Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Καταδρομέα Ανδρέα Κκολού

 


Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Καταδρομέα της 33ης Μοίρας Ανδρέα Κκολού ο οποίος έπεσε την 21η Ιουλίου 1974, πολεμώντας τους Τούρκους εισβολείς. 


Η κηδεία των ηρωικών οστών θα γίνει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι στις 11:00 πμ.


Αθάνατος! 

.


Μικρά Ασία

 

 


Δεν έφταιγεν ο ίδιος!! τόσος ήτανε... (Μανώλης Αναγνωστάκης)

 



Του Θανάση Χούπη 


Είχα μια κρυφή ελπίδα, πως αυτός ο -στα λόγια τουλάχιστον- "φουλ αντισυστημικός,  αντισυμβατικός και πατριώτης", ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα συμμάζευε τον ανεκδιήγητο ηθοποιό- κόουτς της ομάδας του. Εκείνον που, από προχθές, παρελαύνει καμαρωτός στα μέσα ενημέρωσης της χώρας του και δρέπει «γκρίζες δάφνες», από «γκρίζους λύκους». 

Αυτόν που, όλο το σύστημα της νεοναζιστικής- νέο-οθωμανικής χώρας του, τον αποθεώνει, για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε στη θέα ενός πανό, που έλεγε το αυτονόητο για κάθε δίκαιο και σκεπτόμενο άνθρωπο στον πλανήτη, για κάθε Έλληνα, για κάθε οπαδό του Παναθηναϊκού.

Έλεγαν ψέματα για Famagusta


 

 

Στην υπόθεση της τηλεοπτικής σειράς  Famagusta, που θα προβληθεί και από την πλατφόρμα Netflix, οι Τούρκοι επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης της Τουρκίας, Εμπουμπεκίρ Σαχίν, είχε δηλώσει πως με παρέμβαση του κόπηκε η σειρά και ότι θα μεταδιδόταν μόνο σε Ελλάδα και Κύπρο. Η δήλωση προκάλεσε αναστάτωση και τροφοδότησε συζητήσεις. Έλεγε, όμως, ψέματα. 


Και σκοπίμως.


Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ανησυχητική πληθυσμιακή κατάρρευση – Σε απόγνωση οι νέοι

 



Ερημωμένα χωριά, απογοητευμένοι νέοι από την αγορά εργασίας και μια κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει λύσεις – μάλλον ανεπιτυχώς.

 

Αυτή είναι η σκοτεινή πραγματικότητα που αποκάλυψε το Euronews στην Ελλάδα, όπου η χώρα προετοιμάζεται για μια μεγάλη πληθυσμιακή κατάρρευση που τροφοδοτείται από την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των γεννήσεων, τη μαζική μετανάστευση και τα χαμηλά ποσοστά γονιμότητας.