Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Τριάντα χρόνια μετά την (αργοπορημένη) αναγνώριση του ατιμώρητου και διαρκούς εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις. Εκδόσεις Ενδοχώρα ( endohora@yahoo.gr ), Ιούνιος 2023  -Του Θεοφάνη Μαλκίδη


Θεοφάνης Μαλκίδης *

 

Τριάντα χρόνια μετά την (αργοπορημένη)  αναγνώριση του ατιμώρητου και διαρκούς εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων 

 

Ήταν πριν ακριβώς τριάντα χρόνια όταν, μετά την πρόταση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη, η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών το ατιμώρητο και διαρκές έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων. Αυτή που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε  και εκτελέστηκε από το σωβινιστικό, ρατσιστικό, φασιστικό καθεστώς των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ, αυτή που αφαίρεσε τη ζωή από πάνω ένα εκατομμύριο Ελληνίδες και Έλληνες και προσφυγοποίησε σχεδόν τους διπλάσιους.

Το ελλαδικό κράτος έχοντας κινηθεί στο πλαίσιο της λήθης, της αφωνίας, της αμνησίας για το μεγαλύτερο έγκλημα του 20ου αιώνα, μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και το Ολοκαύτωμα, νομιμοποίησε τον δάσκαλο του Χίτλερ, τον Μουσταφά Κεμάλ με το σύμφωνο φιλίας του 1930, προτείνοντάς τον ακόμη και για Νόμπελ Ειρήνης (!), νομιμοποίησε στη διεθνή κοινότητα τους δολοφόνους της Σμύρνης και της Τραπεζούντας, σιώπησε για το έγκλημα που συνεχίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο το 1955 και το 1964, καθώς και στην Κύπρο το 1974, αδιαφόρησε για την διεθνή αναγνώριση του μαζικού εγκλήματος.


Οι ήρωες σε ομαδικό τάφο. Κύπρος 1974

 






2024  , Μαζικός τάφος  πέντε Κύπριων  επιστράτων στο Λευκόνοικο 

Ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου του 2022 από το εφετείο της Τρίπολης



Στην ακύρωση του τουρκολιβυκού μνημονίου του 2022 που υπέγραψαν η τουρκική κυβέρνηση και η προσωρινή κυβέρνηση Ντμπεϊμπά της Τρίπολης και προβλέπει τη συνεργασία για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη σύμπραξη και της τουρκικής κρατικής εταιρίας ΤΡΑΟ στη Λιβύη, προχώρησε το Διοικητικό Εφετείο της Τρίπολης.

Ἡ ἀλχημεία τοῦ «φαίνεσθαι»

 



Στὸ Μεσαίωνα εἶχε κυριεύσει τοὺς ἀνθρώπους τὸ πάθος νὰ βροῦν τεχνητὲς μεθόδους γιὰ τὴν κατασκευὴ χρυσοῦ. Κάθε μέταλλο ποὺ εἶχε τὴ χαρακτηριστικὴ ὑποκίτρινη λάμψη, θεωροῦνταν πολύτιμο καὶ χιλιάδες ἀλχημιστὲς ἀφιέρωναν τὴ ζωή τους σὲ πειράματα καὶ κατασκευὲς τοῦ πολύτιμου μετάλλου, ποὺ καὶ τότε, ὅπως καὶ σήμερα, παίζει κυρίαρχο ρόλο στὴ ζωή μας. Στὶς ἡμέρες μας ἡ ἀλχημεία ἔχει προοδεύσει. Ὑπάρχουν εἰδικοὶ «ἀλχημιστές», ποὺ φτιάχνουν εἰδικοὺς τύπους ἀνθρώπων, ἀνθρώπους-πρότυπα, ποὺ χάρη σὲ μία ὑποκίτρινη ἀπόχρωση, προβάλλονται σὰν ἐπιτυχημένοι, εὐτυχισμένοι, μὲ τέλειο χαρακτήρα, καμωμένο ἀπὸ χρυσάφι προσόντων κι ἀρετῶν. Οἱ μοντέρνες ἀλχημεῖες ὀνομάζονται διαφήμιση, μόδα, προπαγάνδα, δημόσιες σχέσεις, μάρκετιγκ καὶ ἄλλες, ποὺ θὰ ἐμφανισθοῦν προτοῦ ἀκόμη ὁλοκληρωθεῖ ἡ ἐκτύπωση τοῦ δοκιμίου αὐτοῦ. 


Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων

 

Φανέντες ἐκ γῆς Μάρτυρες κεκρυμμένοι,
Αἴρουσι πᾶσαν ἐκ προσώπου γῆς βλάβην.
Εἰκάδα δευτερίην ἀνὰ σεπτὰ φάνη χθονὸς ὀστᾶ.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη Μηνά Παπαβασιλείου Αντώνη. Κύπρος 1974.

 


Μετά από πενήντα χρόνια έγινε η  εύρεση και η ταυτοποίηση του αγνοούμενου στρατιώτη του  361ου  Τάγματος Πεζικού Μηνά Παπαβασιλείου Αντώνη.


Ἡ προσευχὴ τῆς μάνας»....

 

 


Ερείπια τα σπίτια Μακρυγιάννη και Παπαφλέσσα – Μουσείο – «κόσμημα» του σφαγέα Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

 


Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει, λέει μια σοφή ρήση. Σήμερα απολαμβάνουμε τα προνόμια ενός ελεύθερου κράτους, διότι πριν 200 χρόνια κάποιοι ήρωες έχυσαν το αίμα τους για να αποτινάξουν τη σκλαβιά τεσσάρων αιώνων. Αν αυτοί οι ήρωες δεν είχαν θυσιαστεί για μια αδούλωτη πατρίδα, οι πολιτικοί σήμερα δεν θα απολάμβαναν τα θεσμικά προνόμιά τους, ούτε θα έφτιαχναν προκλητικές περιουσίες.

20 Φεβρουαρίου 1822 – Ἡ ναυμαχία τῆς Πάτρας












«Μετά τήν αποτυχίαν ταύτην ο στόλος απέπλευσεν όλος καί ελλιμένισε τήν 2αν Φεβρουαρίου έμπροσθεν τής Ζακύνθου, όπου η ουδετέρα κυβέρνησις τόν υπεδέχθη ευμενώς, εν ώ απέπεμψεν, ως είδαμεν, δυσμενώς τό εμβάν εις τόν λιμένα εκείνον πρό τινος καιρού ελληνικόν πλοίον χωρίς νά τό αφήση μήτε κάν ν’ αράξη. Εξ αιτίας δέ τών εναντίων ανέμων ο στόλος ούτος ενδιέμεινε μέχρι τής 13ην Φεβρουαρίου 1822, καθ’ ήν ανήχθη, καί μηδέν καθ’ όλον τόν πλούν του εμπόδιον απαντήσας κατέπλευσεν εις Πάτρας, όπου απεβιβάσθησαν αι πολεμικαί αποσκευαί, εν αις καί 20 πεδινά κανόνια, οι τετρακισχίλιοι στρατιώται καί ο αρχηγός αυτών Μεχμέτπασας.

Πατριδογνωσία: Αρχαία Νεμέα

 

Η Αρχαία Νεμέα  είναι ημιορεινό χωριό του Νομού Κορινθίας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 286 μέτρων και το 2011 είχε 392 μόνιμους κατοίκους. Υπάγεται στην κοινότητα Αρχαίας Νεμέας του δήμου Νεμέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παλαιότερα ονομάζοταν Ηράκλειο ή Κουτσομόδι.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Γκιουρούμτζε-Τραπεζούντα-Αδριανούπολη-Σμύρνη-Άουσβιτς-Δίστομο-Καλάβρυτα-Κύπρος

 



 

  Θεοφάνης Μαλκίδης

Γκιουρούμτζε-Τραπεζούντα-Αδριανούπολη-Σμύρνη-Άουσβιτς-Δίστομο-Καλάβρυτα-Κουρδιστάν- Αιγαίο- Κύπρος.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1923 στον οικισμό Γκιουρούμτζε (Ουρούμκιοι - Ρωμιοχώρι) ,  85 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Καισάρειας Καππαδοκίας , οι Κεμαλικοί, δάσκαλοι των Ναζί, τέλεσαν ένα ακόμη έγκλημα εναντίον του Ελληνισμού, εναντίον της ανθρωπότητας.

Το σχέδιο μαζικής  δολοφονίας ανθρώπων και εξαφάνισης τόπων, πόλεων και χωριών  έδειξε στο Γκιουρούμτζε  πως η μήτρα του βρίσκεται στον Κεμαλισμό. Στη βαρβαρότητα που αναδείχτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα εναντίον Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, καθώς και άλλων ιστορικών λαών που ζούσαν στο οθωμανικό κράτος.
Στο Γκουρούμτζε το οργανωμένο σχέδιο των Κεμαλικών υλοποιήθηκε εναντίον Ελληνίδων, Ελληνίδων,  παιδιών και βρεφών.



Αφού το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι Κεμαλικοί είχαν οδηγήσει άγνωστο αριθμό Ελλήνων στα τάγματα εργασίας, στα "Άουσβιτς εν ροή" όπως ονόμασε πολύ εύστοχα τη διαδικασία αυτή ο Πολυχρόνης Ενεπεκίδης,   συγκέντρωσαν στην πλατεία του Γκιουρούμτζε τους άνδρες όπου  τους δολοφόνησαν, ενώ στη συνέχεια έβαλαν   φωτιά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου είχαν κλείσει τα γυναικόπαιδα. Από ένα ακόμη ολοκαύτωμα γλύτωσαν ορισμένοι κάτοικοι οι οποίοι έσπασαν τις πόρτες της καιόμενης εκκλησίας, όπως και λίγα παιδιά. Ήταν τα ορφανά που μαζί με τους ελάχιστους διασωθέντες έθαψαν τους 125  δικούς τους ανθρώπους, τα αθώα θύματα μίας ακόμη σφαγής εναντίον του Ελληνισμού....

 

To ολοκαύτωμα στο Κιουρούμτζε της Καππαδοκίας.

 



22 Φεβρουαρίου 1923 

22 Φεβρουαρίου 2024 101 χρόνια μετά, 

Δεν ξεχνούμε, θυμόμαστε και τιμούμε τους προγόνους μας......

ΚΙΟΥΡΟΥΜΤΖΕ ( ΟΥΡΟΥΜΚΙΟΙ)

Το χωριό Κιουρούμτζε,της επαρχίας Φαράσων της Καππαδοκίας χρονολογείται επίσημα από το 1710.


101 χρόνια από τη σφαγή στο Κιουρούμτσε της Καππαδοκίας

 


1924 -2024

100 χρόνια από την εγκαταστάση των προσφύγων


Τι κι'αν πέρασαν 101 χρόνια από τη σφαγή στην προγονική μας εστία, 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, θυμόμαστε και τιμούμε τους προγονους μας......22 Φεβρουαρίου 1923

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις

 

H Γενοκτονία των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις. Εκδόσεις Ενδοχώρα ( endohora@yahoo.gr ), Ιούνιος 2023  -Του Θεοφάνη Μαλκίδη


 Θεοφάνης Μαλκίδης


H Γενοκτονία Των Ελλήνων. Ύβρις, Άτις, Νέμεσις, Τίσις


Παρά τη σιωπή για το έγκλημα εναντίον ενός εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων, για το ατιμώρητο έγκλημα των Νεότουρκων και Κεμαλικών, σε όλον τον κόσμο , σε όλον τον πλανήτη, ο αγώνας για τη αλήθεια και τη δικαιοσύνη, για τη μνήμη και τη συνέχεια, έχει αποτέλεσμα.

Η δυναμική του ζητήματος της Γενοκτονίας δεν μπορεί να εμποδισθεί από απολογητές και θαυμαστές του εθνικισμού των Νεότουρκων και του ρατσιστικού Κεμαλισμού, δεν μπορεί να σταματήσει από την προπαγάνδα και το ψεύδος των δολοφόνων που αποκαλύπτονται και καταρρέουν από το βάρος των εγκλημάτων τους.
Σε όλον τον Ελληνισμό και σε όλον τον κόσμο, ακόμη και στην Τουρκία έχει γίνει κατανοητό ότι χωρίς τη γνώση της τραγικής αυτής σελίδας που γνώρισαν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και οι άλλοι λαοί που υπέστησαν τη φρίκη των μαζικών εγκλημάτων (Αρμένιοι, Ασσύριοι), χωρίς δηλαδή την ανάδειξη και την αναγνώριση της Γενοκτονίας, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε εκδημοκρατισμός και ελευθερία στην Τουρκία, ούτε μέλλον για την περιοχή που σημαδεύτηκε και συνεχίζει να σημαδεύεται από τέτοιου είδους εγκλήματα.


Ιστορία


 Ήταν  18 Φλεβάρη  στα 1914, στη μαρτυρική μα λαμπερή Αμμόχωστο, που γεννήθηκε ο μέγας Κώστας  Μόντης.                                 

                                                                                               

Και οι Κύπριοι πήραμε τα Γιάννενα πριν 111 χρόνια...



ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΑ και πολυτιμότερα δεν είναι όσα με οφειλόμενη ευγνωμοσύνη και με εθνική υπερηφάνεια λέγονται και όσα γράφονται στην 111η επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.


Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης στα Ιωάννινα

 


Λίγο έξω από τα Ιωάννινα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία με καταπληκτική θέα προς την Λίμνη, το νησάκι και την πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται η Ι.Μ Ντουραχάνης όπου έζησε και έδρασε ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος της Ντουραχάνης. 

Θέμα Εμπιστοσύνης

 


Πολλές αρετές έδειξε η Χαναναία (ειδωλολάτρισσα) γυναίκα, που ζήτησε βοήθεια από τον Χριστό, επειδή η κόρη της βασανιζόταν σκληρά από δαιμόνιο. Ταπεινώθηκε μπροστά του, αποδεχόμενη την «προσβολή» του Χριστού ότι αυτή δεν ανήκει στα εκλεκτά παιδιά του Θεού, αλλά είναι μόνο ένα σκυλάκι. Κυνάριο. Δεν αγανάκτησε. Δεν απελπίστηκε. Δεν πρόβαλε απαιτήσεις και δικαιώματα στον Χριστό. Ζήτησε το ελάχιστο. Μερικά ψίχουλα. Ως ο έσχατος των ανθρώπων. Και παρά την «απόρριψή» της από τον Χριστό, δεν έχασε την υπομονή, την ελπίδα και την πίστη της, ότι θα πετύχει το ζητούμενο. Και ο Χριστός που έπραττε τα πάντα για να διδάξει και να ωφελήσει, τη βράβευσε. Όχι με λίγα ψίχουλα, αλλά με πλήρη ικανοποίηση του αιτήματός της (Κυριακή ΙΖ΄ Ματθαίου).

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Καταδρομέα Γεωργίου Χαραλάμπους Χριστοφή . Κύπρος 1974

 


Μετά από πενήντα χρόνια έγινε η εύρεση  σε ομαδικό τάφο στο Λευκόνοικο και η  ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου  Γεώργιου Χαραλάμπους Χριστοφή από την Ποταμίτισσα.

Απελευθέρωση Ιωαννίνων

 


Σαν σήμερα το 1913 ο ελληνικός στρατός κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων απελευθέρωσε τα Γιάννενα. 

Το Πηγάδι της Αγίας Φιλοθέης – Αθήνα

 

Η Αγία Φιλοθέη, η αρχόντισσα των Αθηνών, προσέφερε ανυπολόγιστη βοήθεια στους κατοίκους των Αθηνών, τόσο στο πνευματικό όσο και στο καθημερινό κομμάτι των βιοτικών τους αναγκών. Ένα από τα ζητήματα των βιοτικών αναγκών στα οποία συνεισέφερε ήταν και αυτό της ύδρευσης.

Πανικός Ερντογάν για να κερδίσει Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα: Αν δεν μας ψηφίσετε δεν θα έχετε φυσικό αέριο! Στο 300% ο πληθωρισμός


Σε απειλές προς τους Τούρκους πολίτες για να ψηφίσουν τους δικούς του υποψηφίους -κυρίως σε Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα- προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των δημοτικών εκλογών της 31ης Μαρτίου.

«Άγιος Λαυρέντιος»: Ένα πραγματικό χωριό-διαμάντι με εκπληκτική θέα

 


Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα κεφαλοχώρια του Πηλίου, άκρως γραφικό, με ατελείωτα παραδοσιακά στοιχεία και με την πιο όμορφη θέα στον Παγασητικό κόλπο.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Ταυτοποίηση των οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Χαράλαμπου Σεργίου. Κύπρος 1974.

 


Βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο χωριό Λευκόνοικο και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA, τα οστά του 

Ήρωα  Χαράλαμπου Προδρόμου Σεργίου.

«Κεραυνοὶ» ἀπὸ τὸν γιό τοῦ Μπελέρη: «Ἡ δικαιοσύνη ἐλέγχεται στὴν Ἀλβανία. Ὁ πατέρας μου φυλακίστηκε μὲ πλαστὸ ποινικὸ μητρῶο»

 

Ἀναφέρθηκε καὶ στὰ προβλήματα ὑγείας ποὺ ἀντιμετωπίζει. 
Παρὰ τὸ γεγονὸς ὅτι εἶναι ὁ δημοκρατικὰ ἐκλεγμένος νέος δήμαρχος Χιμάρας, ὁ ὁμογενὴς Φρέντι Μπελέρης, ἐξακολουθεῖ νὰ βρίσκεται προφυλακισμένος γιὰ 9,5 μῆνες, ἐνῷ δυσκολεύεται νὰ ἐπικοινωνήσει ἀκόμα καὶ μὲ τὴν οἰκογένεια του. 

Με αφορμή το Famagusta: Ποια επανένωση; Την απελευθέρωση του τόπου μας θέλουμε, όχι την επανένωση, τί θα πει επανένωση;



Η συγκλονιστική ερμηνεία της Δέσποινας Mπεμπεδέλη στην σειρά Famagusta τάραξε τα νερά και επανάφερε στο προσκήνιο τα γεγονότα της εισβολής του 1974.


Πατριδογνωσία: Από το Μαλόκερδο στο Βελούχι

 

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Οι δειλοί , οι μοιραίοι και οι άβουλοι και οι όσοι ζωντανοί, στις δύο Ελλάδες....



Θεοφάνης Μαλκίδης 

Οι δειλοί , οι μοιραίοι και οι άβουλοι  και οι όσοι ζωντανοί στις δύο Ελλάδες.... 

 Η συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας


Ο Πόντιος αντάρτης που τιμά η ΑΕΚ


Η ιστορία του Αναστάσιου Παπαδόπουλου το όνομα του

 

οποίου θα δοθεί στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης.


Μία είδηση που προκάλεσε ενθουσιασμό κυκλοφόρησε τ

ην προηγούμενη εβδομάδα στην ενωσίτικη επικαιρότητα. 

Όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα σε Νέα Φιλαδέλφεια και Ριζούπολη, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο ύψος της παλιάς Columbia, 

στο άλσος Προμπονά, 

θα δημιουργηθεί μία μεγάλη αετοφωλιά. 

Σε αυτήν θα στεγαστούν 15 τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

 Στην τριαντάχρονη αθλητική μου πορεία δεν είδα πουθενά στην Ελλάδα τέτοιο Αθλητικό Κέντρο», ανέφερε ο έφορος του τμήματος power lifting, το οποίο έχει αρχίσει να καταγράφει τις δικές του επιτυχίες και ρεκόρ, Νίκος Καραμπουρνιώτης, υπογραμμίζοντας την αξία αυτής της εξέλιξης.

Το Αθλητικό Κέντρο θα είναι και αυτό, όπως η «Αγιά Σοφιά», άρρηκτα συνδεδεμένο με τις αλησμόνητες πατρίδες. Χάρη στην ονομασία του μάλιστα θα περικλείει πολλούς συμβολισμούς. Γιατί όπως έγινε γνωστό, ο χώρος που θα φωλιάζουν οι νεοσσοί και οι αετοί της Ένωσης θα πάρει το όνομα «Κοτζά Αναστάς».

Ποιος ήταν ο Κοτζά Αναστάς (μεγάλος Αναστάσης), κατά κόσμον Αναστάσιος Παπαδόπουλος; Πρόκειται για τον ξακουστότερο, ατρόμητο, υπερήφανο, αντάρτη του Δυτικού Πόντου. Υπήρξε ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων. Δεν έχασε ποτέ του μάχη και ρεζίλεψε πολλάκις τον οργανωμένο τούρκικο στρατό.

Ο δρ. Κοινωνικῶν και Πολιτικῶν Σπουδῶν και μέλος τῆς διεθνοῦς Ἕνωσης Ἀκαδημαϊκῶν γιὰ τὴ μελέτη τῶν Γενοκτονιῶν, Θεοφάνης Μαλκίδης, τον χαρακτηρίζει, σε βιβλίο του, ως «Κολοκοτρώνη του Πόντου», γιατί αποτέλεσε σύμβολο για τους Έλληνες ορθόδοξους χριστιανούς της περιοχής «… που όχι μόνο συνέχισε την αντιστασιακή παράδοση των Ελλήνων και των Ελληνίδων ενάντια στη βία και την καταπίεση, αλλά έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, και ηλικιωμένους να σωθούν».


Μια διαφορετική ζωή



 Τη ζωή μου την πέρασα κλεισμένος σε 50 τετραγωνικά παλεύοντας με τη γλώσσα. Στο βάθος αυτό είναι η ποίηση: Μια συνεχής πάλη με τη γλώσσα. Τη γλώσσα την ελληνική, που είναι η πιο παλιά και η πιο πλούσια γλώσσα του κόσμου.

Η ΕΕ θα λογοκρίνει την «παραπληροφόρηση» και τη «ρητορική μίσους» με το πρόσχημα της υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) επιδιώκει ενεργά στρατηγικές για τη ρύθμιση της λεγόμενης ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης διαδικτυακά, με σκοπό τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου ψηφιακού περιβάλλοντος. Αυτό συνεπάγεται ένα πολύπλοκο σημείο τομής των ρυθμιστικών πλαισίων τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ.

Είναι μόνιμη προσπάθεια της Ευρώπης, να διαλυθεί ο Ελληνισμός...

 


Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Κάντε μας τη χάρη!

 


«Ἢ θὰ περπατήσουμε στὸν οὐρανὸ

ἢ κάντε μας τὴ χάρη.

Δὲν ἔχουμε ἀνάγκη ἀπὸ μικρὲς ζωές».

Μνήμη κληρικών ηρώων του 1821

 



          Η Ελληνική επανάσταση του 1821 ξεχωρίζει έναντι των άλλων Επαναστάσεων στην Ευρώπη και στην Αμερική από το ότι προετοιμάστηκε, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με πρωταγωνιστές κληρικούς, μοναχούς και πιστά μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μεταξύ πολλών άλλων οι Ηλίας Μηνιάτης, Κύριλλος Λούκαρης, Ευγένιος Βούλγαρης, Νεκτάριος Τέρπος, Ρήγας, Σαμουήλ του Σουλίου, παπά Θύμιος Βλαχάβας, Φιλική Εταιρεία, Αλέξανδρος Υψηλάντης, Π. Πατρών Γερμανός, Παπαφλέσσας, Αθανάσιος Διάκος, μοναχοί Μεγάλου Σπηλαίου, Αγιορείτες Μοναχοί, Σαλώνων Ησαΐας, Ρωγών Ιωσήφ, Κολοκοτρώνης, Νικηταράς, Μπότσαρης, Μακρυγιάννης, Καραϊσκάκης, Κανάρης, Καποδίστριας, είναι λίγοι από εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη.

Επειδή η Κύπρος γειτνιάζει με την Τουρκία θεωρείται- κατά το τουρκικό αφήγημα- προέκτασή της! Οι Αττίλες δεν επιθυμούν διάρρηξη του αδιεξόδου στο Κυπριακό


Ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ έχει προ πολλού ξεφύγει. Οι θέσεις που εκφράζει, κατ΄ εντολή της Άγκυρας, καθορίζουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η κατοχική πλευρά στην πολιτική και διπλωματική σκακιέρα. Πλαίσιο το οποίο εξουδετερώνει τις όποιες προοπτικές διάρρηξης του αδιεξόδου στο Κυπριακό.