Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σαράντα ημέρες χωρίς το Μιχάλη Χαραλαμπίδη

  
Σαράντα ημέρες χωρίς τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Το μνημόσυνο για τον αγαπημένο μας Μιχάλη θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024 και ώρα 8:30 πμ.


Η εκπομπή αφιέρωμα της Δέλτα Τηλεόρασης στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Η ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

1996 

Η ομιλία του Μιχάλη ΧαραλαμπίδηΗ Ελλάδα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και το δυσοίωνο σήμερα

 

Νίκος Μιχαηλίδης


Η Ελλάδα του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και το δυσοίωνο σήμερα

Πρόσφατα έφυγε εντελώς απροσδόκητα από τη ζωή ο πολιτικός, οραματιστής, στοχαστής και συγγραφέας Μιχάλης Χαραλαμπίδης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, χιλιάδες συνοδοιπόρους, αναγνώστες και φίλους του. Οι πρόγονοι του ήρθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες από τα χωριά της Τραπεζούντας του Πόντου μετά τη γενοκτονία και τον μαζικό εκπατρισμό των παρευξεινίων Ελλήνων.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Στα νεανικά του χρόνια, επί δικτατορίας, διέφυγε στην Ιταλία όπου και σπούδασε οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και κοινωνιολογία, ενώ παράλληλα ανέπτυξε έντονη πολιτική δραστηριότητα στο πλαίσιο του ΠΑΚ εξωτερικού. Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ εντός του οποίου ανέπτυξε έντονη ιδεολογική και πολιτική δραστηριότητα ως επικεφαλής της λεγόμενης “ομάδας των Ιταλών” η οποία στεκόταν πάντοτε κριτικά απέναντι στη διαφαινόμενη πορεία “κρατικοποίησης” και εκφυλισμού του κινήματος αλλά και στις αντιαναπτυξιακές επιλογές και πρακτικές της ηγεσίας του.

 

 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης

 


Η στρατηγική της ανάτασης του ελληνισμού στο έργο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Δημήτρης Μάρτος


Γνώρισα τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη στη Φλωρεντία, στα μέσα της δεκαετίας του 1970. 

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Έχουν μπει σε μια σφαίρα υποβάθμισής τους – ηθικής και νοητικής…

 


Η συνέντευξη στην Μαρία Λυσάνδρου. Περιοδικό Hellenic NEXUS τεύχος Ιουλίου 2010.


Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Έχουν μπει σε μια σφαίρα υποβάθμισής τους – ηθικής και νοητικής…

Hellenic NEXUS: Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το 1996, είχατε κάνει μια δήλωση που πολλοί θεώρησαν προφητική. Είχατε πει ότι «στο τέλος του κύκλου το 2010, θα έχουμε μια Ελλάδα που θα μοιάζει με αυτό που ονομάζουμε Ελλάδα “Tουρκομπαρόκ”. Θα είναι, δηλαδή, ένα φτωχό βιλαέτι ή ένα γερμανικό λαντ». Ποια σημάδια βλέπατε τότε και πώς καταλήξαμε στη σημερινή κατάσταση;

 

ΜΧ: Το απόσπασμα αυτό της ομιλίας μου, που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο, έχει δύο πλευρές. Η μια πλευρά αφορά την πολιτική. Στην Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το τέλος της δεκαετίας του ’80, έχουμε απομακρυνθεί από την πολιτική ως κατηγορία αναλυτική και, κύρια, ως κατηγορία πρόβλεψης. Η πολιτική είναι πρόβλεψη, η πολιτική είναι πρόλογος. Αυτή η εκτίμηση για την πολιτική ήταν πολύ συνειδητοποιημένη και στους κλασικούς Έλληνες, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που είναι ενεργός πολίτης – πολύ περισσότερο, σε αυτούς που θέλουν να έχουν ένα ρόλο στη διεύθυνση μιας χώρας.

 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, για τον Ελληνισμό !
Θεοφάνης Μαλκίδης 

 

Για τη Γενοκτονία των Αρμενίων , για το μαζικό έγκλημα εναντίον των Ελλήνων και όλων των λαών από την Τουρκία.


Για τη Δικαιοσύνη και την Αποκατάσταση της Ιστορίας. 


Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Δέλτα 


Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας


Γενικό Λύκειο Πλατέος Κορυφής

Πολιτιστικό Πρόγραμμα & Όμιλος

Τοπικής Ιστορίας Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας

Τα σύνορά μας είναι η ιστορία μας...


Πρόγραμμα Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας


08.30-09.00 Προσέλευση

09.00-09.30 Έναρξη Χαιρετισμοί

09.30-09.45 Ντόβας Παναγιώτης, Φιλόλογος, υπεύθυνος

προγραμμάτων και ομίλου Τοπικής Ιστορίας ΓΕΛ Πλατέος

Κορυφής


Τίτλος εισήγησης:

Εισαγωγική παρουσίαση Ομίλου Τοπικής Ιστορίας:


Στόχοι και αποτελέσματα

09.45-10.05 Τσιάρας Αχιλλέας, Νοσηλευτής,


Χοροδιδάσκαλος, ερευνητής λαογραφίας

Τίτλος εισήγησης:


Το κατσούλι ως σύμβολο ταυτότητας και τοπικής

ιστορίας

10.05-10.25 Λυγερός Νίκος, Δρ. μαθηματικός, στρατηγικός

αναλυτής, συγγραφέας

Τίτλος εισήγησης: Στρατηγική ως ιστορία του μέλλοντος


10.25-10.45 Μαλκίδης Θεοφάνης, Διδάκτορας Παντείου

Πανεπιστημίου

Τίτλος εισήγησης: Το Μακεδονικό Ζήτημα


Επαναστατήστε πρώτα εναντίον του εαυτού σας, των παθών σας, και στη συνέχεια εναντίον της κακίας που υπάρχει γύρω σας, και μέσα στον κόσμο...


 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

*Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: Ο Χριστός ήταν επαναστάτης και κήρυκας της επανάστασης!

Διάλεξε το καλύτερο!

Διάλεξε το καλύτερο 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σχέδιο Ανάν


Σχέδιο Ανάν - Παρασκήνια, περιρρέουσα και διδάγματα 20 χρόνια μετά (ΒΙΝΤΕΟ)


Είκοσι χρόνια μετά το σχέδιο Ανάν άνθρωποι οι οποίοι έζησαν τα γεγονότα και είχαν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση αποφάσεων της εποχής ανάρτησαν βίντεο και μοιράστηκαν τις σκέψεις για το τότε και το σήμερα. 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

 

 

ΟΧΙ στην τουρκοποίηση της Κύπρου
Θεοφάνης Μαλκίδης  


Όταν ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε με το ΟΧΙ στη δια του Σχεδίου ΑΝΑΝ στην νομιμοποίηση της Τουρκικής  εισβολής και της κατοχής της Κύπρου.


Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus .Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

24 Απριλίου στο Γερεβάν: Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων συνεχίζεται

 


Θεοφάνης Μαλκίδης

 

24 Απριλίου στο Γερεβάν: Ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων συνεχίζεται

 


Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην πορεία μου για την ανάδειξη του μαζικού εγκλήματος εναντίον των Αρμενίων και των προγόνων μου Ελλήνων της Ιωνίας, του Πόντου, της Καππαδοκίας, της Θράκης, ήταν  η πρόσκληση το 2015 από την Προεδρία της Δημοκρατίας της Αρμενίας να παραστώ και να μιλήσω στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

 

Είχαν προηγηθεί και άλλες αντίστοιχες προσκλήσεις και ακολούθησαν και άλλες από τις Αρμενικές ενώσεις στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία, αλλά εκείνη η στιγμή ήταν μοναδική. Ένιωσα το σεβασμό ενός λαού στους νεκρούς του κατά  τη Γενοκτονία, κατάλαβα τον αγώνα του έθνους για τη δικαιοσύνη, αισθάνθηκα πολλά. Μάλιστα ως επίσημος προσκεκλημένος φύτεψα ένα δέντρο στο Μνημείο της Γενοκτονίας στο Γερεβάν, όπως φυτεύουν όλοι οι προσκεκλημένοι των Αρμενίων στη μνήμη των  ενάμιση εκατομμυρίου θυμάτων. Αυτών που αγιοποιήθηκαν από την Αρμενική εκκλησία το 2015 ως εθνοιερομάρτυρες!

 

Εκδήλωση για το ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν

 


Πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία  η εκδήλωση τιμής στο ΟΧΙ του 2004 που διοργάνωσε το Σωματείο μας της Αδούλωτης Κερύνειας,  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της... Ιεράς Μονής Κύκκου, στον Αρχάγγελο. Τιμήθηκε η επέτειος διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τιμήθηκε, 20 χρόνια  μετά, η  ημέρα που ο Κυπριακός Λαός, Έλληνες, Αρμένιοι , Μαρωνίτες,   Λατίνοι, ακόμη και οι εναπομείναντες  στα κατεχόμενα Τουρκοκύπριοι που αντιπροσωπεύονται από το  26% που ψήφισε ΟΧΙ.   (ΝΑΙ ψήφισαν οι Τούρκοι έποικοι και η ΤΜΤ),  με τη ΨΗΦΟ του  ανέκοψε την  ολομέτωπη επίθεση του ΑΤΤΙΛΑ και των Δυτικών συνοδοιπόρων του, μιας άνανδρης και καθόλα παράνομης επίθεσης,   της οποίας στόχος ήταν  να ολοκληρωθεί η  συνωμοσία τους για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και διχοτόμηση της Κύπρου μας, με νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.


30 χρόνια χρειάστηκαν   από το 1974,  30 χρόνια πιέσεων, εκβιασμών, εκστρατείας εξαγοράς συνειδήσεων Ηγετών και πολιτών, παρωδίας αδιέξοδων Δικοινοτικών συνομιλιών  επί Ιδεών και  σχεδίων λύσης αντίθετων με το Διεθνές Δίκαιο του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, για να ετοιμασθεί  το σχέδιο ΑΝΝΑΝ. Το σχέδιο ονομάστηκε Σχέδιο ΑΝΝΑΝ για να ικανοποιηθεί βασικό  σκέλος της καλομελετημένης συνωμοσίας που συνομολογήθηκε το 1956 μεταξύ  της αποικιοκρατικής Βρετανίας και της Τουρκίας, εναντίον της Κύπρου και του Λαού μας,  το οποίο προνοούσε όπως  το σχέδιο λύσης που θα ετοιμαζόταν έπρεπε να φαίνεται ότι προέρχεται από τον ΟΗΕ, το Γενικό Γραμματέα του, ώστε να διευκολυνθεί η αποδοχή και έγκρισή του από τον Κυπριακό Λαό και τους Ηγέτες του.  (Τα αποδεσμευόμενα απόρρητα έγγραφα της Βρετανικής πολιτικής, της περιόδου εκείνης, ωμά το ομολογούν  και το αποκαλύπτουν). Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ήταν, τότε, ο ΑΝΝΑΝ και πήρε το όνομά του.   Ήξεραν από το 1956 οι συνωμότες ότι οι σχεδιασμοί τους για το μέλλον της Κύπρου και του Λαού της ήταν έξω από το Διεθνές Δίκαιο και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, ήξεραν ότι θα απαιτούνταν εκπτώσεις  από το Διεθνές Δίκαιο  για να δικαιολογηθεί.


Το ένστικτο και η νοημοσύνη του Κυπριακού Λαού η οποία υποτιμήθηκε βάναυσα, καθώς και η βούλησή του για επιβίωση στην Ελληνική από αιώνες Κυπριακή γη, τον έκαμε να ορθώσει ανάστημα για να δώσει συνέχεια στην τρισχιλιετή ιστορία του τόπου. Ψήφισε ΟΧΙ σε ένα σχέδιο  που του ζητούσε ωμά να συνθηκολογήσει με τα δεδομένα μιας παράνομης και   βάρβαρης στρατιωτικής εισβολής, κατοχής και παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του, κατά παράβαση κάθε αρχής Δικαίου όπως αυτές κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.


Αυτή την Λαϊκή, ιστορική βούληση του Κυπριακού Λαού τίμησε, 20 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια και όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Είμαστε βέβαιοι ότι τη μέρα του ΟΧΙ τιμούν όλοι οι Κύπριοι πατριώτες και το ΟΧΙ ζη και σήμερα διότι, σήμερα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, από τότε,   καθώς ο κατακτητής και οι ξένοι  Δυτικοί συνοδοιπόροι του στέκονται πλέον «γυμνοί» μπροστά μας  με ξεκάθαρους  πλέον τους στόχους και επιδιώξεις τους για αφελληνισμό της Κύπρου επειδή αυτό υπαγορεύουν τα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα.


Ξεκάθαροι ήταν οι ομιλητές, Φάνης Μαλκίδης και Γιώργος Κολοκασίδης  με τις ομιλίες τους, καθώς και η τοποθέτηση της Εκκλησίας της Κύπρου, με το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση .


Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Για την αντίσταση του Ελληνισμού

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 


Για την Αντίσταση του Ελληνισμού


Η συνέντευξη από τη Λευκωσία για τη συμπλήρωση είκοσι ετών από το ΟΧΙ του Ελληνισμού στο Σχέδιο ΑΝΑΝ.


Δέλτα Τηλεόραση Θράκης 


Οι Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι συνεχίζουν να προκαλούν τη Γαλλία
Στη συνδρομητική έκδοση της εφημερίδας Le Figaro δημοσιεύεται άρθρο με υπογραφή Jean Chichizola επισημαίνει ότι με διαδικτυακό χακάρισμα ή εγκωμιάζοντας την τρομοκρατία, μέλη του τουρκικού υπερεθνικιστικού κινήματος αναλαμβάνουν και πάλι δράση στη Γαλλία.

Χαμηλοί μισθοί και ακρίβεια τσακίζουν την ελληνική νεολαία – Επιλέγουν την ατεκνία, λόγω φτώχειας


Υπογεννητικότητα και brain drain συρρικνώνουν την χώρα – Έρευνα της ΔιαΝΕΟσις καταδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει ο «ανθός» της

Το σημερινό ελληνικό δράμα το οποίο βιώνουν οι νέοι στην Ελλάδα αποτυπώνεται στα αποτελέσματα μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας την οποία διεξήγαγε η ΔιαΝΕΟσις. Όσον αφορά στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ελληνική νεολαία, στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκονται οι χαμηλοί μισθοί, όπως απαντούν οι ίδιοι οι νέοι.

Ὁμιλία εἰς τὴν Ε΄ Κυριακὴν τῶν νηστειῶν

 


Ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς

Εἰς τό Ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.


Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Είκοσι χρόνια από το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ


 Θεοφάνης Μαλκίδης 


Είκοσι χρόνια από το ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ

Είκοσι χρόνια από την αντίσταση στο φόβο, στην προπαγάνδα, στην απειλή, στην τουρκοποίηση της Κύπρου !


Λευκωσία, 22 Απριλίου 2024. 


Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, στο παρακάτω σύνδεσμο


Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782 στό Μαυρομμάτι Καρδίτσας-23 Ἀπριλίου 1827 Φάληρο)


«Ἐγώ πεθαίνω, ὅμως ἐσεῖς νά εἶστε μονιασμένοι καί νά βαστήξετε τήν πατρίδα». Ἡ τελευταία παραίνεση τοῦ Γεωργίου Καραϊσκάκη πρός τούς ἄνδρες του.

Ο «φούρνος του χωριού», που έγινε το «διεθνές» αρτοποιείο στη Ζίτσα Ιωαννίνων


 Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην γαστρονομία, όταν η παραδοσιακή τεχνική συνδυάζεται με τις σύγχρονες προσεγγίσεις, τότε το αποτέλεσμα είναι δελεαστικό. Αυτή είναι η πρόταση, του Κώστα Καραμίχου, αρτοποιού στην Ζίτσα Ιωαννίνων, ο οποίος έχει αναδείξει το φούρνο του σε σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά για τον κάθε επισκέπτη στην περιοχή.


Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος. Περιγραφή και Σημασία της

 

 Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως Αιγύπτου

Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως


Ο Άρειος εγεννήθη εν Λιβύη περί τα μέσα της γ' μ.Χ. εκατονταετηρίδος, εσπούδασε δε εν Αλεξανδρεία και εγένετο οπαδός του Ωριγένους, του Μελετίου και του προϊσταμένου της Αντιοχειανής Σχολής Λουκιανού του πρεσβυτέρου. Η ευρεία αυτού παιδεία, η φιλοσοφική αυτού μόρφωσις, και η περί την επιστήμην των θείων Γραφών δεινότης, κατέστησαν αυτόν γνωστότατον, το δε εμβριθές αυτού σχήμα, οι οπωσούν αγέρωχοι τρόποι, το μεγαλοπρεπές ανάστημα, και η ευειδής αυτού όψις, ενέπνεον πάσι τον σεβασμόν και συμπάθειαν. Και κατ' αρχάς μεν καταλιπών τον Μελέτιον προεχειρίσθη διάκονος της Εκκλησίας Αλεξανδρείας υπό του Επισκόπου αυτής Πέτρου.


Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Σαράντα ημέρες χωρίς τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 

Ο Μιχαλης Χαραλαμπίδης για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Σαράντα ημέρες χωρίς τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Το μνημόσυνο για τον αγαπημένο μας Μιχάλη θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024 και ώρα 8:30 πμ.Η εκπομπή αφιέρωμα της Δέλτα Τηλεόρασης στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Όχι στην υποταγή στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη. Αντίσταση του Ελληνισμού στην κατοχική Τουρκία
Θεοφάνης Μαλκίδης*


Όχι στην υποταγή στην Κύπρο, στο  Αιγαίο, στη Θράκη.

Αντίσταση του Ελληνισμού στην κατοχική Τουρκία 


Η ελληνική ιστορία δίνει πάντα έμπνευση για το παρόν και το μέλλον μας. Αντλείς παραδείγματα, πρότυπα και σύμβολα, κατανοείς τα λάθη και προχωράς με ό,τι πιο σπουδαίο έχει γεννήσει αυτός ο τόπος.


Στο τέταρτο βιβλίο του, ο  Ηρόδοτος αναφέρεται στους  Πέρσες που  ζητούσαν «γην καί ύδωρ» απ’ τις πόλεις και τους λαούς που τους παραδίδονταν και ειδικότερα  στην απάντηση του Βασιλιά Ιδαθύρσου των Σκυθών προς τον Βασιλιά Δαρείο. Στο πέμπτο βιβλίο, ο πατέρας της Ιστορίας, γράφει για τον  Δαρείο ο οποίος  στέλνει αγγελιαφόρους οι οποίοι  ζητούν «γην και ύδωρ»  από τον Βασιλιά Αμύντα των Μακεδόνων, ενώ  στο έκτο βιβλίο, αναφέρεται στους αγγελιαφόρους που φτάνουν σε όλη την Ελλάδα που ζητούν την παράδοσή της με τις λέξεις αυτές.


Yπέροχες στιγμές


 Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι

 

 “Μην γεμίζεις την μνήμη σου με όλες εκείνες τις φορές που αισθάνθηκες να σε προσβάλλουν. 


Πώς Ιμάμογλου και Γιαβάς γκρέμισαν την καθεστωτική νοθεία ΕρντογάνΗ πρωτιά της αντιπολίτευσης δείχνει ότι το λαϊκό τσουνάμι που έφερε στην εξουσία τους ισλαμιστές, θα μπορούσε κάλλιστα και να τους γκρεμίσει…