Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ, από τη Σμύρνη στη Βιάννο


image.jpeg

 Θ. Μαλκίδης*

Από τον Κεμάλ στον Χίτλερ, από τη Σμύρνη στη Βιάννο


Είναι εντυπωσιακό το πως ένα έγκλημα και μάλιστα σε μαζική έκταση υλοποιείται με τρόπο που θυμίζει προηγούμενο, το οποίο βεβαίως δεν τιμωρήθηκε. Είναι επίσης εκπληκτικό πως ακόμη το ανθρώπινο είδος φτάνει στη διαστροφή.Το έγκλημα από τους Ναζί του Χίτλερ στην επαρχία Βιάννου της Κρήτης, στις 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 1943, ήταν η επανάληψη της σφαγής από τους Τσέτες του Κεμάλ τις ίδιες ημέρες του 1922 στη Σμύρνη.

Τίποτα



 Τίποτε πλέον  δεν  υπάρχει

Όταν διαφθαρούν οι άρχοντες, οι σύμβουλοι, οι δικαστές, οι ιερείς, τίποτε πλέον δεν υπάρχει, που θα μπορέσει να εμποδίσει τον λαό να καταστραφεί.


Νὰ γίνωμε σταυρικοὶ ἄνθρωποι

 


Τὴν Ὕψωση τοῦ Τιμίου καὶ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ θὰ ἑορτάσῃ, σὲ λίγες ἡμέρες, ἡ Ἐκκλησία μας καὶ ὅλοι μαζὶ οἱ πιστοὶ πανηγυρίζομε γιὰ τὸ κορυφαῖο αὐτό, γιὰ τὴν σωτηρία μας, γεγονός. Πανηγυρίζομε καὶ τιμοῦμε ὄχι μόνον τὸ Τίμιο Ξύλο, τὸ Ὁποῖο ἐξαγιάστηκε ἀσφαλῶς καὶ αὐτὸ ἀπὸ τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ, ποὺ χύθηκε πάνω Του, ἀλλὰ κυρίως τιμοῦμε τὸν Ἐσταυρωμένο Σωτῆρα μας, ποὺ μᾶς χάρισε, μὲ τὴν σταυρική Του θυσία, «ζωὴν τὴν αἰώνιον».


Οι Έλληνες της Αργεντινής




Η εκτεταμένη αναφορά του ΒΗΜΑτος της 13.8.2023 στον ελληνικής καταγωγής, υπουργό της Αργεντινής Δημοκρατίας, Γκαμπριέλ Κατωπόδη, μου δίνει την αφορμή ν’ αναφερθώ, στον ελληνισμό της μακρινής Αργεντινής, διαχρονικά, τον οποίο διακρίνει, όπως σχεδόν σύμπαντα τον ελληνισμό της διασποράς, μια οδυσσεική αντίληψη της ζωής.


Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Ρόμπερτ Μενέντεζ

 


Είναι ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Πέραν των άλλων που έχει πει και πράξει για τα ελληνικά συμφέροντα, ας σημειώσουμε τη στάση του για την μη  πώληση πολεμικού υλικού και αεροπλάνων στην Τουρκία, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, και βεβαίως για το μοναδικό, ότι ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να φύγει και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης από την Κύπρο! 

Ξάνθη 2023

 



Για όσους βρίσκονται μακρυά από τη Θράκη, για αυτοδημιούργητους, για όσους είναι κουρασμένοι και άυπνοι, για όσους δεν ξέρουν καλά ελληνικά, για όσους κρυφά ή φανερά συζητούν και διαπραγματεύονται με τον εξ ' ανατολών πειρατή.

Αγάπη Τσακλίδου

 




Η Αγάπη Τσακλίδου, εάν ζούσε,  θα γιόρταζε το όνομα της,  το τόσο όμορφο και μοναδικό που αντιπροσωπεύει το κορυφαίο συναίσθημα του ανθρώπου.

Αμάσεια 1921: Η δολοφονία της ηγεσίας του Πόντου


Αμάσεια 1921: Η δολοφονία της ηγεσίας του Πόντου

Αμάσεια 1921: Η δολοφονία της ηγεσίας του Πόντου

και όταν  η Ελληνική διανόηση δεν σιωπούσε…

  • Του Θεοφάνη Μαλκίδη

1.Ηγεσία και Ελληνικότητα

Μία παράμετρος της οργανωμένης Γενοκτονίας των Ελλήνων και ειδικότερα στον Πόντο ήταν η εξόντωση της ηγεσίας τους από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 1921.
Η εξόντωση των Ελλήνων ηγετών, όπως συνέβη και με τους Αρμένιους τον Απρίλιο του 1915 στην Κωνσταντινούπολη, συνέβαλλε στο να χαθεί η καθοδήγηση των Ελλήνων και να σημειωθεί πιο γρήγορα η δολοφονία τους. Στον Πόντο, η ηγεσία των Ελλήνων εξοντώθηκε με τα λεγόμενα «δικαστήρια ανεξαρτησίας» στην Aμάσεια το Σεπτέμβριο  του 1921.


Μικροελλαδισμός



Έρχεται από παλιά αυτή η αντίληψη, τις τελευταίες ημέρες έκανε δυναμική επανεμφάνιση λόγω του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε με σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη. Είναι η αντίληψη της “μικράς Ελλάδος”, μιας μικρής και αδύναμης χώρας που πρέπει να περιορίζεται μόνο στην αυτοσυντήρηση και να μην αντιλαμβάνεται ή να μην αντιδρά σε ό,τι γίνεται γύρω της, μέχρι να ξυπνήσει μια μέρα και να την έχουν χτίσει μέσα σε τείχη.

Ήρωες

 


ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ  67 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1956 ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ (1955-1959)


ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ αποικιοκράτες έθεταν, με τον πιο προκλητικό κυνισμό, τα δικά τους συμφέροντα υπεράνω του δικαιώματος του κυπριακού λαού για αυτοδιάθεση. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τις πιο απάνθρωπες μεθόδους, όπως τους απαγχονισμούς, προκειμένου να εκβιάσουν τον κυπριακό λαό να αποδεχθεί «λύσεις» με τις οποίες θα κατοχυρωνόταν η στρατιωτική τους παρουσία στο νησί. Η Κύπρος ήταν (και είναι) κομβικό σημείο στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς της Βρετανίας.

Ὁ ἄνθρωπος κατὰ Παπαδιαμάντη, Ντοστογιέφσκυ

 

Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης – Μια αμφίθυμη ανάγνωση –  Περιοδικό Περί Ου 

Ὁ ἄνθρωπος κατὰ Παπαδιαμάντη, Ντοστογιέφσκυ

[Τὸ παρὸν κείμενο αποτελεί ένα απάνθισμα της ομιλίας του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Ερζεγοβίνης (της Σερβίας) Αθανασίου (Γέφτιτς), μὲ θέμα: «Παπαδιαμάντης – Ντοστογιέφκσυ», εις τὴν Αθήνα τὴν 26η Μαΐου του 2001]

Μια σύντομη βιογραφία του Ντοστογιέφσκι - Voice News  

Μόλις εἶχε τελειώσει ὁ Α´ Παγκόσμιος Πόλεμος καὶ εἶχε καταρρεύσει ἡ Γερμανία, ἐνῷ οἱ Μπολσεβίκοι στὴν Ρωσσία εἶχαν νικήσει, ὁ γερμανὸς (λογοτέχνης) Χέρμαν Ἔσσε ἔγραφε, σ᾿ ἕνα ἀπὸ τὰ πρῶτα κείμενά του (1919), γιὰ τὸν Ντοστογιέφσκυ περίπου τὰ ἑξῆς: «Αὐτὸς εἶναι ἐπικίνδυνος γιὰ τὴν Δύσι. Οἱ ἥρωές του, οἱ Καραμαζώφ, εἶναι ἀνατολικοὶ τύποι, πολὺ ἐπικίνδυνοι, σκοτεινοί, μὲ ἀσιατικὸ βάθος καὶ ἀποτελοῦν ἄμεσο κίνδυνο γιὰ τὸν δυτικὸ ἄνθρωπο». Αὐτὴ ἡ πόλωση, «Ἀνατολικοὶ – Δυτικοί», ποὺ ἔβλεπε τότε ὁ Ἔσσε, τὴν ἔχουν λίγο-πολὺ καὶ σήμερα οἱ περισσότεροι, ποὺ γράφουν γιὰ μᾶς τοὺς ὀρθοδόξους λαούς…


Ουάσιγκτον εναντίον Google



 Η δίκη που ξεκίνησε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου  αφορά τις συμφωνίες που εγκαθιστούν τη μηχανή αναζήτησης της Google στα περισσότερα smartphones από προεπιλογή.

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Τέλος πάντων.....



 <<Για αναγνώριση του δεύτερου μισού της, του Βορ, της, της, του κρατιδίου τέλος πάντων, του δικού τους, του, της Βορ, της εεε στην Κύπρο>>.

"Τους ήρωες δεν τους βρίσκεις ποτέ στο σκοτάδι."

 



"Τους ήρωες δεν τους βρίσκεις ποτέ στο σκοτάδι." 

Αριστοφάνης


Όταν υπήρχαν ήρωες



 20 Σεπτεμβρίου 1942



Με την ανατίναξη του κτιρίου της ΕΣΠΟ και το θάνατο του αρχηγού της πεμπτοφαλαγγίτη γιατρού Στεροδήμου, όχι μονάχα η προδοτική εκείνη οργάνωση αυτοδιαλύθηκε, αλλά και οριστικά μπλοκαρίστηκε κάθε καινούργια απόπειρα των κατακτητών να δημιουργήσουνε άλλες τέτοιες οργανώσεις — παγίδες στρατολογίας Ελλήνων για τις βιομηχανίες τους και το Μέτωπο.

Μια γυναίκα-νησί

 

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Στην Κίναρο, νησίδα ανατολικά της Αμοργού
Γιατί ζει μόνη της σε έναν βράχο στο Αιγαίο.

Γιατί έζησε μια ζωή με πυκνή πλέξη, από αυτές που έζησαν όλοι όσοι γεννήθηκαν πριν τα μισά του προηγούμενου αιώνα.
Φτώχεια, ξενιτιά, αγροτιά, μια ζωή σκληρή. Πιο σκληρή και από τα βράχια της Κινάρου.

Προφητική φωνή του κύρ Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (...για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

 

 εικόνα άρθρου: Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας”


Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: τα γεγονότα, τα αίτια και τα πιθανά σενάρια



Τις πρωινές ώρες τις 19ης Σεπτεμβρίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ (ή αλλιώς Αρτσάχ). Η επίθεση αυτή είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά τον πόλεμο του 2020, όταν το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε, με την στήριξη της Τουρκίας, στις αρμενικές δυνάμεις του Αρτσάχ και έθεσε ξανά υπό τον έλεγχό του το μεγαλύτερο τμήμα των εδαφών που είχαν καταλάβει οι Αρμένιοι στον πρώτο πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ (1991-1994).

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

"Η γη μας που γέννησε την Ελευθερία θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.





Θεοφάνης Μαλκίδης 

Η γη μας που γέννησε την Ελευθερία θα εκμηδενίσει την τυρρανία”.

Η θυσία του Κώστα Γεωργάκη



Είσαι δεκαεννέα ετών. Πηγαίνεις το 1970 από την Κέρκυρα στη Γένοβα να σπουδάσεις, για να προσφέρεις στην Ελλάδα που τόσο αγαπάς και βρίσκεις τους δοσίλογους, τους χαφιέδες, τους μαυραγορίτες και τους συνεργάτες των Γερμανών και των άλλων κατακτητών, να σου πουλάνε δήθεν πατριωτισμό και ως  μοναδική λύση "να τα βρούμε με τους Τούρκους", πουλώντας την Κύπρο, το Αιγαίο και την ίδια τους τη μάνα. 

Κυνηγούν κάθε μέρα εσένα, τους γονείς σου, τα αδέλφια σου, γιατί δεν συμφωνείς με ό,τι βλέπεις και με ό,τι γίνεται στην πατρίδα σου. 

Σε βασανίζουν γιατί διαφέρεις, γιατί μπορείς να μιλάς, να γράφεις, να αισθάνεσαι, να νιώθεις, να αγαπάς πραγματικά "το πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο, που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού του, τη θάλασσα, και το φως του ήλιου",  όπως γράφει ο Σεφέρης .

Σαν σήμερα πριν πενηντατρία χρόνια πήγες στην κεντρική πλατεία της Γένοβα και αφού διάβασες το παρακάτω κείμενο που βγήκε από την καρδιά σου, αυτοπυρπολήθηκες ως θυσία στο δέντρο της Ελευθερίας που ποτίστηκε από καθημερινούς, απλούς, αλλά σπουδαίους Έλληνες. Αυτούς που αναζητούμε και αναζητούνται σήμερα.....

“Δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά από το να σκέφτομαι και να ενεργώ όπως ένα ελεύθερο άτομο. Η γη μας, που γέννησε την Ελευθερία θα εκμηδενίσει την τυρρανία. Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα μου”.



Πενήντα τρία χρόνια ακριβώς πριν στη Γένοβα, ένας νέος Έλληνας με βαθιά συναίσθηση της ιστορίας του αλλά και της ευθύνης του έναντι του λαού του, ο Κερκυραίος φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς που είχε επιβληθεί στην γη που γέννησε τη Δημοκρατία.

Η δολοφονία του Μητροπολίτη Κορυτσᾶς Φώτιου

 



Τὸ 1906, ἀλβανίζοντες καὶ ὀπαδοί τῆς ρουμάνικης προπαγάνδας, δολοφόνησαν σὲ ἐνέδρα τὸν Μητροπολίτη Κορυτσᾶς Φώτιο. Ὁ θάνατός του συγκλόνισε τὸ πανελλήνιο καὶ ἡ συγκίνησι τῶν κατοίκων τῆς Κορυτσᾶς ἦταν ἀπερίγραπτη κατὰ τὴν ὥρα τῆς κηδείας του ποὺ ἔγινε ἀπό τοὺς μητροπολίτες, Καστοριᾶς Γερμανὸ Καραβαγγέλη, καὶ Δυρραχίου Προκόπιο, στὶς 12 Σεπτεμβρίου μὲ συμμετοχὴ δεκάδων ἱερέων καὶ χιλιάδων Ἑλλήνων τῆς πόλεως.

Ξεφτίλα: Ἡμέρα Ἐθνικής Μνήμης τῆς Γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων τῆς Μικράς Ἀσίας στή Βουλή....

 



Τό ἑλληνικό πολιτικό σύστημα πού «ξέχασε» νά τιμήσει τούς Ἕλληνες πού χάθηκαν στή μεγαλύτερη συμφορά τοῦ ἑλληνισμοῦ διαχρονικά εἶναι φυσικό ἑπόμενο νά ξεχάσει ὅλους ἐκείνους στόν Ἕβρο, τή Λάρισα, τήν Καρδίτσα, τόν Βόλο, τή Ρόδο, τά Τέμπη, τό Μάτι, τή Ζαχάρω παλαιότερα κλπ κλπ.

Ἡμέρα Ἐθνικής Μνήμης τῆς Γενοκτονίας τῶν Ἑλλήνων τῆς Μικράς Ἀσίας 

Αρτσάχ



 Αρτσάχ 




Σεφέρης



20 Σεπτεμβρίου 2023,   συμπληρώνονται 52 χρόνια από το 

 θάνατο του Νομπελίστα ποιητή  Γιώργου Σεφέρη.                         

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γλυκερία Μεμεκίδου

 


Στη γενέτειρά της την Κομοτηνή, θα κηδευτεί την  Πέμπτη 21η Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η 46χρονη Αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Γλυκερία Μεμεκίδου, η οποία  σκοτώθηκε ως μέλος της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας  στη Λιβύη.


Αντίσταση στην προπαγάνδα και στην Ύβρη, αντίσταση στους εισβολείς και τους δολοφόνους!




 Θεοφάνης Μαλκίδης 


Μας έχουν πει για συνωστισμό στη Σμύρνη και υβρίζουν τα θύματα της Γενοκτονίας, 

έχουν ονομάσει τον σφαγέα- δάσκαλο του Χίτλερ  Μουσταφά Κεμάλ μεγάλο ηγέτη, 

ετοιμάζουν την  νομιμοποίηση της Τουρκικής κατοχής  στην Κύπρο, 

προπαγανδίζουν συνεχώς ότι η Τουρκία έχει  δικαιώματα στο Αιγαίο, 

σιωπούν για την καθημερινή εισβολή στον Έβρο και τα νησιά, 

ψεύδονται συνεχώς για όλα,


Την ώρα που ετοιμάζεται παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη στιγμή που η σύμμαχος της Τουρκίας και αγαπημένο παιδί της σωστής πλευράς της ιστορίας, το Αζερμπαϊτζάν, βομβαρδίζει αμάχους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

και ήδη υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά!!


Στηρίζουμε την Αρμενία, υψώνουμε τη φωνή μας, το λόγο μας και κάνουμε πράξη την αντίσταση μας απέναντι στο φασισμό και τον επεκτατισμό του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας .


Η συμφωνία που θα έλυνε το πρόβλημα..

 


O Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, (Eric Adams), προσωπικός φίλος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και άλλων …επιφανών Ελληνοαμερικανών, κήρυξε την 16η Σεπτεμβρίου «Ημέρα Μακεδονικής (sic) Κληρονομιάς». Η λέξη “Μακεδονικής” δεν είναι σε εισαγωγικά…

Σύμφωνα με την σκοπιανή υπηρεσία της “VOICE of AMERICA”, στην τοπική γλώσσα, ο (και φιλότουρκος) Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, 


Ιωάννης Φαρμάκης – Ο Βλατσιώτης–Μακεδόνας φιλικός και οπλαρχηγός της ελληνικής επαναστάτης



«Ο Γιάννης Φαρμάκης ήταν ένας λαμπρός στρατιωτικός. Η παλικαριά και το θάρρος του τον έκαναν να ξεχωρίζει. Όλοι μιλούσαν για έναν θρυλικό άντρα με σπουδαίες ικανότητες στα πεδία των μαχών» [1: Σελ 29].

Το σχολείο στην Ψέριμο


Συμπληρώθηκε ένας ολόκληρος χρόνος καθημερινής ενασχόλησης με ένα στόχο εθνικό: Να ξανακουστούν παιδικές φωνές στο (κλειστό από το έτος 2009) Δημοτικό Σχολείου της ακριτικής μας Ψερίμου. Προσωπικά, όταν στις αρχές του χρόνου πρωτοείδα το κλειστό σχολείο ο χώρος μου φάνηκε σαν ένας απέραντος σκουπιδότοπος με ένα μισο-κατεστραμμένο κτίριο.


H καταδίκη του Σενέρ Λεβέντ και ο χάρτης αξιών της ΕΕ




Ένας πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Σενέρ Λεβέντ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός χρόνου στην Τουρκία. Καταδικάστηκε για ένα ζήτημα το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση ανάμεσα στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι ατομικές ελευθερίες, όπως ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής, η ελευθερία της σκέψης, της θρησκείας, του συνέρχεσθαι, της έκφρασης και της ενημέρωσης προστατεύονται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ».

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Άντζελα Μανδαλιού, Φίλιππος Μανδαλιός, Εύη Ανδρεαδάκη, Γλυκερία Μεμεκίδου, Γεώργιος Βούλγαρης, Λιβύη 17 Σεπτεμβρίου 2023

 



 «Ήμουν προορισμένη να υπηρετήσω την Αεροπορία πριν γεννηθώ» 


«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ» έγραφε σε ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook το 2020 η Εύη Ανδρεαδάκη που μαζί με τους τέσσερις ακόμα Έλληνες συμπληρώνουν την τραγική λίστα των νεκρών  στη Λιβύη.


Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε Έλληνες νεκροί



livyh__1_
livyh__2_
livyh__3_


Μια αδιανόητη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Λιβύη όταν λεωφορείο που μετέφερε τους 19 Έλληνες στρατιωτικούς - κυρίως γιατρούς και νοσηλευτές- που έφτασαν το πρωί κοντά στη Βεγγάζη μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό για τους πλημμυροπαθείς της Ντέρνα από την κακοκαιρία Daniel συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

Μνήμη σφαγιασθέντων ιεραρχών της Μικράς Ασίας (1922)

 

Θεοφάνης Μαλκίδης 

Μνήμη σφαγιασθέντων ιεραρχών της Μικράς Ασίας (1922) 

Συνηθίζεται να λέγεται ότι το έγκλημα που δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται. Αυτό που τελεί ο θύτης, αυτό που βιώνει το θύμα, όταν δεν τιμωρείται επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τραγικότερο και πιο επώδυνο τρόπο.

O δάσκαλος Κεμάλ το 1922 στην Ελλάδα της Σμύρνης, ο μαθητής Χίτλερ το 1941- 1944 στην Ελλάδα του Διστόμου, των Καλαβρύτων, του Χορτιάτη, των Πύργων, του Μεσόβουνου, της Βιάννου.

Κάθε Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η Εκκλησία και ο λαός μας, τιμά την μνήμη των Αγίων Μαρτύρων της Πίστεως και της Πατρίδας, τιμά τη Μνήμη των κληρικών, οι οποίοι υπέστησαν μαρτύρια και βρήκαν φρικτό θάνατο, τις ημέρες κατά τις οποίες εξελίχθηκε η Μικρασιατική καταστροφή.


Για λίγη ασφάλεια ....



Τουρκία: Μπαίνει στη διδακτέα ύλη στα σχολεία η παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα – Φτιάχνουν στρατιώτες οι Τούρκοι

 


Τουρκία: Μπαίνει στη διδακτέα ύλη στα τουρκικά σχολεία η παράνομη τουρκική Γαλάζια Πατρίδα, με τους Τούρκους να φτιάχνουν στρατιώτες για το μέλλον.

Σουηδία: Τέλος τα τάμπλετ στα σχολεία και επιστροφή στο βιβλίο




Στον πατροπαράδοτο τρόπο εκμάθησης στα σχολεία κάνει στροφή η Σουηδία, μετά τον «προβληματικό» δρόμο της υπερ-ψηφιοποίησης που είχε ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.