά φρόντισαν να τα εξαφανίσουν τα ίχνη τους, με ένα τρόπο που αφού δεν τιμωρήθηκε. επαναλήφθηκε από τον πιστό τους μαθητή Χίτλερ, λίγα χρόνια αργότερα.


Ο Χ. Αγγελομάτης στο βιβλίο του «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» (Αθήνα 1924) αναφέρεται στο μέγεθος του εγκλήματος, τους θύτες και τους συνεργάτες τους: «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τα αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον “Ζαν”, μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους» .

Βίντεο με τον Ερντογάν να λέει ¨Ο Μακρόν είναι μπελάς για την Γαλλία ¨!



Στο παρακάτω βίντεο ακούμε τον Ερντογάν να λέει ακριβώς τα εξής :

¨Ο Μακρόν είναι μπελάς για τη Γαλλία. Η Γαλλία πραγματικά

 με τον Μακρόν περνάει μία πολύ πολύ επικίνδυνη περίοδο. 

Ευχή μου είναι η Γαλλία να ξεφορτωθεί το συντομότερο δυνατό, 

τον μπελά Μακρόν!¨


Σε εννέα μήνες χάθηκαν όσα σε δέκα χρόνια Μνημονίων.Μείον 25% το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν !


 Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, τα οποία υπογραμμίζουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας καθώς στο τρίτο τρίμηνο  εμφάνισε διψήφια ύφεση της τάξης του 11,7%.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα επιστρέφει σε επίπεδα Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόντος  του 2010. 

Το θράσος των πειρατών ....



Έπειτα από μήνες συνεχών προκλήσεων και ερευνών του Oruc Reis σε περιοχή που περιλαμβάνει και κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία δεν διστάζει να επιρρίψει τις ευθύνες στην Ελλάδα για το γεγονός ότι δεν έχουν επανεκκινήσει οι διερευνητικές επαφές.

Μάλιστα, η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για… παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

ή με τους ραγιάδες της σκλαβιάς και της υποδούλωσης, ή με τους Έλληνες και με τις Ελληνίδες της Αντίστασης και της Ελευθερίας

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρώσεις, ή το πρόβλημα που κάνουν ότι δεν υπάρχει…

ΣΕ ΚΑΘΕ άλλη περίπτωση η εισβολή στην Κύπρο και η τουρκική κατοχή, η πειρατική δράση πλοίων και αεροσκαφών στο Αιγαίο, ο ρόλος της Τουρκίας στη Θράκη και στο λεγόμενο προσφυγικό ζήτημα, θα αποτελούσε σημαντικό, αν όχι κεντρικό θέμα στους διεθνείς οργανισμούς και στη συζήτηση στο διεθνές σύστημα.


Όχι υποκριτικά, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά με όρους ουσίας και πραγματικότητας. Όχι εξίσωσης θύτη και θύματος ή συμφερόντων οικονομικών και άλλων.

Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση αναγνώρισε το Ναγκόρνο-Καραμπάχ



H Γαλλική Εθνοσυνέλευση  αναγνώρισε ως κράτος  το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Η Αγία Βαρβάρα και η Θράκη

 


Το έθιμο της Βαρβάρας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της λαϊκής λατρευτικής παράδοσης της Θράκης. Κάθε φορά που ξημερώνει η 4η Δεκεμβρίου, η μνήμη όλων γυρίζει πίσω σε εκείνα τα κρύα πρωινά που ανοίγαμε τα μάτια μας και μας περίμεναν τα μπολ με την αχνιστή Βαρβάρα και το σπίτι μοσχοβολούσε σουσάμι και κανέλα.


Κατά το συναξάρι η Αγία Βαρβάρα γεννήθηκε κάπου στην Ανατολή γύρω στο 300 μ.Χ. και μαρτύρησε με τους τελευταίους διωγμούς των Χριστιανών.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Μὲ τὴν βοήθειαν τοῦ Θεοῦ.... πλέω μεθ’ ὁρμῆς ἀκαθέκτου καὶ μὲ τὴν πεποίθησιν εἰς τὴν Νίκην κατὰ τῶν ἐχθρῶν τοῦ Γένους».

 


Η ναυμαχία τής Έλλης.

 

Σαν σήμερα το 1912 έγινε η ιστορική ναυμαχία της Έλλης κατά την οποία ο Ελληνικός Στόλος κατεναυμάχησε τον τουρκικό. 




Λίγο πριν την έναρξή της, ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης εξέπεμψε το λακωνικό σήμα: «Μὲ τὴν βοήθειαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὰς εὐχᾶς τοῦ Βασιλέως μας, πλέω μεθ’ ὁρμῆς ἀκαθέκτου καὶ μὲ τὴν πεποίθησιν εἰς τὴν Νίκην κατὰ τῶν ἐχθρῶν τοῦ Γένους». 

Το καθήκον των Ελληνίδων και των Ελλήνων για την Πατρίδα τους

 



Θ. Μαλκίδης 

"Όταν θα υπάρξει μια δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση η οποία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού να ζητήσει την επαναφορά όλων όσων πουλήθηκαν, όλων όσων καταστράφηκαν στα χρόνια των μνημονίων."

Ο Σίσυφος Ελληνισμός .....

 


Ο Σίσυφος,  μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα της ελληνικής μυθολογίας, ήταν ιδρυτής και βασιλιάς της αρχαίας Εφύρας, που στη συνέχεια ονομάστηκε Κόρινθος.


Όλα άρχισαν όταν ο θεός Δίας αποπλάνησε την Αίγινα, η οποία ήταν κόρη του ποταμού και θεού Ασωπού. Παίρνοντας τη μορφή αετού, ο Δίας απήγαγε την Αίγινα και πήγε να κρυφτεί σ' ένα μικρό νησί του Αιγαίου. Ο Ασωπός ζήτησε από τον Σίσυφο να του πει τι γνώριζε και αυτός συμφώνησε, ζητώντας πρώτα για αντάλλαγμα, μια πηγή με νερό που θα ανάβλυζε ασταμάτητα από την ακρόπολη της πόλης του Ασωπού, για να ποτίζει την ξερή γη της Κορίνθου. 


Ο Σίσυφος και ο Ασωπός συμφώνησαν. Ο Δίας όμως γνώριζε τα πάντα και αποφάσισε να τιμωρήσει τον Σίσυφο για την προδοσία του, στέλνοντάς τον στον Άδη.


Όμως τότε ο Σίσυφος απέδειξε την εξυπνάδα και την πονηριά του καταφέρνοντας να ξεγελάσει και να φυλακίσει τον Θάνατο. Τότε όμως έγινε κάτι πρωτοφανές: ο Θάνατος αδυνατούσε να θερίσει τα καθημερινά του θύματα και η Γη άρχισε σταδιακά να γεμίζει, χωρίς να χωρά ο αυξανόμενος πληθυσμός. Οι θεοί αναστατώθηκαν και ο θεός Άρης ελευθέρωσε τον Θάνατο από τα δεσμά του, στέλνοντας ξανά τον Σίσυφο στον Άδη.


Ο Σίσυφος όμως, είχε προνοήσει και είχε πει στη γυναίκα του, Μερόπη, να μη θάψει το σώμα του. Έτσι, όταν κατέβηκε στον Άδη, ζήτησε από την θεά Περσεφόνη, σύζυγο του θεού Πλούτωνα, τρεις μέρες για να επιστρέψει στη γη και να φροντίσει το ζήτημα της ταφής του. Η Περσεφόνη δέχτηκε το αίτημα του Σίσυφου, όμως αυτός δεν επέστρεψε. Έτσι, ήρθε η σειρά του θεού Ερμή να τον κατεβάσει στον Άδη.


Ο Σίσυφος τιμωρήθηκε για την ασεβή του συμπεριφορά. Οι "Κριτές των νεκρών", του έβαλαν ως βασανιστήριο να κουβαλάει ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Φτάνοντας στην κορυφή, η πέτρα ξανακυλούσε κάτω και έπρεπε να την ανεβάσει ξανά. Αυτή η τιμωρία είναι αιώνια για τον «νικητή» του Άδη.


Ο Όμηρος περιγράφει το Σίσυφο και στην Ιλιάδα στη Ραψωδία Ζ΄ και στο Βιβλίο ΙΑ΄ της Οδύσσειας.


Ο Οβίδιος, αναφέρει τον Σίσυφο στην ιστορία του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Όταν ο Ορφέας κατεβαίνει για να αντιμετωπίσει τον θεό Πλούτωνα και την θεά Περσεφόνη, τραγουδάει ένα τραγούδι ώστε να του πραγματοποιήσουν την επιθυμία του να φέρει την Ευρυδίκη πίσω από τους νεκρούς. Μετά το τραγούδι, ο Οβίδιος δείχνει πόσο συγκινητικό ήταν με το να σημειώνει ότι ο Σίσυφος, έχοντας επηρεαστεί συναισθηματικά, μόνο για μια στιγμή, σταματάει την αιώνια τιμωρία του και κάθεται επάνω στον βράχο, στα Λατινικά inque tuo sedisti, Sisyphe, saxo ("κάθησες απάνω στο βράχο σου, Σίσυφε").


Στην Απολογία του Πλάτωνα, ο Σωκράτης ανυπομονεί για τη μετά θάνατον ζωή όπου μπορεί να συναντήσει μορφές όπως ο Σίσυφος, που θεωρούν τον εαυτό τους σοφό, ώστε να τους ρωτήσει και να ανακαλύψει ποιος είναι σοφός και ποιος "νομίζει ότι είναι ενώ δεν είναι"


Ο Αλμπέρ Καμύ, έχει γράψει ένα δοκίμιο με τον τίτλο Ο Μύθος του Σίσυφου, όπου ανυψώνει το Σίσυφο ως έναν "παράδοξο" ήρωα

Ο φιλόσοφος Richard Taylor χρησιμοποιεί το μύθο του Σίσυφου ως αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας ζωής που καθίσταται χωρίς νόημα γιατί αποτελείται από μια στείρα επανάληψη.

Η τουρκική εισβολή στο Αιγαίο με ΜΚΟ


Τι ρόλο παίζει πραγματικά μια ΜΚΟ όταν αυτή:

*Κατηγορεί συλλήβδην το ελληνικό κράτος επειδή αυτό ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα!

*Μονίμως καταγγέλλει το Ελληνικό Λιμενικό ότι επιχειρεί να πνίξει τους μετανάστες, ενώ οι Τούρκοι είναι αυτοί που τους σώζουν!


*Διαθέτει και δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από σκάφη του τουρκικού λιμενικού. (Που τις βρίσκει άραγε;)

* Έχει φωτογραφίες από τις αφίξεις, γνωρίζει επακριβώς την πλήρη σύνθεση της κάθε βάρκας (πόσοι, ποιου φύλου, ποιας εθνικότητας) που φτάνει στα ελληνικά νησιά, πριν ακόμη ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές.

Ὕβρις καί Νέμεσις




Η ὓβρις ήταν βασική αντίληψη της κοσμοθεωρίας των Ελλήνων της αρχαιότητας, η οποία όμως ακολουθεί τον Ελληνισμό σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις μέρες μας.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Πόσο ακόμη θα στηρίζουν το κράτος-οργανωμένο έγκλημα ;

 

Θεοφάνης Μαλκίδης

 

Η  Τουρκία και οι σύμμαχοί της  στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας !


Στο τέταρτο βιβλίο του, ο  Ηρόδοτος αναφέρεται στους  Πέρσες που  ζητούσαν «Γη και Ύδωρ» απ' τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν και ειδικότερα  στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον  Δαρείο. Στο πέμπτο βιβλίο, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει για το Βασιλιά των Περσών Δαρείο ο οποίος ζητά «Γη και ύδωρ»  από τον Βασιλιά των Μακεδόνων Αμύντα, ενώ  στο έκτο βιβλίο, αναφέρεται στους αγγελιαφόρους που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα που ζητούν την παράδοσή της.

Ο μύθος των Σκοπίων που νομιμοποιήθηκε ως Μακεδονία

 


Η κροατική εφημερίδα Vecernji List αναλύει γιατί το αφήγημα περί Βόρειας Μακεδονίας είναι… μυθοπλασία

Ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα

 


Τη δέσμευσή του για ενδυνάμωση του μηχανισμού αποκλιμάκωσης εξέφρασε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Για τον ελέφαντα (που υπάρχει στο δωμάτιο) της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Για τον ελέφαντα (που υπάρχει στο δωμάτιο) της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπάρχει ένα πρόβλημα  και αυτό ονομάζεται Τουρκία.  Το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει μια σπουδαία ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα που όλοι κάνουν ότι δε το βλέπουν, ότι δεν υπάρχει !

Σε κάθε άλλη περίπτωση η Ελλάδα και η Κύπρος, ο Ελληνικός λαός οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους. Καμία διαπραγμάτευση, κανένας διάλογος με τον εισβολέα και τον κατακτητή. 


Η συνέντευξή μου σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 


To ιστορικής σημασίας ψήφισμα της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με το οποίο αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Ελλήνων

 



Του Θ. Μαλκίδη

Ήταν  πραγματικά  ξεχωριστή στιγμή για την παγκόσμια ακαδημαϊκή, επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, για εμάς που συμμετείχαμε, το ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Ελλήνων στο διάστημα  1914-1923, ψήφισμα στο οποίο κατέληξε μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της,    η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (International Association of Genocide Scholars -IAGS). Μάλιστα το ψήφισμα συνέπεσε με τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος.

Να απελευθερωθούν οι Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου και να επιστραφούν οι σωροί των πεσόντων στρατιωτών άμεσα.


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες



Μια ομάδα διακεκριμένων Αρμενίων καλλιτεχνών διοργάνωσε μια διαδήλωση στην πλατεία Charles Aznavour στο κέντρο του Ερεβάν, καλώντας όλους τους διεθνείς οργανισμούς να ασκήσουν πίεση στο Αζερμπαϊτζάν ώστε να απελευθερώσει τους Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου και να επιστρέψει τις σωρούς των πεσόντων στρατιωτών άμεσα.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

"Θα ενταχθούμε στην Ευρώπη ως Μακεδόνες που μιλούν Μακεδονικά "

 



Η παραπάνω ανάρτηση έγινε πριν από λίγα λεπτά στην επίσημη σελίδα του Ζόραν Ζάεφ:

Υπάρχει και αυτός ο Ελληνισμός




Θεοφάνης Μαλκίδης 

Υπάρχει και αυτός ο Ελληνισμός.

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας 

Λόγος και Πράξη, Συνέπεια και Συνέχεια. Σχέδιο για την Ελληνικότητα, Πρόταση Επιβίωσης για τον Ελληνισμό.



Θ. Μαλκίδης

Tο ερώτημα εάν υπάρχουν ηγέτες / ηγεσίες, απασχολεί σε κυρίαρχο πολλές φορές βαθμό τη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα της κρίσης. 

Απογοήτευση, η διάψευση των προσδοκιών και των ελπίδων, εντείνει το παραπάνω ερώτημα αποκτώντας μάλιστα μεταφυσικό χαρακτήρα.

30 Νοεμβρίου 1943: Η σφαγή των αναπήρων πολέμου του 1940-1941 από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους

Θ. Μαλκίδης 

Η σφαγή των αναπήρων πολέμου του 1940-1941 από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους . 

Με την κατάρρευση του Μετώπου και τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού το 1941 οι 15.000  ανάπηροι συγκεντρώθηκαν στα νοσοκομεία της Αθήνας, αρχίζοντας τον αγώνα  επιβίωσή τους, όπως άλλωστε και όλοι οι Έλληνες που δοκιμαζόταν από την κατοχή. Οι ανάπηροι, όμως, ήρωες του έπους του 1940-1941 είχαν και επιπλέον λόγους αντίστασης στους κατακτητές και την 28η Οκτωβρίου 1941  μαζί με τους φοιτητές καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη.

Σε όλες τις  κινητοποιήσεις της Αθήνας για τροφή, στις εθνικές επετείους της 25ης  Μαρτίου και της   28ης Οκτωβρίου  προπορεύονταν οι ήρωες του 1940-1941  με τα αναπηρικά τους αμαξίδια  με τις πατερίτσες ή τα μπαστούνια τους, με τους επιδέσμους στα κεφάλια τους, στα μάτια τους και τις νοσοκόμες να σπρώχνουν τα αμαξίδια, να υποβαστάζουν τους ακρωτηριασμένους, από τα κρυοπαγήματα ή να οδηγούν τους τυφλούς.


Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Προβοκάτσια στη Θράκη, καταιγισμός μίσους και απειλών από Τούρκους αξιωματούχους


Επικίνδυνη προβοκάτσια στην Θράκη με τον ψευδομουφτή, καταιγισμός απειλών από Τούρκους αξιωματούχους
 

Ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, που ανήλθε στον άμβωνα της Αγίας Σοφίας με… γιαταγάνι, κατηγορεί την Ελλάδα για την προβοκατόρικη αναγραφή στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που κατοικεί ο ψευδομουφτής της Ξάνθης

Άκρως επικίνδυνα γεγονότα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Θράκη. Γεγονότα με έντονη οσμή προβοκάτσιας, αφού πολλοί τούρκοι αξιωματούχοι εκμεταλλεύτηκαν το συγκεκριμένο γεγονός για να εξαπολύσουν μίσος και απειλές κατά της Ελλάδος.

Αυτό είναι το σύνθημα που άγνωστοι έγραψαν στο ασανσέρ της οικίας του ψευδομουφτή

Το Καστελλόριζο που είναι μακριά και οι κυρώσεις στην Τουρκία που δεν επιβάλλονται ποτέ.... .



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Ποια είναι η επίσημη πρόταση για το Αιγαίο  : <<και οι Τούρκοι έχουν δικαιώματα στο Αιγαίο, να μην είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο, το Καστελόριζο ανήκει στην ανατολική Μεσόγειο, και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει, μπορεί να γίνει συνεκμετάλλευση με την Τουρκία στο Αιγαίο, μπορεί στη Χάγη να χάσουμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κερδίσουμε της Ρόδου, έχει σύνορα η θάλασσα; >>

Για τη Μακεδονία : <<δεν μπορούμε να ταπεινώσουμε τους Σκοπιανούς που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία, θα σεβαστούμε τη Συμφωνία>>

Αθήνα,Μόρια,Χίος, Σάμος: Ανακαλύπτοντας το 2020 το πρόβλημα


Ελέγχονται για σωρεία εγκληματικών πράξεων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στην Μόρια


Με απάντησή της η Επίτροπος Γιόχανσον επιβεβαιώνει ότι, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στην Ελλάδα, για ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στην Μόρια και ενέχονται σε διευκόλυνση παράνομης διακίνησης μεταναστών, κατασκοπεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!

Οι Βούλγαροι για τη Μακεδονία...


Οι Βούλγαροι βέτο στα Σκόπια και η Αθήνα σιωπά....