Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η εκτέλεση 283 ανάπηρων Ελλήνων από τους Γερμανούς: Οι ήρωες τους «θύμιζαν» την ήττα


Η εκτέλεση 283 ανάπηρων Ελλήνων από τους Γερμανούς: Οι ήρωες της Κορυτσάς τους «θύμιζαν» την ήττα

Οι Έλληνες που δολοφόνησαν    οι Γερμανοί, διαπράττοντας ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα, προκειμένου όχι μόνο για εκδίκηση, αλλά και για να μην αποτελέσουν φάρο ελπίδας για τους υπόλοιπους Έλληνες. 


Είναι από τις άγνωστες πτυχές της ελληνικής ιστορίας, που δεν διδάσκονται στα σχολεία, κι αυτό επειδή κάποια γεγονότα δεν είδαν ποτέ το φως. Κανείς δεν αναρωτιέται λοιπόν τι απέγιναν οι ήρωες του ελληνοαλβανικού μετώπου, αυτοί που πάλεψαν ως άλλοι λέοντες και έτρεψαν σε φυγή τους Ιταλούς.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός της εκδίκησης αλλά οι κατακτητές φοβόντουσαν πως οι άνθρωποι αυτοί θα αποτελούσαν φάρο ελπίδας και αντίστασης για τους Έλληνες καθώς είχαν άσβεστο τον πόθο για ελευθερία.

Μάλιστα μόνο τυχαία δεν ήταν η ημερομηνία που εκτελέστηκαν καθώς οι ήρωες γιόρτασαν την 1η επέτειο του «ΌΧΙ» το 1941 οπότε οι Γερμανοί τους σκότωσαν με…συνοπτικές διαδικασίες.

Στο Newsbomb.gr μιλά ο  Θεοφάνης Μαλκίδης φωτίζοντας αυτή την πτυχή της ιστορίας.


Η πνευματική παρακαταθήκη του Σ. Καραχότζα

 

 

Now cracks a noble heart. Good-night, sweet prince,
And flights of angels sing thee to thy rest. -

Halmet 5.2.338-340

Η αναπάντεχη απώλεια του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπιδήν Καρά-Χότζα στις 7 Δεκεμβρίου 2021 μας άφησε όλους άναυδους. 

Ως ελάχιστο αφιέρωμα στη μνήμη του δημοσιεύουμε παρακάτω την ομιλία του στο 1ο Συνέδριο της 

Επιτροπής Ελληνισμού που έγινε στις 7 Αυγούστου 2021 στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία  Palace» στη Θεσσαλονίκη.

 Η ομιλία αυτή συνοψίζει την πνευματική παρακαταθήκη και τα οράματα του μεγάλου Έλληνα Πομάκου αγωνιστή. 

Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και θαυμασμό.

Ν. Θ. Κόκκας


 Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΜΠΙΔΗΝ ΚΑΡΑ-ΧΟΤΖΑ


 Κυρίες και κύριοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας. Εξίσου μεγάλη όμως είναι και η στεναχώρια μου, που εξαιτίας της πανδημίας που πλήττει τον πλανήτη, είμαστε τόσοι λίγοι. Ας ευχηθούμε ότι την επόμενη φορά, εκτός πανδημίας πλέον, θα είμαστε πολύ περισσότεροι. Στο σημείο αυτό, και παράλειψή μου που δεν ξεκίνησα μ’ αυτό, να ευχηθούμε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτή τη μεγάλη και δύσκολη δοκιμασία που περνάει με τον πύρινο εφιάλτη που την πλήττει τις τελευταίες ημέρες. Δυστυχώς, πρόκειται για έναν ξεκάθαρο πόλεμο πλέον, όχι για ατύχημα. Πριν μπω στην ουσία της ομιλίας μου, επιτρέψτε μου —γι’ αυτό το ζήτησα, κύριε Πρόεδρε, το νερό— να πιω μια γουλιά στην υγειά όλων εκείνων που δεν ήθελαν να γίνει το σημερινό συνέδριο και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να το ματαιώσουν. Επιστράτευσαν ακόμα και Έλληνες Πομάκους για να το πετύχουν αυτό. Απ’ ό,τι βλέπετε όμως εμείς είμαστε σήμερα εδώ, μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, κι αυτό σημαίνει ότι δεν τα κατάφεραν. Και δεν τα κατάφεραν γιατί οι διοργανωτές αυτού του συνεδρίου κι όλοι εμείς που βρισκόμαστε εδώ μέσα έχουμε ελληνική ψυχή κι αυτή δεν λυγίζει εύκολα.


Το ραβδί των τυφλών



 
«Η θρησκεία του Χριστού είναι πονεμένη θρησκεία, ο ίδιος ο Χριστός καρφώθηκε απάνω στο ξύλο και η μητέρα του η Παναγία πέρασε κάθε λύπη σε τούτον τον κόσμο. 
 

Πουρνάρι Αρχαίας Ολυμπίας : 47 χρόνια μετά επέστρεψε στο σπίτι του ο αθάνατος Ήρωας Δημήτρης Θανόπουλος

 

Με τιμές ήρωα κηδεύτηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, πάνδημα, στη γενέτειρά του, Πουρνάρι Αρχαίας Ολυμπίας, ο Δημήτρης Θανόπουλος, Ανθυπασπιστής του Ελληνικού Στρατού, που έπεσε στο καθήκον κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ και η μπάντα της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου (Μεραρχία Πεζικού) απέδωσαν τις προβλεπόμενες τιμές στην τυλιγμένη με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου λάρνακα με τα οστά του ήρωα, που τη μετέφεραν στην τελευταία του κατοικία αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού.

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Πουρναρίου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού και του θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου, πλαισιωμένων από ιερείς της περιοχής. Με λόγια παρηγοριάς προς τη μητέρα του ήρωα, Ρουμπίνη και τις αδελφές του, ο κ. Γερμανός τόνισε ότι ο Δημήτριος Θανόπουλος με τη θυσία του προσομοιάζει με τους αγίους της Εκκλησίας που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και την πατρίδα.

Ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ αντισυνταγματάρχης κ. Ιωάννης Μπλούνας εκφώνησε το βιογραφικό του ήρωα και ακολούθησε επικήδειος από την αδελφή του Δημήτρη Θανόπουλου, Κατερίνα Θανοπούλου – Παπουτσόγλου, που έντονα φορτισμένη συγκινησιακά, μίλησε για τον αδελφό που δεν χάρηκε η οικογένεια, για την αγωνία και την πολύχρονη προσμονή μέχρι τη στιγμή επαναπατρισμού της σορού του.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειό του: «Πολέμησες με αποφασιστικότητα και θάρρος σε μια μάχη άνιση. Αναμετρήθηκες με τον θάνατο και τον εχθρό αλλά δεν έχασες. Έπεσες για την πατρίδα. Γιατί όπως λέει ο Παλαμάς, αν πρέπει να πεθάνουμε για την πατρίδα, θεία είν’ η δάφνη, μια φορά κανείς πεθαίνει. Όλοι οι άνθρωποι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είμαστε περήφανοι για σένα. Η ένδοξη θυσία σου για την πατρίδα θα αποτελεί φάρο για τα παιδιά και τους νέους μας, σ’ ένα κόσμο με εύθραυστα σύμβολα και αξίες. Θα μας θυμίζεις πάντα, ιδίως σε στιγμές που η προκλητικότητα σε βάρος της χώρας μας κορυφώνεται, ότι το μόνο χρέος προς την πατρίδα είναι ο αγώνας και όταν χρειαστεί και η θυσία».

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιτροπής Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Τραγωδίας Κύπρου, κα Μαρία Καλμπουρτζή, στον επικήδειό της τόνισε μεταξύ άλλων: «Δημήτρη Θανόπουλε, μαζευτήκαμε για να σε υποδεχτούμε, όχι για να σε αποχαιρετήσουμε. Η οικογένειά σου έστειλε ένα λεβέντη στην Κύπρο και γύρισε ένας αθάνατος ήρωας». Επικήδειους ακόμη εκφώνησαν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών &Τραυματιών Κύπρου 1974 κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πουρναρίου κ. Γιώργος Θανόπουλος.

Η τελευταία πράξη εκτυλίχθηκε στο νεκροταφείο Πουρναρίου, όπου τα οστά του Δημήτρη Θανόπουλου ενταφιάστηκαν στον οικογενειακό τάφο, με το άγημα του Στρατού να αποδίδει τιμές με βολές στον αέρα, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Παρόντες στην τελετή, εκτός των προαναφερόμενων, ήταν οι Βουλευτές Ηλείας κ.κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ.κ. Χάρης Σπηλιόπουλος και Ρόη Αντωνοπούλου, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου, Υποστράτηγος κ. Λεωνίδας Γιοβάνης, ο Λιμενάρχης Κατάκολου, Αντιπλοίαρχος κ. Δημήτρης Παπαηλιού, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Στεφάνια μεταξύ άλλων κατέθεσαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Πανελλήνια Επιτροπή Αδήλωτων Αιχμαλώτων & Αγνοουμένων Τραγωδίας Κύπρου.

thanopoulos 2

Το 77% κρίνει ως αποτυχημένη την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στην Τουρκία

  

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Area στην Τουρκία, οι πολίτες ρωτήθηκαν για διάφορα ζητήματα.

Σας παραθέτουμε τα σημαντικότερα :

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Για την αναγνώριση

 




ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ,ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ  ΚΟΙΝΟΒΟΎΛΙΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


Τα οστά των Δημήτρη Βελώνα και Δημ. Θανόπουλου, κηδεύτηκαν σε Ν. Μανωλάδα και Πουρνάρι





 Τα οστά των Δημήτρη Βελώνα και Δημ. Θανόπουλου, 

κηδεύτηκαν σε Ν. Μανωλάδα και Πουρνάρι


Δεν περιορίζεται στα όρια τούτου του κόσμου η ζωή μας…

 


Αιωνιότητα
ήρθε απ’ τον Ουρανό και βεβαιώνει

Νίκος Γκάτσος

 



Είχε «μια θάλασσα στο νου ……». «Νυν και αεί»!

Στις 8 Δεκεμβρίου 1911, γεννήθηκε ο ποιητής και στιχουργός Νίκος Γκάτσος. 


Κάποτε θέλησε κι’ αυτός κάπου μακρυά να φύγη μα εκατέβη στο γιαλό και δεν είχε καράβι.....

 


cavafy_1948



…δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.

 

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Aναγνώριση της Γενοκτονίας

 






Η ομιλία του Θεοφάνη Μαλκίδη 


Μη τους κλαις.... Γεια σου Σεμπαϊδήν

 



Zabarávenye

Húbava kïsméte ímot zhîne umrâti zabarávot

Gorchívasek zhïvóta. Agîna pánne slóntseno

I agîna dóyde ispóslet mrakón

Na móy mi plaká, kólko she da ye ti e bálno.


Faf isók saháte dushîne zagáret i hódet

Na studénïne vríse da zabarávet

’Ala ye matná vadána she pacherné

Akú kápne za täh at kadéna gálet.


I akú pínnot mótno vódo, pómlet pak,

Κákna pamínot pres palânkï sas kîtkï,

Stárï bálnï, zhîne mu spot u vótre.


A na mózhash da na pláchesh agîna zanítse slóntseno,

Za zhîvehne achíte da ti pláchet:

‘Ishtot, alá na mózhot da zabarávet.


Λήθη

Καλότυχοι οι νεκροί που λησμονάνε

Την πίκρα της ζωής. Όντας βυθίσει

Ο ήλιος και το σούρουπο ακλουθήσει,

Μην τους κλαις, ο καημός όσος και να ’ναι.


Τέτοιαν ώρα οι ψυχές διψούν και πάνε

Στης λησμονιάς την κρουσταλλένια βρύση.

Μα βούρκος το νεράκι θα μαυρίσει

Α στάξει γι αυτές όθε αγαπάνε.


Κι αν πιουν θολό νερό ξαναθυμούνται

Διαβαίνοντας λιβάδια από ασφοδήλι,

Πόνους παλιούς που μέσα τους κοιμούνται,-


Α δε μπορείς παρά να κλαις το δείλι,

Τους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν:

Θέλουν – μα δε βολεί να λησμονήσουν.


Το  ποίημα του Λορέντζου Μαβίλη 

Tρεις ακόμη ήρωες του 1974 υποδέχθηκε στα σπλάχνα της η Κύπρος (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Πρόκειται για τον Σωκράτη Χριστοδούλου, τον Σταύρο Σταυρινού και τον Νίκο Νικολάου



Το γόνυ στο άξιο τέκνο της Σωκράτη Χριστοδούλου έκλινε  ευλαβικά η κοινότητα της Χούλου, στην Πάφο. Ο 19χρονος το 1974 στρατιώτης του 281 Τάγματος Πεζικού τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας στην περιοχή της Μύρτου και τάφηκε στο κοιμητήριο της κατεχόμενης Μόρφου. Τα οστά του εντοπίστηκαν σε πρόσφατη ανασκαφή και το πρωί κηδεύτηκαν με τις δέουσες τιμές στην γενέτειρα του Χούλου.

 

 

Κερπινή, Δεκέμβριος 1943



 «Έτσι γράφτηκε η τραγωδία του χωριού μου, της Κερπινής, από τους στυγερούς δολοφόνους Γερμανούς στις 08/12/1943».

31 Δανοί βουλευτές ζητάνε την αποφυλάκιση του Ντεμιρτάς,

  

31 μέλη της δανικής βουλής από 8 διαφορετικά κόμματα και τρεις πρώην υπουργοί Εξωτερικών, κάνουν έκκληση για άμεση αποφυλάκιση του Σελαχαττίν Ντεμιρτάς και για σεβασμό των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Βιβλιοπωλείο-Καφεαναγνωστήριο «Έρμα»

 

Στην παλιά Λευκωσία, εκεί που το σκοτάδι μαλώνει με το φως και η σκλαβιά δηλώνει συνεχώς την παρουσία της, το Έρμα μεγαλώνει και με έναν νέο, ανακαινισμένο και γεμάτο καλοσύνη χώρο, δεσμεύεται να αναζητήσει με τους ανθρώπους του την αναγκαία ισορροπία.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Αντίο Σεμπαϊδήν Καραχότζα

 


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Έφυγε από λίγο από αυτή τη ζωή, μετά από μάχη που έδωσε με το θάνατο χτυπημένος από βαρύ εγκεφαλικό, ο αγαπημένος μου φίλος, ο εκλεκτός Θρακιώτης συμπατριώτης μου και συναγωνιστής Πομάκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμπαϊδήν Καραχότζα.


Το θαύμα της πίστεως : Ναοί που δεν γκρεμίζονται!

 





Στο κεντρικότερο σημείο της Σόφιας, χαμηλά χω­μένη μέσα στο έδαφος υπήρχε μία όμορφη και αρχαία Εκκλησούλα, της Αγίας Πέτκας, δηλαδή της Αγίας Παρα­σκευής. (Στα βουλγαρικά η έκτη ημέρα της εβδομάδος ονομάζεται Πέτκα).

 

Για τον Τάσο, τον Σολωμό και τους αγνοούμενους

 

10431670_845823148785688_1319596966349177570_n

Το παρακάτω αποτελεί μία μικρή συνέντευξη που πήραμε από τον Γιώργη Κουτάντο, ο οποίος διατηρεί μουσείο και εργαστήριο ξυλογλυπτικής στους πρόποδες του Ψηλορείτη στην Κρήτη. Ο κύριος Κουτάντος συνέθεσε το ξυλόγλυπτο που φαίνεται στη φωτογραφία, που δείχνει τον δικό μας Σολωμό Σολωμού να ανεβαίνει στον ιστό και μία ηλικιωμένη γυναίκα να κρατά τη φωτογραφία του Τάσου Ισαάκ. Όπως μας είπε, η ηλικιωμένη γυναίκα συμβολίζει και όλες τις μάνες των αγνοουμένων του 1974. Είναι παρήγορο που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που, με τόση νηφαλιότητα, τιμούν τον Τάσο, τον Σολωμό και όλη την Κύπρο, την οποία θεωρούν αδιάσπαστο κομμάτι της Ελλάδας. Καλή ανάγνωση.

 

Ο Ακάρ κοιμήθηκε την ώρα που μιλούσε ο Ταγίπ


Τα πλάνα είναι από την επίσκεψη του Ερντογάν στο Τουρκμενιστάν και παρατηρήσαμε τα εξής :

 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Μνήμη, Αλήθεια, Aναγνώριση



Θεοφάνης Μαλκίδης 


Μνήμη, Αλήθεια, Αναγνώριση


Η ομιλία μου για τη Διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων Γενοκτονιών. Αγρίνιο Δεκέμβριος 2021 


Άγιος Νικόλαος προστάτης των ναυτικών

 

Άγιος Νικόλαος: Πώς έγινε προστάτης των ναυτικών

Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας η σημερινή ημέρα που τιμάται η μνήμη του Αγίου Νικολάου  προστάτη των ναυτικών αλλά και πολιούχου δεκάδων πόλεων στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμο, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Γιάννης Γίγας : Η «θεολογία του προσώπου», το αίτημα της ελευθερίας και το εικονοστάσι του λαού

AFXENTIOY750px

Ἡ ἐλευθερία, ποὺ γι᾿ αὐτὴ θυσιαζόντανε, δὲν ἤτανε κάποια ἀκαθόριστη θεότητα,
ἀλλὰ ἤτανε ὁ ἴδιος ὁ Χριστός,
ποὺ γι᾿ αὐτὸν εἶπε ὁ ἀπόστολος Παῦλος: «Ὅπου τὸ Πνεῦµα τοῦ Κυρίου, ἐκεῖ εἶναι κ᾿ ἡ ἐλευθερία».
Κι ἀλλοῦ λέγει: «Σταθεῖτε στερεὰ στὴν ἐλευθερία ποὺ σᾶς χάρισε ὁ Χριστός,
σταθεῖτε καὶ µὴν πέσετε πάλι στὸ ζυγὸ τῆς δουλείας.
Γιατὶ γιὰ τὴν ἐλευθερία σας κάλεσε.
Ἀλλὰ τὴν ἐλευθερία µὴν τὴν παίρνετε µονάχα σὰν ἀφορµὴ γιὰ τὴ σάρκα σας».

Φώτης Κόντογλου, «Ἡ ἁγιασµένη ἐπανάσταση», απόσπασµα από το βιβλίο
Ἡ πονεµένη Ρωµιοσύνη
, εκδόσεις Αστήρ

Θεμελιώδης θεολογική αρχή της Ορθοδοξίας είναι η θεώρηση του ανθρώπου ως προσώπου – ή αλλιώς εκείνης της υπόστασης που «καθίσταται κάθε έλλογο ον που υπερβαίνει τις αναγκαιότητες της φύσεως, που κατακτά την ιδιαιτερότητά του αλλά και συγχρόνως κινείται αγαπητικά για να συναντήσει τα υπόλοιπα έλλογα όντα και κατ’ επέκταση όλο το έμβιο περιβάλλον του». 

 

Το κέντρο του τουρκικού κόσμου είναι η Ρωσία

 


Στις διεθνείς σχέσεις, όταν κάποιος προσδιορίζει το στυλ συμπεριφοράς του προς έναν αντίπαλο, συχνά δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος είναι ο αντίπαλος- πολύ πιο σημαντικό είναι πώς τον βλέπει, πώς τον αντιλαμβάνεται. Ο τρόπος αντίληψης της πραγματικότητας καθίσταται μέρος της πραγματικότητας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι για ορισμένους εκπροσώπους της τουρκικής ελίτ η αντίληψη της πραγματικότητας για τη Ρωσία είναι τέτοια που μπορεί να αντέξει διάφορες διπλωματικές προκλήσεις. Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φωτογράφιση «Ερντογάν και Μπαχτσελί με τον χάρτη».

 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία του 286 ΜΤΠ Γιαννάκη Γιαννάτζη

 



Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε σήμερα η κηδεία του μέχρι πρότινος  επί 47 χρονια αγνοούμενου Γιαννάκη Γιαννάτζη. 

Συγκινητική η ομιλία του προέδρου του 286ΜΤΠ 

  

ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΗΡΩΑΣ 

Αναγνώριση της Γενοκτονίας τώρα !



Θ. Μαλκίδης: Αναγνώριση της Γενοκτονίας  τώρα !


Από την ομιλία  στο Αγρίνιο στην εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας .